![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
daca se vrea diesel vs benzina consider ca asa trebuie pusa problema. la aceleasi specificatii nu genul 3000cmc benz vs 3000cmc diesel. |
S-a ajuns la niste polemici perfect inutile pe zeci de pagini pe un thread cu raspuns banal: vrei performanta iei benzina eventual turbo, vrei consum redus iei diesel, este truism dar vad ca posesorii diverselor masini tot insista pe performante la diesel si consum redus la benzina, baieti voi revolutionati fizica frate.
|
pai topicul asta e cutia Pandorei pe orice forum pe sectiunea auto/versus.La fel arata peste tot.
|
Uite un site unde poti sa calculezi daca renteaza sa iti iei o masina noua diesel vs aceeasi masina noua benzina :
http://www.parkers.co.uk/cars/petrol...l/?deriv=41319 Si ei spun un lucru interesant : http://www.parkers.co.uk/News/Motori...el-calculator/ Buyers may be wasting money on diesel cars Hundreds of thousands of drivers choosing diesel new cars could be wasting money instead of saving it, according to research by Parker's. Increases in the cost of diesel at the pump and price rises for new diesel cars are now preventing drivers from saving money by choosing diesel. Many popular models need high six figure mileage to recoup the extra expense and some diesels always cost more than the petrol alternative at current forecourt prices. Several years ago, the price of diesel on the forecourt was within a penny or two of unleaded. But recently the price of diesel has been significantly higher than petrol making it more difficult to save money choosing a new diesel car. Parker's has cut through the confusion with a new calculator that shows whether diesel will save you money. |
Se poate face performantza si pe diesel.....https://www.youtube.com/watch?v=11unmz0V4DY Atentzie la timp ;)
|
Quote:
Later edit : fumega ca o raba gata de casat diesel power, funny shit. Din clipuletele de pe youtube nissan sunny e mai bun ca porsche 911, nu vad relevanta clipului. |
Quote:
https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post2542122 |
Chestia cu rentabilitatea e valabila doar la dieseluri noi, la sh nu prea mai e valabil.
Si nu vad de ce te deranjeaza ca am postat un calculator online de rentabilitate la masini noi diesel vs benzina, iarasi, unde te-am cotrazis eu vreodata ca nu merita sa iti iei diesel sau ca e revizia mai scumpa etc? What's your point? |
Eu aleg benzina altumva merge nu ca motorina "puturoasa" pentru masinile grele mari ..
Dar pentru sprint merge mai mult benzina :D eu benzina prefer |
motorul diesel...e oarecum pt oameni asezati...merge greu=consuma putin dar e mult mai durabil,tine cu,casa ori de accidente...mai greu tocmai din lipsa demarajului...votez diesel
|
lipsa demarajului? nene ce ai condus? SDI..diesel aspirate din 79' ?
|
poate a condus ceva diesel gen mercedes cobra 2000 diesel din 85 , atunci e adevarat demarajul e absent , dar daca stai sa te uiti cate accidente si victime raman in urma accidentelor cu dacia nu putem sa tragem concluzia ca mama,dacia are un demaraj puternic de aceea se intampla atatea accidente.
|
benzina desigur mai ales pentru fugareala si pentru mai multa putere pentru cineva linistit si o masina de familie nu strica un diesel.pentru autonomie si consum.
|
Quote:
Chiar si cu benzina aspirata mai are probleme, 2TDI 140CP vs 2FSI, 3TDI vs 3.2FSI. Sau 335d vs 335i. Aceleasi exemple de 20 de pagini, ce sens are sa o iei de la capat ? |
chiar ,aici e vorba de ce e mai bun x sau de ce ti-ai alege y , deja s-a ajuns ca aia e mai tare ca cealalta ca aia merge mai tare ca ala se tuneaza mai usor si etc, s-a ajuns la o cearta din "spatele blocului" . sa zica fiecare ce ii place si de ce si cam atata ca dupa se ajunge la prea multe offtopic-uri.
|
E adevarat dar depinde ca acum nu mai conteaza ca ai motorina iarna ca nu mai ingheata ca pe vremuri acum sunt motoare cu injectie....
|
Quote:
|
Quote:
|
depinde de masina si rapoartele in cutie ! dar luand un exemplu: un golf, un leon..etc de 1.6 ...se duce cu 1-a maxim la 55km/h...si un diesel de opreste pe la 49.
|
mda, nu prea stiu cum sta treaba la cilindree mai mica.. 1.6d se duce pana la 50kmh intr-a intaia?
la ford: 1.6 16v - 1:55kmh, 2:100kmh, 3:145kmh 1.6 tdci - 1:40kmh, 2:70kmh, 3:100kmh. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nu cred ca exista cutie de viteze la diesel cu rapoarte de transimisie asa mari ca la benzinare.
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=vlaGcpV3GCs |
sunt benzinare care prind suta cu tr a doua, iar majoritatea (macar alea de la 1.6 in sus) ajung pe la 90, abia schimba a treia si sunt la 100km/h.Nu cred ca exista diesel sa prinda viteza asta neintrat bine in tr 3 (de pe la 70).
|
Quote:
ideea e ca tu contrazici persoane cu experienta fara a aduce nici un argument tehnic (ca pana la urma la asta se rezuma totu ) si noi trebuie sa te credem . ontop: daca reusesti sa pui vreodata vreo cutie de diesel pe o benzina s ar putea sa ramai mirat de ce rapoarte lungi are . |
Quote:
|
e o dif mare intre ursi (e30) si pisici (e36). iar eu tocmai ti-am zis ca am trepatele mai scurte decat un e90/e92 330i (ultima generatie). ca idee, a mea nici 100 nu ia intr-a doua, daramite 120. iar 330i sare de 100 intr-a doua.
|
Quote:
|
Si de cand o cutie lunga favorizeaza accelerarile?
:D Stiam ca se pun cutii scurte pentru liniute. |
bluey, se vorbeste de altceva.Se vorbeste de viteza maxima pe care o benzinara sau o dieselara o poate prinde pe o treapta (ex. max 100 cu tr a doua, max 150 tr a 3-a etc.).
DOHC...cauta tabele cu rapoartele de transmisie de la masini...dieselare si benzinarele omoloage.Vei constata rapoarte de transmisie substantial mai mari la benzina.De examplu, atat cat tin minte acum pe loc, un 2 litri FSI de la Pasat are cca 3.98 raportul de transmisie pe tr 1, in timp de 2.0tdi de 140cp 3.06, daca tin minte chiar exact.Cca. 3.45 are benzinarul pe treapta a 2-a si in jut de 2.90 dieselul.Daca vrei chiar sa scormonim tabele cu datele masinilor o facem.De asemenea si un final ratio vei gasi la fiecare benzinara mai mare decat la omoloaga ei diesel.E si logic totusi, benzinarul se poate misca pe o anumita treapta pe 4500rpm sau mai mult, dieselul pe 2500.Un benzinar urca la 6500rpm fara a fi ceva iesit din comun, iar la 4000rpm e limita la diesel, cand urla disperat.Or daca ai pune pe un motor de Honda S2000 sa zicem rapoarte gen diesel, ar trebui cutia sa aiba 8 sau 10 trepte. Aici avusesem si o disputa cu cineva privind cuplul la roata.Pe treapta 1 , 2, 3 dieselul avea inca cuplu la roata mai mare ( desi rapoatrte de transmisie mai mici), atata ca dieselul la 90km/h de exemplu nu are cum sa fie decat in treapta a 3-a, benzinarul poate atinge viteza asta in tr a 2-a.Deci la aceeasi viteza a masinilor, deci aceeasi turatie a rotilor, benzinara inmulteste cuplul motor cu raportul de pe tr a 2, pe cand dieselul cuplul sau cu raportul de pe tr 3, si pe tr 3 era undeva pe la 2.2...ceva de genul.Rezulta la 90 pe ora un cuplu la roata aproximativ egal. scuze pentru dublu post din nou, dar nu stiu ce se intampla, da eroare la submit si imi cere sa il trimit sin nou.Cand o fac apare postul de 2 ori. Ca sa fac totusi o completare...daca tot a fost post dublu :) nu am experienta in liniute, dar nu cred ca e neaparat indicata cutie scurta.Si cand se schimba vitezele se pierde timp.Unul care poate schimba la 100km/h din 2 in 3 si pina la 150 nu mai are treaba, poate fi cateodata avantajat fata de unul care schimba la 70, apoi la 120 (din 3 in 4) etc.Aici cei care se dau insa pot spune exact cum sta treaba. http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=180543 http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=149809 doua exemple la masini de aceeasi capacitate.330i, cu final ratio 3.15 si 330d cu 2.35 |
@carutasu stii tu ceva pe acolo dar doar pe jumatate
in primu rand , un diesel daca nu are viteza mare maxima atinsa intr o treapta nu inseamna ca are raport al cutiei scurt , nu are turatie sa mai urce dar raportul cutiei nu este scurt . doi la mana ,3.98 la 2.0 fsi si 3.06 la 2.0 tdi (nu stiu daca sunt corecte cifrele) nu inseamna ca raportul este mai mare la benzina pt ca acele cifre se impart cu alti factori si cu cat e mai mic acel raport(in exemplu tau 3.06 dieselu) obtii o cutie mai lunga ...din aceasta cauza valorile scad prima treapta avand cel r mai mare raport 3.98 si dupa o ia decrescator ....pana se ajunge la treapta 6 cu valori de 0.75 etc si de ce are dieselu rapoarte mai lungi??? pt ca are cuplu mare in turatie joasa si nu are turatie sa urce ca benzina , neavand turatie mare are nevoie de o cutie cu rapoarte mai lungi sa poata atinge anumite viteze fara efort ,compensand astfel prin cuplu mare la turatie mica. sper ca am lamurit problema rapoartelor "scurte" la diesel care de fapt nu sunt asa scurte .... |
si la cuplu ce scrie? si daca tot facem comparatii..de ce trisam si comparam 330i din 2008 cu 330d din 2005 ? http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=180279
care hopa...are fix acelasi 0-100 ca si 330i :) dar cum e treaba cu cuplul ? |
cu ce factori se impart rapoartele de la cutie?
dolb...stai sa lamurim problema asta, discutam pe urma si de cuplu |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:31. |
- Copyright 2026 4Tuning