Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   LifeStyle & (I)legale & intalniri (https://forum.4tuning.ro/20-lifestyle-and-legale-and-intalniri.html)
-   -   Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale (https://forum.4tuning.ro/20-lifestyle-and-legale-and-intalniri/32336-comunicat-politie-mass-media-referitor-tuning-curse-ilegale.html)

D.K.Smoke 21-03-07 12:47

Re: Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale

Man nu m-am luat dupa filme Fast and Furious ... dar este un documentar facut de Americani despre cum sunt cursele ilegale la ei ... si nu as vrea ca sa incurajez lumea sa se ieie la intrecere cu politia ... imi pare f rau daca nu am fost mai explicit si in legaura ca suntem invatecei nu ma referam la voi ci la cei care zz "gata ca cine is yo ca ma tine sa ma iau la intrecere cu politia" pun pariu ca multi nu au sange in ei sa faca chestia asta ; cum zz cineva pe aici ca mai bine pc de penalizare amendat sau permisul decat sa te mance puscaria ... si in legatura ca iti pui nr de inmatriculare de la "vecinu'' se considera infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani daca tin bine minte ... inca odata scz

D.K.Smoke 21-03-07 12:51

Re: Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale

Si nu ma refeream sa facem curse in amiaza mare si nu zz ca nu aveti/avem tupeul sa facem numa imi dadeam si eu cu parerea cat de avansate is alte tari pe langa noi ...

Geo_ZGA 21-03-07 13:06

Sunt curios sa vad si eu documentarul ala. In general oamenii din Tv au tendinta sa arate lucrurile in lumini diferite fata de cum sunt ele de fapt. Nu ca ar mintii, doar ca ascund unele chestii.
Si poate americanii au ceva mai multa minte decat ai nostrii si nu fac cursele in zone circulate si aglomerate. Si nu-mi spune ca fac cursele sub nasul politistilor si scapa, ca asta nu o mai cred. Poate la TV asa se vede, dar continuarea....unde e?

SirNenea 21-03-07 13:43

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 807631)
szambi77Si ignora complet faptul ca nu au experienta (poate nici macar permis) si o masina capabila, se urca in Dacia lor cu vultur pe capota si dungi pe stalpul dintre usi si o calca. rezultatul: accidente pe care le vedem la stiri. exact din aceste motive, legea va devenii din ce in ce mai aspra si, cum ai spus si tu, nu vom mai avea voie nici sa organizam diverse evenimente legale in Romania. Pe langa acesti "tuneri" de week-end intra si restul in aceeasi oala

scuza-ma dar cand ai vazut ultima oara o dacia fac accident la o cursa ilegala ca eu nu am mai vazut de mult
si te intreb pt ca eu stau in bucresti pe un bulevard (nu vreau sa dau numele la bulevard ca poate se mai uita si politia pe aici) unde dastul de des vad curse ilegale si sincer de mult nu am mai bazut un baietas cu dacia sa faca ilegale tot voi jmecherii cu masini straine care va credeti buricul pamantului (nu ma refer la cineva anume ci in general si cei care vor avea ceva de comentat inseamna ca se simt) si luati din fast and furios sau ce alte exemple mai vreti voi
sunt un posesor de dacia si imi este scarba de majoritatea celor cu masini straine care daca vad ca sunt depasiti de o dacia calca pedala si nu observa ca din sens invers vine o masina si exista riscul unui accident in care pot muri multe pers
asa ceva patesc fff des poate si din cauza ca fac si naveta bucuresti constanta poate ca am deviat un pic de la subiect dar ideea e ca nu va mai luati atat de posesorii de dacia ci mai bine uitativa si la voi in ograda si porma de altii

SirNenea 21-03-07 13:45

Quote:

Originally Posted by D.K.Smoke (Post 809909)
Si nu ma refeream sa facem curse in amiaza mare si nu zz ca nu aveti/avem tupeul sa facem numa imi dadeam si eu cu parerea cat de avansate is alte tari pe langa noi ...

cu ce sunt avansate cu tot felul de kamikaze ??
poate ca ideea acestui forum e sa incurajeze tuningul legal si in nici un caz cel ilegal mai gandeste si lasati televizorul si filmuletele

Geo_ZGA 21-03-07 15:29

Nenea, nu va suparati pe mine nenea..:lol: Eu chiar nu m-am luat de posesorii de Dacii. Felicitari ca ai Dacie, nu am nimic impotriva acestei masini. Am avut si eu 2 si nu ma deranjeaza cu nimic aceasta masina. Si nu ma refer doar la curse, vorbeam in general.
Si daca e sa ne luam pe tema asta, cate Dacii ai vazut "tunate" in cel mai oribil si inestetic mod? Si cate Dacii au motoare de Golf sau Renault? Destule. Dar poate nici una nu are sistemul de franare sau stabilitatea care sa corespunda cerintelor motorului. Crede-ma ca eu am vazut si Dacii la curse legale sau ilegale. Normal ca sunt mai putine, cei care au bani de tuning adevarat au bani suficienti incat sa-si cumpere o masina care se preteaza mai bine unor modificari. Si normal ca nu prea le mai vezi, ar concura cu masini mult mai puternice carora nu le-ar face fata. Aici m-am referit mai mult la berline, de la Nova in sus sunt ceva mai bune masinile.

Sunt de acord cu tine la faza ca cursele ilegale nu ar trebui incurajate, ci doar cele legale. Poate daca ai fii citit tot postul meu cu rabdare, ai fii observat ca nu lovesc in nici un fel de marca auto, "Dacia cu vulturul pe capota" fiind doar un fel de-a reprezenta mai "plastic" tunerii de week end / made in Vitan.
p.s: "cei care vor avea ceva de comentat"...e forum, mereu va fii ceva de comentat.

D.K.Smoke 21-03-07 15:59

Nici eu nu incurajez tuningul ilegal si cursele ilegale ... normal ca toate chestile astea se pot transforma intr-o fractiune de secunda in moarte destule accidente am vazut si sunt de-a dreptul neplacute pt noi care le vedem dar pt familile respectivilor care mor in accident de masina ... imi pare f rau ca m-am facut inteles gresit ... trebuie sa ne gandim un pic si la cei din jurul nostru

SirNenea 21-03-07 16:00

stati frate linistit ca nu ma supar asta e un forum liber in care ori cine poate sa zica ce vrea si ce crede tocmai daia mi-am zis si eu ce aveam pe suflet :) legat de tuingul de vitan nici eu nu prea sunt de acord desi pana la urma fiecare isi face tuning dupa posibilitati nu ??
si e dreptul fiecaruia sa isi faca ce vrea la masina
si poate daca si pt dacia sar implica mai multe firme de tuning sa ofere piese sau kituri poate ca nu am mai vedea atatea dacii urat tunate nu??
macar niste stopuri clare sau niste faruri cu sticla clara ar fi perfect si cred ca or sa fie multi care sa le cumpere

draculas 21-03-07 16:29

deci sa revenim ontopic , ce-i de facut cu militienii si cum pot fi invatzati ca tuningu si cursele sunt ceva normal ? pentru ca s-au discutat X pagini si deja so deraiat de la subiect.
Cat despre fugit de politie ce sa zic la 19 ani fugeam de politie prin cluj , iar mai nou fug de politie prin Phoenix AZ. deci nu-i o chestie foarte complicata , masina rapida sa ai si sa cunosti foarte bine zona .

D.K.Smoke 21-03-07 18:15

Curesele is normale atunci cand is organizate cu acordul politie ... deci daca sar tine cont de asta ei nu ar avea nimik impotriva ... acum sa fiu sincer si mie imi plac cursele ilegale ca is mai interesante mai multa adrenalina despre tuning nush ce sa zz habar nu am de ce se leaga de noi ca avem autocolante pe caroserie hai sa zz ca pe luneta ii mai inteleg ... dar despre resut nush ce sa zz

around za world 21-03-07 20:02

e relativa treaba cu "se leaga de tuning " . Eu de exemplu am masina destul de bricolata , inclusiv o evacuare destul de zgomotoasa , inclusiv xenon aftermarket , evident totul neomologat si inca nu m-a intrebat nimeni de sanatate (asta nu inseamna ca as vrea :D ) . Daca stai cuminte in banca ta si nu-i calci pe coada teoretic nu vad de ce ar fi probleme .
Asta cu styling-ul . In legatura cu tuningul nu vad cum ar putea stii un politist de la circulatie ce ai tu sub capota . Tata daca te simti cu musca pe caiula grav stai cuminte si nu-i mai face nimic pe afara (lasam la o parte suspensia si alte elemente de mecanica care au impact si asupra over-all look-ului)
In legatura cu treaba cu folia : ati fost vreodata intr-o masina cu folie cu transparenta 20-15-10% noaptea pe un drum national ? Si daca da vedeati ceva pe afara ?
Cursele ilegale sunt evident ILEGALE . Adica daca vrei sa o faci o faci pe barba ta , pe banii tai , carnetul tau si cazierul tau . Sa nu uitam ca au existat si accidente mai mult sau mai putin nasoale la curse , indiferent ca sunt de la semafor la semafor cu "ala cu blonda in dreapta cu BMW" sau in locatii consacrate . Deci partial au dreptate si cashketarii . Nu pot sa-l lase pe Titi Aur sa se dea de nebun pe Aviatorilor sau pe Kiseleff ca ala stie sa conduca si pe Gigel care a primit M3 de ziua lui la 18 ani nu . Legea se aplica egal pentru toti (cel putin teoretic ). Oricum ideea este : NO PAIN NO GAIN !

around za world 21-03-07 20:14

Sa nu fiu inteles gresit : NU TOTI OAMENII LA VARSTA GLORIOASA DE 18 ANI SUNT PRAF IN ALE CONDUSULUI ! Dar ma uit in spate la faptu ca eu in primul an am "atins-o" de vreo 3 ori fara sa merg ca nebunu . Norocu meu e ca era TICO si au fost la viteza mica ca altfel la 2 din 3 eram de mult pe lumea celor drepti .

D.K.Smoke 21-03-07 20:47

Ai dreptate daca avem 18 ani ne credem de parca am fi piloti de raliuri dar nu ii asa o fractiune de secunda ne poate fi fatala ; eu unul is adeptul videzei dar sunt constient de faptul ca as putea in ori ce clipa sa fac o gresala deci o las mai moale doar cat am nici un an de experienta ... intradevar multi mor din cauza vitezei si din cau za ca le cumpara "TATICUL" un bolid pe care ei nu sunt stapani si fitele si impresile isi pun amprenta si la urma urmei trebuie sa ne gandim si la cei din jurul nostru caci din gresala noastra pot sa pllateasca cu viata si altii ... mare grija la volan caci cu masina nu ii de jucat daca nu esti stapan pe tine si pe volna trebuie sa iti cunosti masina ca si pe tine insuti

Aadryan 21-03-07 21:04

Dupa mine sunt doua categorii le curse ilegale. 1.Unele organizate intr-un loc putin circulat in afara orasului( o strada pe care nu trece nimeni dupa ora 22) si in care cei care participa isi iau toate masurile de siguranta pentru a nu pune viata nimanui in pericol.....2.Cursele facute intre doi sau mai multi idioti care vor sa iasa si ei in evidenta si care nu tin cont ca pot omora oameni nevinovati, pe deasupra isi nenorocesc si familia. Am auzit recent de unii care vroiau sa se dea pe la "Posada"(stiti voi, spre Predeal) sau in trafic intr-o ora circulata. Concluzia: Viteza+Inconstienta=Moarte

draculas 22-03-07 06:46

bai da cum puteti spune ca la 18 "le ai cu, condusu" asa ceva exista eu am km facuti cat un sofer batran de tir si tot nu afirm ca le am , si am si facut scoala de pilotaj, deci nu va pricepi pe voi mucosi de 18 ani ca sunteti asi la volan , asi a se citi inconstienti , experienta se acumuleaza cu timpul mai ales in romania unde ulitiele la care le spune sosele sau drumuri europene ori autostrada sunt sub orice critica de proaste si participanti la trafic sunt ca niste animale fara pic de bun simt , exemplu: in bucuresti langa bucuresti mall un tampit de asta de vreo 20 de ani aprox. era sa se urce pe mine dupa ce-o trecut pe rosu eu fiind pe sensul meu si el pe contrasens si cu toate astea "jmecheru" o inceput sa ma injure ca un animal, eram cu mama in masina si geamu dat jos, atatea injective nu am auzit din gura unui om in viata mea si eu injur nu gluma ,drept si prin urmare m-am luat dupa el si la billa l-am ajuns l-am blocat si i-am scos dinti probabil ca acum este cel mai civilizat conducator auto din bucuresti , si cand spun ca i-am scos dinti asa a fost pentru ca mai ales in bucuresti am in masina o chestie de aia de care au scutieri special pentru "baietzasi" de astia .Deci experienta in condus se acumuleaza nu te nasti cu ia iar tuningaraia cu piese din vitan facuta in spatele blocului este un pericol in plus !
Sfatul meu pentru pustii astia ar fi sa lase viteza pentru NFS sau alte jocuri la volan sa fie oameni nu animale mai ales pentru ca in romania viteza poate insemna accident fatal.

All times are GMT +2. The time now is 18:54.

- Copyright 2026 4Tuning