![]() |
Re: Cielo 2006
Pai ii scoti catalizatorul , ii pui teava de koreea , 40 ron teava originala , diferenta chiar se simte !
Cand faci ITP`ul i-l montezi inapoi . Ai 8 suruburi de desfacut.Pentru un plus de putere merita . |
0-100 sau 80-120(a3a) dupa fiecare modificare de aici inainte sa stii exact de unde pierzi si de unde castigi.
Eu nu inteleg , daca prin furtunasul acela scoate gaze , de ce i-ai mai pus filtru yed ?! |
hai sa-ti explic cum sta treaba la euro3... am 2 catalizatoare si 2 sonde lambda. prima sonda e pusa imediat dupa galerie, inainte de primul catalizator. a 2a sonda e problematica... e pusa dupa ambele catalizatoare.
daca eu renunt la catalizatoare, prima sonda o sa vina pe galerie, la fel cum e si acum, si cea de-a doua o sa vina direct pe teava... o sa citeasca gresit, o sa intre motorul in regim de avarie (check engine), o sa mearga fff prost si o sa consume enooorm... si nu asta e scopul tuningului ;) eu trebuie sa pacalesc cea de-a doua sonda, sa citeasca ca si cum ar fi catalizator acolo... pot sa pun un catalizator sport (dar e scump si restrictioneaza totusi), pot sa pun mini-catalizator (care e enorm de scump), pot sa pun un circuit cu rezistente pe sonda care sa-i dea valorile ideale (in cazul asta, pana se incalzeste, motorul merge extrem de prost fiindca sonda citeste valorile ideale, pt motor cald. nu accept prostia asta) sau.... nu stiu care e acest "sau", dar un mecanic mi-a zis ca stie el ce sa-i faca. pana ajung la el sa vorbesc, astept in continuare pareri, daca cineva stie. deci nu ma ajuta acea teava... p.s: evacuarea va fi pe 50, deci... teava aia e inutila. edit: gazele alea au vapori de ulei. daca nu pui filtru breather, toate gazele cu vapori de ulei se imprastie in compartimentul motor si totul se umple de ulei... |
Solutia propusa de mine se pare ca sta in picioare, daca rabanne nu poate sa il rescrie ramane optiunea powerbox cum am eu si puse acolo valorile pentru sonda (beneficiul e dublu in cazul asta).
PS: mi se pare ca ai acelasi computer la masina ca Max, insa el il are rescris .... dubios :). |
nu are cum sa fie acelasi... a lui e non-euro, aprindere pe delco. a mea e euro3, 2 sonde, aprindere pe modul. motorul la a mea e de fapt motorul de pe Lanos... nu are cum sa fie la fel.
cu powerbox e cu dus si intors... valorile scrise banuiesc ca sunt un singur set de valori pe fiecare "stage". la primul stage ar putea sa fie valorile stock, dar care? atunci cand motorul e rece, sonda trimite date si calculatorul da valori de aer/benzina/aprindere/avans pt un motor rece, deci mai multa benzina, mai putin aer, avans mare... cand se incalzeste, ajunge la valorile ideale, amestecul normal, aprinderea normala in functie de amestec... deci scrierea unor valori nu prea ma ajuta. daca scrie valorile de motor cald, o sa mearga prost cand e rece. daca le scrie pe alea de motor rece, merge prost cand se incalzeste... poate nu stiu eu bine, o sa vorbesc cu rabanne azi cred, sa vedem daca face lucrari de noapte :D |
Componenta hard este identica, eventual difera softul de pe eprom, valorile se pot copia pe powerbox cum le ai din fabrica, modificarea fiind acei parametri de la sonda, apoi o alta harta pe care sa urci puterea (evident cu toti paramaetri noi inclusiv sondele), oricum cineva care face soft te poate ajuta, la capitolul asta nu ma bag :) vorbeste ori cu Rabanne ori cu Florin de la MT.
|
pai na... zic si eu ce mi-a zis rabanne, ca nu ar fi acelasi calculator si ca nu crede ca il poate modifica. a ramas sa ma duc la el intr-o seara si sa vada ce si cum... iti dai seama ca stie ce vorbeste, nu e nea Marcel de la gaze :lol:
|
Daca nu e Dorel, meseriasu' cu tarnacopu' nu i-as lasa masina pe mana :lol::lol::lol:
|
1 Attachment(s)
speram sa revin cu vesti mai bune... asta e ultima isprava :oops:
Masina o sa intre la reparatii zilele urmatoare, sper sa primeasca si cateva imbunatatiri. |
Auuuu... :( Pot sa zic ca ai avut "noroc" ca nu ti-a lovit si portiera din fata. O faci pe asigurare ta sau a lui ala/aia? Imbunatatiri in ce fel? :D
|
Mi-am lovit-o :lol: Din cauza unui prost cu o duba, pe o straduta stramta, cu masini parcate drapta-stanga, nu am avut de ales decat sa trag dreapta ca sa nu intre in mine. Cu ochii la el, am luat prea strans de volan si am atins cu usa spate coltul unui break parcat pe dreapta.
Mi-a atins si aripa spate putin, dar oricum trebuiau refacute... Reparatia o sa fie pe banii mei, dar cu unele reduceri, fiindca vopsitorul imi era dator cu o revopsire a catorva "particele" :D |
Saptamana "neagra" nu s-a incheiat inca... asa ca in urma unei noi tamponari am nevoie de urmatorele:
- far stanga (acum bate xenonul zici ca e far cu lupa, focalizat :lol:) - bara fata completa: coaja, fagurele si bara de metal cu tot cu suporti. Am nevoie de ele intregi, mai ales fagurele si bara de metal. Hai sa va vad, cine poate sa ma ajute? :) |
Geo da se tine ghinionul de tine scai.....pacat ca a mea (bara fata) a fost dauna totala ca ti-o dadeam eu. Naspa saptamana.
|
Naspa,imi pare rau ...eu nu te pot ajuta ,doar, vroiam sa iti spun ca imi pare rau pentru evenimente...
Ce impact a fost pe fata , la ce viteza ?! ~aprox... In ce masina ai intrat , ce pagube i`ai facut ? |
Nu-i nimic, merci oricum... am cumparat bara fata completa si farul de la Camberra, din dezmembrare, totul a fost ok. Nu sunt noi, dar sunt intregi, asta conteaza.
Viteza a fost mica (10-15km/h), eram intr-a 1a, plecat de pe loc cu ceva demaraj si o secunda de neatentie cand am aruncat ochii in oglinda a fost suficienta sa intru in cel din fata, care pusese frana brusc... era un Opel Zafira, mari stricaciuni nu i-am facut: infundata usor bara spate si foarte putin strambat haionul, in partea de jos. La mine: farul stang, bara de metal deformata complet, fagurele a ramas intact, spoilerul usor strambat, se putea recupera, dar cu urechile de prindere rupte (deci la gunoi), traversa de deasupra radiatorului deplasata usor... usor, dar suficient cat sa nu mai pice bine capota si aripile. Alte "stricaciuni": vreo 2 ore pierdute la Politie, 4 puncte de amenda (100ron pe loc) si 3 puncte de penalizare. Am indreptat ieri cat am putut la ea, am dat jos bara veche, am pus bara noua (fara spoiler, trebuie facut "frumos") si indreptatul traversei si reglatul tablelor l-am lasat pt tinichigiu (nu ma pricep suficient de bine) :) Poze mai pe seara, am facut cateva dar sunt la munca si nu le-am descarcat. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:04. |
- Copyright 2026 4Tuning