![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Poate ornametele cromate iti plac tie, dar mie nu-mi plac de exemplu (chestie de gust)
Seamana astea 3 cum seamana Audi cu Mercedes si cu BMW :))) Ia uitati-va la linii sa vedem daca seamana vre-una cu alta , asta ca sa nu mai aberati (uitati-va la stalpul spate si forma fundului). Si fundul inalt cu luneta mai mica a facut Focus cu mult inaintea lui GTC si nu inseamna ca GTC e copie, sau a aparut vre-un patent pe fund inalt si nu stiam noi? |
golf si gtc sunt extremele, adica sunt foarte diferite si ceed e intre ele....are putin din stilul fiecareia....dar nu poate fi vorba de copiat, clar
|
la cate modele de masini exista e imposibil sa nu fie asemanari intre unele dintre ele, dar asta nu inseama ca e copiata
|
Quote:
Copie...mi se pare mult spus,poate doar inspiratie,dar copie nu este... Ti se pare ok la GTC faptul ca linia usi din fata este scurt-circuitata de geamul din spate al masinii? Sa te uiti sa vezi un GTC cu usa deschisa sa vezi cat de dizgratios arata... Linia ramei de la geamul din fata nu se contiuna cu cea din spate...ceea ce mi se pare o chestie de design total nereusita. |
de n-ati frecat la o linie discontinua usa-geam lateral de m-ati inebunit. a dracu linie, cu sau fara ea tot nu arata mai bine un proceed si punct.
|
din punctul tau de vedere.
eu cand am vazut primul cee'd in 2 portiere m-a facut sa ma uit de 2 ori, de 3 ori la ea... important e ca mi-a trezit un sentiment placut, nu a teecut neobservata ca si surata ei in 4 portiere, care e o masina absolut banala. restul, elementele de design luate pe bucati sunt probleme subiective, si tin de perceptia fiecaruia. |
Compratia nu ar trebui facuta in functie de design, pt. ca paresrile sunt subiective (ca si la femei, mai plinuta, mai slabuta ,mai inalta mai micuta etc.). Astea sunt chestii de gust, aman2 sunt frumoase, personal imi place mai mult ProCeed-ul dar si GTC-ul e foarte frumos.
Eu am aratat in schimb, in comentarile anterioare, diferentele de performanta, dotare, pret, garantie care cred ca sunt ceva mai importante in alegerea unei masini si raman la aceeasi parere, la un pret de pana in 14 mii de euro ProCeed nu are concurent pe piata la ora actuala. |
da domnule GTR .. dar sa o luam asa ca un mic exemplu
gasesti angel eyes pe forum la 50 ron... si in alta parte sunt 300 ron! acu dupa spusele tale.. noi toti ar trebui sa ne luam p'alea de 50 ron ca lumineaza la fel.. fac aceleasi lucruri.. sunt identice practic! intrebarea mea este: cat dureaza alea de 50 ron ? :) |
garantia Kia este foarte multumitoare, la fel ca si Fiat etc fiabilitatea la ora actuala este foarte buna, nu train in 1990 acum ;)
unii aduc argumente solide, cum s-au postat pe paginile anterioare pentru Kia, altii o baga pe aia cu Opel e opel bre, masina germana, de parca cine stie ce mare brand e Opel, numai supercaruri si masini de 200 000 euro face, mai aveti putin si confundati cu Mercedes-ul...si pana la urma, Opel din germania brand de brand > Kia cu tot cu argumentele solide, garantie etc...asta e viata :lol::lol: |
Quote:
"garantia Kia este foarte multumitoare, la fel ca si Fiat etc fiabilitatea la ora actuala este foarte buna, nu train in 1990 acum ;)" Eu am un Fiat nou la firma si garantia la trenul de rulare este de 45 mii de km" Nu confunda garantia partiala Fiat cu garantia totala "din bara in bara" KIA de 150 mii de km. Eu zic ca e o diferenta maricica nu, >3 ori mai mare. Deci cand vb de garantie cred ca e mai rau ca in 1900 ca ne mint in fata, sa nu crezi decat ce citesti, asa ca lcerem manulalul de intretinere daca vrem sa vedem garantia adevarata. (vezi ca la Fiat e pe al pagina n un rand pe la mijloc, "garantia trenului de rulare este pana la 45 000 de km" Acum sa nu vb de rau nici Opelul, Astra G (nu varianta de Europa de EST) este chiar o masina ok si foarte fiabila. Problema este ca la pretul de achizitie diferenta este destul de mare in favoarea ProCeed(motor mai puternic, optiuni mult mai multe si unele chiar importante, garantie mai mare (extensibila si la Opel dar contra cost) . |
Ce ma amuza cata luma ia apararea sau comenteaza modelul Citroen C4. :))
|
nu am citit prea mult despre garantia fiat, dar parca era 5 ani 500k km, oricum fiat a crescut foarte mult, sunt mult mai fiabile decat erau acum ceva vreme.
|
Salutari .... la toti .... am fost si in dilema asta , daca o putem numii asa .
Toate imi plac sincer sa fiu , dar GTC este peste celelalte modele din toate punctele de vedere ,inclusiv ca pret de achizitionare ,din pacate . De ce am ales eu GTC : 1.pret negociabil , sunt multi dealeri poti ajunge cu un discount de pana la 15 % din valoarea DDP 2.dealeri multi , service-uri multe 3.nu erau asa de multe cand mi l-am luat eu ,acuma au aparut ca ciupercile :( Din pacate ,la KIA nu te prea poti "juca" cu configurarile , si cel mai deranjant ca sunt optiuni care nu le poti avea gen XENON (un must have in tara noastra ) , ..probabil vor spune unii ca poti sa`ti pui aftermarket .... dar credeti-ma ca e imcomparabil xenonul din fabrica cu cel after . ..... (am dat un exemplu ....din pacate sunt multe ) . Cu garantia 7 ani ...... nu ma atrage cu nimica sincer , eu dupa 4-5 ani sper sa-mi ajute dumnezeul sa schimb masina ,mai mult nu vreau s-o tin . Daca imi iau un C4 diesel 2.0 HDI ful ful ajunge in jur de 20.000 euro ddp , GTC , trece usor de 20.000 euro DDP daca iti pui toate mofturile pe el , kia ramane ceea mai ieftina varianta dintre cele 3 modele . |
adica ce vrea sa zica DrDMX prin ultima afirmatie ..
daca esti roman si n-ai dupa ce bea apa dar vrei sa te spargi in figuri la neamuri si la fofoloance .. iti iei kia proceed dar daca vrei sa dai un ban pe ceva bun , care MERITA .. si in care te simti bine .. iti iei opel GTC |
dolb nici una din masinile astea nu sunt sa te spargi in figuri , hai s-o recunoastem ....
Criteriile ptr care am ales GTC le-am enumerat mai sus . GTC este cel mai scump din pacate (subliniez ) si aici pierde in fata celorlante concurente , care au un pret de achizitie ceva mai redus . Kia pierde prin lipsa unor dotari , gen Xenon/Bixenon s.a.m.d C4 pierde 1.ca sunt prea multe si 2. ptr ca suspensia spate troncane ( ptr cunoscatori ) Fiecare isi alege ce masina vrea : in functie de banii si de cat de bine se simte in masina respectiva . Toate au hibe ..... nu exista masina perfecta . Am in familie citroen C4 are 80.000 km .... super tare masina , macar de ar tine si GTC atat :) |
am inteles perfect ceea ce ai scris mai sus ! dupa cum vezi m-am referit la ultima afirmatie a ta! si este un lucru adevarat, dai 15000 -16000 pe o masina care are numele kia, nu are nici o treaba cu masinile sportive, nu are mari dotari insa se vrea a fi un concurent serios pt un GTC?!
|
Tocmai mi-am configurat
-> kia 2.0 diesel de 140 CP , si mi-am mai pus cateva optionale ajunge la 18300 euro DDP ..... ->Citroen C4 2.0 HDI 138 CP , full full , ajunge la 20.000 euro DDP (are mult mai multe decat kia ) -> GTC configurati`l voi , mie unu mi-e scarba ,de cate ori am configurat ,am alergie (sincer) Daca ai un buget limitat pana in 15-16k euro , eu mi-as fi ales kia , ca`mi place , citroen am in familie si m-am plictisit de el , iar opelul l-as fi luat chel , proababil .... |
Acum am vazut si eu threadul asta, am citit ceva posturi ... si m-am amuzat copios.
Am intrat de curiozitate pe site-ul kia, pe configurator si mi-a iesit undeva la 18.000 euro o masina cu motor de 1.6 122 cai: trapa,piele,jante 17, geamuri fumurii, clima, pachet sport ... etc deci super multumitor. Personal, daca ar fi sa aleg un din masinile de mai sus as alege kia ceed. Motivul principal ar fi ca imi place mai mult design-ul. Din pacate (pentru mine cel putin) opel nu a mai facut ceva cu design super atragator gen astra bertone (G), iar un gtc cu pachet opc, jante pe 18 si alte dotari pentru un aspect mai frumos sare de 20.000 euro. ps: am opel de 3.5 ani cumparat de nou si este singura masina din familie care nu a vazut service-ul decat la revizii, iar alte masini mult mai scumpe au avut diverse probleme, asa ca nu sunt deloc dezamagit de fiabilitatea opel. bafta orlando si sa stapanesti masina sanatos |
eu am configurat acel proceed , 2.0 -140cp si mi-a iesit 21.000 fara tva :) .. e ieftina rau! imi iau gti de banii astia :D
edit: <table id="cc_layr_data" style="margin-top: 20px;" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td height="17" valign="top"> GTC, Sport </td></tr> <tr><td height="17" valign="top">1.9 CDTI ECOTECŪ, 110 kW / 150 CP</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">manuală cu 6 viteze</td></tr> <tr><td height="17" valign="top"> </td></tr> <tr><td height="17" valign="top"> </td></tr> <tr><td height="17" valign="top">2008B 0TS08_LF61</td></tr> <tr><td valign="top"> <table cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr><td height="17" valign="top">Preţ model:</td> <td width="10"> </td><td align="right">20 050 EUR</td></tr></tbody></table> Tva inclus </td></tr></tbody></table> |
Oricum nu cred ca o sa-si ia nimeni ceva de genu. 2.0 140 de cai pe motorina, in echiparea cea mai buna, cu toata dotarile bifate duce undeva la 23.300Euro tva inclus.
Gtc e 22300 cu motor 1.9 120 cai si 23800 Euro cu motor de 1.9 150 cai, ambele in echipare cosmo/sport (diferenta e f mica intre cele 2), fara optiuni suplimentare. Are insa, momentan un discount de ~1500 Euro. Parera mea e ca oricum la ~16-17mii nu gasesti ceva cu optiuni mai bune ca proceed-ul, in segmentul asta de piata. |
cred ca nu ai observat faptul ca un proceed m-a dus 21.000 euro FARA TVA ...
|
eu am calculat pe kia.ro cu tot ce se putea si ata mi-a dat . Nu stiu ce ti-a dat tie 21000 de mii ...
|
Quote:
"Din ce in ce mai multi romani opteaza pentru o masina in 3 usi,si asta se poate reflecta pe strada...puteti sa va uitati si sa constatati cate masini in 3 usi cu pretul cuprins intre 13.000 si 16.000 de euro se gasesc pe soselele patriei noastre." Daca e sa ajungem la >20 mii nus ce mai mai face Astra ca apare si Honda Civic, a mai aparuut si Golf VI si Scirocco. si deviem rau de la subiect. Asa cum s-a facut mai devreme observatie hai sa pastram subiectul sa nu o mai luam razna, si nu mai veni cu comparatii aberante gen "gasesti angel eyes pe forum la 50 ron... si in alta parte sunt 300 ron! acu dupa spusele tale.. noi toti ar trebui sa ne luam p'alea de 50 ron ca lumineaza la fel.. fac aceleasi lucruri.. sunt identice practic! intrebarea mea este: cat dureaza alea de 50 ron ?" Daca mai afci comantarii argumenteaza-le "on topic". Daca vrei fa tu o configuratie la GTC de 15 mii de EURO cu tot cu TVA si eu fac una de la fel la ProCeed si vedem care este varianta mai buna. |
Quote:
ontopic: "gasesti opel astra gtc la 18 mii de euro si gasesti proceed la 13mii de euro, dar acuma noi toti ar trebui sa ne luam proceed ca se incadreaza in aceeasi clasa si are motoare care isi trag suflul incercand sa faca ceva performanta, intrebarea mea este: cat dureaza ala de 13 mii de euro? |
@orlando ... ce motor si ce optiuni ai ales pe proceed ? si cate te-a dus totul ? asteptare + bani ?
ps: am un prieten care si-a luat gtc cu ~13800 ... motor 1.4 90cp cu: computer, tempomant, mp3, comenzi volan, proiectoare, geamuri, 4 airbag, volan + schimbator in piele, oglinzi electrice + rabatabile electric, climatronic, inchidere + alarma pe cheie ... masina luata din stoc... pret ddp obtinut cu disscount din partea dealer-ului (nu stiu exact cat a fost disscountul) ... |
Salut!
Masina m-a costat pe factura 14950 de euro. Dotari:Climatronic,6 airbag-uri,pachet semi-piele,lumini automate,mp3 cu 6 incinte,parbriz cu protectie uv,cheie pliabila,esp(si include toate sistemele...)volan,schimbator,frana de mana in piele cu insertii de crom...si mai sunt cateva dar nu mi le mai aduc aminte. Oricum eu am plecat de la o varianta de mijloc CLASSIC. Motorul este 1.4 pentru ca mi s-a parut foarte convenabil,l-am condus si mi-a placut... Asteptarea...10 iulie-29 septembrie... Alta chestie pe care gtc-ul nu o are in standard...vopsea metalizata. La Kia absolut orice culoare ai alege este moca...;) |
1.4 de la Ceed 109 CP este super ok, insa GTC de 1.250 KG si 90 CP e cam firav
|
Quote:
si ceea ce poate nu s-a discutat aici gtc-ul de 1.4 ARE TAMBURI...pe cand pro_ceed nu are pe nici o varianta de motorizare tamburi...alt plus la kia...dar oricum dolb va crede ca tamburii de la opel sunt mai buni decat etrierii de la kia :) |
Dupa cum ziceam kia ofera mai multe la acelasi pret. M-am tot jucat azi pe configuratorul kia cu diferite varinte pentru ca pare interesanta masina (cel putin ca aspect) si singurul defect ... sau ma rog ... singura lipsa majora e ca nu ai diferite tipuri de scaune. Toate arata la fel ... nici unul nu are tendinte sport.
Sa o stapanesti sanatos |
Quote:
Scaunele sunt aceleasi pe toate variantele de echipare... Mie unul mi s-au parut foarte ok ca sustinere laterala. |
[sarcasm]oricum un mare impediment este lipsa farurilor bi xennon la kia, se observa clar ca pe strazi 90%+ din masinile de genu au bi xennon, si alte dotari premium wannabe...:rolleyes2[/sarcasm]
asta a fost printre cele mai tari argumente :lol::lol::lol: |
Quote:
Si-ti mai explic ceva, prin '92 emai erau catcotasi care vorbeau asa ca tine de Toyota, si s-a demonstrat ca desi erau cele mai ieftine au fost si cele mai bune masini facute la vremea respectiva. Mai repet inca oadata: CEO Toyota - "cei mai periculosi concurenti pentru noi consider ca sunt Hyundai si Kia pentru ca au aceeasi politica de dezvoltare pe care am avut-o si noi" |
Si taica-meu are o kia cee'd (nu pro_cee'd) si e super. O simt cand accelereaza ca intru in scaun. Are motor de 1.4 de 109 bhp(cp) pe care a dat ~12000 de euro si are dotari pe care altele le au la preturi mult mai mari. La Opel cand s-a dus i-a zis ca astra stock nu are nici macar radio(a avut un tico inainte si pana si ala avea radio). Eu zic ca e clar castigatoare pro_cee'd. Si la design si la performante si la dotari si la pret.
|
da intre cele 2, 1.4 ceed vs astra 1.4 astra, ceedul castiga, dar cum urcam in clasa, nu avem ce discuta.
kia totusi este o masina coreeana, care se vrea europeana, este ok dar totusi nu putem compara masinile coreene cu cele nemtesti si nu este vb de mentalitate si numai stiu ce basme, ci vb despre lucruri adevarate. nemtestile pot fii comparate cu cele japoneze, pt ca ei se bat pentru suprematie. decat un ceed mai bine un fiat, renault...etc, sunt de parere ca sunt mai multe alegeri mai bune decat achizitionare unei masini coreene, dar fiecare cu ce poate. |
cum ma sa n-aiba radio ? :lol: orice masina produsa in UE ( cel putin ) trebuie sa aiba minim ABS ( daca nu si esp ) , 2 AIRBAGURI si zic eu .. radio :)
Asa iti pot da si eu un exemplu de un BMW X3 din 2008 adus de mine din germania! are NAVIGATIE si radio .. DOAR ATAT! deci nu tu CD , nu tu DVD , nu tu CARD sau altceva! doar NAVI si RADIO! de aia ce mai zici ? OT: te baga in scaune pispirelu ala de 1.4 ?:lol: de-as fi avut acum fosta mea masina ii prafuiam filtru de aer proceedului ! |
N-are ma radio asa cum iti zic. In lista scrie ca are pregatire radio. Si iti zic ca cee'd-ul are motor puternic si tocmai de asta are si suspensia asa de rigida. asa se pune la motoarele sport. si motorul de 1.4 nu e pispirel deloc fata de alte masini care au motoare de 1.2, 1.0 si cp cat jumate din kia. si sunt la unele marci si motoare de 1.6 care abia ajung la performanta asta. la peugeot 307 era varianta de motor de 1.6 cu 110cp.
|
pai da mah... bun altele nu ajung la "performanta asta" .. ex VW
dar frate.. ce poti face dintr-un 1.6 FSI de la VW si ce poti face dintr-un 1.6 hdi de la peugeot sau kia sau alte d'astea de scot ele performante ..cica. Asa daca vorbim de performante .. hai sa vorbim de 1.4 TSI de la VW sau 1.3 e la MAZDA! alea nu sunt performante nu ? doar la kia :lol: PS: eu am masina aproape de sport. un golf 5 2.0 TDI 140 cp ... frate , nu o fi ea sport ( desi e mai sportiva decat un proceed din ala de 1.4 ) dar nici suspensie rigida nu are! sta bine si in curbe si in gropi ! Astea's baliverne. Kia ceed, Chevy Aveo .. Hyundai Getz , sunt jucarioare DE ORAS ! Ele nu au o divizie sport! Opel macar are OPC.. si e ceva! .. deocamdata nu am vazut la kia: keyless entry si alte minunatii care le vezi la astra full option/astra opc . |
Quote:
Numai bine. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:20. |
- Copyright 2026 4Tuning