Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW X5 vs. Porsche Cayenne (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/7035-bmw-x5-vs-porsche-cayenne.html)

_anaconda_ 06-08-07 14:43

Re: Bmw X5 vs Porsche Cayenne

Logic Porsche!Comparatia mi se pare absurda...de la designu exterior(care este o chestie de gust) pana la cel interior/finisari interioare(care nu mai e o chestie subiectiva)!
PS:la faza cu Touaregu are dreptate!in orice revista/test etc la aptitudini off road touaregul este rege!(printre suv-uri bineinteles)
Si mai e si recordu ala cu Touareg V10 care trage ~200 tone(Boeing 747)si se misca bine de tot...(a se vedea youtube)

Guwy 06-08-07 18:36

Eu as alege Porsche-ul mai ales daca este turbo ;) nu are nici o sansa Bmw-ul .
Salut ! ! !

central 08-08-07 01:17

eu optez fara dar si poate pentru un cayenne

ponny 08-08-07 04:50

nu as alege nici una nici alta :))

993turbo 25-08-07 07:13

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1026864)
Sa nu vorbim despre experienta BMW in domeniul SUV-urilor, si mai ales al sistemului de tractiune 4x4 x-drive. Nici X5 si nici Cayenne nu sunt masini Offroad la fel ca si ML, Q7, singurul SUV luxury cu calitati cat de cat bune offroad este Touareg. Oricum am compara X5 cu Cayenne onroad il joaca pe degete Porsche-ul pe BMW, offroad amandoua sunt la fel de proaste.

Ce sigur esti pe tine.. daca ai citi mai mult ai vedea ca un Cayenne e peste Tuareg la off road. Sau nu stiai ca pe Cayenne poti sa pui diferential blocabil si reductor? Sau reglajul garzii la sol, unghiuri de trecere, sistemul 4x4...Eu am fost membru al clubului Cayenne cand a fost lansat si primeam in format electronic selectii de la teste (pista, sosea, desert, zapada/gheata, etc). Am vazut masina aia facand fata unor conditii cumplite, si vb nu numai de teren greu ci si de condus nonstop cu schimb de sofer, vreme groaznica de la crivat de -45 de grade la furtuni de nisip la +65 de grade. Iar tipul dinauntru asculta Vivaldi la CD si se minuna cum face fata climatizarea la asa ceva. Comfort, putere, siguranta, viteza, imagine, istorie, pedigree, versatilitate, e o capodopera inginereasca masina asta, o mixtura de masina sport cu un tanc si o limuzina de lux. Mai arunca o privire pe internet si o sa vezi ca la capitolul SUV de lux (nu vb de off road adevarat aici gen Defender) Cayennul bate tot la capabilitati de trecere/catarare/coborare. Asta dupa ce vine de la circuit unde ia dat nana la fund unui M3 (Cayenne Turbo vs M3 anterior nu asta nou cu V8, verifica daca nu crezi :-) ) Daca stie cineva cand a facut Porsche (mai exact F. Porsche) primul 4x4 castiga respectul meu.. Am mai scris asta de nspe ori pe forumuri, daca analizezi ce inseamna SUV, Cayenne ul castiga detasat, mai putin la bani dar atunci nu vb de SUV de lux.
Bafta.

THX-1 27-08-07 11:55

Quote:

Originally Posted by Infiniti G35 Tuner (Post 192054)
eu as alege X5-ul pt ca e confortabil si rapid si imi place ca e f puternic
dar X5-ul nu e mai rapid decat caienul dar tot prefer X5-ul :twisted:

Asta mi se pare cel mai tare comment!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

22VIN 27-08-07 12:31

intre noul x5 si cayenne... noul x5 mai mult ca sigur... e frumoasa foc si clar nu te poti plange de sportivitate la ea pt ca e un bmw... dar intre vechiul x5 si cayenne... cayenne pt ca vechiul x5 e expirat

THX-1 27-08-07 12:55

4 Attachment(s)
Pai hai sa clarificam totusi ce comparam,modelele vechi sau cele noi!?....P.S.-Oricum ar fi tot porsche este superior ;)

_anaconda_ 27-08-07 13:26

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1066690)
Pai hai sa clarificam totusi ce comparam,modelele vechi sau cele noi!?....P.S.-Oricum ar fi tot porsche este superior ;)

Good point

Daca la modelele vechi nu stateam nicio secunda sa ma gandesc,Cayenne-ul la modelele noi situatia sta tot la fel,imediat ce vad interiorul ala tipic BMW,se sa auda in interior zgomotul suspensiilor(o caracteristica nu tocmai premium)....ma indrept imediat spre Porsche...care este un SUV incredibil,e aproape perfect!Acum depinde si din ce unghi privesti situatia,poate altii se asteapta la altceva dar nu cred ca este nicio situatie cand X5 este superior Cayennului...nici macar la acelasi nivel:lol: :lol: :lol:

Car Lover 11-09-07 12:11

yo unu le-as lua p amandoua

Car Lover 11-09-07 12:11

k sa nu am remushkari dupa

IamCross 12-09-07 17:01

Porsche cayenne poate fi descris in 3 cuvinte: urat, urat shi urat. Nu vad motiv rational pentru care ti l-ai lua.

_anaconda_ 12-09-07 18:44

Quote:

Originally Posted by IamCross (Post 1096312)
Porsche cayenne poate fi descris in 3 cuvinte: urat, urat shi urat. Nu vad motiv rational pentru care ti l-ai lua.

1)designu e o chestie total subiectiva
2)la masini designu nu afecteaza performanta...si eu zic ca ar trebui sa te uiti mai intai la ce 'stie' masina decat la cum arata....

IamCross 12-09-07 18:49

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 1096485)
1)designu e o chestie total subiectiva
2)la masini designu nu afecteaza performanta...si eu zic ca ar trebui sa te uiti mai intai la ce 'stie' masina decat la cum arata....

Ai dreptate... Aici intervine al 4-lea cuvat pentru Cayenne... irationala

~Ada~ 12-09-07 18:52

@IamCross: Gusturile nu se discuta ;)
Aleg Cayenne-ul fara sa stau p ganduri :peace:

boy_wonder 12-09-07 18:56

Quote:

Originally Posted by ~Ada~ (Post 1096491)

exact :lol: Turbo S generatia precedenta

alexSHO 12-09-07 21:26

Quote:

Originally Posted by ~Ada~ (Post 1096491)

normal doar esti fata.. una e bmw alta e porsche :lol:

eu as lua ml 63 amg in locul unui turbo S
:rolleyes2

~Ada~ 13-09-07 00:14

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 1096735)
normal doar esti fata.. una e bmw alta e porsche :lol:

eu as lua ml 63 amg in locul unui turbo S
:rolleyes2

Bineinteles k una e BMW alta Porsche8) ;nu inteleg c treaba are faptu' k sunt fata.Fiekre shi-a dat cu parerea ;)
Shi in kz k n-ai vazut bine la topic scrie"Bmw X5 vs Porsche Cayenne";nu se pomeneshte nimik d ML ;)
:peace:

dreaq 13-09-07 12:48

Porche 100% , design foarte frumos ce nu paraseste liniile celorlalte surioare sport,chiar daca e un SUV designerii si-au facut foarte bine treaba.
Apoi mai e chestia aia ,toti coloratii au bmw-uri ca ei asa 'stie'.
De ce sa iau o masina comuna cand pot sa iau ceva exotic cu performante peste orice din gama ei(aici ma refer la varianta turbo).

pasionat.. 13-09-07 17:06

hai mha sa fim serios.....cati dintre voi ati condus vreuna dintre masini....eu personal as alege un X5...niciodata un turbo s nu va avea nici macar cea mai mica sansa sa stea in fata unui4,8is....personal am condus turbou'8) ...si e jalnic.:rolleyes2 ..in fine acum fiecare cu cei place:!:

boy_wonder 13-09-07 18:25

Quote:

Originally Posted by pasionat.. (Post 1098208)
hai mha sa fim serios.....cati dintre voi ati condus vreuna dintre masini....eu personal as alege un X5...niciodata un turbo s nu va avea nici macar cea mai mica sansa sa stea in fata unui4,8is....personal am condus turbou'8) ...si e jalnic.:rolleyes2 ..in fine acum fiecare cu cei place:!:

hahaha.. cum sa fim seriosi cand postul tau este o gluma :))))))))))
auzi si tu niciodata un Cayenne Turbo S nu va avea 'nici macar cea mai mica sansa' in fata unui 4.8is :lol:

~Ada~ 13-09-07 19:13

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 1097773)
Porche 100% , design foarte frumos ce nu paraseste liniile celorlalte surioare sport,chiar daca e un SUV designerii si-au facut foarte bine treaba.
Apoi mai e chestia aia ,toti coloratii au bmw-uri ca ei asa 'stie'.
De ce sa iau o masina comuna cand pot sa iau ceva exotic cu performante peste orice din gama ei(aici ma refer la varianta turbo).

Total d acord cu tine ;) Imi place cum gandeshti:P

300zxtt 13-09-07 19:26

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1098337)
hahaha.. cum sa fim seriosi cand postul tau este o gluma :))))))))))
auzi si tu niciodata un Cayenne Turbo S nu va avea 'nici macar cea mai mica sansa' in fata unui 4.8is :lol:

altul care doarme-n paie si se viseaza imparat,nu-ti bate capul

Bemelo 13-09-07 20:39

Quote:

ce mi se pare ciudat e nu faptul ca ai condus un cayenne turbo la 19 ani.. ci faptul ca ti se pare jalnic :)... Tu ce masina ai ...daca un cayenne turbo ti se pare jalnic?

alexSHO 13-09-07 21:02

Quote:

stai viteazule incet :)

Bogdan_mb 13-09-07 21:10

Quote:

Quote:

Originally Posted by pasionat.. (Post 1098226)
baieti eu sunt posesor de fiesta...1,4 tdci....68 d cai....

Eu nu intaleg cum de ti-ai luat fiesta cu 68 de cai , cand tu zici ca turbo S e jalnic?

p.s. ar fi monoton forumul fara sa ai o portie de ras zilnic :lol: :lol:

boy_wonder 13-09-07 21:41

sa puna 'turbou' pe care l-a condus la linie cu fiesta lui :lol: sa vedem care pe care :twisted:

THX-1 14-09-07 01:00

Quote:

"Pasionat" de table poate ca de masini in nici un caz...:lol: :lol: :lol:

X5-4.8is-4799cmc V8-360cp- 490NM vit.max. 246km/h 0-100=6,1s

Cayenne Turbo S-4511cmc V8 T-521cp-720NM vit. max. 270km/h 0-100=5,2s

...cam asa sta treaba....

YGD-sef 10-01-09 20:26

BMW X5 de 355 de cai e cel mai rapid SUV pe Nurburgring innaintea lui Porsche!:x

boy_wonder 10-01-09 20:36

Quote:

Originally Posted by YGD-sef (Post 1971154)
BMW X5 de 355 de cai e cel mai rapid SUV pe Nurburgring innaintea lui Porsche!:x

da si tu un link ceva sa vad si eu :-)

si inca ceva.. chiar intereseaza pe cineva cat scoate un SUV pe Nurburgring? :-)

YGD-sef 10-01-09 20:41

Ma repet!Nu il mai gasesc dar aici se poate vedea evident cum sta pe pista un X5 fata de un Cayenne:https://www.youtube.com/watch?v=3s7-e...eature=related !:evil:(alta data credeti si nu mai cercetati atat!)

300zxtt 10-01-09 23:25

Quote:

Originally Posted by YGD-sef (Post 1971154)

bun criteriu in alegerea unui SUV. maine poimaine vedem si o replica de genul asta la un versus despre dube de carat marfa...aleg Tranzit-ul ca e mai rapid cu 1,035 sec fata de Sprinter pe turul de circuit.

YGD-sef 10-01-09 23:28

Un SUV nu e o masina sport dar X5 este un SUV sportiv si este mai sportiv decat majoritatea SUV-urilor de pe piata!asta am vrut sa spun!ca in realitate aproape nimeni nu o sa faca curse cu un X5!poate cu un M3 ....:-)

_anaconda_ 11-01-09 09:05

oricum comparatia aia cu Porsche nu e relevanta. Aia au arat cu cayenne prin decor, si chestii de genu, si il pun best lap, si oricum nu as pune prea multa baza pe emisiunea aia. Daca mai adaugam si faptul ca amandoua modelele nu se mai fac, si sunt versiuni noi la fiecare, si ca Cayenne GTS trebuie de fapt comparat cu bemeu ala, nu Cayenne S, se cam duce pe apa sambetei linkul tau

Evil Yuri 11-01-09 11:43

Quote:

Originally Posted by 300zxtt
bun criteriu in alegerea unui SUV. maine poimaine vedem si o replica de genul asta la un versus despre dube de carat marfa...aleg Tranzit-ul ca e mai rapid cu 1,035 sec fata de Sprinter pe turul de circuit.

Pai este si asta un criteriu. Deoarece in momentul in care pui pe un SUV 350 cai putere sau chiar mai mult (a se vedea Turbo S), masina aia trebuie sa stie sa ia si curbele si sa se mai si opreasca. Iar cel mai bun test in care sa vezi performantele masinii este pe circuit: aici se vede si acceleratia, si franarea, si stabilitatea.

YGD-sef 11-01-09 11:52

Mersi frumos!asta incercam sa ii conving si eu pe baietii de mai sus !BMW X5 este cel mai stabil SUV din gama mai ales pe circuit!(nu neaparat cel mai rapid dar cel mai stabil e!):ciggy:

300zxtt 11-01-09 18:23

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 1972447)
Pai este si asta un criteriu. Deoarece in momentul in care pui pe un SUV 350 cai putere sau chiar mai mult (a se vedea Turbo S), masina aia trebuie sa stie sa ia si curbele si sa se mai si opreasca. Iar cel mai bun test in care sa vezi performantele masinii este pe circuit: aici se vede si acceleratia, si franarea, si stabilitatea.

Cine-si cumpara un SUV il intereseaza alte aspecte ale masinii, si nu miimi de secunda diferenta pe un circuit. Daca dorea acest lucru se arunca spre un coupe sau alta sportiva. Eu cred ca-s alte lucruri de luat in seama in momentul alegerii unei masini din aceasta categorie.

MRKXMI 11-01-09 22:26

porsch cayenne, e un adevarat jeep sport
bmw x5 e o struto-camila simpatica ;)

YGD-sef 11-01-09 22:28

nu zic ca Porsche Cayenne nu e bun dar arata ca dracu,si in plus e cu vreo 200 mai greu ca X5 si la curbe .......ara pe camp!:evil:

ulyse 13-01-09 13:52

cred ca as alege porche
cu toate ca am mers cu x5 si mi-a placu foarte mult

All times are GMT +2. The time now is 16:31.

- Copyright 2026 4Tuning