![]() |
Re: Cumpararea unei masini SH
de ce nu spui si preturile pieselor de la skoda, care sunt mult mai mari decat la opel?:D plus simplele revizii... sa nu mai spun de performantele fabiei care sunt net inferioare unei corsa (doar motorul 1.4 100 cai suna bine)
|
http://www.realitatea.net/taxa-auto-...nd_897316.html
CALCULE. Taxa auto 2012 pentru 8 modele populare īn Romānia Dacia 1310 An de fabricatie: 1979 - 1996 Normă poluare: Non-euro Taxa auto 2012: circa 13.000 lei Dacia Logan 1.6 An de fabricaţie: 2005 - 2006 Norma de poluare: Euro 3 Taxa auto 2012: circa 11.500 lei Daewoo Matiz 1.0 An de fabricaţie: 2005-2006 Norma de poluare: Euro 3 Taxa auto 2012: circa 3.200 lei Renault Symbol 1,5 An de fabricaţie: 2005-2006 Norma de poluare: euro 4 Taxa auto 2012: circa 3.300 lei VW Golf 4 1.4i An de fabricaţie: 2003-2004 Norma de poluare: euro 3 Taxa auto 2012: circa 6.300 lei VW Polo 1.2 An de fabricaţie: 2003-2004 Norma de poluare: euro 3 Taxa auto 2012: circa 3.000 lei Skoda Octavia 1.9 tdi An de fabricaţie: 2000-2001 Norma de poluare: euro 3 Taxa auto 2012: circa 10.000 de lei VW Tiguan 2.0, adus din străinătate An de fabricaţie: 2008 Norma de poluare: euro 5 Taxa auto 2012: circa 1.600 de lei |
Quote:
Eu te sfatuiesc sa mergi spre opel corsa, dar in 4 portiere. Quote:
Nu cred ca domnisoara cauta o masina "jucausa". Quote:
|
Salut!sunt nou pe acest site si as avea nevoie de ajutorul vostru pentru achizitionarea unei maisini SH.....M-am orientat spre 2 modele Ford Mondeo(mk3)2005/2006 si un Bmw 2003/2004 318/320.....ambele masini find pe benzina.Acum ce ma intereseaza pe mine!Care este consumul de combulstibil la ambele modele si mai ales intretinerea....si fiabilitatea?multumesc.....astept parerile voastre.
|
Quote:
Eu am un 318 i (e46) mai vechi fata de cel pe care il vrei tu si imi ia 9.5 l mixt (in bord, nu m-am obosit niciodata sa calculez eu cat consuma). Fiabiliatate: Aici este discutabil. Depinde de cum este utilizata masina. Oricum tu trebuie sa te gandesti cati bani esti dispus sa bagi in masina. Ceea ce pot sa iti zic sigur este ca piesele de Ford sunt mai ieftine decat cele de BMW (mai ales daca le vrei originale). |
la 320i mie imi lua 11-12 in oras la mers normal. vara, cand mergeam mai mult noaptea am avut 8.6 cel mai putin in bord, dar nu prea e relevant. mondeo 1.8 poate sa consume cu 1 litru mai putin in oras, dar nu cred k e diferenta mai mare. 318i are consum cam la fel cu 320i.
eu n-am tinut mult e46-le, cateva luni dar nu mi-a facut probleme, mi s-a parut destul de fiabil, si avea 193 000 km. doar vanos-ul horcaia cand era motorul rece ca doar e boala lor, dar nu necesita inlocuire. |
Quote:
Si ar fi o diferenta mare intre cele doua modele.....ma refer la consum si intretinere? |
Quote:
Poate iti este util: https://www.4tuning.ro/versus/care-es...wsletter_54350 |
Quote:
|
Quote:
Mondeo far nou (bosch): 747,92 lei Bmw far nou (bosch): 1034,86 lei. Tragi tu concluziile. |
Quote:
Si cu achizitionarea unui ford mondeo SH din Germania ies mai ieftin ca nu prea stiu cum este cu taxele astea de inmatriculare....? |
Quote:
Cauta si tu pe net un calculator de taxe auto. Eu ma judec cu statul pentru recuperarea vechii taxe. Noua taxa e cu 25% mai mica. Oricum e HALUCINANT ce se petrece cu taxele astea. Eu am o presimtire ca nici asta nu o sa tina prea mult si o sa fie un roman care sa castige din nou. Astia nu sunt in stare sa faca o lege buna. Nu pot sa-ti dau eu sfaturi pe banii tai. Este o decizie pe care o iei singur. Nu uita si de varianta Bulgaria. E FOARTE rentabila. S-au batut boii astia cu pumnul in piept ca o sa faca ei o lege si ca nu se mai poate circula cu masini inmatriculate in BG si nu s-a intamplat nimic. |
sal.a inmatriculat cineva o masina care afost deja inmatriculata in tara?am achizitionat o masina din 1993 si inmatriculata in tara in dec 2008 conform carti de identitate.ajunge sa ma justific cu cartea ca are taxa platita sa-u mai trebuie vre-o hartoaga?
|
Salut
salut.as dori sa ma lamureasca cineva cat se poate de bine referitor la cea mai buna alegere care se poate face in achizitia uneia dintre urmatoarele trei modele auto, ca si calitate, preturi intretinere,siguranta, comfort, etc cam tot ce se poate, adaug faptul ca toate trei au cam aceasi km respectiv Fiat Grande Punto 1.3 diesel(multijet etc)90cp euro 4 a.f. 2006-185000km, peugeot 307 1.4 hdi 68cp 125000km a.f.2003 euro 3. si ford fusion 1.4 dci 68cp a.f. 2005 145000km. dotarile sunt cam la fel geamuri el. clima automata doar fiatul,307 si ford A.C. pretul undeva in jur de 4000euro. care ar fi alegera cea mai buna pe cat posibil? multumesc
|
Salut ma numesc Stefan. Sun nou aici pe forum.
Vreau sa cumpar o masina din Romania si sa o duc in Spania, dar nu stiu ce imi trebuie sa fac. Daca e cineva care ma poate ajuta! |
Quote:
Oricum noua lege a fost amanata cu un an. Deci daca e deja inmatriculata tu nu ar trebui sa mai platesti nici o taxa... Quote:
Quote:
|
Salut,
As dori ajutorul vostru in ceea ce priveste achizitionarea unei masini pt prietena mea. Mentionez ca masina va fi sh, eventual cumparata din Bucuresti sau judetele adiacente. Cerintele ei sunt: inmatriculata in RO, sa fie cel putin din 2006, 4 sau 5 usi, rulaj pana in 150.000 km, "sa nu fie nevoita sa o impinga de la spate"(prima ei cerinta) ). Printre preferintele ei se numara:VW,Opel, Skoda dar e deschisa la opinii.Bugetul este undeva in jur de 4500-5500. Multumesc anticipat! |
Re: Salut
Quote:
Fiatul are cel mai bun motor dintre ele, si oricum e cel mai nou. Clima, deasemenea, face diferenta. Sunt banii tai, dar alege cu capul, nu din prostiile pe care le auzi pe net gen "italiencele nu e bune dom'le" sau "frantuzoaicele e scumpe", ori "ce e nemtesc e nemtesc", pentru ca nu tot ce e german e neaparat cel mai bun. Spor la cumparaturi si, orice ai lua, multi km fara probleme. |
Re: Salut
Quote:
|
salut ,am o intrebare pentru cei care sunt in anglia,vreau sa cumpar o masina de pe ebay si nu reusesc sa vad numarul de telefon al vanzatorului.mi-am facut cont dar degeaba,cei care ati mai folosit acel site va rog sa ma ajutati.mersi
|
Salutare,
Am si eu nevoie de cateva pareri de la voi. Avand in vedere ca pretul combustibilor este in crestere, ma gandeam ca sa-mi cumpar o masina pana in 1000 de euro, ceva micut pentru oras, si consum pe masura. Variantele ar fi vw polo, fiat punto,nissan micra, opel corsa, citroen saxo si peugeot 106. Momentan oscilez intre ultimele doua, cu un motor 1.1, parca sunt putin peste ca si aspect, plus ca am auzit numai pareri bune despre 106, un atu in plus fiind si tabla galvanizata. Partea mai putin placuta ar fi consumul de 7 in oras(din auzite de pe net), care mi se pare mult, avand in vedere ca loganul meu ia 8-9. Voi ce pareri aveti, care ar fi cea mai potrivita, care ar fi plusurile si minusurile? |
Quote:
|
Salutari!
Cum as putea, cel mai simplu sa ii cumpar o masina tatalui meu fara ca acesta sa fie prezent? Daca am amenzi si fac un contract de vanzare-cumparare, vor influenta acestea inmatricularea masinii pe numele lui? |
Quote:
|
Daca fac un contract c-v pe numele meu, in momentul in care o va inmatricula, trebuie sa fac alt contract intre mine si el sau cum?
|
Quote:
Adica daca vrei sa fie pe numele tatalui tau, si o treci intai pe numele tau, va trebui sa faci contract v-c intre tine si el. |
vreau sa cumpar un opel vectra C 2005 , imi recomandati un service unde sa verific masina ?
|
Va salut, de cateva zile ma uit dupa un Hyundai Accent modelul 2000-2004 si dupa un Ford Focus model 1999-2003, ideea este ca nu stiu pe care sa o aleg.
Hyundai,intre motor 1.3 - 1.5 benzina iar Fordul motor intre 1.6 - 1.4 (ambele 16v) Ca pe orice sofer ma intereseaza consumul /fiabilitate /cost intretinere Consumul la Accent e acelasi ca si la Ford ? Accentul e 12v fata de 16v la Ford. Faceam o comparatie intre Accent si Peugeot 206, Peugeot-ul consuma 5,5-6 in oras (cunosc mai multe cazuri + condus ) Accentul consuma din auzite 7,5-8 si cu toate acestea Peugeot-ul e putin mai greu decat Accentul, bine conteaza stilul de mers, oricum sa trecem peste, ma intereseaza Accent / Ford ? pareri pro / contra |
Quote:
Eu o sa fiu subiectiv: Hyundai-urile sunt niste masini extrem de proaste din punct de vedere tehnic. In mod special cele pe care le gasesti pe la noi. In ce priveste Ford-urile, deja vorbim despre altceva. Masini mai bune, mai fiabile, consum bun...piesel ceva mai scumpe, ce-i drept. Mai ales ca te gandesti la Focus, iti spun sigur ca masina e extraordinara. Dar pomeneai si ceva de Peugeot. Nu stiu cat de mult iti place stilul de design Peugeot, multi nu-l sufera, eu il ador. Si sunt, de asemenea, masini deosebite. Cum am spus, ii las pe altii sa vina cu pareri mai obiective, dar sfatul meu e sa eviti orice inseamna Hyundai. Si inca un sfat extrem de practic: orice ai lua, NU lua masina achizitionata la noi; adica ia una care a fost adusa de afara (din occident sau din nord, de preferat) si deja inmatriculata la noi. Cunosc pe cineva care a avut ani de zile un Peugeot 206 adus din Franta si nu a bagat bani in piese, dupa care a luat de nou un Peugeot 307 de la noi, care i-a mancat zilele si portofelul. La fel cazuri cu Ford-uri, cu Audi, cu VW, chiar si cu Mercedes. Deci, atentie mare la ce cumperi! |
Quote:
nu pot sa te contrazic decat ca masinile de afara au mult mai multi km decat cele de la noi,intr-adevar sunt intretinute mai bine,dar nu toate,depinde de masina..... |
Vreau sa cumpar o masina ceva ieftin pana in 2500 de euro..si vreau sa stiu ce variante as putea avea...ceva sport ar fi bine..
|
buna ziua.sunt incepator in a achizitiona o masina de aceea va cer ajutorul.
am de gand sa cumpar o masina adusa din germania cu nr.de germania(are nr.zoll val.pana la sf.lunii).va rog sa-mi explicati pas cu pas(ca unui incepator)ce acte trebuie sa ii cer vanzatorului cand ma duc sa o cumpar.lasam deoparte faptul ca deja m-am hotarat sa o cumpar deci ma intereseaza doar ,,hartogaraia,,si deasemenea ce pasi trebuiesc facuti dupa aceea la mine in localitate(,masina o cumpar din alt judet.).telefonic m-a anuntat ca are toate actele in regula dar...preventiv trebuie sa stiu si eu nu?multumesc anticipat ptr.raspunsuri.stima |
Quote:
- ITP valabil 2 ani (in cazul in care masina nu are probleme tehnice; daca are, le remediezi sau dai spaga); - CIV (cartea de identitate a masinii), definitiva; - certificat de autenticitate a masinii, valabil 60 de zile; Dupa asta, te duci la un birou de acte auto si iti faci fisa de inmatriculare pe numele tau si tot acolo ceri sa iti treaca si numele tau pe CIV. Apoi te duci frumos la administratia financiara din orasul/sectorul tau pt a trece masina la impozit. Acolo iti vor trebui CIV-ul, fisa de inmatriculare, buletinul, o cerere tip pe care o primesti de acolo, contractul de vanzare cumparare intre tine si cel care ti-a vandut-o, certificatul fiscal primit de la vanzator (ATENTIE, e valabil doar 30 de zile, daca depasesti termenul, platesti amenda), si cam atat (din cate imi aduc aminte). Toate actele astea iti trebuiesc in original si copii xerox. Acolo ti se va inregistra masina la impozit, vei plati impozitul si ti se va pune o viza pe fisa de inmatriculare. Urmatorul pas, te duci la FISC sa-ti calculeze taxa de poluare, cu buletinul, CIV-ul, contractul de vanzare cumparare intre tine si vanzator, traducerea aia legalizata de care vorbeam mai sus...si nu mai tin minte daca iti trebuie si fisa de inmatriculare (parca nu). La fel, originale si copii xerox. Dupa cateva zile te duci sa iti dea o foaie pe care este trecuta valoarea taxei si modul de calcul al ei. Dupa asta, platesti taxa de poluare la trezorerie. Apoi mai sunt niste taxe pe la CEC (pt placute si talon) si o taxa de 50 de lei la politie, pt inregistrarea masinii in trafic. Pe urma iti faci o asigurare RCA. Apoi -> mergi la biroul de inmatriculari, cu dosarul complet: - CIV - certificat de autenticitate (remember, trebuie sa te incadrezi in cele 60 de zile cat e valabil) - fisa de inmatriculare - ITP - asigurare RCA - toate acele acte de Germania ale masinii, impreuna cu numerele de zoll si traducerea aceea legalizata - chitantele de plata a tuturor taxelor insirate mai sus - buletin ...Cam atat, din ce stiu eu. La biroul de inmatriculari gasesti exact ordinea in care trebuie sa pui actele. Daca mi-a scapat ceva, sa completeze cineva. In rest, ce sa zic, SUCCES! (ai de alergat):D |
Am si eu o intrebare. Ce inseamna cand becurile de la ABS si TRC sunt aprinse in bord (Lexus GS 450h din 2007)? Poate sa fie o defectiune grava, costisitoare sau pur si simplu o eroare, ca am vazut un anunt pe internet si proprietarul specifica treaba asta? Va rog sa ma lamuriti si pe mine careva!
|
Quote:
|
Am si eu o nelamurire. Cum pot inmatricula o masina cu proprietar roman ce a fost inmatriculata pe numele lui in Italia, acum masina si proprietarul sunt in Romania, masina are numere rosii dar nu sunt sigur ca a inregistrat-o la fisc in tara. Daca NU a inregistrat-o in tara ce trebuie facut? Daca e inregistrata e simplu din cate stiu, fisa inmatriculare cu viza de la financiarul lui si al meu, contract vanzare-cumparare, rar, taxa inmatriculare, politie. Multumesc!
|
Quote:
O colega de munca e nevoita sa-si inmatriculeze masina pe Bulgaria din cauza asta. Fostul proprietar nu i-a dat certificat fiscal (probabil ca are datorii la FISC) iar ea nu poate face nimic fara acel act. Singura ei optiune ar fi sa-l dea pe respectivul in judecata. Deci, valabil pt toata lumea, evitati masinile la care proprietarul nu va poate da certificat fiscal. Pt siguranta, cereti-i proprietarului sa scoata certificatul inainte de a face contractul de vanzare-cumparare. |
Quote:
pai sa imi explici si mie cum poti tu sa scoti un certificat fiscal inainte sa faci contract de vanzare-cumparare??? si cine iti face tie contract vanzare-cumparare iti scoate certificat fiscal si sa ii dai banii dupa? |
Quote:
Bun, pe urma, ca sa fii si tu sigur ca nu cumperi masina fara fiscal si sa fie si vanzatorul sigur ca nu-si ia teapa scotand fiscalul dupa care tu sa nu mai cumperi masina, mergeti de manuta amandoi la circa lui financiara, scoate respectivul certificatul, apoi mergeti si faceti contract si gata! Eu am procedat altfel (am avut curaj, ce-i drept): i-am dat tipului 100 ron avans, el s-a dus a doua zi si a scos fiscalul, apoi am mers cu el si am facut contract. |
Quote:
prietene nu stiu in ce tara traiesti sau poate la tine in oras e altfel,dar iti spun sigur ca CERTIFICATUL FISCAL SE SCOATE DOAR IN BAZA UNUI CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE SI A UNEI FISE DE INMATRICULARE PE CARE SE TRECE VANZATORUL SI CUMPARATORUL |
| All times are GMT +2. The time now is 16:57. |
- Copyright 2026 4Tuning