Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   350z vs RX-8 vs Celica GT-s (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/5803-350z-vs-rx-8-vs-celica-gt.html)

babygirl_nwa 25-06-06 22:27

Re: 350z vs RX-8 vs Celica GT-s

Quote:

Originally Posted by nikkon_kde
Mr. HONDA Soichiro ARE DREPTATE. 1-2 secunde nu prea conteaza,mai ales daca ,motorul te roaga sa mai tragi de el.Un dejavantaj al Toyotei fata de WRX ca ai adus vorba e tractiunea 4x4,care se simte.Cat despre 350z este intredevar puternic,consuma de de rupe(stiu pe cineva caruia ii baga 22 in oras)are 2 locuri,si e destul de scump la noi.Cu bani de pe el poti sa-ti iei un EVO8 sau un STI care dupa mine sunt peste.

respectivului caruia ii consuma z-ul 22 inseamna k nu stie sa conduca(mai mult de 19 nu consuma) si in plus nu te iei niciodata dupa ce iti scrie la bord,e doar o medie calculata,nu consumul fix

BogdanNZ 26-06-06 00:28

Pai sa vedem...ne luand in considerare nici un alt aspect al celor trei decat looks & performance trebuie sa fie Z-ul.RX-8 e o mare dezamagire in special pt putinii din noi care au avut placerea de a forja RX-7 FD, care avea o putere mult mai mare si o stabilitate de nedescris.Iar Celica desi este o masina extraordinar de fiabila si rapida in acelasi timp eu tot nu o pot alege pt ca rivalul meu nr. 1 avand in vedere ca am Prelude de aceeasi putere ca si Celica
Z-ul e agresiv, putere multa, handling bun, singura problema ar fi greutatea mai mare...

Xel'Naga 26-06-06 01:47

eu pot sa zic ca am avut ocazia sa merg cu un Z si un RX 8 ... pot sa zic ca sunt masini foarte puternice si frumoase :lol: ... insa cel mai bine comparatia la motor eu zic ca se poate face pe DYNO ... asa cu preupusul toti ne dam ... oricum sunt masini care iti dau o senzatie placuta cand mergi cu ele :lol:

alexSHO 26-06-06 20:09

daca nu te uiti la bani 350z

Maxxymus 15-03-07 16:51

Re:

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 164631)
eh, aici e buba

58 000 euro este un pret dea dreptul exorbitant pt 350Z

Aici un 350Z de baza cu 287 cp (care de fapt are tot inafara de navigatie) e 33 600 euro DDP. Cel de 300CP, adica 35th anniversary, costa cu 2000 euro mai mult , si are in plus 13 cp, frane Brembo, alte jante si un mic body kit.

oricum nu merge comparat un 350Z cu un WRX de nici o culoare. Un WRX e un Impreza puternic, si ramane o masina compacta (compacta = masina ieftina, menita sa te duca de la A la B), nimic mai mult.

Un 350Z e un GT. E mult mai aproape de o masina sport adevarata, decat e WRX si mai ales Celica. Nu exista in lumea asta masina sport/supersport/F1/LeMans etc care sa fie FWD. De la Ferrari , la Porsche, la Skyline si la NSX, toate sunt RWD, si mai rar, AWD.

Celica ramane o alternativa bunicica in clasa ei, in comparatie cu Tiburon V6, Acura RSX si alte sports compacts FWD.

Ai dreptate,pretul din romania e ridicol.Aici(in america)iti cumperi 2 la banii aia(ma refer la 350z).In romania,nu isi face banii...masina e joasa,drumurile sunt pline de gropi.vorbind de caii putere....hmm la cei 287HP care vin din fabrica,daca iti adaugi un filtru de aer perfomance(gen K&N) mai pui vreo 7-12 cai in plus si e deja prea mult(chiar si 287)Am facut o data un mic test:am plecat dintr-o parcare de pe loc virand dreapta...dupa 2 sliding-uri stanga-dreapta,am reusit sa intorc masina 180 de grade,in doar vreo 8 metri...nu mi-a venit sa cred!!!Ca sa nu mai vorbim ca astia scot modelul de 2008 cu twin turbo si 500hp!!!!!!!!!!!.Consumul de benzina e 20mile/galon in oras si 28 mile/galon pe autostrada,dar totul e in functie de cum conduci masina.daca ii dai in gura,papa benzina...daca mergi in a 6-a la 70mile/ora scoti si 34mile/galon(asta e verificata de mine).WRX e ok,Celica arata furioasa,dar nu e chiar atat de furioasa pe cat arata:D .Pentru Romania,as alege Celica.
PS:FWD=rotile trag masina, RWD=rotile imping masina,rezultatul? vezi diferenta de timpi la 2 masini identice ca motorizare, CP etc-cea cu RWD va scoate intotdeauna timpi superiori

ducu 15-03-07 19:26

Topicul asta cred ca e de 2 ani!!!
Ma voi repeta...
DRAG:
1. 350Z avantaje- masina cu posibilitati datorita motorului mare, se poate pune kit turbo sau biturbo, coupe cu personalitate
dezavantaje- este grea, foarte grea pentru un coupe si nu are lsd; de serie va pierde f rau cursele cu orice evo sau sti tot de serie.
2. RX8 avantaje- e fashion, are usi spate... si...e foarte fun
dezavantaje - motor rotativ slab care maninca enorm de mult ulei, cutie de viteze firava si posibilitati mici de performance upgrade.
3. Celica avanaje- e aratoasa, ieftina, si cu posibilitati mari de show`n shine
dezavantaje- fwd si sasiul nu este tocmai unul sport...

All times are GMT +2. The time now is 21:50.

- Copyright 2026 4Tuning