![]() |
Re: Renault 5 Gt-Turbo
2 Attachment(s)
Tot inainte. Incet si sigur. Vremea rea nu ne sta in cale.
|
1 Attachment(s)
Aproape toate plasticele sunt gata. Au mai ramas nereconditionate fetele de usi, ornamentele.interioare ale pragurilor si ramele interioare de la geamurile spate. Saptamana asta de vor reconditiona, dupa care interiorul va fi echipat complet.
|
1 Attachment(s)
Am intarit pe spate cartonul pe care sta lipita tapiteria textila a plafonului.. am ranforsat-o cu 2 straturi de fibra de sticla deoarece era foarte firav cartonul.. pana maine l-am lasat la uscat.. apoi voi lipi textilul care a fost spalat si curatat.. pt lipirea lui am cumparat un adeziv la spray de la tesa..
Lucrarea continua... |
Spor la treaba in continuare.
De unde pot lua si eu acel spray texturat pentru plastice? Ai idee este si pe negru? Multumesc |
1 Attachment(s)
Salut! Da exista si pe negru si il poti cumpara de la orice magazin cu produse de la policolor. Costa 20 lei. Incerc sa iti atasez o poza.
|
3 Attachment(s)
Plafonul este gata. L-am ranforsat cu fibra de sticla pe spate pentru a il rigidiza putin. Cartonul era foarte firav. Acum s-a intarit foarte bine. Am lipit si textilul cu un spray de la tesa cumparat din dedeman..
|
2 Attachment(s)
Plafonul ranforsat cu fibra si volanul vopsit cu negru mat inainte de a fi imbracat cu piele.
|
2 Attachment(s)
Am inceput asamblarea elementelor de interior... am cumparat clemele de plastic originale atat pt fetele de usi cat si pt restul plasticelor..
|
10 Attachment(s)
un mic reminder.. sa ne amintim de unde am plecat cu restaurarea... :)))
|
6 Attachment(s)
Am montat si pragurile ornamentale de plastic. Inca putin si ajung si scaunele de la tapitat.
Am reconditionat sistopurile care nu aratau tocmsi bine.. ideea a fost aplicarea unui lac transparent.. insa cu toate ca pe spray scria transparent... au iesit fumurii.. dar sunt ok si asa.. |
2 Attachment(s)
Dupa lungi asteptari sunt gata si scaunele... la cat de daramate erau rezultatul este unul foarte bun.. s au inlocuit majoritatea buretilor cu bureti noi.. tapiteria este toata noua.. am optat pentru materialul original care a echipat de fabrica acest model..
|
Arata foarte bine, cel care ti le-a facut lucreaza si in piele (naturala sau artificiala)?
Quote:
|
Din pacate nu lucreaza in piele. Doar textil. Este o tanti tapitera in port. Destul de.priceputa dar cam neserioasa cu timpul de.executie.
|
1 Attachment(s)
Au sosit sintampoanele de cauciuc originale pt esapament.
|
3 Attachment(s)
Luni sosesc si farurile de ceata Valeo, originale pt gtt phase 2.
|
2 Attachment(s)
Azi au sosit proiectoarele. Impecabile.
|
Quote:
|
Multumesc! Proiectoarele sunt ca noi! Azi am montat planetarele! Cea lunga era prea lunga :)) ... am avut noroc cu un prieten adevarat Radu, care m-a salvat si in 10 min mi a facut cadou o planetara de gt turbo. Maine aerisesc franele si bag instalatia electrica in copex..
|
Sunt fascinat de oamenii care isi pastreaza si-si continua proiectele vechi, iti tin pumnii sa-ti iasa cum o vrei :)
|
4 Attachment(s)
Multumesc! Proiectul continua si nu dam inapoi niciun pas. Masina arata cam asa acum. I-am montat provizoriu bara fata si bara spate, pt a face itp ul si pt a fi proprietar si in talon, pt ca nefiind functionala nu am reusit decat sa o inscriu la taxe si impozite. Acum ii fac itp si apoi sa scot nr de Constanta.
|
2 Attachment(s)
Azi am cumparat niplurile noi la conductele de frana.
Maine dimineata soseste si pompa de frana nou nouta marca TRW. sa avem un sistem de franare nou cap coada. |
1 Attachment(s)
Masina este pe rotile ei. Pana la itp mai sunt de facut urmatoarele: de pus vaselina in burdufele de planetare, de facut instalatia de pozitii faza lunga si scurta plus semnalizari.. de schimbat bucsele. De aranjat bara fata si semnalizarile si farurile. Grila.. si cam atat.. aaa.. si de reglat timoneria putin..
|
3 Attachment(s)
Bielete de directie noi.. pivoti noi cu suruburi si piulite noi.. plus piulite la capetele de planetare noi...
|
Buna treaba. Imi place ca ai facut-o originala.
|
Da, pai asta a fost targetul. Sa il fac cat mai original cu putinta.
|
1 Attachment(s)
Azi am dus la sablat jantele speedline originale din ehiparea pt phase 2. Cam acesta este targetul. Va tin la curent dupa 1 mai.
|
1 Attachment(s)
Azi am spalat masina.. am.polishat-o manual.. i am montat manerele interioare de deasupra usilor, plafoniera si parasolarele.. i-am montat si consola de phase 2, ornamentul de plastic al hayonului, i-am lipit si sigla cu gt turbo, si am mai curatat-o la interior.. momentan este asamblata provizoriu pt a fi gata pt itp..
Urmeaza o bara fata noua, grila si semnalizari noi.. dar asta in viitor.. |
3 Attachment(s)
Au sosit si jantele de la sablat. Am dus masina si la itp. Pe platforma bineinteles. Acum depunem actele pentru numere de Constanta si apoi iesim la rodaj.
|
Urmeaza polisharea buzelor la jante pana cand se va obtine un luciu frumos, apoi vopsirea in camp electrostatic gri metalizat.
|
3 Attachment(s)
Intrucat planetarele montate nu au fost ale masinii, fiind luate de la cineva care dezmembra un gt turbo, am avut surpriza ca la montaj sa constat faptul ca planetara lunga nubeste de gt turbo.. este mai scurta.. problema s-a rezolvat rapid.. am comandat o planetara noua originala pt gt turbo.. cea care era prea scurta avea 680mm.. aceasta noua are 705mm.. am si montat o si vine perfect..
|
3 Attachment(s)
Am dat jantele cu primer si apoi vopsea argintie.
|
3 Attachment(s)
Jantele sunt montate pe masina. Aspectul s a schimbat total.
|
5 Attachment(s)
Am mai achizitionat o chiulasa pt a o avea ca piesa de schimb. Am dezechipat o si urmeaza prelucrarea ei. Curatat polishat.. scaunele la supape... simeringuri noi.. polishat supape etc...
|
1 Attachment(s)
Pentru ca am terminat cu lucrarile grele, am ajuns si la chestii de finete.. am cumparat pe original bucsa timoneriei de la cutia de viteze. Am luat 2 bucati sa am de schimb pe stock..
|
Am achizitionat si 2 yale pt usi cu tot cu chei noi noute. Maine urmeaza montarea yalelor.
|
2 Attachment(s)
Azi s-au montat butucii noi.. acum usile se inchid si se deschid si cu cheia.. am confectionat manual o siguranta care tine butucul in usa..
|
2 Attachment(s)
Azi a sosit si pompa de ulei noua, kolbenschmidt.
|
Aseara impreuna cu Radu, un prieten vechi f bun, am scos pentru prima data gttul la.plimbare.. usurel batraneste, am dat o tura cu el prin statiunea Mamaia, am alimentat cu benzina de la un omv, apoi un alt prieten f bun mi-a reglat presiunea la turbina undeva la 0.4 bari asa ca de rodaj.. per total cu toate zgomotele aferents unei masini statute cu discurile ruginite, cu suspensia veche, senzatia a fost una unica.. suieratul turbinei in sarcina, si sunetul la descarcare sunt senzatii pe care nu le am mai trait pana acum.. mirosul de benzina tipic masinilor pe carburator, sunetul culbutorilor, au facut ca seara sa fie unica.. azi am luat alt ulei pe care il.voi tine cateva sute de km apoi voi pune uleiul definitiv.. urmeaza reglaje ale culbutorilor, placute de frana noi, si reglarea timoneriei... dupa rodaj vom urca presiunea la 0.7 bari.. apoi daca toate merg bine, ne bucuram de ea toata vara.. estetic mai este de lucrat la partea din fata.. din toamna voi achizitiona faruri, semnalizari, grila si bara, toate noi.. la interior deja este pe drum un bord complet, impecabil, ce va fi montat vara aceasta... pana in toamna va voi tine la curent cu evolutia rodajului cu filmulete si poze.. toate bune!
|
5 Attachment(s)
Azi i-am schimbat uleiul, si i-am reglar timoneria. M-a ajutat prietenul meu Cristi caruia ii multumesc enorm pt ajutor.
Motorul merge foarte bine... merge rotund, nu da in nas cand accelerez, se accelereaza instant si raspunde foarte bine... turbina se aude f bine, incarca frumos, ungerea e f buna, la cald sta presiunea la 5 bari in ture, racirea este foarte buna... Mai avem de schimbat placutele de frana si bieletele de directie apoi umreaza achizitionarea unei suspensii noi stock, adica 4 amortizoare noi. |
2 Attachment(s)
Au sosit si rulmentii spate noi cu sigurante si piulite noi. Febi bilstein.
Urneaza rulmenti fata noi, si pe drum sunt si bucsele de poliuretan pentru bascule si bara stabilizatoare. De asemenea am cumparat si placute de frana noi fata si spate. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:56. |
- Copyright 2026 4Tuning