Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Filtrele de aer! (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3215-filtrele-aer.html)

ser 06-03-07 19:19

Re: Filtrele de aer!

sal.am un cold air intake de la pipercross care e indentic cu ala de la viper numai ca carcasa e din aluminiu si nu din carbon.intrebarea e ca nu stiu daca e bun(adica daca trage aer bine)pt. motorizarea masinii(seat leon 1.8t 180cp).cum as putea sa vad daca e bun.ms

Doctorul 23-03-07 20:51

o intrebare legata de filtre...dak se pune filtrul descoperit in afara masini..si sta direct in calea aerului..exista riscuri? intra aerul prea fortat? se forteaza vro clapeta?

DONU' 23-03-07 21:28

Si eu am o intrebarede genul asta.
Am inteles ca daca nu pui filtru deloc intra mizerie si strici si motoroul si debitmetrul, dar daca in loc de filtrul normal pun unul sport care trage mai mult aer decat cere debitmetrul, nu se strica debitmetrul?

Doctorul 23-03-07 21:51

pai filtrul nu are cum sa traga mai mult aer decat ii cere motorul...asta daca nu este in unul din cazurile de mai sus...

Nautilus 24-03-07 00:38

Alooo! iar va luati dupa unul si altul ca "strica debitmetrul" dar puneti din burta ideea ca "nu filtreaza" :D

Debitmetrul nu se defecteaza fiindca ar trece praful si alte gunoaie prin filtru, ceea ce nu fac, ci datorita uleiului folosit la imbibarea filtrului de catre producatori, mai ales la K&N, ulei care poate traversa conul din fibra al filtrului si sa se depuna pe debitmetru. Daca aveti un filtru sport fara ungere sau unul foarte putin umezit, nu imbibat ca o rufa scoasa de la spalat, n-ar trebui sa fie pericol

~Nautilus

preda_arycy 24-03-07 13:38

la un amarat de logan 1.5 dci ce diferenta ar fi daca as monta un filtru sport? unul cumparat din targ de la vitan si cum asi putea sa-l montez ca nu stiu nici macar unde e cel vechi !?!

florinBravo 27-03-07 22:16

Quote:

Originally Posted by preda_arycy (Post 815494)
la un amarat de logan 1.5 dci ce diferenta ar fi daca as monta un filtru sport? unul cumparat din targ de la vitan si cum asi putea sa-l montez ca nu stiu nici macar unde e cel vechi !?!

:!: eu am avut montat pe fiatul meu si-a marit destul consumul asa ca am renuntat gindestete si la aspectul asta, din cite stiu loganul consuma ceva...:D

Bassu_SIV 27-03-07 22:35

1 Attachment(s)
un filmulet facut chiar cand a fost montat filtrul.........

bzsa 27-03-07 22:38

Quote:

Originally Posted by florinBravo (Post 821111)
:!: eu am avut montat pe fiatul meu si-a marit destul consumul asa ca am renuntat gindestete si la aspectul asta, din cite stiu loganul consuma ceva...:D

loganul 1.5 are consum acceptabil

florinBravo 27-03-07 22:40

Quote:

Originally Posted by Bassu_SIV (Post 821161)
un filmulet facut chiar cand a fost montat filtrul.........

unde este filmuletul:?:

Bassu_SIV 27-03-07 22:44

Quote:

Originally Posted by florinBravo (Post 821178)
unde este filmuletul:?:

uita-te atent ca este

florinBravo 27-03-07 22:46

Quote:

Originally Posted by Bassu_SIV (Post 821185)
uita-te atent ca este

ok l-am gasit dar nu ma lasa sa-l deschid:D

vazilro 01-04-07 19:59

Mi-am montat si eu de vreo 2 zile un filtru de aer conic. Intr-adevar ca masina se tureaza mai bine si ii putzin mai "aspra". Problema ii, sau mai exact asta as vrea sa aflu daca este sau nu o problema:???: ....cand ii rece motorul se aude un huierat-suierat sau ce o fi, zgomot ce dispare odata cu incalzirea motorului. Este normal?
A da, am uitat sa precizez. Este vb. de un matiz.
Mersi mult.....

PS-cu filtrul original nu aveam zgomotul acesta......

Eagleee 01-04-07 20:08

Pai probabil ca tot aveai zgomotul aia, dar nu ai auzit din cauza amenajarii filtrului!!!

vazilro 01-04-07 20:20

Este un zgomot care era imposibil sa nu-l aud. Nu stiu, parca trage aer mai mult, sau ceva de genul asta. Sa fie legat de soc? Ca dupa ce se incalzeste, dispare.

Speed Fly 01-04-07 20:52

Sau poate nu l`ai pus bine .. si trage aer fals pe undeva ..:)

vazilro 01-04-07 21:01

3 Attachment(s)
Poze cu filtrul montat....

STREET 06-04-07 20:35

2 Attachment(s)
2 poze care poate va ajuta :)

florinBravo 06-04-07 21:02

Quote:

Originally Posted by STREET (Post 837498)
2 poze care poate va ajuta :)

:?: buna street, dar probleme cu consumul nu ai decind ai pus filtrul:?: sincer

cipo 07-04-07 00:57

Am si eu probleme cu aerul la un golf IV 1.9tdi . In trapta 1,2 ,3 pot tura motorulpeste 3000rpm, in4 si 5 se plafoneaza parca nu trage aer suficient. am schimbat filtrul de aer si debitmetrul dar fara succes

Bogdan OCC 07-04-07 11:40

Am tot citit diverse posturi, masini care fara filtru stock, sau cu filtru sport scoteau mai multi cai si mai mult cuplu, fiind limitate de filtru stock....
Dar la masinile vechi? a incercat cineva? or fi fost si acelea limitate?
Stiu o sa-mi ziceti sa o pun pe dyno, cu si fara filtru, o sa fac asta in viitor, dar poate a mai incercat cineva....

Si as vrea un filtru de aer mai special, sunt acelea rotunde cromate mari, pe mijlocul motorului, ca pe american muscle, vin mai bine pe o masina veche decat celelalte...

Cum e cel din poza numai ca mai plat si mult mai mare :) le stiti voi...http://www.adaracing.com/products/gpafk.jpg

Nautilus 11-04-07 14:29

Orice masina care are motor pe benzina si clapete de acceleratie, fie ea cu carburator sau injectoare, e "strangulata" de filtrul de aer stock, singura problema e cat pierzi datorita lui, pentru 1-2 CP diferenta nu se merita

~Nautilus

Eagleee 11-04-07 18:48

Si mai naso e ca la masinile noi pierzi mult daca schimbi filtul orig, fiindca vara accea trage aer rece de afara si nu din cimpartimentul motorului (unde e cald...foarte cald.
Inca nu am vazut pe nimeni sa posteze cu fultre sport care se pun in cutia originala...toti fac asa peste granita...aia chear te ajuta, un pic :P (cel putin cei mai destepti si nu vor sa laude cu aspectul...)

Bogdan OCC 11-04-07 19:54

Perfect am inteles...pe masinuta de la semnatura ce filtru de aer ar merge....ceva ce merge pe masinile vechi....nu-mi plac astea noi ptr ea, ce parere aveti?

MindBlank 05-07-07 18:46

Ma intereseaza sa schimb filtrul de aer stock la masina mea cu unul din asta "sport" dar vreau sa stiu mai intai daca sunt impermeabile la apa. Datorita configuratiei din compartimentul motor sunt nevoit sa-l pun intr-o zona in care la balti este probabilitate mare sa ajunga apa pe el.
Si daca il montez aici, expus la eventuala apa, este relevant lucrul asta atat timp cat are un traseu cu diferenta de cota de sa zicem 10 cm? Ma gandesc ca nu e depresiunea asa de mare (nu vorbim de un motor puternic sau de turatie, din start) incat sa traga apa spre carcasa filtrului stock, sau e?
Conteaza diametrul tubulaturii atat timp cat nu e nici prea mic (5cm diametru) dar nici prea mare (10cm sa zicem)?

Dar lungimea tubulaturii? A mea o sa fie cam de 60 de cm as zice....poate mai putin. E rezonabil sau nu?

jockeru 09-07-07 14:59

Salut...deranjez si io cu o intrebare...

Pe masina (opel ascona 1.6 D) am filtru de aer dreptunghiular (stock) si vreau sa stiu daca exista adaptor sau ceva de genu..pentru a monta unul conic...sau trebuie schimbata galerie de admisie??

Bemelo 09-07-07 19:05

Nu e recomandat sa pui filtru sport(conic) la motoare diesel. Decat dupa modificari majore la motor.

turbojack 09-07-07 21:21

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 989652)
Nu e recomandat sa pui filtru sport(conic) la motoare diesel. Decat dupa modificari majore la motor.

Poate nu ai observat ca este vorba despre vechiul si renumitul 1.6 D de la Opel.Motorul ala suporta orice. ;)
Insa inutil,nu-i aduci cai in plus.

MindBlank 10-07-07 16:57

Filtrele K&N trebuie date cu uleiul lor special inainte de a fi montate? Ma refer la filtrul nou, de-abia scos din cutie.

Bassu_SIV 10-07-07 17:10

k&n-urile vin gata imbibate cu ulei

nutzuXXL 25-07-07 17:44

1 Attachment(s)
sal . am citit in mare parte toicul si nu prea am inteles mare lucru .
am un fiat ritmo 1.5 sohc 82 cai si vreau sa ii pun un filtru sport (asi prefera unul conic ) . dati si voi niste pareri / lincuri k vreau sa comand asa ceva . mersi . si o poza cu motorul ;) (asa era cand l-am luat ( acum nu mai e prefuit :)

ecks_radu 11-09-07 17:25

Salut! Am si eu un citroen c4 1.6 hdi si vreau sa va intreb daca merge pus pe el un filtru pipercross cold intake Venom...Pe mine nu ma intereseaza neaparat performantele pt ca stiu ca nu creste f mult puterea ( oricum am chip) dar vreau sa stiu daca avariaza motorul sau nu. Merci mult.

leonx 25-10-07 17:50

Baieti am un logan 1.4 mpi ..... si am un filtru de aer sport....va rog putetzi sa ma indrumatzi cum sa il pun:oops: ????Multumes anticipat!:D

naiman 05-08-08 00:30

pt o impreza 2.0r sport ce filtru de aer imi recomandati sau dc nu un kit de admisie

zegra 05-08-08 11:01

salut, mi`as pune si eu un kit de admisie K&N pe un seat toledo 1.6 16v din 2001.. oare se merita? am vazut la multi, consumul scade, creste putin puterea, motorul merge mai bine si scoate un sunet frumos :D si de instalat cum se face? mergi la service sau il poti pune chiar tu? :???: niste instructiuni ceva .. ?:oops:

Pugralph 05-08-08 14:26

Quote:

Originally Posted by ecks_radu (Post 1094239)
Salut! Am si eu un citroen c4 1.6 hdi si vreau sa va intreb daca merge pus pe el un filtru pipercross cold intake Venom...Pe mine nu ma intereseaza neaparat performantele pt ca stiu ca nu creste f mult puterea ( oricum am chip) dar vreau sa stiu daca avariaza motorul sau nu. Merci mult.

poi daca nu creste foarte mult puterea de ce sa il mai pui?are motorul un sunet aprte sau cum?eu chiar nu inteleg chestia asta cu filtrul spor!Explicati mai bine ce rol are!!!

Speed Fly 14-08-08 23:46

e simplu, nustiu ce nu inztelegi u sau ce ti se pare asa complicat! da ma rog la cei 18 ani ai tai e de inzteles esti la inceput ...

bufulater 28-10-08 00:50

Deci maine montez un filtu de aer K&N original replacement pt un golf 4 1.9 tdi 74 kw 101 CP ( Dupa un box tuning undeva la 125 CP) . Montez filtru la recomandarea mai multor persoane de la magazine de tuning , deaorece facandui boxtuningul sa poata trage motorul mai mult aer , incercand sa ii protejez macar un pic turbina . Ca sa se inteleaga filtru este montat in cutia originala . O sa revin cu impresii dupa acea .

KLAU UNIK-SB 28-10-08 01:17

as vrea sa-mi montez si eu un filtru sport(conic),pe o mazda 1996,motor 1,5 16v 90cp,si as vrea sa stiu ce avantaje si dezavantaje sant pt motor.....pls help la mine

drgn 04-11-08 18:30

salut. caut si eu un filtru pentru r 19???

All times are GMT +2. The time now is 07:38.

- Copyright 2026 4Tuning