![]() |
Re: Carburatoare/jigloare/economie/putere/reglare
GPL...
|
Quote:
|
Quote:
|
Am o mica dilema.Sa ma bag si eu pe modificat? Adica imi place DACIA si imi palce si sa mesterescCand va vad pe aici ca modificati,numa mi-e ciuda.Cam peste 1 luna dau pentru permis,masina am un Golf 4 1.6 .Merita sa ma leg la cap cu o Dacie?E prea devreme ?
|
Quote:
|
Quote:
Daca o sa achizitionesc una o iau pe de gratis :d |
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vapor_lock |
Quote:
|
Cand incalziti benzina si puneti tot felul de jicloare, care mai de care mai mici, nu va ganditi la motor per ansamblu?
Faci economie (oare?) dar supapele si pistonul se mai racesc? Supapa de admisie se raceste atat cand este inchisa (cedeaza caldura scaunului) cat si atunci cand amestecul ajunge la ea si se vaporizeaza. In camera de ardere trebuie sa ajunga un anumit raport aer-benzina, pentru a mentine o anumita temperatura. Prea putina benzina creste atat temperatura din camera de ardere cat si cea de pe evacuare. Ca o paranteza, de aici si problema unora cu GPL-ul. Il regleaza dupa ureche si de multe ori se ajunge la un amestec sarac si de acolo supape arse, scaune de supapa macinate si multe altele. Economia se face prin scanteie imbunatatita, frecari cat mai mici, reglaje corecte, nu cu o sarma pe jiclor sau stutul de retur taiat. Sunt si eu curios, cati dintre voi ati monitorizat EGT, AFR, noxe, pentru a vedea ca modificarile dau intr-adevar rezultat, nu este doar un placebo? Pentru timp de iarna, pana se incalzeste motorul, o imbunatatire ar fi montarea a unei sau doua bujii incandescente intre filtrul de aer si carburator, pentru a preincalzi aerul. Conectate la o sonda de temperatura sau un temporizator electronic, sa nu mearga permanent. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
salutare, interesante discutiile de aici.. am si eu o poblema si as vrea raspunsuri, am dat carburatoru jos sa l curat un weber 32icev si am vazut ca are urechea rupta de la capacu pompei de sprit, in caz ca nu o pot adapta pe asta de la un carb carfil sa o pun pe asta rupta are ceva? atasez si poza cu capacu de la carfil si cel de weber.. este o mica mare diferenta intre ele da o sa il pun cu tot cu garnitura lui pe asta de carfil, oricum nu il pun acum pe masina.. astept pareri si sugestii. ms
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Printr-un Almanah Tehnium era data o schema cu niste rezistente de nichelina pe timp de iarna. Conectata la un temporizator sau un buton pe care sa il actionezi in loc de soc. |
Quote:
|
Quote:
|
Miroase a benzina pe aici :D
|
10 Attachment(s)
Dupa cateva discutii cu oameni mai in varsta ce au avut dacii am mai dat despre cica un omogenizator de combustibil dar nu prea mi-a dat multe detalii despre cum s-ar folosi....postez cateva poze cu el....singurul lucru care il stiu despre el este ca omogenizeaza mai bine combustibilul si ca se leaga la acceleratie.....
|
este o pata calda modificata la accelerat sa traga un surplus de aer cred. trage putin mai bine cu ia masina dar iti creste consumu.. in caz ca ti o pui pe masina fai o sita ceva gen un filtrulet ca daca nu ii pui furtun sa ia aer din filtru iti ajung gunoaie pe piston si faci camasiile varza
|
Quote:
|
salut!
banuiesc ca se incadreaza aici: motorul meu merge rotund pe o plaja de 3-4 ture ale surubului de amestec cum trebuie sa-l las? cat mai desurubat sau cat mai strans? |
Quote:
O alta varianta ar fi sa masori amestecul cu o sonda lambda wide band sau cu analizorul de gaze la o statie ITP ....dar aici implica o cheltuiala. |
Quote:
La treaba cu dusul si reglat la rar am patito si nu am fost multumit cu reglajul in functie de noxe.....o alta metoda ar fii bujia colortune dar este cam costisitoare.... Stima si cred ca am fost de ajutor. App motorul sa fie cald |
| All times are GMT +2. The time now is 07:37. |
- Copyright 2026 4Tuning