![]() |
Re: Conducere fara permis
e aceeasi pedeapsa daca te prinde ca conduci in timp ce ai carnetul suspendat cu cazul in care te prinde ca conduci inainte sa iti fi luat carnetul(cu scoala de soferi)?
|
Quote:
pt condus fara carnet e puscarie direct.. daca ai 18 ani.. risti vreo 2-5 ani de puscarie (asta daca nu faci nici un accident nimic) pt condus cu carnetul suspendat => dosar penal, am impresia si k e o ditai amenda..si mai era cva dar nu imi amintesc acum..oricum nu-i de bine.. |
Acel ceva de care spui tu Sebaa, este o anulare de permis intre 2 si 5 ani...deci tot nu e de gluma
|
Quote:
|
Quote:
|
condusul fara permis este o loterie.. sa zicem ca scapi fara sa te prinda si e totul ok.. dar daca de ex atunci cand tu mergi linistit, cu centura, dand semnale, cu 50 la ora... sa zicem ca intra unu in tine .. ce faci?? legea e lege si e cam nasoala in situatii din astea.. ce e trist este ca legea nu se aplica uniform si in mod egal..
Ca sa conchidem mesajul este mai bine stati pe bara atunci cand ramaneti fara permis.. pt ca riscurile unei potentiale pedepse sunt prea mari si cred ca multi care conduc fara permis nu sunt constienti de chestia asta.. e mult pana patesti 1 data.. ce-i mai nasol e ca omu NU invata din propriile-i greseli.. ci persista in prostie si ignoranta.. ca deh.. daca a mers 1 data merge mereu ca " sunt un jmeker.." .. Hai fiti cuminti ! :)) |
Nu trebuie sa fie neaparat o persoana gen "eu sunt jmeker"...trebuie sa fie o persoana care are nevoie, si crede ca a fost nedreptatit... de exemplu batranu meu asa trecea pe langa masina de politie pe cand era suspendat permisul ca ziceai ca el e politist, in schimb eu cand conduceam si vedeam cate un logan, ma cam stapaneam...
|
normal ca toti tinerii care iau carnetu si se vad cu el in mana dau talpa la masina...nar trebui ca mai intai sa poti lua niste lectii de condus de la varsta putin mai mica ca sa se obisnuiasca omu cu masina cum merge ca asa dintr-un motor de 1.4 il crede racheta si posibil face o ''oprire" pe un gard, casa sau altceva.Am vazut la niste prieteni care si-au luat canetu de 2-3 sapt. si deja s=au dat peste cap cu masina ,iar altu a luat pe unu pe capota:D
|
si eu am condus fara permis, chiar de pe la 13-14 ani, cu taica-miu si nu pe drumuri publice....mai tarziu, pe la 15-16 mai conduceam cu bunica-miu la tara, pe drumuri publice, si chiar destul de mult (mai mult de 40-50 nu-i dadeam k masina fugea tare si mi-era frica, nu de politie, sa nu intru in ceva), si asta pt ca il cunoaste cam toata lumea pe bunica-miu pe acolo. dar o data, semnalizasem sa fac la stanga, si cand sa plec de pe loc, trece pe langa mine (prin stanga) o ambulanta, fara lumini, fara nimic...atunci mi-am dat seama ca nu se merita, in afara de riscul cu politia, risti sa ramai schilod sau sa mori total aiurea, si tot tu esti de vina. asa ca de atunci pana am luat permisul m-am limitat la un kart (luat de taica-miu pe 3 saci de ciment:lol:) si am rupt bicicleta in doua. sfatul meu: sunt unii chiar cu permis care nu stiu sa conduca, fara permis probabil 99% n-au nici reflexele nici cunostintele necesare....deci aveti rabdare, rupeti biciclete, role, orice, mai sunt karturi prin parcurile de distractii, gasiti senzatii tari si legale, cu riscuri mult mai mici!nu se merita, si nu va face cu nimic mai "jmekeri" asta! aaaaa, si stay away from drugs too!!!:lol::lol::lol:
|
tzutzu...zici tu ceva... si eu am lasat volanul in schimbul rolelor...si uite ca asa am patit-o sa raman schiop de 10 zile:lol::lol: si sa zicem ca sunt destui km condusi fara permis...fara incidente...norocul meu...dar fara permis, mai rarut ca-i mia dragut...
|
Si daca ramaneai schiop dupa un accident? Fugeai mai greu de aia care te alergau prin parnaie:lol:
|
Vezi cum scapam sapunul:lol::lol: nu mai vorbi din astea:D
|
pai poate inteleg si astia fara permis sa stea in banca lor, k nu se merita;)
|
aici ai dreptate...pentru alea 3 luni...mai bine stai pe tusa... decat dupa aceea sa ramai 2-5 ani fara permis, dosar, si in caz mai rau si cativa ani la baschet...
|
da buna idee.........mai ales intr-un oras mare........da dak esti intr-un oras mai mic ex(Hunedoara) nu prea ai treaba ;) . Dar tot ii mai bine in poligon
|
sa conduci fara permis e inconstienta!...si doar penal...
da' asta nu o realizezi decat daca o patesti sau dupa ce ai luat permisul si iti dai seama ce implicatii poate produce. |
si eu am facut asta pama acum doua luni ...ieseam in fiecare sera pe 10-11 si dadeam ture prin cartier aveam cheia de la masina tot timpul la mine ...iar ai mei nici nu se gandeau ce fac eu cand ei dorm ...am tinut'o asa vreo 3 saptamani pana cand intr'o seara la un viraj de stanga pirintre niste stadute m'am speriat de o masina care era parcata in mijocul drumului si nu m'am mai concentrat la viraj si am lovit cu parte dreapta a barii un stlp de beton si am zgariat'o destul de rau si farul din plastic l'am zgariat (noroc ca nu sa spart) ...asta pe la 1 noaptea.....dimniata le'am spus la ai mei.........idea e ca am scapat destul de usor ( nu am luat bataie) dar mi sa luat cheia de la masina....modemu' pt o saptamana ....probabil daca nu as fi lovit'o si acum faceam acelas lucru.....
|
Quote:
cu ce masina? |
un opel corsa c din 2004 de 1l
|
noh bine......una ii sa conduci noaptea....alta ii sa conduci ziua. Ii o mica mare diferenta mai ales la soferii incepatori (asa ca noi). Din fericire eu niciodata nu am lovit masina ; doar odata ma sarit un pushti in fata si bine ca au tinut franele dar tot l-am atins cu bara din fata.
|
ti-au luat modemul? :)))))) ce pedeapsa nasoala...
|
a luat si surioara mea permisul....:(( si pe mine tot ma mananca sa fur masina:(( btw... sasha... tata face minim 120km/zi ...
|
stie cineva cu cate luni inainte de a inplini 18 ani poti sa faci scoala de soferi?
|
cu 3 luni inainte sa faci 18 ani.
|
mss pt raspuns
mai am un an de mers cu bicicleta:)))......ihh crap' de nerabdare X( |
eu stiam ca poti sa incepi si cu mai mult timp inainte, numai sa faci macar ultima ora dupa ce faci 18 ani
|
Scoala poti sa o faci de la 17 ani, doar ca e valabila doar un an. Daca tu faci scoala la 17 ani si o luna, dupa ce ai terminat scoala, ai doar o luna la dispozitie sa dai examen. Eu am inceput scoala cu 5 luni inainte sa fac 18 ani. Cel mai bine e sa te apuci de scoala cu o luna sau doua inainte....
|
Salutare.
Am o mare problema si am nevoie de cateva lamuriri sincere din partea unor persoane avizate. Ieri am fost la Busteni la Gura Diham. Nu posed permis de conducere. Pe drumul de la Busteni care Gura Diham cabana, am fost oprit de un echipaj de politie. M-au legitimat, le-am spus direct ca nu am chiar nici un act asupra mea ( si chiar nu aveam ) si nici nu posed permis de conducere dar am dosarul depus la scoala de soferi si in 2 saptamani am examen. Masina era a prietenei si talonul masinii, carnetul si buletinul ei le-am aratat agentului. Am incuiat masina si i-am insotit la sectie unde am dat declaratie in care mi-am trecut datele personale, ca nu posed permis de conducere nici o categorie, etc, etc .... tot ce sa intamplat. Foarte speriat i-am intrebat in repetate randuri daca prietena o sa pateasca ceva si mi-au spus sa stau linistit ca ea nu, iar eu o sa primesc o amenda penala in jur de 2,5 - 3 milioane. Dupa toata treaba asta politistul ne-a dus de la sectie pana la masina ne-a lasat acolo, mi-a spus sa iau masina si sa plec cu ea pana acasa ( la gazda ) dar sa nu mai merg cu ea .... Pot pati si altceva mai grav inafara de acea amenda. Dansii nu au specificat nimic de puscarie sau chestii mai grave. PS ; in masina eram cu un prieten caruia i-au luat si lui declaratie iar cele scrise de noi au coincis deci nu am mintit nimic. |
am impresia ca tu nu esti constient de gravitatea faptei tale..in primul rand "doar amenda penala" chiar si daca scapi numai cu aia e destul de nasol pt ca ti-o trece in cazier si pe viitor o sa ai potentiale probleme..doi la mana nu cred ca legal mai ai voie sa mai dai de permis pt o anumita perioada..s-ar putea sa ma insel eu insa eu asa stiu..in fine nasol ce ti s-a intamplat..numai bine
|
chiar ca ii nasol ce ai patit......si dak chiar ai scapat numa cu amenda ar fiii superb.......da ma indoesc. Partea proasta e ca o sa iti faca cazier si la eventuale abateri o sa ai probleme seriose.......si inca ceva (eu am o cunostinta care a facut cam acelas lucru cu un motor si la fel a fost prins.....si ala nu a mai luat permisu) asa c a nush ce se poate intampla cu permisu tau. take care.
|
Multumesc de raspunsuri.
Respectivii politisti mi-au spus ca pot da de carnet cel putin pana imi pleaca dosaru la bucuresti si asta dureaza cam 1 luna si 2 daca nu mai mult .... .Am vorbit cu un prieten care lucreaza chiar la BPR Bucuresti si a avut cateva cazuri similare cu al meu si nu s-au ales decat cu amenda penala si cateva dintre ele nu au avut voie sa dea de permis 6 luni. Depinde de procuror si unde anume au fost prinsi ( eu totusi conduceam pe un drum de tara ) Partea proasta e ca 5 ani amenda aia penala ramane pe cazier :(. |
Scuzati postul dublu dar nu stiu sa dau EDIT :(
Tocmai ce am vorbit cu un amic care a patit exact ce am patit eu numai ca el a fost prin pe Calea Victoriei acum 3-4 luni. Are dosaru la Udriste si nici pana acum nu i-au trimis amenda penala care lui i sa zis ca poate fi intre 2,5 si 10 milioane dar ca cel mai probabil va avea 3 mil. Politistu de la Udriste ia zis sa dea linistit de carnet, sa il ia ca nu ii va fi anulat din cauza amenzii. Doar ca trebuie sa o plateasca si ca, ii va fi patat cazierul :(. ..... Eu ma ingrijorez daca scap doar cu amenda si in cel mai rau caz 6 luni pe bara sau pot pati ceva si mai grav ..... Lucru care ma face sa imi dau pumni in cap este ca politistii vroiau sa primeasca " o mica atentie " dar nu aveam cash la mine. Cand au auzit de bancomat li sa facut cam frica si au trecut la procedurile legale... :(. Concluzia e .... stati in banca voastra daca nu aveti carnet de conducere. Chiar nu merita sa va riscati oricat de bazati practic ati fi. Si asta o spune unu care a patit-o si nu stie inca cum se va termina decat foarte vag .... :( |
Quote:
dosar penal scrie pe tine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Quote:
|
daca-ti intra in cap sa conduci , nu te lasi fara sa faci o tura in juru blocului (asta in cel mai bun caz ) si daca vezi ca merge ..... c pl mea .... te dai pan' te prind bascaliosi . si cand te prind , vai d pl ta ... regreti si te oftici vre-o 2-4 ani k te-a mancat in ***a sa o arzi cu masina . cam asa sta treaba .
da' daca esti vre-un mare smecher cu pile , te doare la **** . nu conteaza ca ai sau n-ai carnet . cam asa sta treaba . |
Quote:
|
Quote:
@newmember foarte nasol ce ai patit tu... legal.. ar trebui sa te racoresti putin, si sa nu mai poti lua carnetu ceva ani.. daca nu ma insel asa scria pe la legislatie.. dar probabil ca o sa scapi mai usor.. eu ma gandesc ca iti ziceau politistii daca era sa o patesti mai grav.. dar ori cum mare ghinion ca nu ai avut niste parai la tine... |
Quote:
mai bine ti`ai vedea de treaba ta decat sa comentezi la ce spune eu ;) |
Quote:
Ce rau esti cu fata:-P : .....daca era baiat te intelegeam;) .... Femeile macar mint frumos :oops: ... |
Ce Bine Zici !!!!!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:22. |
- Copyright 2026 4Tuning