![]() |
Re: Discutii despre 1.4 Turbo
Salut! Aprinderea RENIX 037 a fost montata pe R11 turbo, sau a fost facuta pt competitii ca un upgrade ulterior pt masinile echipate cu motor C1J?
|
Quote:
|
Imi place topicul asta! E de urmarit si asta datorita bunavointei lui FERNY si TAURU, dar nu numai!
Eu nu prea pot sa ma implic in discutii, pentru ca nu ma pricep, dar ma bucur ca am de unde sa invat :oops: si urmaresc cu interes! Ferny, nu vii maine dimineatza in craiova, sa urmaresti (sau sa participi..), un VTM frumos ? :twisted::twisted: si cu ocazia asta bem si o bere si poate imi arati ce suruburi sa mai desfac si eu pe la motor :lol: scz de offtopic, dar nu prea am cu ce sa fac on-topic :rolleyes2 |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Salut! Poza este luata din anuntul lui Bogdan (t@uru). Unde a fost facuta si cam cat a costat? Multumesc.
Attachment 2378951 |
Quote:
|
In regula ... Cand reusesti anunta-ma si pe mine.
|
ok...
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Salut! Am si eu o intrebare legata de aprinderea de Alpine turbo. Am pus o poza mai jos cu o schema, cica ar fi de Alpine. Eu unul nu stiu daca aprinderea A.t. are incorporata in ea si bobina de inductie sau bobina e separata. Din schema se pare ca e in aprindere. Rog daca stie cineva sa posteze pana maine un raspuns. Multumesc.
Attachment 2386415 |
are incorporata bobina...
|
Salut baieti!
Vreau sa aflu si eu ceva si am zis sa postez tot aici, ca se potriveste. As vrea sa stiu cum/unde leg urmatoarele "jucarii" : boost controller (manual,forge cu 3 shtutzuri) , ceas boost , bov. unde le leg, unde le unesc, unde duc vacuum`urile .. etc. Eventual o schema ar fii de vis :rolleyes2 si inca o intrebare, ce se intampla daca traseul de turbo este foarte scurt? Sa zicem .... 50 cm din turbo in intercooler si 20 cm din intercooler in carburator. |
Quote:
din admisie unde vine servo frana este un stut mic si de acolo te legi pt aprindere si blow off, ceasul de boost te legi din gatul lebada de pe carb...iar boost controller ul intre turbina si wastegate... |
Quote:
Multzam frumos ! |
Quote:
|
Care este diferenta intre un T25 si un T3? Care turbina e recomandata pt 400m tinand cont de configuratia motorului Alpine, interne GTT, carburator modificat pt 1,5 bari? :D
|
Quote:
|
Quote:
http://www.turbobygarrett.com/turbob...rbo_tech_basic http://www.turbobygarrett.com/turbob..._tech_advanced http://www.turbobygarrett.com/turbob...bo_tech_expert ca sa intelegi cum functioneaza turbinele :) |
Salutare,intrucat pe cazanul meu folosesc un carb de r5 gtt unde-i cel mai bine sa intrebi despre el decat "acasa" la el :D mai ales ca vad pe aici oameni care sigur ma pot ajuta!
Probleme ar fi: 1.la jiclorul de relanti nu am putzulica aia ce sta intre surub si jiclor in sine,ce probleme am din cauza asta?relanti am dar poate sa fie consumul mai mare ? 2.pompa de sprit se gaseste in mai multe variante de jetare?a mea e de 40 si se infunda cam repede,si parca tot imi da in nas si dupa ce o desfund ,mai ales daca o cald la ture mici. 3. In cnc este un fel de dop pe traseul prin care trage benzina pompa de sprit, reperul 11 din poza asta https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1331203012 eu am doua astfel de dopuri,unul are o gaura altul este plin,intr-o alta poza pusa mai sus am vazut ca este varianta cu gaura,dar la mine cand actionam pompa de sprit,benzina iesea putina prin ciocul de deasupra difuzorului,si mai mult iesea ca un fel de refulare prin gaura acelui dop...care e varianta corecta? 4 si am terminat,cum se regleaza tija de actionare a pompei de sprit;adica,mai concret cat de mult se strange acea piulita care tensioneaza arcul si misca si clapeta pompei in sine? |
ne auzim maine la Tulcea daca vii acolo...
|
nici o sansa,nu-mi mai merge un cilindru :oops:ori segmetii ori vreo supapa...
in alta ordine de idei,am rezolvat : 1.am gasit acea putza si acum e la locul ei,se pare ca nu e nici o diferenta in mers,la consum nu stiu ca pe benzina doar ii rup banana in rest merg pe gaz:lol: 2.am desfundat iar pompa de sprit,acel cioc care arunca benzina spre difuzor si vad ca nu s-a mai infundat,in legatura cu diferitele marimi,nu cred ca mai am nevoie,tare mi-e ca l-am decalibrat putin la cat l-am frecat sa-l desfund :oops: raman punctele 3 si 4... |
Quote:
|
Pai am si jiclor dinala cu gaura prin el,dar e ciudat ca folosindu-l parca pompa de sprit nu mai are atata vlaga in ea...o sa-l pun totusi sa vad daca e vreo diferenta ;) merci
|
1 Attachment(s)
nimic nu merge .. nu stiu ce sa`i mai fac, nu imi dau seama unde e problema :oops:
ceasul de boost, nu indica. bov`ul, sta deschis, fie ca e strans la maxim, fie ca e slabit la maxim. am facut legaturile exact ca in schema de mai jos. De retinut este faptul ca, gatul meu de lebada are un singur stutz, de unde trebuie sa leg : reg. benzina, corp carburator, ceas boost. Asa ca am improvizat cu 2 teuri :oops: Vreau sa imi spuna cineva daca am legat bine, sau ce as putea face :rolleyes2 Si inca o problema, majora... motorul nu merge deloc rotund, nu sta la relanti decat cu socul tras...daca deschid socul se tureaza f mult si dupa cateva secunde moare. Motorul scoate mult fum negru. Unde umblu, ce ii fac ?! sunt satul sa strang, sa desfac, sa leg, sa dezleg, sa o gadil peste tot si sa nu mearga. Motorul este nou, nu are nici 5 km... nu reusesc sa ii dau de cap, ca rog sa imi explicati cat mai clar sa inteleaga si prostul din mine :rolleyes2:oops: |
Quote:
|
Quote:
|
Imi poate spune cineva ce cod are volanta de GT Turbo?
|
Ma poate ajuta cineva si pe mine cu harta de avans pentru GTT sau Alpine Turbo?
Gasisem candva un document cu toate aprinderile RENIX, pe ce masini au fost montate si harta de avans, dar acum nu mai dau de el, cred ca este pe vechiul hard care are bad-uri ... |
4 Attachment(s)
Gata, am gasit. O sa le atatasez aici, poate mai are nevoie cineva de el.
Si am mai gasit si 2 documente cu R11 (aceelasi motor ca si pe R5) de Gr A cu 150, respectiv 180 CP. Si un R5 de grupa N. |
salut nu stiti pe cnv care vrea sa isi ia un r5 turbo cu blower boost control evacuare sport etc
|
Quote:
|
Ea este pe 4tuning la sectiunea renault r5 la 1200 de euro neagra cu capota imbracata in filer pt a fi vopsita aveti poze si tot ce e pe masina acolo si un nr de contact momentan are nevoie de un releu de incarcare il scad din pret daca e cv si e functionala se poate proba daca e cnv interesat
|
1 Attachment(s)
Rog pe cineva sa imi spuna si mie daca am montat aceste furtune bine.
daca nu se intelege undeva sa imi spuneti si clarificam...:D |
foarte interesant!!:shock: asteptam mai multe....
|
Quote:
|
Quote:
|
din pacate nu il pot pune daca vrei il pot da prin mess...ferny527 este id meu
|
Quote: