![]() |
Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...
M-ai facut curios, cred ca o sa dau o tura la Porsche Bucuresti, sa testez un gti, sa vad si eu are e faza cu dsg-ul asta exact.
|
Quote:
Asta e un subiect de multe doctorarte si e greu de cumprins tot mai ales ca e nevoie macar de planse daca nu si de machete. In 1992-1993 am construit fara ca sa existe la vanzare la vre un producator o macheta de cv cu variatie continua n fuctie de cererea de cuplu, sarcina si tipul de rulare, iar rezultatul e fantastic. o pot oricand reproiecta dar imi lipseste un anumit material pe care nu-l am si daca-l gasesc nu-l pot prelucra cu costuri omenesti. Era o gaselnita misto cu multe gageturi sa zic pe jargo, puteam controla cuplul la roti in f de aderenta si puteam exploata un motor cu ardere interna mai ceva ca unul electric, obtinand tot ce ti-ai dori cu cea mai mica pierdere posibila. se putea utiliza cu si fara ambreiaj ... randamentu unui motor putea fi crescut cu peste 80-90% in ce priveste exploatarea lui. |
Vad ca nu ne intelegem cu cutia secventiala si sincronizarea,asa ca trecem peste.SMG are sincroane,care maresc timpul de schimbare,in timp ce la DSG cuplarea pinioanelor se face inainte de schimbare.Avantaj DSG.
Patinari nu sunt decat la actionarea simultana a ambreiajelor in sens invers,pe cand la SMG se actioneaza ambreiajul de doua ori pentru o schimbare.Iarasi avantaj DSG. CVT e alta discutie.Daca (de fapt "cand") se vor putea face astfel de cutii care sa suporte puteri mari si sa reactioneze suficient de rapid cat sa pastreze turatia motorului cat mai aproape de a fi constanta,vor fi mai bune decat orice cutie actuala.Si vor fi cu adevarat mana cereasca pentru BMW si Honda si curbele lor de putere aproape verticale :lol: De cateva posturi cam discutam despre altceva,fara nici o concluzie.Tu esti fan BMW si nu poti accepta ca VW a facut ceva mai bun.Insa mai multi constructori,printre care si BMW,au anuntat ca vor produce astfel de cutii. |
Gandesti gresit si in special despre mine.
A fi fan BMW nu e egal cu a fi limitat. BMW este clar fara doar si poate o marca mult peste VW lafel si modelele de care vorbim. Daca comparam o cutie automata bmw cu un dsg de vw poate tind sa inclin spre dsg dar un smg e aproape un smt derivat direct de la curse cu cea mai buna si rapida cuplare la acest gen de cutii. Dsg este pentru cupluri si puteri mici iar f sus nu merge bine si cu cat puterea creste ea muceste sa faca fata aparand pierderi f mari. Retine ca nici vw si nici bmw nu produce cutiile de capul lor au furnizori care de multe ori au subfurnizori comuni, totul depinzand de standardul de calitate impus si de caiteul de sarcini. Am mers cu DSG pe 3 tipuri de vw cel mai puternic R32 si pe SMG pe M3. M3 are un LC. mult mai bun schiba f bine si cupleaza brusc trimitand cuplul la roti in timp ce DSG e mai liniara, placuta la "pensionari". Ultimele DSG de pe GTI au softuri mai bune insa daca ii ceri multe variatii o sa vezi pe pielea ta ce se simte. Drum bun si vorbim dupa ce testezi. La dsg cuplarea treptei superioare se face in timp ce inferioara e cuplata iar aici apare nevoia de a roti mai multe piese si de a crea diferente calculate de turatie pt cuplare, apar frecari, patinari si pierderi mecanice la DSG. oricand as perfectiona un DSG ca sa inlocuiesc automata dar secventiala pt strada ar fi ideala mai ales ca un smt e f fiabila. |
bine punctat!
|
Quote:
Quote:
Toata teoria asta se verifica practic,faptul ca masinile cu DSG sunt mai rapide in nenumarate teste (desi sunt ceva mai grele) si ca schimba foarte repede fiind testat si ras-testat. Quote:
|
Asta era problema ca sa nu mai scriu mult.
Multe piese si mare greutate. Avand mai mullte piese care trebuiesc rotite...cu cat e mai simplu e mai bine.Cuplarea cu sicronizarea mananca mai multa putere, da este mai rapida dar nu din schimbari ci din rapoartele de transmisie hoteste smecherite... |
:sad:
Bun,deci ramane stabilit.SMG e mai bun decat DSG,desi teoretic DSG e in avantaj si schimba de 10 ori mai repede in sus.Ignoram si faptul ca M3 manual e mai rapid decat M3 SMG,in timp ce GTI manual e mai lent decat GTI DSG.SMG are "rapoartele de transmisie hoteste smecherite",ceea ce habar n-am ce inseamna,dar se pare ca e avantajul decisiv fata de DSG. |
Quote:
|
Am si eu o intrebare, poate fi oarecum stupida, la Gti, cand au scos timp mai bun cu masina, de la 0-100, cutia era pe modul manual sigur???
|
ma refer la dsg
|
S-a testat pe mod S al cutie (Sport) . Cu launch control. Adica turata pana la 3000 cu piciorul pe frana. Apoi se da drumu la frana intr-un mod oarecum controlat adica nu brusc.. si talpa! :D
|
g5 gti dsg a batut renault megane rs pe 400m care de altfel are si suta 6.5 zice renault fata de 6.9 la gti dsg
soferul de pe manuale era un campion de drifturi sau ceva la genu din japonia...oricum era considerat ceva la genu fastest shifter...filmul e pe youtube |
Nu va luati dupa filmulete, eu nu contest rezultatul dar nu e sugestiv cand e de pe filme de pe net.
|
frate nu s-au intalnit 2 pe strada sa se dea...e un foarte mare test ce-i cu DSG-ul asta de fapt...facut de japonezi nebuni...sa vezi cum schimba japonezul ala pe manuala ca zici ca e robot...e gti manual vs gti dsg ... gti dsg vs astra 200cp (nici o treaba) si gti dsg vs megane rs si la sfarsit parca se da si cu o integra si si-o fura gti-ul
ia aici filmu si convinge-te https://www.youtube.com/watch?v=gmMNRQ1GJ3o |
Am vazut de mult filmele astea.
o sa ma conving? de ce sa ma conving? Voi sunteti naivi nu stiti ca majoritatea masinilor de test se masluiesc? In germania 805 din dealeari la masinile de test cu turbo... le chipuiesc Am sa te rog sa iei un megane sa-l testezi si un GTI sa faci lafel si atunci cred mai mult in simturile tale decat in iluzia unui film. |
e na? asa scarbosi sunt ma? le pun chip? :lol: :lol: :lol:
aseara iar am fost cu m3 smg2 si iar am observat cat de lent schimba fata de DSG si am mai observat un lucru...ca este senzational SMG-ul :) |
A reglat timpul de schimbare sa fie cel mai scurt.
la bmw se regleaza si daca esti dibaci il mai scurtezi din soft inca putin |
SMG-ul din cate stiu eu, are cei mai scurti timpi de schimbare a treptelor! iar dsg-ul nu a fost pus pe motoare f. puternice (cum ar fi m5/m6 - 507 cp)
|
citeste si tu cele 7 pagini...stii prost :)
dsg-ul nu s-a pus pe masini prea puternice...decat pe veyron :lol: |
Pe veyron nu e chiar un dsg normal. E o cutie cu 7 trepte special creata pentru masina la care au fost folosite probabil aliaje ce costa mai mult decat cel mai scump audi echipat cu dsg.Asta poti citi pe site-ul www.bugatti.ro
|
Se bazeaza intradevar pe sistemul de ambreiaj dublu, dar materialele din care e realizata probabil ca au un pret mai mare decat cel mai scump audi cu dsg
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
poate el intelege prin performanta altceva si nu timpul de schimbare
|
oricum DSG se pune si pe R36. deci 300 de cai. cine zicea ca nu se pune pe masini puternice, si ca Veyron nu e bun ca exemplu?
|
Ati tot vorbit despre smg si dsg de a invatat si bunicamea pe ce principiu functioneaza. Dati si niste pareri despre tiptronic. Poate sunt membrii care asteapta pareri si despre acest tip de cutie. Parerea mea. Bafta.
|
Tiptronic (5, 6 trepte ) respectiv G-tronic(7 trepte) sunt cutii automate traditionale, daca pot sa spun asa ,ce ofera posibilitatea schimbarii treptelor in mod manual . Bineinteles totul facandu-se electronic. Nu se poate vb de performanta in cazul lor pt. ca sunt mult mai lente decat DSG sau SMG.. dar ofera comfort in utilizare si majoritatea dispun de programe sport ce scurteaza un pic timpii de schimbare din soft.Aceste cutii se auto protejeaza , astfel cand se ajunde la o turatie ridicata si soferul nu schimba, cutia schimba automat valabil si in sus si jos daca soferul uita sa schimbe la o turatie prea joasa. Corespondentul tiptronic pt diferite marci de automobile : * Acura: Sequential SportShift
* Audi: Multitronic * BMW: Steptronic * Chrysler/Dodge: AutoStick * Citroën: Sensodrive * Ford (Australia): Sequential Sports Shift * Honda: iShift, S-matic, MultiMatic * Hyundai: Shiftronic, H-Matic * Infiniti: Manual Shift Mode * Jaguar: Bosch® Mechatronic * Lexus: E-Shift * Mazda: Sport AT * Mercedes-Benz: TouchShift, G-tronic * MG-Rover: Steptronic * Mitsubishi: INVECS, INVECS II, Sportronic, Tiptronic * Nissan: Tiptronic * Vauxhall/Opel: Easytronic * Peugeot: 2Tronic * Pontiac: TAPshift * Saab : Sentronic * Subaru: Sportshift (system developed and name used under license from Prodrive Ltd.) * Smart : Softip * Volkswagen : Tiptronic * Volvo: Geartronic Denumirea de Tiptronic vine de la VW pt ca in Romania cele mai multe masini automate sunt VW si Audi echipate cu tiptronic . |
Bravo Bemelo te-ai documentat un pic. Multumim pentru descrierea detaliata. Eu am cutie tiptronic cu schimbator pe volan pe masina mea si vreau sa spun ca pe modul manual schimba ca draq. Cred ca ii ia aproape doua secunde sa schimbe. Dar cand este pe automat nu cred ca ii ia mai mult de 0.5 sec sa treaca in alta treapta. Mai ales cand merge in regim sport. Eu pana acum sunt multumit de ea. Acum nu stiu cat de fiabila este. Bye
|
Am si eu cateva intrebari:
- cu dsg se poate pleca la fel de brutal ca cu o manuala ? - cum functioneaza launch control-ul acela mai exact cand este folositor ? - cate moduri de functionare are cutia dsg ? - cand schimbi de la padele se simte aceea bagare in scaun ? Ar mai fi cateva intrebari , dar nu imi vin in minte acum poate pe parcurs |
Quote:
2 - e folositor doar la plecare ca d-aia ii zice launch :) pui schimbatorul in pozitia S, tii frana apasata si accelerezi si atunci se tureaza si cand vrei sa pleci iei piciorul din frana 3 - ce intelegi prin moduri ce functionare sau la ce te referi? are drive normal, mod sport si tiptronic (gen schimbi tu vitezele) 4 - nu se simte acea bagare in scaun la nici o schimbare de treapta la cutia DSG...totul este foarte lin si rapid |
multumesc pentru lamurire , stiu ca nu ma pot lua dupa filme , dar am obs ca la o plecare brusca cu dsg rotile nu pierd aderenta deloc , iar la o plecare cu manuala lasa ceva semne pe asflat , protagonista filmelor din care vb este r32
|
R32 e 4motion adica tractiune integrala. De aceea nu lasa urme pe asfalt la plecare. Un Gti de ex cu DSG la o plecare violenta .. lasa ''ceva urme'' pe asfalt :D
|
nu m-ai inteles , prin post-ul de mai sus am vrut sa zic ca am vazut un filmulet pe youtube cu o plecare in forta cu un r32 si dupaia tot cu un r32 tot in forta , dar nu a lasat acele urme pe asfalt care le-a lasat manuala mi s-a parut ca sa dus mai repede manuala
|
Nu pot sa gasesc decat o explicatie , si anume soferul cu DSG nu a stiut sa plece...
|
nu am mers cu r32 dsg dar sincer in lauch nu cred ca te lasa s-o turezi aproape de limitare si probabil de aici plecarea mai violenta cu manuala...
|
nu stiu ce sa zic , de ex daca esti in modul d si trebuie sa pleci repede la o intersectie cum se comporta ???
|
Apesi acc si pleci rpd. simplu. Daca apesi tare o sa lasi si urme si o sa pleci si tare...In S cu ESP scos sta altfel treaba pt ca se poate tura inainte de plecare ceea ce rezulta intr-o plecare mai violenta.
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:02. |
- Copyright 2026 4Tuning