![]() |
Re: Honda civic ej9 sau peugeot 206 ?
Quote:
vezi ca 15 dci chiar trage |
Mai dati-l naibii de logan :D ca peste tot vine vorba de el.
Golf2 ziceam si eu. Daca nici ala nu te multumeste la banii aia atunci mai strangi bani si iei iei asa ceva :D: https://www.youtube.com/watch?v=HhpSK...2aRVAAAAAAAAAw |
Da-le incolo de masini, am doua golfuri 5 si un bmw, si trebuie sa platesc impozitul, deja m-am ennervat si nici nu am fost inca la primarie. In Romania motorul mare ramane un vis in conditiile actuale, in ritmul asta masinile cu motor de 1.2, ajung masini de lux, iar 90% din masini o sa fie matizuri 8)
|
Bine zici matiz, unu blana, a doua blana, dau a treia si am senzatii ca in bmw la 160 la ora, in matiz am 60 :D. Deci, ca senzatii, se pise pe bmw matizu.
Acu', foarte bine si corect a punctat EWN(sper ca nu am gresit nickul), cu date, cu preturi de piese, probleme si etc. Cei mai fanatici sunt posesorii de Honda, no doubt. De japonze in general. Am auzit de toate, consum de diesel la benzina, masina de 100 de cai care fuge ca altele de 200 ca doar calu putere japonez e ichi ban. Nu sunt de acord cu afirmatii gen rahat de motoare pentru ca deh, fiecare isi iubeste cotetu' si nu convingi pe nimeni jignind. Am si o mica observatie, pe langa piesele evident mai ieftine la pug(ma refer la alea esentiale la o masina de 10 ani gen ambreiaj) trebuie sa aveti in vedere ca sunt pline dezmembrarile de 206, deci dati nimic pe orice reper gen far, aripa, bara, parbriz, chestii care costa enorm noi. La Honda,pauza, cre'ca tre sa mergeti pe "original"si daca va luati o honda de 1000 de euro(eu nu am vazut masini gen sub 2000, in mintile lor) imi imaginez ca nu aveti bani sa va dea afara din casa. Eu am mers enorm cu un 206 de 1.4 8v al unui prieten, omu' sarea borduri cu ea, nu o menaja, ii dadea 6000rpm zilnic. Este foarte confortabila, usor de condus, misto ca design, fiabila, el nu a avut probleme cu ea in afara de suspensii dupa vreo 3 ani si 50 de mii de km, dar repet, sarea borduri cu ea si ii dadea morti.A, si un senzor de pe la nu stiu ce *** i s-a dus, dar a fost o nimica toata(masina NU a fost luata noua ci sh si avea peste 100k). Ca performante dinamice evident ca masinile sunt foarte apropiate, din cifre realiste vorbesc, nu din delir de NFS. Asta cu "sta pe drum de mai rar" este un delir ca oricare altul, orice masina sta pe drum daca stii sa intri corect intr-o curba si daca ai cauciucuri bune + suspensie in mintile ei. Overall, daca nu esti fanatic, chiar nu vad de ce ti-ai lua o honda de 90 de cai in loc sa iti iei un peug de 110 de ex sau macar ceva similar, iesi mai bine oricum ai privi-o, o chestie simpatica si la pug pe langa designul foarte reusit desi e din anii 90(honda arata ca un cur), se aude motoru' ala de zici ca e v6, este destul de prost insonorizat compartimentul motor la benzina, cred ca intentionat, daca il turezi ai impresia ca esti nepotu' lu Senna cel putin. :D |
Quote:
Spunea cineva mai sus ca Hondele alea au nu-stiu-ce super dotari.--Pardon majoritatea sunt mai chele ca Opel'u meu care macar are 2 airbag-uri si-un display:lol::lol: Civicurile astea...au devenit un fel de bmw pisicutza.Auzi mare performanta honda de 75/90 cp rupeee , e masina suprema:baby:. |
Quote:
Bine punctat aici , sunt posesor de honda si in ultima vreme sunt satul de fenomenul asta care a acaparat marca si in romania din cauza pustanilor. Orice teribilist se crede zmeu cand vede ca face cu o masina de 90/125/160 "cai" orice BMW , VW , Audi etc cu mai multi caluti care se crede mai tare ca el la stop , in trecut fiind posesor de dacie , cielo ( respect pentru cei ce au peste 300mii km cu masina asta) golf etc. Honda nu inseamna liniute , nu orice posesor de Honda este "reisar". Generatia de azi a luat-o razna si ne apropiem de ce se intampla in state. Pana acum va faleati cu pisicutele , ursii , rechinii... va rog ramaneti cu ele .pentru voi Honda nu este fiabila , honda este scump de intretinut , este la fel de puternica ca orice masina din grupa ei si orice detinator de honda este "reisar" Revenind la topic: totul se rezuma la ce vrei de la masina . Jos palaria pentru motorul diesel de Peugeot . Daca te intereseaza comfortul , consumul si eventual mai multa siguranta alege 206. Pentru ceva mai sprinten ( benzinar) dar cu un consum mai decent , o vizibilitate excelenta , un motor superfiabil si ceva mai tineresc alege EJ9. Consumabilele le poti gasi la orice magazin de piese (pretul depinde si de cat vrea sa te fure omul DEH e japoneza si piesele "ie" scumpe) si sunt in aceeasi categorie de pret ca si masinile din aceeasi clasa. La dezmembrari viziteaza-le si apoi stam de vorba. Fiecare masina are plusurile si minusurile ei , depinde de tine ce te avantajeaza mai mult si cat esti dispus sa investesti in intretinere si repratii pentru masina. |
Quote:
Stai calm ca si Honda are airbag-uri, geamuri electrice, trapa, A/C. display-uri, ecrane ecranase monitoare. Ah....da, nu are scaune de "pele" ( because Japan ). Nici odata Civic-urile nu vor ajunge ca "pisicutele", pentru ca toti taranii cu impresii cauta tractiune spate si neaparat sigla BMW ///M ca sa dea bine la pitipoance. Ce nu vreti voi sa acceptati si intelegi...este ca Honda are un plus de fiabilitate fata de Peugeot PUNCT Tot va agitati fara rost... |
Plusuri si minusuri la fiecare masina, dar nu mai ridicati asa in slavi orice cutie, la Ncap cum sta honda ej9 fata de pug? Presimt ca mai prost...
La dezmembrari, sa fim seriosi, ce crezi ca gasesti, peug care este una dintre cele mai vandute masini din istorie sau ej9 de care stim eu tu si inca 3 pasionati pe 4t? Eu in Craiova nu am vazut nici un exemplar si Craiova este un oras maricel. 206 sunt peste tot. Si piesele chiar sunt mai scumpe la Honda, oricat ai incerca sa o negi, ambreiaju e dublu la pret si as putea sa pariez ca stai dupa el, ca si alte repere. Gasesti, dar nu ca la o masina vanduta in 7 mil de exemplare. |
Quote:
|
Toate 3? :)
|
destule. parca spuneai ca nu ai vazut niciuna
|
Quote:
|
Pai pe strada nu am vazut nici una, ma gandesc ca or fi toate in dezmembrari.
Coae, eu momentan conduc matiz, am avut alfa 166, clk 320, golf 4 tdi, c 220,325i chiar am avut masini. Nu mi-e rusine ca acum conduc matiz, nu mi-ar fi rusine sa conduc nimic, ca e mai bine decat sa mergi pe jos. Dar nu fac din *** bici, nu umflu ce nu merita umflat, nu laud cotetele sau motoarele de 2 bani, sunt constient de ce reprezinta o masina etc. Voi va suparati imediat daca va contrazice cineva, aveti impresia ca are cineva ceva cu voi, mai sunt si hateri dar nu e cazul meu, sunt doar realist. |
Costuri piese (sursa autokarma)
Capete de bara Civic 1.4i - 47,34 ron STARLINE Capete de bara 206 1.4i - 29,15 ron STARLINE Planetara Civic 1.4i - 833,96 RON GENERAL RICAMBI Planetara 206 1.4i - 262,65 RON GENERAL RICAMBI Set ambreiaj Civic 1.4i - 1171,59 RON LUK Set ambreiaj 206 1.4i - 513,07 RON LUK Pompa de apa Civic 1.4i - 132,09 RON AIRTEX Pompa de apa 206 1.4i - 119,15 RON AIRTEX si lista poate continua la nesfarsit. E clar ca piesele la Civic sunt mai scumpe si de asemenea mai greu de procurat. Specificatii tehnice, ca tot e Civicul masina suprema, racing, fiabila etc. (am pus aceleasi puteri, nu aceiasi cilindree pentru ca asa e logic. Altfel la fel de bine pot compar si eu 1.8 VTEC cu 1.8 TSI si tot asa) Peugeot 206 3p 1.6 90 CP - 11.7s / 185 km/h Honda Civic 3p - 1.4 90 CP - 11.6 / 177 km/h Peugeot 206 3p 1.6 110 CP - 9.4s / 198 km/h Honda Civic 3p 1.5 115 CP - 10.3s / 188 km/h Peugeot 206 3p 1.4 90 CP - 12,2s / 178 km/h Honda Civic 3p 1.5 90 CP - 11,6s / 177 km/h deci sunt pe acolo amandoua. Doar ca Civicul trebuie turat mai mult, ceea ce inseamna consum mai mare si bineinteles senzatii mai mari, extreme chiar cu 90-110 cp la 653535353 rpm. Fiabilitate Cineva dadea un link cu problemele de la Peugeot. Dau si eu unul cu problemele de la Civic astea sunt minciuni cat casa :)) ambreajul pt civic unul destul de bun zic eu am dat pe el 550 ron kit complect :)) iar aia cu 0-100 11,6 :)) e panica rau, scoate sub 10, 100% |
plus plus plus honda
a dracu masina... motorul cu distributie variabila, lafel ca si cel de la bmw sau toyota sunt greu de reparat.in sensul ca nu gasesti mecanici... poate doar in reprezentanta. si de problema asta se vaitau americanii care deh... ma gandesc acum ca in ro e jale |
Culmea e ca eu l-am gasit, si altii la fel. Ce norocosi suntem doamne :lol:. Adevarul e ca sunt pe cale de disparitie mecanicii astia care se pricep la distributii variabile :shock:
|
Cam greu sa se strice un 1.4 aspirat de 90 de cai daca e intretinut corect, nu se strica nici alea de logan...
|
asa ca sa nu mai ziceti care ii expert si care nu.
https://www.youtube.com/watch?v=MMoA4...00RVAAAAAAAAAQ |
Quote:
|
Quote:
|
Dupa parerea mea comparatia se face intre masini noi, nu SH.
La 206 ai probleme ca: puntea spate, bloc lumini si....cam atat. Caroseria dupa 10 ani se prezinta fara pic de rugina. Despre motorul de benzina...iti pot spune doar ca este...pe benzina, n-am auzit sa aiba probleme. Este un motor cu care mergi si atat, nu te dai la liniute. Cu Honda...din ce-am vazut au probleme cu rugina, piese scumpe si se schimba la fel de des ca cele de la peugeot. Asta daca nu stai sa mergi cu 30 la ora si sa ocolesti fiecare gropita. La capitolul stabilitate: ambele parerea mea ca stock stau foarte bine la acest aspect. Per total o sa-ti iei o masina veche in care oricum o sa bagi bani. Nu de alta dar nu s-a inventat omul sa vanda o masina veche fara probleme ce vor aparea mai devreme sau mai tarziu. Inca un plus pentru 206 este faptul ca gasesti piese prin dezmembrari pe toate gardurile. Din dezmembrari...ca de curand si-a luat un coleg o aripa si a dat undeva la 250 de lei pe ea si asta ceva cautata. Eu la 206 am dat 130lei. |
Quote:
De cand se compara Honda cu Peugeot la fiabilitate!? De ce oare in orice top din lumea asta Honda sta foarte bine la fiabilitate si Peugeot praf? Oare nu de-asta se devalorizeaza Peugeotul in halul asta? Eu am avut 3 Civicuri, (1990, eg 1993, eg 1995) si: -nu cad deloc repede -piesele sunt chiar ieftine daca stii de unde sa le iei -nu zdrangane plasticele inauntru nici la 200k de km -nu au probleme cu electrica nici dupa 16 ani -motoarele merg impecabil chiar si peste 200k de km si le dadeam 6-7000 rpm de zeci de ori zilnic si nu au cerut decat consumabile -nu se strica comutatoare, clante, mecanisme geam, etc. Peugeotul: in afara de faptul ca nu sunt scumpe piesele si ca motoarele sunt ok, este cam la polul opus. |
chiar nu inteleg dc unii useri cauta cearta ..am vrut doar niste pareri..si aceste pareri in special de la posesorii masinilor in cauza..sau daca tot comentati aveti bunul simt sa cititi tot ce s`a scris..si ca sa ii raspund unui baiat care zicea k nu stiu ce vreau..pt k am pretentii de turbo,senzatii,,dar vb si de consum mic..ma repet..ca sa fiu bine inteles..am spus ca momentan pana strang bani pt turbo ,motor..vreau sa ma folosesc de masina..sa ma misc prin oras cu ea..nu ma interesa asa mult consumul..doar ca cineva a adus asta in discutie..cum ca 1,4 consuma 10-12 in oras..chestie care mi s`a parut putin exagerata..avand in vedere ca un bmw 320i coupe vanos imi consuma 12-14 in oras..va rog..pe unii din voi..cu chef de cearta sa va abtineti..stiu cu ce se mananca o masina,ce presupune..etc..nu aveam io pretentie de motor turbo modificat si consum de polo 1.4tdi bluemotion. si ca sa nu mai existe discutii in contradictoriu..m`am hotarat asuprea hondei..mai ramane doar sa astept sa am banii necesari..momentan a intervenit altceva..si nu vreau sa ma grabesc sa iau una terminata..
|
Quote:
Honda se compara si cu Trabantul la o adica. Dar nu, HONDA e suprema, nu se strica niciodata. Spuneam ca se compara masini noi deoarece la sh, nu stii cum a fost tratata masina. Pentru ca daca iau o honda vai mama ei si cazuta in ultimul hal si o pun cu un peugeot impecabil, logic, tragem concluzia ca honda e praf???? si invers e la fel. |
O idee de bun simt: daca pug 206 nu ar fi fost o masina reusita, nu se mai vindea in 7 mil de exemplare. Normal ca apar mai multe probleme la o masina omniprezenta decat la o Honda din care in romania sunt de 50 de ori mai putine. Acu pe bune, are cineva honda de aia? Eu v-am mai zis, in Craiova in cativa ani daca am vazut 2-3... cine plm cumpara Honda ? Normal ca aia 2-3 din tara care le au le lauda si le sufla-n cur ca sunt asa si pe dincolo. Fanboism la maxim. Io sper sa iti iei coaja mult visata si sa vii sa te lauzi cu ea pe aici. :D Presimt insa ca o sa iti iei o pisicuta. Si dupa aia o sa ne intrebi cum pui kit turbo pe ea si daca "se merita" transplant de motor de iem pe ea.
|
la capitolul fiabilitate Honda dupa parerea mea sta FB.am avut o honda din 93 si am schimbat 1 pivot pe fata.am mai avut una din 95 si la aia tot um pivot pe fata am schimbat(asta in 6 luni de mers prin toata tara cu roti pe 15 si gume cu talon mic si suspensie dura)sunt la a-3-a honda si la asta am schimbat un capat de bara(30 lei) si 2 bucse de la bratele pe spate(80 de lei cu tot cu manopera) asta intr-un an de bucuresti si jumatate de an in timisoaraam acuma am motor de 1.6 si merg iarna cu 10-11 iar vara mai mult de 10 nu sar la un stil de mers mai agresiv putin.este adevarat ca au probleme cu rugina dar altceva nu prea este.daca iti iei honda sa te uiti la pasajele spate sa fie bune si pt turbo este un motor cu potential ffff mare.din 1.6 125hp stoc scoti in jur de 240-260hp fara sa umbli la interne.dar dupa parerea mea o honda cu turbo nui ce trebuie.e mai smecher sa fi aspirat si sa mergi tare decat turbo.(ex 1.6 185hp stock)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sa mai punem problema in urmatoarele feluri: In orice topuri vrei tu - germane, frntuzesti, americane, englezesti, etc. Honda intodeaunda ca brand este in primele 10 locuri, de cele mai multe ori in primele 5. Daca mai stam sa ne gandim putin, cele mai fiabile Honda au fost din generatia "92-"00 - modele care le-au adus si renumele in fiabilitate. Peugeot, in orice top ne uitam este fix la coada, se bate pe podiumul celor mai proaste masini. Nu ca brand, dar nu stiu daca a trecut vre-un model vre-odata de jumatatea topului. Deci din aproximativ 40 de marci de masini, Honda este cam in primele 10 si Peugeot in ultimele 10. Peugeot 206 s-a vandut mult pt. ca a fost ieftin rau si asta s-a vazut in timp in calitatea precara. Asa si Fiat a vandut masini multe, asa si Range Rover a vandut masini si era cotat cel ami putin fiabil in categoria lui si exemplele pot continua, Renault a vandut de a rupt, dar este mult ami slab ca fiabilitate decat concurenta directa. MArketing-ul de multe ori face de 10X cat calitatea masinii in volum de vanzari + ca este o mare diferenta intre o masina noua si una sh. La masina noua ai o garantie si in general cat de proasta o fi, 100 k de km mari probleme nu ai, dupa apar diferente enorme. |
Quote:
|
Salut chiar acum cautam pe google detalii despre ej9 si am dat de acest topic...am si eu niste banuti stransi si vreau sa fac o alegere buna.
As alege intre Ej9 1.4is si un Golf 4 1.4 16v,nu vreau motorizare mare ca e panica cu benzina...as alege honda cu ce'a mai mare placere dar un detinator de vw mi'a zis ca gasesc piese greu si ca sunt scumpe...probabil scumpe sunt dar greu nu se gasesc,plus ca totusi nu e un an vechi 98-2000... Voi ce ziceti? Golf sau Honda ? v'am zis mai mult imi place Honda !!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
un alt prieten de-al meu și-a luat un Civic din '88 modificat la greu la motor etc. noi știam bine mașina și știam cātă mucificare a văzut la viața ei, și eu mă așteptam să fie ceva putred pe undeva. la 2 săptămāni i s-a spart cutia. a dat aprox. 500 de lei pe una impecabilă din dezmembrări, 250 pe montaj, 50 de lei ulterior pe montajul unei timonerii perfecte (cea originală avea probleme), cāt o fi dat pe uleiul pentru cutie, nou original Honda, și apoi un schimb de ulei și filtre la motor, și mașina merge perfect, vede mucificare īn continuare...no stress, și nici nu mai dă vreun semn că ar pica ceva. asta e doar o īntāmplare, dar e vorba de 2 prieteni de-ai mei care au luat mașinile respective cam īn aceeași perioadă. |
Noi ne chinuim sa explicam...si presimt ca o sa-si cumpere Golf3 sau Bmw "pisicuta" ...
|
Cat de tare sunt. Acum am vazut, si-a luat Bmw "pisicuta"... in fine, succes proprietarului, sa o conduca multi km fara incidente.
|
Quote:
|
+1 Devule
|
Quote:
Sa o stapaneasca fericit si fara incidente. |
Quote: