![]() |
Re: SUV big boys : Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG
Amandoi bigboys arata bine(ei, nu chiar).Da' io' aleg ML 63 AMG.Stiu ce inseamna AMG,ash k de aia l-am ales. SI sa mai adaugi si tu niste SUV-uri sau SAV-uri pe langa astea doua.
|
As alege ML63 AMG ( daca as avea banii necesari sau l-as primi cadou ) deoarece Mercedes Benz cred ca fabrica masinile la un nivel mai inalt din punct de vedere al comfortului ... poate si pentru ca imi place mai mult Mercedes .
Sarbatori Fericite! |
Nici nu stau sa ma gandesc :Mercedes-Benz ML63 AMG - Prietenii stiu de ce!!!
|
Argumente ceva? Ce stiu prietenii? ... off. mai aveai sa zici Mertzanu e Mertzan ... Eu aleg ML-ul datorita designului chiar daca ma atrage mai mult motorul supralimentat al porsche-ului :).. in definitv performantele sunt asemanatoare..
|
Diferenta de 10cp si performantele atat on cat shi off road...nu ma puteau face sa optez pentru Cayenne!!! Alegerea ramane la atitudinea fiecaruia...fiecare cu gustul lui!!! Nu?(Adica Mercedesu' rupe la capitolul design!!!!!)
|
NU m-a deranjat alegerea ta.. stai linistit .M-a deranjat ca nu ai adus nici un motiv pt ea.
Bafta. |
Nush pe unde am aflat eu(ca sa ma bag si yo asa in seama) ca Porscheul Cayenne a fost conceput pentru a scoate firma porsche de la faliment. NUsh dak e adevarat dar Porscheul e cea mai exclusivista firma producatoare de masini. Au cele mai scumpe masini si dupa parerea mea (si a multora) nu merita sa dai cateva sute de mii de euro pe niste masini sport in care singurul lucru pe care il pot face este liniutza. De aceea lumea nu prea a mai cumparat Porsche. Aceasta fiiind pe faliment a scos Cayenne -ul sai scoata din gaura. Oricum nu poti sa compari o firma care scoate un singur model de 4X4 cu o firma care are istorie (adik vreo 30 de ani) in a concepe Masini de teren. Mi se pare ilogic .Detalii dau mai tarziu. Am votat Mercedes pentru ca arata mai bine ca Cayenne - ul si is mai rare. La me in Bacau Cayenne ul e peste tot. Masinile americane as putea sa zic ca nici nu intra in discutie. Nare rost sa dau detalii despre asta pentru ca oricum se stiu.
|
cred ca m-am hotarat dupa ce am vazut/auzit multe ML-uri ca sunt mult mai atragatoare decat Cayenne. Au un sunet extraordinar si un dinamism rar intalnit la aceste dimensiuni. Multa vreme am fost fascinat de un Cayenne Turbo dupa ce m-am depasit pe A2 VIOLENT (in asa hal incat mi-au tremurat toate geamurile) cand ma deplasam cu 230km/h. Sunt acele mici 'denivelari' la podurile de pe autostrada care mie imi creaza goluri in stomac dar care la cayenne nu clinteau nici 1 cm masina. Probabil Mercedes-ul face toate aceste lucruri, nu stiu daca le face neaparat mai bine dar este o masina mai atragatoare.
Personal, m-as simti mult mai castigat sa cumpar un Subaru Forester 2.5XT si sa imi ramana bani de o sportiva pur-sange. |
Quote:
2. Nu este cea mai exlusivista marca asa cum zici tu. 3. Nu sunt cele mai scumpe masini. 4. Porschele e renumit pt circuit, nu pt liniute. 5.Porsche produce integrale de la 959 incoace. Intelegi? Stii cand se facea 959? Demult! 6.Este una dintre marcile care isi merita banii. |
porsche nu a dus-o rau cu banii, nu sunt exclusivisti dar fac masini deosebit de performante la preturi sub clasa supercarurilor desi de multe ori le surcalseaza.
|
Quote:
dar la nr 5, daca nu ma inseala memoria, nu 959 a fost prima integrala de la Porsche. La inceputul anilor 80 , sau sfarsitul anilor 70, Porsche a participat si am impresia ca a si castigat cateva raliuri Paris-Dakar cu un Porsche de teren. O combinatie intre un 911 de la vremea aia cu actualul Cayenne. |
Quote:
|
O fi cum spui tu ( am uitat sa va spun sa-mi confirmati sau sa imi infirmati afirmatiile facute) dar la partea cu istoria parca nimeni nare tupeu sa se bage. :d
:)))) Vreau sa ma refer aici ca a faut partea cu integrale, dar un 4X4 pur na facut niciodata. Si Lamborghini sunt 4x4 si asta nu cred ca dak ar fi sa scoata un SUV 4WD ar avea aceeasi experienta cu Range Rover sau cu Mercedes |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Destinat armatei dar nu unor oameni care vor si lux si 4x4 si viteza si respect. Deci dak ar fi sa scoata Lamborghini un SUV destinat pietei Mondiale. :d
|
Dar LM002 este extrem de luxos si s-a intamplat la fel ca si H1. Le-a placut la oamenii si s-a facut de strada. Motorul de countach era pe el, V12.
|
Quote:
Cayenne si ML ramin SUV-uri de fitze,calitatea principala pentru o asemenea masina (off-road) fiind lasata pe locul II. A luat careva la "calareala" aceste masini pe coclauri? Asta ar fi mai interesant de stiut decit un top speed. In trecut am probat un Grand Cherokee in off-road ,si mi s-a parut inferior unui amarit de Pajero mai vechi cu 10 ani.Seria mai veche de ML era mult inferioara unui G-Klasse.Au ameliorat ei asta? Deocamdata n-am gasit nici un Cayenne pe un drum forestier sa-l intreb pe sofer cum se comporta masina.:) Exceptind datele tehnice luate de pe net,"pilotari" pe la showroom-uri,din auzite sau scurte plimbari (in cazul cel mai fericit) pe locul din dreapta ,este cineva care a luat efectiv la "exploatat" aceste masini?Acelea ar putea fi pareri relevante,in rest ramin doar vorbe. |
Aduceti unul sa-l ard cu Forestierul.
|
Quote:
|
E **** e 4x4 si se misca bine cu peste 400cp.
Foresterul are 230. |
Foresterul are 230 sau avea? :D Ca daca are 230 m-as mira sa faca fata unui Turbo S care daca nu ma insel are 520 de cai. Gresesc?
|
Nu pot spune asa dupa recviste, adu un turbo si eu vin cu Foresterul care e 100% de strada si merge zi de zi si peste tot pe orice teren.
|
du-l sa castige Carpati Trophy
|
Multumesc eu vreu sa-i bat pe asfalt.
|
Multa lume tot posteaza tot felul de parareri, "NU SUNT MASINI DE TEREN CI DE FITZE". Pai pretene ce inseamna Suv? Sport utility vehicol, asta nu inseamna ca ii facut pt off-road, ci are anumite apitudini de off-road, insa nu e pur sange, asa ca lasati comentariile ca sa vedem cum s-ar descurca prin padure si din astea, se decurca cat are nevoie un om normal, statiti liniistiti, domentativa si dupa aia vb, inttrati pe siteul de la porsche si vedeti o gramada de filmulete cu cayenne cat lau testat inainte sa il dea in productie si pe ce terenuri , nici nu va imaginati.
Si se mai fac comparatii cu forester, alea nu isi au rostu, pt ca nu gasesti la un forester luxul de la un ml 63 amg sau de la un porsche cayenne turbo s, de aceea ii si pretul respectiv bine meritat zic eu, asa ca cine are bani le cumpare, cine nu sta si le priveste sau isi ia ce poate. Eu sincer daca as fi plin de bani le-as lua cate una din fiecare la parintii mei, stiu i treaba ca nu tre sa imi fac griji pt ei in trafic. Si iara treaba aia cu ca is inculti toti care au asa masini, pretenilor la noi in romania is masini perfecte daca ai bani, la ce drumuri avem se descurca exemplar, si uitativa la ce segment din po****tie se adreseaza aceste masini, in general oameni de afaceri sau plin de bani care doresc o anumita siguranta. ASTA IL FACE INCULT??? Poate nu vrea un volvo s80, ci poate vrea o masina mare cu care sa poata merge si la munte sa skieze linistit. Diferenta dintre ml si cayenne nu e mare, e vb de gust, sunt la care le place mercedes orice ar fi, exact cum mie imi place porsche, asa ca am votat cayenne pt performante si pt ca mi-a plcaut de cand a aparut! NUmai bine la toti!!! |
Ies si eu unpic in afara subiectul ca vad ca aici se preteaza asa ceva :), Sorry!
Si inca ceva ce am uiat, faza cu masinile americane, uitativa la Jeremy Clarkson The Bad And The Ugly, si care nu l-a vazut va zic eu ca masinile americane in general is de cacao, ca sa nu vb de suv, is exact ca americanii: MARI, PROASTE SI IEFTINE! asa ca nu le mai bagati la mijloc. Inteleg ca daca nu ai nu stiu cati bani iti iei o masina mai slaba si o modifici cum vrei tu ca e mai ieftin , insa daca ai bani de ce sa faci lucru asta??? de ce sa nu iei ceva gata facut, de calitate si pe care stii ca te poti baza. II adevarat ca exista masini mult mai ieftine care care au cam acelasi "aptitudini " ca aceste 2 masini , cum ar fi subaru forester, audi allroad chiar, insa tot timpu o sa fie si masini bune si scumpe si masini ieftine si bune, fiecare dupa gust si dupa posibilitati! Asa ca pretenillor nu are rost sa va contraziceti pe degeaba, cine are bani sa isi ia oricare dintre ele ca merita banii!!! |
Quote:
2. Pana nu intri in contact mai mult decat poze pe net si 1-2-3 masini vazute pe strazile clujului, cu masini americane, eu iti recomand sa fi mai rezervat in concluzii. 3. Deci sa inteleg ca Americanii, toti 300 milioane care sunt ei, sunt mari, prosti si ieftini. Presupun ca erau 2-3 de vanzare intr-o piata din Cluj si asa ti-ai dat seama, ce zicea tziganu de la taraba? Americani mari si ieftini frate, 2 la zece mii, 2 la zece mii! 4.A lua o masina mai ieftina si a personaliza-o dupa aia inseamna, atentia....da da da dammmmm, TUNING & STYLING. Vai, si eu care credeam ca suntem pe site-ul 4stockcars.ro, nu 4tuning.ro . Si mai ironic ca la semnatura ai ai scris "Tuning extrem". Excelent. |
Quote:
2. Pana nu intri in contact mai mult decat poze pe net si 1-2-3 masini vazute pe strazile clujului, cu masini americane, eu iti recomand sa fi mai rezervat in concluzii. 3. Deci sa inteleg ca Americanii, toti 300 milioane care sunt ei, sunt mari, prosti si ieftini. Presupun ca erau 2-3 de vanzare intr-o piata din Cluj si asa ti-ai dat seama, ce zicea tziganu de la taraba? Americani mari si ieftini frate, 2 la zece mii, 2 la zece mii! 4.A lua o masina mai ieftina si a personaliza-o dupa aia inseamna, atentia....da da da dammmmm, TUNING & STYLING. Vai, si eu care credeam ca suntem pe site-ul 4stockcars.ro, nu 4tuning.ro . Si mai ironic ca la semnatura ai ai scris "Tuning extrem". Excelent. *- rog un moderator sa stearga primul post, nu stiu de ce s-a upload si ala |
Quote:
Oricum imi place remarca care ai facuto pt treba cu americanii, poate tu stii mai bine ca ai trait intre ei, eu vb numai din ce imi zic pretenii si atat, inca nu am ajuns pe "taramul mirific" numit USA, oricum la cate reportaje am vazut si din ce miau povestit altii care au fost, mare diferenta nu e intre ce am afirmat eu si adevar. Iara la treaba cu masinile hai sa fim sinceri, stiu sa faca muscle car-uri si atat, cu motoare foarte mari si nu ff perfomante, cred ca la ei cele mai perfomante masini is japonezele tunate la max. Iara eu am vb la general, nu chiar toti is mari, prosti si ieftini ca masinile, :). Poate ca gresesc, insa asta e parerea mea. pimp_lex tu ce ai prefera un 2007 Mustang Gt (V8 4606 cc) sau sau 2007 R8 (V8 4163 cc) de la audi?? Te las pe tine sa iti dai seama cine e omu cu mine si cel fara in ecuatia asta!!! |
un R8, ca sa-l vand sa-mi iau un Corvette Z06, un avans mare la o casa de vacanta pe malul lacului si Trailblazer SS pt iarna. Sau ma rog, alte combinatie de 2 masini+avans la o casa/vacante.
In rest,faci si tu aceleasi generalizari si preconceptii tipice pe care le-am mai auzit de N ori si care nu mai necesita comentarii pt ca sunt ridicole. Ce nu pot sa inteleg e cum un american, sau orice om de altfel (inafara de copii de tzigani romani) poate fi ieftin. Se pun la vanzare pe e-bay, sunt magazine de americani unde stau oamenii pe rafturi sau cum? |
Quote:
Ai de mine, iara un "american" care se baba in seama...lasa mai moale!!! Nu poti compara nici preturile si nici calitatea masinilor americane!!! (ambele sunt cam la fundul broscutei;) ) Ca suspensie, Trailbla...vrajala SS aia esta cat un ARO, sau ceva rusesc cu jenti de 20", calitate...cat un logan, interior...cat un trabant(pact ca nu mia fabria) !!! Cum poti compara cu Porsche sai Mercedes...este o aberatie... Singura masina este Corvette care mai poate pune cu masinile europene, cu restul daca prinzi o curba zbori (ca si cum ia bea redbull) si faci agricultura... Sau nu fi asa "american", nu uita de unde esti... Aici refer ca la acelasi preti ce poti gasi european si din categorie. |
https://www.youtube.com/watch?v=ESqKk2tPUX0&NR ML 63 AMG vs Jeep SRT 8 ... pt cei care acuza masinile americane...
|
Sa fim seriosi, americani sunt bune la liniute si la pus fotel in masinile lor...
Parca mergi cu tine tot camera...fata 2 foteluri, in spate o canapea... Muscle car ce au avut in ani 60-70...la liniute erau bune, dar in rest o dacia 1100 statea mai bine in curbe...evident ca acolo nu prea sunt curbe numai in orase... aaaaaaa, si cu limitarea vitezei... dar este deja cam off topic despre ce discutam aici... referitor la intrebare, evident Porsche, ori unde ma uit este ceea mai bune solutie, macar bisnitarii nu cumpara de asta |
Quote:
si referitor la intrebare as alege Porche |
cayenne-ul e mai rapid, mai puternic, etc......, dar tot pe ML63 m-as duce.
este o parere personala. in primul rand nu agreez initiativa celor de la porche sa face un SUV. trebuiau sa faca ce stiau ei cel mai bine, masini sport. inca o dovada ca markrtingul vinde masinile: sunt multi care cumpare cayenne.chiar si variantele de top gen turbo s. |
Quote:
stii vorba aia, a lui Dinescu parca: Amice, esti idiot. sincer nici nu are prea mult rost sa-ti raspund pe indelete pt ca esti complet pe langa cu masinile si orice domeniu anex. Eu zic sa-ti revizuesti hobby-urile ca pe asta nu ti l-ai ales bine. Si nu ma BAB in seama, cum ai facut tu acum de exemplu, daca citesti topicul de la inceput ai fi vazut ca am scris de mai multe ori. In rest aberezi la greu, ca de obicei, a venit si Speedline sa abereze si el pe aceeasi tema. Poate va si intalniti la un suc, langa liceu sa discutati din vastele voastre cunostinte si experiente despre masinile americane. Nu aveti ceva teze de dat, ceva lectii de facut? Vedeti-va fratilor de-ale elevului nu mai poluati aiurea forumurile. Cu cat citesc mai mult posturile liceenilor astia fara carnet, cu atat imi dau seama ca probabil s-a scos din programa de liceu Logica. Mare greseala daca s-a scos. Daca nu s-a scos, inseamna ca multi ori raman ori trec cursul respectiv cu spagi. |
aleg Mercedes ML 63 Amg pt ca imi place mult mai mult la exterior si dupa filmuletzul pe care lam vazut pe youtube mia plaqut mai mult cum se aseaza Amg pe teren accidentat cat si pe sosea normala iar pretzurile si dotarile la motor sunt cam aceleasi...la porsche a urcat cam greu panta deci tractziunea e mai buna la Amg deci aleg amg-ul
|
Quote:
|
Depinde ce vrei, pe circuit (unde este porsche mai rapid) sau liniute?
Daca ai uitat la film ai fi dat seama ca este mai bun pe strada (stabilitate mai mare in curba) este mai bun pe teren (este mai inalta si are Differintial lock in mijloc si spate) este mai bun la interior...putina germana trebue...(aci ma refer la Cosmin92) Deci numai aspectul si ca lui porsche asta e primul SUV poate sa fie cazul ca sa nu fie mai buna... ca mechanic porsche este mai avansat...si atat cred ca este cel mai avansat...poate din cauza ca apartine VW...poate ca Q7 sa fie mai buna, dar este si mult mai mare...asta nu stiu |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:26. |
- Copyright 2026 4Tuning