Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   FIBRA DE STICLA (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/218146-fibra-sticla.html)

weber gl 25-02-13 07:17

Re: FIBRA DE STICLA

Quote:

Originally Posted by nonic (Post 5376871)
De ce cantitati vorbim?

Vreau sa fac 2 praguri, un spoiler, si o prelungire capota. Ptr inceput cred ca mi-ar ajunge vreo 4-5 litri de rasina si 4m2 de fibra preferabil stratimat. Nush exact daca o sa-mi ajunga ptr c vreau eu sa fac....

kissmyairs 03-03-13 09:12

1 Attachment(s)
Salutare crezi ca poti face niste capace pt jantele de mai jos imi lipsesc 2 sunt partea aia din mijloc ele normal sunt din plastic cred

jumP3rCS 28-03-13 19:43

Quote:

Originally Posted by weber gl (Post 5377262)
Vreau sa fac 2 praguri, un spoiler, si o prelungire capota. Ptr inceput cred ca mi-ar ajunge vreo 4-5 litri de rasina si 4m2 de fibra preferabil stratimat. Nush exact daca o sa-mi ajunga ptr c vreau eu sa fac....

nu o sa iti ajunga , va fi nevoie de mai multe straturi!!

ronaldo93 28-03-13 20:55

rasina nu cred ca intra mai mult de 3l. fibra intra mai multa

CT 07 ACG 01-04-13 20:14

trimite-mi o lista de preturi si produse pe e-mail [email protected] . Merci

tybone 05-04-13 18:47

salut. are cineva idee de unde se pot procura matrite pt spoilere si praguri? am tot cautat si intrebat, fara raspuns

blackshaddow 06-04-13 09:06

nu cred ca o sa gasesti ... cine are tine pentru el ... pentru ca asta inseamna afacere si castig de bani ;)

jumP3rCS 06-04-13 10:57

poti sa ti le faci singur daca ai putina indemanare

uratzelul_flo 07-04-13 09:55

Quote:

Originally Posted by jumP3rCS (Post 5418432)
nu o sa iti ajunga , va fi nevoie de mai multe straturi!!

Depinde ce vrei sa faci la spoilere(sa le modifici sau sa le faci din fibra)
Pentru un spoiler facut din fibra iti trebuie 4 l rasina+intaritor si 4kg stratimat.Ca sa fie treaba buna baga si un strat de tesatura intre stratimat si ar veni 3 de statimat si 2 de tesatura.
Spor la munca

jumP3rCS 07-04-13 10:05

gelcotul unde se gaseste ? e de mai multe feluri? aJuta la ceva!? a lucrat cineva cu el?
@ursuletul materialele alea sunt doar penteu bara sau si matrita? daca doar pt bara zimi si pt matrita cat ar trebui?
Ms

dent_doctor1982 07-04-13 10:18

Quote:

Originally Posted by jumP3rCS (Post 5430470)
gelcotul unde se gaseste ? e de mai multe feluri? aJuta la ceva!? a lucrat cineva cu el?
@ursuletul materialele alea sunt doar penteu bara sau si matrita? daca doar pt bara zimi si pt matrita cat ar trebui?
Ms

salut am eu gelcoat alb de vanzare, iti explic mai multe la tel daca vrei depinde ce vrei sa faci , eu de ex nu torn nimic fara gelcoat ! 0734143000

tybone 07-04-13 12:36

Quote:

Originally Posted by blackshaddow (Post 5429200)
nu cred ca o sa gasesti ... cine are tine pentru el ... pentru ca asta inseamna afacere si castig de bani ;)

stiam asta dar ma gandeam ca exista o varianta, totusi sa zicem ca distanta dintre cel care dispune de posibilitatea de a oferi matrite si cel care doreste achizitionarea lor este mare nu cred ca se se pune problema de concurenta ci este doar o chestie ce tine de mentalitatea romaneasca. Sa fiu mai exact m-am referit expres la matrite pt spoilere universale nu pt bari intregi, nu stiu cati mai stau sa modeleze de la zero din spuma poliuretanica sau diverse materiale un banal spoiler, asa ca daca avem matrita cu modelul cel mai apropiat dorit de un eventual client modificam dupa, deci munca mai putina rezultat mult mai apropiat de cel dorit. Multumesc pt raspuns. Inca astept idei/pareri/sfaturi

tybone 07-04-13 13:06

Quote:

Originally Posted by jumP3rCS (Post 5429307)
poti sa ti le faci singur daca ai putina indemanare

nu e problema de indemanare, daca eram strain de lucrul cu fibra de sticla etc nu ma bagam in seama, ideea era ca cei care stiu pot si vor sa ofere variante ajutatoare la ceea ce am intrebat

jumP3rCS 07-04-13 13:50

eu sunt strain cu fibra de sticla drept dovada nu ma sinchisesc sa nu stric material in continuare pana imi iese. ma chinui aa fac o matrita ptr un eleron dar nu imi iese de nici o culoare

tybone 07-04-13 15:34

Quote:

Originally Posted by jumP3rCS (Post 5430749)
eu sunt strain cu fibra de sticla drept dovada nu ma sinchisesc sa nu stric material in continuare pana imi iese. ma chinui aa fac o matrita ptr un eleron dar nu imi iese de nici o culoare

Totdeauna e mai greu sa construiesti de la zero, spor la treaba ca material de studiu este din belsug.

uratzelul_flo 07-04-13 20:50

Nu incerca sa faci matrita,multi bani,mult timp si mari batai de cap.Cea mai simpla solutie este sa dai o forma pe spoiler si pui fibra peste
Pentru matrita iti trebuie de 2ori ce ti-am spus eu mai sus,important e sa fie solida astfel incat sa nu o rupi cand scoti piesa din ea

jumP3rCS 07-04-13 21:05

evitand materialul fibra rasina gecot etc nu se poate face si din altceva? spuma, cartoane, sau alte materiale care se gasesc prin curtea omului?
ma refer la o matrita ptr un eleron si de la zero. un eleron care costa second pana in 150 lei sa zicem!!

Geo_ZGA 08-04-13 14:09

Stai asa... tu ai la semnatura tot felul de operatiuni de "tiuning" si intrebi daca poti face matrita din cartoane? Modificarile alea le faci cu cartoane, sac de rafie si ipsos?
Cam cum crezi tu ca poti turna fibra intr-un carton? Ai citit macar topicul asta?

jumP3rCS 08-04-13 14:30

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 5432149)
Stai asa... tu ai la semnatura tot felul de operatiuni de "tiuning" si intrebi daca poti face matrita din cartoane? Modificarile alea le faci cu cartoane, sac de rafie si ipsos?
Cam cum crezi tu ca poti turna fibra intr-un carton? Ai citit macar topicul asta?

daca vand materiale nu inseamna ca stiu sa si lucrez cu ele decat teoretic sa zic asa! iar daca te deranjaza prezenta mea e ultimul post pe care il fac! cat despre carton ma gandeam sa pun fibra pe el nu in el!! din cate stiu fibra nu e lichida sa o torn

Geo_ZGA 08-04-13 14:59

Prima regula in vanzari este sa-ti cunosti produsul... ia-o ca pe un sfat.
Citeste topicurile special facute cu sfaturi si idei pt lucrul cu fibra. Fibra de sticla, asa cum o stii tu, este facuta din 2 "chestii" (pe scurt): tesatura in sine si lichidul care se "bate" peste ea si care se intareste, dandu-i forma finala. Nu e plastelina si nici banda izolier, ca sa poti sa o lipeste peste carton. Daca pui un lichid peste carton ce crezi ca se intampla? Mai adauga la asta si faptul ca in urma intaririi apare si caldura.
Documenteaza-te, citeste topicurile de pe aici, vezi si pe youtube tutoriale, ca ai sute, si dupa aceea poti sa intrebi, daca mai ai nelamuriri...

bodyn 12-04-13 22:39

daca sunteti amabili cu un sfat, am achizitionat recent kitul opc line pentru astra h caravan este facut din fibra cu plastic, cu ce este indicat sa il lipesc pe masina, praguri si extensii fata/spate? Silicon de la moment unul rezistent la 50kg sau silicon de parbriz? Sau exista altceva?

blackshaddow 13-04-13 05:53

am un litru de vopsea care dupa ce scrie pe cutie este expirata din mai 2012 acum intrebarea este mai pot face ceva cu ea?
mentionez ca vopseaua nu a fost desfacuta niciodata

jumP3rCS 13-04-13 09:25

Quote:

Originally Posted by blackshaddow (Post 5437719)
am un litru de vopsea care dupa ce scrie pe cutie este expirata din mai 2012 acum intrebarea este mai pot face ceva cu ea?
mentionez ca vopseaua nu a fost desfacuta niciodata

poti sa o folosesti fara probleme

mihay10 14-04-13 16:28

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 3778043)
Fibra de sticla joaca un rol foarte important in aproape tot ceea ce se intampla pe acest forum.

1)ORICINE POATE ADAUGA ORICE IN COMPLETAREA SAU CORECTAREA CELOR SCRISE MAI JOS! (cu conditia sa nu fie informatii gresite)

2)VA RUGAM NU POSTATI IN AFARA SUBIECTULUI!

3)ORICE PROBLEME CE NU-SI GASESC REZOLVAREA AICI POT FI DEZBATUTE PE TOPICUL "INTREBARI/RASPUNSURI FIBRA DE STICLA".

1)Fibra de sticla
a)Scule/materiale esentiale pentru lucrul cu fibra de sticla
-pensula simpla de vopsit/rola metalica sau de plastic dur
-recipient metalic sau de plastic dur (nu pahare de unica folosinta)
-rasina
-intaritor
-stratimat sau alte tipuri de amalgamuri
-(optional) accelerator
-nitrodiluant
-(optional) colorant rasina

b)Materiale auxiliare (pentru realizare matrite etc.)
-demulant si alcool polivinilic
-gel-coat sau similare
-

c)Aplicatii

Fibra de sticla se foloseste in mai multe domenii, printre care:
-constructii
-ambarcatiuni
-opere de arta (inclusiv monumente)
-auto.

In constructii, cea mai raspandita aplicatie este chiar inlocuitorul ”eternitei”, material ce se folosea pentru a proteja constructiile prin dirijarea scurgerii apelor pluviale. Are aceeasi forma cu eternita, ondulata, dar se gaseste si in forma plana. Avantajele ei sunt:
-masa redusa
-impermeabilitatea
-elasticitatea
-temperatura foarte ridicata de ardere
-rezistenta sporita in timp
-facilitatea transportului, montajului etc.

In domeniul ”ambarcatiuni” nu mai are rost sa insiruiesc aplicatiile...

In domeniul operelor de arta, am constatat ca foarte multe monumente amplasate in locuri publice sunt realizate din fibra de sticla, desi par din piatra etc.

In domeniul auto, fibra de sticla se poate folosi la:
-copierea unor piese de metal, pentru usurarea masei totale (capota motor, hayon/portbagaj, aripi etc.)
-prelungirea, modificarea, inlocuirea unor repere pentru aerodinamica sau estetica (bari, praguri, aripi, capote, eleroane etc.)
-adaugarea, inlocuirea unor repere la interior/ in portbagaj pentru performanta, estetica, functionalitate etc. (scaune scoica, incinte, console bord etc.)
-multe altele.

salut un numar de tel poti sa-mi lasi?

RoBerT_04 07-06-13 18:46

Quote:

Originally Posted by mihay10 (Post 5439205)
salut un numar de tel poti sa-mi lasi?

salut. am si eu o problema . am incercat sa lipesc o consola de am facuto de fibra de un plastic acela fiind ca suport cu prinderile unde vine mai exact. cum fac sa am o priza buna intre plasticul acela si fibra ? am dat si gauri la 2-3 cm fiecare sa aiba o priza mai buna am slefuit foarte bine suprafata. DeGEABA. am pus si un caramida foarte grea sa stea foarte apasat . Fara folos. sta cat de cat dar daca va avea un soc pac pica. Ce e de facut?

blackshaddow 07-06-13 19:15

sa prinzi oarecum in holsuruburi si daca sunt mascate le lasi asa daca nu sunt mascate le acoperi cu fibra
si ca sa fii istet faci un oarecare semn in dreptul; fiecarui holsurub ca pe viitor cand vreu s aumbli s anu te apuci sa demolezi toata consla in cautarea holsurubului ;)

RoBerT_04 07-06-13 20:11

sau cu nituri? ms de sfat dar alt mod nu se poate ? :) nu vor avea nimic daunator deci sau problema e doar la talba daca o nituiesti de fibra. dar auzisem ca daca slefuiesti bine rasina isi face treaba face priza intre fibra si plastic. :( ms de sfat!

don_eduardo37 19-06-14 15:53

In cat timp ar trebui sa se intareasca rasina incat piesa sa devina rigida?

oviradu 23-10-14 21:03

Eu de regula pun 2-3% intaritor si la o temperatura de 20 grade obtin piesa rigida in 45-60 de min. Sper ca nu gresesc, dar parca asta este timpul.

catalin! 08-05-15 09:23

am mai facut si eu cate ceva din fibra de ceva timp..
pe tabla am descoperit cum face priza bine sa nu crape trebuie slefuit pana la tabla
dar am o problema barile de plastic trebuie slefuit pana se vede negru?
si inca ceva face priza fibra pe spuma?
am vazut odata la cei de la ghetto tuning au spus ca au ei niste spuma speciala adusa din alta tara ca cica nu se gaseste la noi :-@

bmwvio 20-05-15 14:30

Salut,
cunoasteti pe cineva care confectioneaza aripi pentru vw kafer din fibra de sticla?
multumesc.

promihai 13-10-15 12:50

Ai nevoie de fibra de sticla, fibra de cabon si altele? cu livrare oriunde in Romania pentru masina ta? www.materiale-compozite.ro
Noi avem ceea ce cauti!!!
Esti incepator si nu stii ceea ce cauti? si aici te putem ajuta www.materiale-compozite.ro

LUCA Performance Motors 24-11-15 10:28

salut am si eu o problema , am matrita fibra si celelalte necesare pt constructia unui navomodel intrebarea mea este daca stie cineva unde pot gasi saci pentru vidare (pompa o am) mai mari undeva la 3 - 4 m patrati?
multumesc

Hellboy86 31-01-17 18:07

Buna ziua as fi interesat si eu de o reparatie la o bara audi tt 8n e rupta o bucata de jos se poate reface si un numar de telefon in privat.Va multumesc

oooo 21-04-18 12:01

Buna ziua . Cine ar putea sa mi faca 4 over fendere din carbon (extensii aripa,ornamente aripa) pentru mercedes w203 ? sau daca stie cineva de unde pot cumpara ? Multumesc .

All times are GMT +2. The time now is 00:46.

- Copyright 2026 4Tuning