Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Machetele mele (https://forum.4tuning.ro/505-machetele-mele.html)
-   -   Machetele mele - Piniuli (https://forum.4tuning.ro/505-machetele-mele/202934-machetele-mele-piniuli.html)

Piniuli 01-11-10 18:21

Re: Machetele mele - Piniuli

Multe dintre masinile comuniste seamana cu altele europene sau americane. Nu prea erau originali in acele vremuri. Unele sunt 100% copii altele doar asemanatoare.

CALIN 79 01-11-10 18:22

Foarte faine comunistele tale, unele le am si eu, tare tare faine.

Piniuli 05-11-10 14:52

5 Attachment(s)
14) Lada 1500 (1973) - DeAgostini/IST Models

Lada este numele de export al marcii rusesti AvtoVAZ (Avtomobilniy Volzhsky Avtomobilny Zavod). Numita si VAZ 2103, Lada 1500 a fost lansata in 1973 si a fost o imbunatatire a Ladei 1200 (VAZ 2101). Lada 1500 are la baza tot Lada 1200, care la randul ei a fost produsa sub licenta Fiat, fiind identica cu Fiat 124. Printre imbunatatirile aduse s-au numarat un motor nou de 1.5 L , faruri duble si alte cateva elemente de design.

Macheta, produsa de IST Models pt DeAgostini este destul de bine reprodusa dar imi lasa impresia ca are masca prea lata. Are niste detalii pe care alte machete DeAgostini nu le au, dintre care ies in evidenta scaunele maro, spre deosebire de restul interiorului care este negru. Chederele si trimurile sunt toate argintii, dar aerisirile care ar fi trebuit vopsite cu negru au ramas in culoarea caroseriei.

livicu 05-11-10 15:05

frumusica lada, si cred ca ai dreptate cu grila e cam lata

2010 05-11-10 15:51

Vestita si frumoasa Lada..ciumeg trebuia sa mai fii sa detii asa ceva..
Tare macheta man, bravo:!:

FED express 05-11-10 16:59

legendara Lada asta si indestructibila.
o prinde foarte bine culoarea rosie.
si cu toate acele minusuri, tot este frumoasa.felicitari:!:

Piniuli 08-11-10 11:48

5 Attachment(s)
Mersi pt aprecieri. Continuam... :)

15) FSO Warszawa 203 (1963) - DeAgostini/IST Models

Warsawa 203 a fost o masina produsa in Polonia, la Fabryka Samochodów Osobowych din Varsovia. Productia a inceput 1951 iar modelul de baza a fost Warsawa M20 (dupa numele orasului) care era o copie a sovieticei Pobeda. In 1963 s-a inceput redesenarea si diversificarea modelului in sedan (3 volume), break si pick-up. Datorita constructiei lor robuste Warszawele au fost intens utilizate ca taxi-uri, chiar si in Romania, fiind importate in anii 60. Warsawa a "donat" platforma sa si microbuzelor mai recente Nysa si Zuk.

Macheta, produsa de IST Models pentru colectia DeAgostini din Polonia, este una din preferatele mele. Bineinteles, asta se datoreaza faptului ca imi place masina pe care o reproduce, masina care ma impresiona de fiecare data cand o vedeam, in copilarie. Reproducerea machetei este buna, jantele au o margine alba, siglele sunt foarte bine facute si usor de citit. Ca minusuri, s-ar numara stergatoarele de parbriz, cam "din topor" si lamplie din spate care au niturile prea evidente.

2010 08-11-10 13:31

Ai numai machete frumoase la prezentare, am vazut si eu acum multi ani asa ceva pe strada...

Piniuli 12-11-10 20:09

6 Attachment(s)
16) Dacia Duster "Trophee Andros" (2010) - Spark

Dacia Duster a aparut in 2010 si este primul SUV produs de Dacia. A fost prezentat ca model de competitie ca o avanpremiera a modelului de serie ce urma a fi lansat, in cadrul unei campanii de marketing bine pusa la punct. A fost construit in intregime de Renault Sport, si are putine in comun cu modelul de serie, avand un motor V6 de 3 litri care dezvolta 350 CP, amplasat central. Caroseria din fibra de sticla imita SUV-ul dar varianta de competitie e mai scurta, si mai joasa. Alain Prost a concurat pe aceasta masina la Trofeul Andros, si a iesit pe locul I in cateva etape

Macheta, este una speciala. Este produsa de SPARK, din rasina in serie limitata la 1200 de bucati. Este foarte fin realizata, specific machetelor din acest material, iar rotile sunt fixe. Muchiile sunt bine definite si nu sunt probleme cu aplicarea vopselei sau a decalurilor. Totul este frumos si atent realizat, cele mai impresionante fiind stergatoarele, dintre care unul este amplasat pe geamul soferului. Blocurile optice nu au nituri. Interiorul este detaliate, cu scaune sport inscriptionate si rollbar. Sub macheta se poate vedea o parte din motor, teava de esapament perforata si carligele de remorcare realizate prin fotodecupare. Este prima mea macheta din rasina si este intr-adevar impresionanta.

2010 12-11-10 20:12

Ca macheta pare draguta dar reala e oribila:!:

strada 12-11-10 20:34

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3807421)
Ca macheta pare draguta dar reala e oribila:!:

on: Aveti o colectie foarte frumoasa domnu' Piniuli prezentata intr-un mare hal.La cat mai multe.

off:Avem si noi "gip gip".uite-te pe geamurile din spate ce sponsor "PROST" :))

Piniuli 17-11-10 16:22

5 Attachment(s)
17) FSO Warszawa 203 Ambulance (1963) - DeAgostini/IST Models

Fiind masina lor nationala, Warszawa 203, a fost folosita de catre polonezi si ca Ambulanta. In varianta break (kombi), bineinteles. La noi, cateva Warszawe au fost folosite de Directia de Sanatate Publica.

Macheta este produsa de IST Models pt DeAgostini Polonia, si a reprezentat un numar special al colectiei, disponibil doar celor abonati. Este o macheta exclusiv pt colectia din Polonia. Este frumos realizata, la standardele DeAgostini. Bug-uri nu are. La interior are o targa si alte doua scaune pt medici, in afara de bancheta din fata, toate albe. Geamurile din spate sunt "sablate" tipic ambulantelor. Decal-urile sunt foarte bine aplicate si lizibile. Din pacate nu are chederele vopsite cu negru, dar asta se poate rezolva.

FED express 17-11-10 16:40

cu aceste machete, parca inviati o parte din istorie, foarte frumoasa prezentarea.nu stiu de ce, dar din fata imi seamana putin cu Trabi.Draguta macheta:wink:

2010 17-11-10 16:50

Chiar ca aduce in fata cu Trabi..
Imi place genul asta de masina, bravo man:!:

Piniuli 17-11-10 17:01

Era departe de Trabi, cam din toate punctele de vedere. La dimensiuni era cam dublu :)) .

cyper1978 17-11-10 18:02

superba ....

Piniuli 21-11-10 13:39

6 Attachment(s)
18 ) GAZ M20 "Pobeda" (1946) - DeAgostini/IST Models

GAZ M-20 "Pobeda" (pobeda[rus]=victorie) a fost produs in Uniunea Sovietica intre anii 1946-1958. S-a produs sub licenta si in Polonia sub numele de Warszawa. A fost proiectata cativa ani mai devreme de inginerul Andrei A. Liphart, iar primele teste s-au facut la Gorky Avto Zavod (GAZ) in 1943. A primit numele de Pobeda intr-o perioada cand victoria URSS-ului in WW2 parea probabila. Pobeda s-a exportat cu succes in alte tari printre care si Romania. Avea un motor de 2.1 litri - 4 cilindri care producea 50 cai putere si atingea viteza maxima de 105 km/h. Din Pobeda s-au derivat cativa ani mai tarziu o varianta decapotabila in 4 usi si GAZ M-72 o varianta 4x4 supra-inaltata.

Mi-am dorit mult aceasta macheta. Era cea pe care o asteptam cel mai mult din colectia din Ungaria. Dupa Dacia, bineinteles . E destul de ok realizata, cu toate detaliile specifice modelului. Vopseaua are mici imperfectiuni sub forma unor umflaturi. Lampile spate sunt cam prost facute, fiind cromate si dat cu rosu peste. Bordul este facut corect si detaliat dar nu este vopsit.

2010 21-11-10 18:36

Alte amintiri..asta aduce bine cu Peugeot:!:
Imi place ce colectionezi si cum le pozezi:!:

FED express 24-11-10 12:12

legendara Pobeda.culoarea o prinde foarte bine, frumoasa si prezentarea, felicitari:!:

klauzephoto 24-11-10 13:15

foarte interesanta iulian, stai linistit am minichamps mercedes 190SL care la stopuri are aceeasi tehnica....m-a intristat nitel cand am vazut-o dar se poate trece cu vederea...ma intreb daca ist models o vor avea si daca da care va fi nivelul de finisare...

Piniuli 24-11-10 17:44

O au cei de la IST deja, doar ca e alt facelift. Pare ceva mai bine finista. Eu am si modelul ala dar tot de DeAgostini
http://istmodels.com/index.php?optio...ieda&Itemid=15

Piniuli 28-11-10 11:20

6 Attachment(s)
18 ) GAZ M20 "Pobeda" Cabrio (1946) - DeAgostini/IST Models

GAZ M-20 "Pobeda" Cabrio, este varianta decapotabila in 4 usi a modelului Pobeda facut de rusi. In spiritul acelor vremuri, transformarea in "cabrio" s-a facut fara prea multa bataie de cap, inlocuindu-se metalul cu panza, fara nici cea mai mica schimbare de design. In acealsi stil s-au facut, cativa ani mai tarziu, GAZ69A si ARO 241, mai cunoscute in Romania.

Macheta face parte din colectia DeAgostini din Rusia, si deocamdata este o macheta exclusiv pt ei. Realizarea machetei este similara cu a modelului Hard-top prezentat anterior.

FED express 28-11-10 11:32

nu doar ca nu s-a facut schimbare de design drastica, dar ma gandesc ca nici sasiul nu a fost rigidizat:-(
oricum, a fost un proiect foarte ineteresant pentru acele vremuri, tot respectul pentru ei, dar si pentru macheta care este deosebita si imi place mult culoarea.:wink:

2010 28-11-10 17:11

Modelele astea se gasesc si la 1/18:?:
Ii sta foarte bine si decapotat:!:

Piniuli 28-11-10 17:25

Nu se gasesc la 1:18. Astia la 1:18 fac doar masini foarte populare si supercar-uri. Multe din ceea ce face subiectul colectiei mele nu exista la 1:18 si probabil nici n-o sa existe. Din acest motiv, nu ma intereseaza aproape deloc scara aia.

2010 28-11-10 17:32

Am inteles, mersik pentru raspuns:!:

DTH 30-11-10 16:57

Ai machete frumoase şi īmi place foarte mult prezentarea lor , te-ai gāndit foarte bine şi īmi place mult cum arată topicul :p la mai multe !

Piniuli 06-12-10 21:19

5 Attachment(s)
Multumesc pt aprecieri. Ma bucur ca-ti plac, mai ales ca initial m-ai criticat. :D
Next....

19)GAZ 69 (1953) - DeAgostini/IST Models

GAZ 69 a fost un autovehicul 4x4 produs in Rusia la Gorkovskij Awtomobilnyj Zavod intre 1953 si 1955. Dupa aceasta perioda producta sa mutat la uzina UAZ, dar masina a ramas cunoscuta tot sub numele de GAZ 69. Cea mai comuna a fost varianta in doua usi si prelata, care la nevoie sa putea demonta. GAZ 69 s-a produs sub licenta de catre Aro sub numele de M57 (M de la Muscel). Aro a dezvoltat in continuare modelul, producand Aro M59 si Aro M461 care s-a produs pana in 1975.

Macheta este produsa de IST pt DeAgostini, fiind una dintre cele mai reusite machete din colectie. Am avut ocazia sa compar macheta DeAgostini cu macheta originala IST si singura diferenta sunt ceasurile de bord si bineinteles modul de ambalare, modelul IST avand cutie de plexi. Prelata se poate detasa, fiind vizibile cele doua manete de viteze si bancutele pentru pasagerii din spate. Culoarea este mata, specifica modelelor de armata. A fost prima macheta DeAgostini achizitionata si sunt foarte multumit de ea.

2010 07-12-10 05:17

Asta e o mare frumusete de macheta, felicitari:!:

Piniuli 10-12-10 17:20

6 Attachment(s)
20) GAZ 67 (1943) - DeAgostini/IST Models

GAZ 67 a fost un autovehicul de teren care a intrat in productie la uzina GAZ in 1943. A reprezentat echivalentul sovietic a Jeep-ului Willys si a fost utilizat intens in cel de-al doilea razboi mondial. A fost succesorul lui GAZ 64, cu care se aseamana mult, dar care a fost produs intr-un numar redus de exemplare. Printre diferente se numara ampatamentul marit si un rezervor mai mare. GAZ 67 era propulsat de un motor de 54 de cai-putere si atingea viteza de 90 km/h. S-a produs pana in 1953, cand i-a cedat locului lui GAZ 69

Macheta este produse de IST Models si face parte din colectia DeAgostini din Polonia. Unul asemanator a aparut si in Rusia. Are o realizare spartana cu detaliile de baza. Grila nu este perforata sau macar vopsita. Stergatoarele sunt una cu parbrizul iar la exemplarul meu, copertina este montata stramb.

2010 10-12-10 17:40

Impreuna se vad intr-un mare fel...imi plac foarte mult, iar pozele sunt superbe:!:

Piniuli 28-12-10 19:54

5 Attachment(s)
21) UAZ 469 (1973) - DeAgostini/IST Models

UAZ 469 este un autovehicul de teren produs de UAZ (Ulyanovsky Avtomobilny Zavod) in Rusia. A fost introdus in 1973 pentru a inlocui vechiul GAZ 69. A fost si este, in general, folosit de Armata Rosie si de alte forte ale Pactului de la Varsovia, cat si de fortele paramilitare din Blocul Estic. In URSS a fost folosit de catre toate organizatiile guvernamentale care aveau nevoie de o masina de teren robusta. Fiabilitatea lui a ajuns legendara, dar masina nu a fost disponibila publicului larg, decat intr-o foarte mica masura.

Macheta, produsa pt DeAgostini, este reusita, ca si celelalte 2 masini de teren prezentate pana acum. Macheta are o singura oglinda, farurile au nituri, iar vopseaua este mata. Semnalele ar cam trebui sa fie portocalii, dar in general sunt multumit de realizarea acestei machete.

GABRIEL66 28-12-10 20:00

FRUMOASE ! ! !
(bine v-am regasit :lol: )

2010 28-12-10 20:10

Toata seria asta e superba man, felicitari:!:

Piniuli 30-12-10 18:25

5 Attachment(s)
22) Nysa 522 "Milicja" (1968 ) - DeAgostini/IST Models

Dubita Nysa a fost produsa in orasul Nysa din Polonia, din 1958 pana in 1994. Bazata pe aceeasi platforma ca Zuk, platforma imprumutata de la Warszawa, Nysa a avut un design rotunjit, spre deosebire de Zuk, care avea un design unghiular. A fost mult mai buna si mai confortabila pentru transportul de pasageri. In perioada de inceput a productiei, a fost singura duba disponibila, din aceasta cauza fiind folosita intensiv ca Ambulanta si ca masina a Militiei. Varful de popularitate a fost atins in anii '70, iar pana la oprirea productiei uzina din Nysa a fabricat 380.575 de masini. Modelul 522 a fost ultimul din gama Nysa. Nysa a fost exportata in toate tarile Blocului Estic, dar si in cateva tari din Asia sau Africa. In Romania au ajuns cateva dupa '89. Erau o priveliste destul de comuna pana prin 1995, fiind una din masinile micilor SRL-uri, alaturi de Barkas, Zuk, Transit sau T2.

Macheta reproduce modelul folosit de Militia Poloneza. Este produsa de IST ca numar special pt DeAgostini Polonia. Nu a fost produsa deocamdata in varianta "de strada". Macheta este frumoasa, cu detaliile specifice de militie foarte frumos reproduse. Grila are gaurile reproduse fin, dar nu perforate, farurile au nituri. Chederelor groase le-ar fi stat mai bine negre, iar cromul ce margineste capota motorului nu este reprodus. Personal, imi place mult aceasta masina, de aceea am si facut un mic efort sa o achizitionez, fiind o macheta destul de rara.

2010 30-12-10 20:35

O achizitie foarte buna zic si eu pentru poloneza asta..face toti banutii:!::!:

Piniuli 30-12-10 22:32

Mersi
Mai am un exemplar pe care intentionam sa-l vand, dar s-ar putea sa il transform intr-o versiune "de strada"

Piniuli 12-01-11 21:54

5 Attachment(s)
23) Zuk A-15 "Pompieri" - (1967) - DeAgostini/IST Models

Zuk A-15, care in poloneza inseamna "gandac", a a fost o duba (furgoneta) produsa de FSC (Fabryka Samochodów Ciężarowych) in Polonia intre 1958-1998. A fost construit pe sasiul, suspensia si motorul de la Warszawa M20. Aceasta, la randul ei, era de fapt rusoaica GAZ Pobeda produsa sub licenta in Polonia. Zuk si Nysa, bazata pe acelasi sasiu, au fost singurele furgonete din Polonia comunista. Zuk a fost in principal vandut organizatiilor de stat dar si unor persoane private. Dupa 1989, productia a continuat pana in 1998. Pe toata perioada productiei, design-ul s-a schimbat doar la nivelul fetei, in 1967. Formele lui unghiulare si parbrzul. Posta poloneza si Pompierii au fost principalii utilizatori, Zuk fiind folosit ca masina de pompieri mai ales in micile comunitati.

Macheta este produsa de IST Models, pt DeAgostini. Este al doilea numar special al colectiei poloneze, destul de rar la ora actuala. Este o macheta reusita, fara erori majore. Are doar oglinzile putin strambe. Doar chederul de la parbriz e negru, restul nu sunt vopsite. Pe plafon sunt montate furtunele si scarile, foarte bine replicate. La interior totul este negru, fara decaluri pt instrumente dar replicat corect.

2010 12-01-11 23:17

Militia si cu gandacul asta cred ca dau tare bine una langa alta:!:

livicu 13-01-11 07:02

superba macheta , ca si restul prezentate pana acum. au ceva aparte comunistele astea.

All times are GMT +2. The time now is 02:35.

- Copyright 2026 4Tuning