Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Piese noi versus piese s.h. (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/199711-piese-versus-piese.html)

sTAILLL 04-08-10 01:15

Re: Piese noi versus piese s.h.

am schimbat 3 ambreaje sachs noi noute... tot kit`ul
dupa care am pus unu din dezmembrari... doar discul lam pus nou si nu au mai fost probleme

Bogdan_mb 04-08-10 02:54

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 3525413)
Chiar daca traim in Romania, se ofera garantie la produsele noi.

nu m-am putut abtine, dar mi-ai amintit de asta :)

https://www.youtube.com/watch?v=gMGM9LDtHW0

Ontopic : piese noi de calitate ( nu turcisme ) , SH eventual piese de caroserie.

a3ds 04-08-10 13:16

Foarte tare clipuletul, explica cum unii schimba ambreiajele "originale" cum schimb eu chilotii adica lunar :D.

Gixer 04-08-10 18:52

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3558133)
cred ca esti singurul care e in stare sa zica asa ceva... incearca sa lasi o planetara, un capat de bara, un pivot ceva, asa stricat cum zici tu, decat sa iei turcisme. sa inteleg ca "turcismele" sunt mai ieftine si extrem de proaste, nu? ok, in unele cazuri asa e, nu tin cu turcii dar nici nu-i denigrez. daca ti se beleste planetara si gasesti turcism la 400 lei, si originala la 550, nu vad de ce n-ai da aia 150 lei in plus, si sa fii si tu multumit si cu gandu impacat ca ai facut o treaba buna.... in oridnea crescatoare a preturilor pieselor, sunt asa: sh, turcisme, original. si de multe ori diferenta intre sh si turcism e mica, iar intre turcism si original iar e mica, deci nu vad de ce nu ar merita o piesa originala.... in orice caz, nu mi-as pune o planetara sh niciodata!

Hai sa iti spun eu cum sta treaba pt ca exagerezi! Nu ma refer la piese de mecanica pe care clar le prefer sh datorita raportului calitate/pret fantastic de favorabil mie. Despre ex cu planetara proportiile stau un pic altfel, si anume: daca una sh e doar 100E sa zicem pt un 525d, una noua originala e aprox 300E iar un turcism nou e cam 150-180E. Sa-ti mai spun si de ce nu preferi tu piese sh, tocmai pt ca, cei care le dezmembreaza nu stiu intotdeauna procedeul corect pt a nu deteriora piesa(ex la bucsi, rutule, rulmenti, planetare, elemente componente din motor, etc) in cazul planetarei, daca nu e scoasa corect atunci s-ar putea sa bata dupa cateva mii de km sau la niste fortari mai mari.
Cu faza ca am zis ca nu mi-as pune turcism si as lasa piesa care e stricata, dar fiind constient de asta e vb de elemente cum ar fi cele de confort, aparatori de plastic. Daca ar fi vb de componente de mecanica importante gen disc de frana sau capete de bara sau coloana de directie, atunci as tine masina pe loc mai bine, acolo chiar nici gratis nu as pune turcism!!!!!

B-99-SAA 04-08-10 21:17

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3564338)
Hai sa iti spun eu cum sta treaba pt ca exagerezi! Nu ma refer la piese de mecanica pe care clar le prefer sh datorita raportului calitate/pret fantastic de favorabil mie. Despre ex cu planetara proportiile stau un pic altfel, si anume: daca una sh e doar 100E sa zicem pt un 525d, una noua originala e aprox 300E iar un turcism nou e cam 150-180E. Sa-ti mai spun si de ce nu preferi tu piese sh, tocmai pt ca, cei care le dezmembreaza nu stiu intotdeauna procedeul corect pt a nu deteriora piesa(ex la bucsi, rutule, rulmenti, planetare, elemente componente din motor, etc) in cazul planetarei, daca nu e scoasa corect atunci s-ar putea sa bata dupa cateva mii de km sau la niste fortari mai mari.
Cu faza ca am zis ca nu mi-as pune turcism si as lasa piesa care e stricata, dar fiind constient de asta e vb de elemente cum ar fi cele de confort, aparatori de plastic. Daca ar fi vb de componente de mecanica importante gen disc de frana sau capete de bara sau coloana de directie, atunci as tine masina pe loc mai bine, acolo chiar nici gratis nu as pune turcism!!!!!

Da, daca te refereai la aparatori de plastic atunci sunt de acord cu tine. Chiar mi se parea stupid sa te referi la un injector si sa zici ca mai bine il lasi asa nefunctional :lol: Nu asta e retinerea mea la dezmembrari. Cu toate ca si asta e un aspect care nu e deloc de neglijat, si unii dezmembreaza masinile ca pe carute, ideea e alta... de unde stiu eu cand a fost pusa piesa respectiva pe masina? Sau cum a fost menajata? Poate durata de viata mai e de doar cateva luni, in ciuda faptului ce nu pare... Si d-asta am o oarecare retinere la piese sh de mecanica.

ApocalypseXL 04-08-10 23:50

Piese noi cu conditia sa nu le cumperi din Romania .

De la sh poti sa ai increde in putine piese .

JunKer_hP 05-08-10 00:15

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3564997)
Piese noi cu conditia sa nu le cumperi din Romania .

De la sh poti sa ai increde in putine piese .

Mai mult aici conteaza bugetul...daca ai bani iei nou , daca nu te risti si la sh

Oxide 06-08-10 13:08

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 3565034)
Mai mult aici conteaza bugetul...daca ai bani iei nou , daca nu te risti si la sh

Perfect adevarat , totul se rezuma la buget in acest versus.

Gixer 06-08-10 13:22

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3564629)
Da, daca te refereai la aparatori de plastic atunci sunt de acord cu tine. Chiar mi se parea stupid sa te referi la un injector si sa zici ca mai bine il lasi asa nefunctional :lol: Nu asta e retinerea mea la dezmembrari. Cu toate ca si asta e un aspect care nu e deloc de neglijat, si unii dezmembreaza masinile ca pe carute, ideea e alta... de unde stiu eu cand a fost pusa piesa respectiva pe masina? Sau cum a fost menajata? Poate durata de viata mai e de doar cateva luni, in ciuda faptului ce nu pare... Si d-asta am o oarecare retinere la piese sh de mecanica.

Din unele dezmembrari chiar nici eu nu as lua, pt ca oeratiunea de dezmembrare e facuta de "coptii" ce nu au nici macar liceu' terminat si care-s platiti cu 7-8 mil pe luna, deci clar majoritatea pieselor date jos de ei nu prea mai sunt de pus pe alta masina. Astfel daca nu stii sa verifici(o piesa verificabila pe moment bineinteles) mai bine nu iei de la iei, chiar daca ar avea si 6 luni garantie piesa. Daca eu am dat jos piesa de pe masina, atunci in functie de modul cum am reusit sa o fac, ex: un telescop daca nu a trebuit sa-l ciocanesc de sa-l indoi, si pe urma l-am verificat cum lucreaza si daca curge, sau rulmentul care l-am scos cu presa nu cu ciocanul, sau un panou de usa pe care nu l-am indoit ca sa-l scot, astfel afectandu-i rezistenta, fara nici o problema le pun sus pe alta msina, in cazul pieselor care se deterioreaza in folosire gen telescop, guma, bucsi, rulment, injector, turbo, pot chiar aprecia cu +/-20% durata lor de viata in km.

Gixer 06-08-10 13:30

Quote:

Originally Posted by Oxide (Post 3567921)
Perfect adevarat , totul se rezuma la buget in acest versus.

Clar, si la faptul ca, pt unele piese noi tre sa si astepti 1-2 saptamani, ca dragii de dealeri nu au pe stoc in veci arza-i-ar focu crizei, ca nu au de multe ori piese banale si consumabile in timp(gen injectoare, bujii diesel, bucsi, pivoti, rulmenti, si chiar nici filtre de aer, de polen si de ulei unii!!!), daramite d-alea de nu se strica decat la accidente, pe care chiar poti sa le iei din dezmembrari si mult mai ieftin, si mai repede, si practic in aceeasi stare(gen semnalizatoare, faruri, capote, brate simple, usi goale, geamuri, parbrize)

All times are GMT +2. The time now is 18:23.

- Copyright 2026 4Tuning