![]() |
Re: Skoda Octavia RS REVO stage 3
Nu cred ca o sa fie suficient :)))
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Haideti va rog cu comentariile :)
Seat Leon Cupra TFSI k04, REVO stage2+ Grafic dyno Cluj & grafic dyno Bucuresti Sunt stricate ambele dyno-uri???? |
1 Attachment(s)
Seat Leon Cupra REVO stage2+
Grafic de la un dyno independent din Bucuresti |
2 Attachment(s)
se pare ca sunt nevoit sa intervin
pentru a calma spiritele si pentru a informa corect lumea pe toate gti`urile facute de mine cu k04 am folosit turbina de S3 dar modelul 20tfsi nu cea de care zice Golum marca model an litri kw motor turbo nr turbo nr model S3 TFSi 265hk 06- 2.0 B 195 2.0 TFSi 06F145702C 53049700064 KKK K04 deci daca vrei sa afli part nr al turbine este 53049700064 iar daca vrei sa o cautii in etka sau sa ii dai nr unui dealer vag ii dai codu asta de piesa 06f145702C este fix aceeasi turbina folosita si la Cupra 240 cai si la Ed 30 230 cai si la fel si la TTS 272 cai eu nu prea intru pe forumul asta dar deja o luase lumea razana You last visited: 12-05-09 at 13:23 de aici pe mine nu ma mai intereseaza subiectul sa dezvolt aiurea aceest subiect cine nu crede e treaba lui BTW s-a vazut ca eu tunez masina nu soferu si ca sa subliniez si mai bine pun un grafic cu o cupra facuta de mine acum maxim o luna masina la care s-a schimbat evacuarea admisia si pompa de benzina Later edit aveti grafic cu puterea la roata si puterea la motor. de la masina la masina sunt pierderi mai mari sau pierderi mai mici de ex byg cu 389,4 la motor la roata a dat doar 325 in functie de roti de cauciucuri pentru ca in cutii nu prea umbla lumea + care imba si are alt ulei are autoblocant deja apar si acolo diferente mari |
Quote:
|
1 Attachment(s)
am vrut sa caut un grafic de turbo dar sincer sunt prea ocupat cu ale mele si nu sunt obligat sa ma justific in fata unora care nu cred dar nici nu au treaba cu tuningul / motorsportul
cine are chef si timp am pus codurile sa caute ei un singur lucru il mai postez http://www.kmdtuning.com/index.php?_...productId=1130 o firma din US care vinde aceasta turbina si scrie acolo clar Product Information K04 turbo upgrade for the transverse 2.0T FSI. This is the factory Borg Warner S3 KO4 Turbo. Capable of 300whp with proper fueling and software. Product Code: 06f-145-702-c Brand/Manufacturer: OEM pentru cei ce vor sa invete noi suntem dispusi sa ii invatam ca niste profesionisti, va aratam si ce iti trebuie sa faci o masaina de la 200 hp(tfsi) la 360+ hp evident tot tfsi Evident cu un soft Adecvat, Si Revo poate face asta fara probleme. S-a vazut pe strazi si la cursele oficiale din ungaria si romania. |
Quote:
btw...pe mine ma intereseaza asa de mult tfsi-ul incat am vandut masina acum vreo 2 ani!am facut niste comentarii ref la cupra voastra ca m-am dat cu ea!daca piesa intre volan si scaun este stricata...spaga lui!oricum sunt curios 0-402 m cu byg-ul, eu fiind cu turbina stock ihi vf42 iar byg-ul avand o piesa decenta intre reperele amintite!ura si la mai multi cai pt toti!! |
Oameni au argumentat puterile obtinute , reale sau nu au adus ceva palpabil pentru a demonstra munca lor , in rest au fost informatii aruncate fie eronat ( fara intentie cred ) fie din alte motive pe care as vrea sa nu le amintesc ... Bravo baieti pentru munca voastra si sper sa fiu la fel de multumit cand voi intra in familia revo !
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
am inteles. deci setup-ul pt stage 3 are la baza un GT28rs -sau un echivalent. asa mi se pare credibil. asta ar si insemna ca folosirea unui GT28rs veritabil nu ar mai creste foarte mult performantele existente la un astfel de setup.
|
Draga madcow nu te cunosc dar cu un asa nume nu pot sa nu imi sari in oki ca tu mereu esti un mare FLAMEr mereu aprinzi discutii inutile.
masina are la baza turbina de audi s3 8p stock de pe vag aceeasi turbina de pe leon cupra si vw golf 5 gti ed30. PUNCT toate enumerate mai sus ajung la +360 cai cu soft revo. iar pentru informatia ta aceasta turbina este cu 10% mai mica decat un GT28. va rog frumos sa nu mai poluati acest topic. vreti sa invatati deschideti un topic nou si in masura timpului liber va impartasesc din informatiile pe care le detin din munca/cunoastere/experienta mea. timp de 12.2 am scos eu in ungaria la king of europe 2009 cu turbina stock de s3 timp de 12.4 a scos clientu meu Dragos Tanase MUU pt cine stie tot cu turbina de fabrica. Byg fiind un proiect facut 100% de mine ruleaza cu aceeasi turbina. |
Am citit si eu posturile despre aceste masini si vin cu urmatoarea propunere. Ofer un dyno gratis la noi asa incat sa se lumineze toata lumea. Oricum ar fi e evident de la celelalte dyno-uri ca performanta e Foarte Tare, desi si mie imi vine greu sa cred peste 350 cp cu motorul stock si turbina aia stock. Dar trebuie sa invatam din fabula aia ca un lucru imposibil a fost facut de unul care nu stia ca e imposibil...
|
Quote:
|
Quote:
|
Eu zic sa lasam asa..Deci un 2.0TFSi nu poate mai mult de 300-320 cp cu ko4..Hai sa ramana asa sa ramana multumita toata lumea pe acest topic..Si apoi la o legala sa apara comentarii ca defapt nu ai 320 ai 400..Ca na..asa e la noi..Orice s-ar realiza se comenteaza..Daca zici ca ai scos mai multi nu e bine, daca zici ca ai mai putini iar nu e bine..
https://www.youtube.com/watch?v=SHQvSLqU7Is |
Quote:
E foarte posibil sa fii surprins ca turbinele au un flow comparabil, chiar daca la dimensiuni nu sunt egale. Acum cativa ani cand se vehiculau puteri pe forumuri, nu erau luate in considerare, pe motiv ca sunt vorbe. Acum cand se afiseaza fise dyno, iar nu e bine. Ce sa mai cred? |
Quote:
Cand te gandesti ca am mai auzit si de cazuri cum ca in ROMANIA nu se poate mai mult de 350 de cai cu GT3071... |
Quote:
|
Eu tot timpul dupa ce mi-am facut stage urile am incercat masina cu un S5..Si am facut si de pe loc si din mers...Si acum la 290 sunt cam la 1,5-2 m in spatele..Tot timpul am facut pana la 200km/h..Si diferenta e de 70 de cp intre noi, cum e si in filmul respectiv respectiv 360(Gti-ul) 420(r8) deci...de ce nu..
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Difera curba de cuplu si automat puterea medie pe turatia in care sta motorul la o cursa lucru care conteaza foarte mult mai ales din mers!!! Compara un grafic de aspirat cu unul de turbo ambele cu putere finala apropiata si vezi ce difera;) P.S. se vede in prima cursa cum r8 inainteaza pe final de treapta unde ajunge in peak hp si cum schimba si cade in zona de putere mica pierde putin..... |
pai numai ca aici puterea nu prea a fost apropiata.era vorba de un gti cu 280cp si un s5 de 420cp
|
daca cineva isi aduce aminte de KOE 2007 cand se dadea Nadir cu S3 contra unui RS4 pe primii aprox 200 de metri mergeau bara la bara dupa care RS4 o lua inainte
|
Quote:
|
VA ROG FRUMOS nu mai poluati topicul
sa nu uitam de unde am plecat MTM cu aceleasi modificari a scos 328 HP in timp ce REVO cu pe aceeasi masina masurat in acelasi loc cu aceleasi modificari a scos 371 deci o crestere de + 40 HP in aceleasi conditii partea frumoasa este ca lumea a incepeut sa dea cu noroi in noi ca bine ca suntem noi mai destepti ca mtm si ca k04 de care auzisera ei nu poate scoate mai mult de 260 dar nu a zis nimeni de faptul ca mtm a scos tot cu k04 330-340 deci oricum mult peste 260 in fine asa e lumea arunca cu noroi si face VIRTUAL SAH MAT dar cand vin dovezi clare incep sa discute inutil despre alte subiecte. Asa ca va rog frumos sa nu mai poluati topicul. p.s. morala este urmatoarea Daca tu nu poti, asta nu inseamna ca altii nu pot! va multumesc pentru aprecieri si pt intelegere |
Quote:
|
spune ca e capabila cu un soft adecvat de 300whp asta nu inseamna ca nu poate mai mult.
si acei 360 cp de care tot vb tu sunt la motor (estimati de un dyno) ceea ce inseamna ca whp sunt mai putini . Scrie cateva pagini mai in urma, daca te-ai obosi si tu putin sa citesti nu ai mai pune atatea intrebari stupide. |
Quote:
Desteptule tu stii ce inseamna WHP ? ei spus pe siteul pus de mine ca pot face 300 WHP eu am obtinut 325 WHP WHP = CAI la roata desteptule .... cred ca mai e unu care nici macar clasa a 7a nu este! cat despre restu pana nu ajungeti la clasa a 12 nu va mai bag in seama nu de alta dar va dau informatii prea bune si totusi inca nu aveti 18 ani deci clar nici CARNET! |
1 Attachment(s)
Am citit si eu fugitiv acest tiopic, fiind unul din posesorii de 2 TFSI cu stage 3 REVO. Este o mare diferenta constructiva intre K04 de 1.8T si 2TFSI. Daca la 1.8T GT28RS producea mult peste k04, la 2TFSI cele 2 turbine sunt similare, cu un mic plus pentru GT28RS in partea de sus si pentru K04 in partea de mijloc. Zona de putere 370-380CP si 450-500NM nu este o noutate specifica acestei parti a lumii. Se pot gasi usor grafice de pe intreg mapamodul cu puteri similare. In ce priveste boost-ul, am vazut in primele pagini un post in care se sustinea o presiune maxima de 1 bar la 6000RPM. Si asta e complet eronat, turbina putatand merge cu presiuni mult mai mari chiar si la 7000RPM. Pentru cei ce nu stiu, grupul VAG foloseste o scula de diagnoza numita VAS/VAG-COM ce poate monitoriza in real time pana la 12 parametri ai masinii. De asemenea, acest soft poate masura si acceleratii. Casele mari de tuning monitorizeaza foarte atent acesti parametri ianinte si dupa soft. Pentru cei ce sunt sceptici referitor la aceste puteri pe motorul 2TFSI, indraznesc sa pun aici acceleratia masurata de mine cu VAG-COM pe intervalul 100-160KM/h (combinat tr3+4), comparativ cu ale altor masini luate din baza de date zeperfs.com :
Acceleratii 100-160km/h : GTI 6MT REVO stage 3, 382CP/471NM > 5.9s > greutate 1550kg fara sofer si cu benzina 1/3 (mentionez ca masina mea are 150kg in plus datorate sistemului audio. In momentul masuratorii in masina eram eu si un prieten, insumand rezulta 1550 + 90 + 75 = 1715KG) > Raport greutate/putere = 1715/382 = 4.49 Audi TT-RS > 340CP/450NM > 6.4s > raport 4.63 Audi RS4 > 420CP/430NM > 6.3s > raport 4.41 BMW M3 E92 > 420CP/400NM > 5.5s > raport 4.14 Porsche 911 4S > 385CP/420NM > 5.1s > raport 3.91 Porsche 911 GT3 > 415CP/405NM > 4.9s > raport 3.75 Dupa cum se poate vedea, comparand puterile si raportul greutate/putere, rezultatele acceleratiilor sunt foarte realiste. In privinta fiabilitatii, cred ca sunt deja peste 10 2TFSI cu peste 350CP si n-am auzit de vreo problema la vreunul. Anul trecut au fost 4 din ele pe Nurburgring unde uzura este una extrema si toate s-au intors perfect sanatoase acasa. Anul asta se va merge dinnou la Nurburgring unde le vom pune iar la incercare. Graficul meu : |
Mda, eu sunt proprietarul masinii.
Cred ca a lamurit pe toata lumea Fusco in postul de mai sus. Interesant ar fi fost totusi ca, inainte de a da cu paru si a spune aberatii pe aici, sa fi dat un search pe google. Ati fi gasit extrem de multe masini cu K04 cu revo stg3@~380HP. Motivul ptr care eu nu sunt inca acolo (la 380hp) este ca nu am axele cu came de S3 si nici twintercoolerul Forge (vor fi adaugate cat de curand, in fc de banii disponibili). Ptr siguranta, la un mom dat vor apare si niste biele IE. Trecerea de la mtm la revo a fost alegerea mea intrucat mtm e un tuner mai conservator si programul lor ptr K04 se opreste la 330hp cat am avut eu dupa ce am instalat intercoolerul de S3 si mtm a mai facut o resoftare (de fapt programul lor se opreste la 310hp, eu am fost mai insistent :) ). In total am avut 4 resoftari la ei in fc de etapele prin care a trecut masina. 10 CP au urmat apoi de la admisia Evoms si in final 370 prin resoftarea revo. Care resoftare ma multumeste pe deplin, se simte clar diferenta de putere si masina trage un pic mai de jos decat inainte. Dyno-ul e facut la exelixis si e fff aproape de cel de la mtm. La mtm masina a scos 330HP in iunie anul trecut in conditiile in care camera dyno e total izolata si cu clima. La exelixis am facut un dyno in februarie la 2°C si au iesit 340hp cu diferenta ca aveam instalata admisia Evoms. Saptamana trecuta a scos 327HP, dar erau vreo 18°C afara (la exelixis dyno-ul e dependent de temp de afara, nu e inchis in camera cu clima). Asa ca chill out, documentati-va si apoi postati. Va e lene sa cititi pe net atunci intrebati politicos si vi se va raspunde la fel. |
1 Attachment(s)
Este adevarat turbinele din graficele prezentate de mine sunt diferite de acest model prezent pe 2.0 Tfsi.
Intrebarea mea era daca este alta tubina ? cu ce grafic de curgere ? etc ... pentru a dezvolta tehnic subiectul ..............recunosc ca avem graficul corect de la la inceput si am vrut sa vad daca se poate discuta tehnic si la obiect fara intepaturi tipice .... in acest fel poate ajungem si noi undeva .....departe ! Nadir a punctat bine lamurind lucrurile despre tipul turbinei / cod etc. ASA este K04 - 2.0 TFSI part nr. 5304 970 0064 are un flow chart care permite atinderea unei puteri de 360 -370 hp /max in coada insulei de eficienta si turatie. Posibil sa faci aceasta putere cu 2.4 presure ratio adica 1.4 boost/ supraalimentare + bineinteles eficienta volumetrica motor (admisie/evacuare/intercooler/etc). Fiabilitate maxima si succes pe pista ;) |
Cam da. A fost nevoie de 165 de posturi ca in cele din urma in al 166-lea cineva sa dea ceva concret, care ar fi lamurit treaba de la bun inceput.
Din practica, cei care aveti turbina asta pe masina, de la ce turatie se simte ca "intra"? Practica, nu grafice si harti...Ma intereseaza sa stiu daca e pretabila la o driftureasa, cum zicea Cristi pe aici pe undeva. |
draga Dragos
crede-ma eu am pus de la inceput de pe la pagina 9 de cand am intrat pe forum ce fel de turbina si chiar din primul post se spune ca aceasta masina are turbina de s3 tfsi deci noi am fost expliciti de la inceput. ca sunt foarte multi care habar nu au asta e alt ceva. in alta ordine de idei oricum peste jumatate dintre flamer nu au nici macar un habar in a citii un grafic de map al unei turbine. noroc cu George care in coltul din stanga unde si-a facut reclama ca a pus si ce ar trebuii sa se inteleaga dintr-un astfel de grafic. legat de silvia ta fiind tot un motor de 2000 ar putea sa faca un flow asemanator dar totusi tind sa cred ca un 20 tfsi sufla mai cu voie decat un motor din `9x pe masina mea turbina asta facea full boost la 2700-2800 rpm |
Pan' la urma e foarte educativ topicul, cel putin pentru mine.
Daca tot s-a adus in discutie, o intrebare suplimentara legata de acel ~10lb/min=100hp. E general valabila aceasta aproximare ? Pe exemplu concret un flow de 125g/s masurat de debitmetru la o anumita turatie s-ar putea traduce in ~165 de cai ? (125g/s=16,534lb/min) |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:14. |
- Copyright 2026 4Tuning