![]() |
Re: UE = aproape orice masina veche inscrisa?
Quote:
|
Ok, pana acum nu a aflat nimeni ceva concret? Stiu ca astia or sa ne cam faca sa asteptam pana dau vreo chestie oficiala, dar ma gandesc ca poate e cineva care cunoaste ceva pe la guvern, zvonuri, etc... Si sincer nu vad de ce s-ar mai pune taxe pt Euro 3 odata intrati in UE.
|
adica, lamuriti-ma si pe mine, daca am o masina fara acte(opel calibra), dupa ce intram in UE o sa o pot inmatricula?
|
Quote:
~Nautilus |
Quote:
|
Quote:
Se mai adauga alte taxe pe linga asta (taxa vamala , tva )??? |
totul o sa se rezume la "oua"... adica cine este mai tare in a sustine un punct de vedere, ce are fiecare de castigat(uniunea sa scape de vechituri, si romania sa-si mentina vanzarile de masini noi si sa aduca mai multi bani la buget)....
|
si oare cine va castiga acest duel ?
|
hmmmm poate nu am citit f atent dar vad ca nu a amintit nimeni de RENAULT ...cam cine credetzi ca se zbate atat pentru taxa asta si este impotriva importurilor de masini mai veki de 8 ani ???
A fost o emisiune pe OTV imediat dupa moartea regretatei Laura Stoica... moderatorul spunea la un moment dat " daca Laura isi cumpara cu banii pe care ia dat pe R Clio, un BMW seria 5 sau 7, un AUDI, Mondeo etc etc ...deci o masina mai mare si mai sigura decat Clio si care costa mai putin decat Clio, mai murea ??? Boys ce dreaq mah...nu va datzi seama ca daca se va da drumul la treaba asta...Renaultu' o va lua in manutza (ma iau de R pentru ca se lauda atata cu stelele obtinute la crash teste si pentru ca fac "legea" la noi) si le vor scadea vanzarile (de asta se cam sperie toti ...dar cel mai rau dl Stroe de la UAP) Poate gresesc dar un BMW seria 5 sau 7 din 93-96 nu prea se compara cu Logan, Clio,Megane etc etc. Si oricum NU SE MAI FAC MASINI PENTRU O VIATA...nu neaparat sa "mori' cu masina aia ...dar vreau sa vad si eu de cate ori intra in service o masina d'asta ESPizata, ARSizata samd, si de cate ori au intrat masinile care au facut istorie. Parca inainte o masina vedea service-ul pe la 80-100.000 km (cu probleme ceva mai serioase) nu la 20-50.000 cum se intra acum cu majoritatea marcilor fabricate de dupa 2000... sunt singur ??? daca da datzi cu pietre Am o masina de 28 de ani...va invit sa o vedetzi so sa o testati... si mai vreau sa vad Loganu' peste 15 ani, nu peste 28... siii ATENTIE masina mea nu a fost una d'aia tinuta in garaj...a fost lovita, a fost "gusata"...are ceva km Bafta |
STIRI DUREROASE !
Cei ce visau la o masina SH dupa aderare pot sa-si ia gindul . raspunsul il aveti aici: 612 euro, taxa minima pentru un Logan Taxele percepute, de la 1 ianuarie 2007, la inmatricularea autoturismelor vor creste gradual, peste valorile stabilite de Ministerul Finantelor prin Codul Fiscal, majorarea fiind in functie de gradul de poluare al masinii si de vechimea acesteia, au decis, marti, deputatii Propunerile de majorare a noilor taxe au venit inca din timpul dezbaterilor la Codul Fiscal din Senat din partea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA). Reprezentantii APIA sustineau ca prevederile Codului Fiscal referitoare la taxa speciala sa fie modificate, astfel incat pentru masinile care au catalizatori incadrati intre euro 3 si noneuro sa se plateasca sume de cateva ori mai mari fata de valorile calculate de Finante. Aceelasi principiu a fost respectat si in Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor. "Am ajuns la o solutie de compromis astfel incat taxele pentru masinile euro 3 sa fie mai mari si sa creasca gradual", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Comisiei de Buget Finante, Mihai Tanasescu. Ca urmare, pentru masinile euro 3 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cmc cu o vechime mai mica de sase luni taxa de inmatriculare creste de la 250 de euro, propusa de Finante, la 612 euro, iar pentru cele cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc dar cu o vechime de sase ani taxa creste de la 4.436 euro la 5.070 euro. 7.500 de euro - taxa pentru un autovehicul din 2000 Pentru masinile euro 2, euro 1 si noneuro taxa de inmatriculare creste doar in cazul celor care au o vechime de peste sase ani, Astfel, pentru o masina euro 2 de pana in 1.600 de cmc taxa creste de la 940 euro la 2.700 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc taxa creste de la 4.300 de euro la 6.240 de euro. Pentru o masina euro 1 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 de cmc taxa creste de la 1.316 euro la 3.744 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc taxa creste de la 4.584 de euro la 7.020 de euro. In cazul masinilor noneuro taxa de inmatriculare creste pentru cele cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cmc de la 2.444 euro la 4.000 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc taxa creste de la 4.584 euro la 7.500 euro. Taxa speciala pentru prima inmatriculare a fost introdusa in proiectul de lege a Codului Fiscal, pe baza unor principii care vizeaza, in primul rand, protectia mediului. Taxa ar trebui sa descurajeze atat cumpararea de masini cu emisii mari de noxe, cat si invadarea pietei auto romanesti, dupa aderare, cu autoturisme la mana a doua, asa cum s-a constatat din experienta tarilor recent integrate din Est. Pretul masinilor second-hand va scadea simtitor, din 2007, odata cu eliminarea taxelor vamale si a accizelor. Iar calculul exact il aveti aici: http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=04f2fd194f |
deci aduti masina de 1500... cu motor mare... ca sa dai 4-5-6-7-..... la vama
|
Ceva interesant: am citit in Business magazin ca Cehia, Ungaria,Polonia,Austria si Luxemburg au fost atentionate de comisia europeana ca impun obstacolein calea importurilor de masini SH.. pe scurt se considera ca masinile second nu pot fi discriminate doar pt ca nu au fost achizitionate initial din acelasi stat membru...actiunea comisiei este necesara astfel incat consumatorii UE sa beneficieze pe deplin de o piata europeana. Trebuie sa ofere un raspuns satisfacator in termen de 2 luni sau pot primi sanctiuni.
Poate de frica UE o sa fie bine si la noi :) |
sincer nu prea cred ...
nu ai auzit ce taxe vor sa bage astia la masinile sh si cele care nu sunt euro4 si acele taxe si ca si aprobate deja ... ce sa facem .... vorba aceea .. traim in romania si asta ne ocupa tot timpul ... ;) |
mda..niste nenorociti niste porci... de ce romania tot timpul tre sa fie mai cu motz nu inteleg..dupa ce ca sunte vai de cucu nostru ne mai baga si taxe cum nicaieri nu sunt... omu vrea o masina la 2000euro SH? pai las-o ma si-o ia... dar logic cum unii de SUS au firme ce se ocupa cu masinile s-au gandit ca n-o sa le mai mearga..asa ca hai niste taxe ca romanu tot de la noi sa cumpere ! acum ca imi iau o msaina din ro la SH sau una din afara e aceeasi panarama...difera doar strazile pe care au fost rulate... sa ma cac pe botu lor .. adio masina buna si ieftina
|
Mah la cum se voteaza legile la noi nu e mare ***... este bine ca au inceput sa se miste treburile in UE... acu nustu' ce sa zic da sa speram ca de frica UE o sa se schimbe si la noi.
|
da intradevar sa schimbat si s-a scumpit foarte tare vama.
Calculul se face astfel.in primul rand trebuie o valoare de catalog la care sa poata adauge accize taxe vamale si tva.Prima modifcare care sa facuta este ca vama se calculaeza la o valoare de catalog prestabilita numai in cazul in care pe facutra este un pret mai mic sau cel putin egal cu cel din catalog.Daca pretul de pe factura este mai mare atunci accizele vama si tva-ul se platesc la valoare de factura. apoi trebuie sa umbli sa capeti un certificat EUR1 in care atesta ca masina e din UE pentru a exclude taxele vamale si sa se adauge doar acciza si tva-ul.de exemplu daca iti cumperi un mitsubishi si nu ai certificat platesti si vama 30,5%.Daca masina este fabricata dpa luna a 10-a a anului este considerata ca fiind fabricata in anul urmator. pentru cei care doresc sa-si cumpere masini second hand cu euro 3 sau euro 4 ar fi de preferat sa astepte pana dupa 1 ian 2007 cand se vor ieftini taxele. Un exempluaca pentru o ALFA ROMEO 2.0JTS sin anul 02.2002 costa in germania 7000 euro din care poti sa-ti recuperezi tva-ul ramane un pret de factura de 6035 euro.la valoare asta daca calculezi vama 2502.9 euro in conditiile in care pretul de pe facutra este mai mic decat cel de catalog si am si certificat EUR1. Pentru aceasi masina de la 1 ian 2007 se plateste o vama de 996.50 euro fara tva si 1185 cu tot cu tva.Se observa o diferenta considerabila de 1317 euro in plus. Nu stiu daca se mai poate recupera tva-ul german sau nu.Asa ramane de vazut.Daca se poate recupera este bine daca nu diferenta nu este prea mare in jur de 400-500 euro in favoarea noii legislatii de la 1 ian 2007. 6035(masina fara tva)+2502 vama(actuala legislatie)=8537 total 7000(masina germania fara tva deductibil)+ 1185 euro vama(viitoarea legislatie de la 1 ian 2007) = 8185 euro Se observa o diferenta de 352 euro pentru noua legislatie. Daca s-ar putea in continuare sa scotii tva-ul german masina ar avea un pret final de: 6035euro (masina fara tva)+1185 euro(viitoare legislatie de la 1 ian 2007)=7220 euro un pret bun si multumitor. Daca stie cineva mai multe detalii despre scoaterea tva-ului de la 1 ian 2007 sa-mi spuna si mieiar de la 1 ian 2007 pentru o masina cu 10 vechime cu motor de 1600cmc si non-euro va avea o vama de 4579 euro fara tva iar cu tva de 5449. calculatorul de taxe de la 1 ian 2007 il gasiti aici:http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php |
| All times are GMT +2. The time now is 13:16. |
- Copyright 2026 4Tuning