![]() |
Re: solenza vs golf 3
partea cu ABS mai greu la Solenza ...cred ca variantele full au AC 2 airbaguri geamuri electrice si servo..parca la varianta 1.9 era probleme si cu servodirectia din cauza motorului
|
varianta de 1.9D face de rusine pana si marca dacia, chiar daca si golful a avut motoare D pana pe la golf4 cu putini CP, dar macar eu vw
|
Nu e vorba de cum e numit motorul (D, dCi, TDI, TDCI, CDTI, CDI, blabla) ci ce stie el sa faca. Acel motor de 1.9 de la Dacia putea sa fie numit si TFSI si oricum ai vrea tu, tot praf era. La BMW tot "d" se numesc motoarele diesel si in general sunt chiar reusite deci inca mai sunt folosite motoare "d", orice ar insemna asta.
PS - la VW motoarele diesel aspirate se numesc/numeau SDI |
Solenza nu a avut ABS si are doar un airbag
Varianta full avea servodirectie , geamuri electrice fata , AC , airbag sofer , jante magneziu , eleron, cd player |
Liniuta Golf 3 si Solenza,castigat Solenza:!:
|
Quote:
|
intre Solenta 1.4 si VR6?:lol::lol::lol:
|
Intre Golf 3 1.4 si SLZ 1.4 sa fii sigur ca o fura Crosa de Golf. De la 1.6 in sus putin probabil dar ala de 1.4 e lesinat rau.
|
Golf 3 1.4 are 60 cp daca nu ma insel, si ceva ani in plus fata de o solenza, care a iesit ca model prin 2003-2004. Ca sa vezi cum trage solenza,da-te cu golf de 1.6,8 valve, cel cu injectie monopunct, care are 75 cp, si atunci poti spune ca fuge mai tare solenza. Greutatea la solenza si supernova tin eu minte ca e de vreo 950-960 kg, iar golful s-ar putea sa aiba si niste kg in plus... deci daca era golf de 1.4 60 cp era culmea sa nu il intreci...dar pune si anii diferenta, caii-putere diferenta, uzura in timp a componentelor motor etc.
Eu raman pe VW, ca nu se compara mai la nimic cu Renault. Spun asta pentru ca inainte de VW am avut o supernova cu motorul identic de pe solenza (1.4 75 cp) si un Renault 19 de 1.7 74 cp... |
Quote:
|
4 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
nu e comparatia potrivita pt topicul asta. am condus si logan 1.4 si golf3 1.4.....acealasi stil de condus, acealasi sofer ( eu ) si mi-a placut mai mult cum trage golful decat loganul ;). mi s-a parut mai plin de viata, ca a fugit ca un benzinar adevarat pe cand loganul parca ar fi avut gloabe nu cai :).
cat despre parte de turat, crede-ma, pt unii e greu :). |
doooamnee masina arata excelent !!Cred ca cel mai mult imi plac scaunele sport;)ai facut o investitie buna!
|
Quote:
|
opel vectra 1.6 16v ? inseamna ca esti mai bun sofer decat respectivul, nici eu cu 1.8 66kw nu prea am cum sa stau in fata la vectra aia.. dar na.. voi stiti treburile voastre, golfu e o masina destul de buna dar de la 1.6 in sus, 1.4 il fac si cu dacia :p :))
|
E chiar asa greu sa intelegeti ca un golf cu un amarat de motor de 1.4 o ia de la slz ? Care e problema acuma ? Cmc e la fel,ca Vw nu e in stare sa scoata multi cai din 1.4 aia e alta problema,Vw nici in 2009 cu motorul de 1.4 16v nu scoate mai mult de 90 de cai aspirat,Renatul a dat in 98,100.Recunoasteti macar ca Golful 1.4 e mai lent ca Slz si gata. Slz 1-0 Golf punct la acest capitol.
Abia 1.6 8v de 75 de cai se tine de Slz,Slz 1.4 8v 0-100 13 secunde,Golful 13.4 secunde..date oficiale. AnduGTR atentie..motoarele de pe Slz si pe Supernova nu e identic.E similar. Daca te uiti la date difera cuplu si norma de poluare.In plus cel de pe slz manca mai putin si este Euro 3,iar cel de pe Supernova Euro 2. |
motorul de 60 cp de pe golf este cel monopunct. mai este si cel multipunct. ala fuge mai bine.;) sunt de acord cu masini mai noi dar am avut niste experiente neplacute cu slz. nu-mi mai trebuie. preferam la vremea aia o dacie normala decat o solenza.
|
Sageata nu mai mintii lumea, solenza e o masina reusita e vrajeala ca preferai o dacie normala(1310) decat o solenza, motoru la solenza duce mult si bine am desfacut eu motor cu 300.000 in bord arata ca si nou. Solenza e o masina de familie consum mic, la golf consumu creste cu 2 l cel putin fata de solenza nu mai zic de 1.8 care consuma 10+ in oras . Eu am solenza si golf 3 .....
PS golf 3 e cam egal cu solenza |
mai, nick! de ce imi strici tu mica distractie? cand ii vad cum se agita...mai au un pic si li se umfla ochii ca la broaste (probabil si de la radiatiile monitorului). afirmatiile au fost cat se poate de sumare si neconcludente. am zis ce am avut de zis. poate sa-si sparga capul acum.
P.S. eu tot la golf raman:lol: |
Daca citeam tot ii faceam si eu sa se dea cu capu de monitor ca tare i'mi mai place si mie sa ii provoc :D...... Bafta sageata cu projectu ala care il ai
P.S golfu e mai de fita dar de familie tot solnita ramane ;) |
multumesc frumos nick. traiasca fitele:lol::lol: bafta la tuning.;)
|
Era vorba de Golf 3 1,6-8 v.:idea:
|
:arrow:Daca solenza era cum o am eu sigur a castigat solenza....' daca era stok mai greu
fara catalizator, si schimbata toata evacuarea urca in ture foarte bine cine are o solenza stok urca mai greu in ture. Eu ii dau cu treapta a 4 a 160 km /h (cine nu crede baga benzina si mergem la probe):joy::joy: |
Quote:
|
Quote:
e clar ca esti fan dacia/slz dar fii un pic obiectiv;) |
:D:D:D... Eu am si golf 3 din 94 1.9 tdi daca ma face solenza eu o mananc.
La liniute nu conteaza daca ai masina mai buna daca soferu nu stie sa se dea cu ea degeaba. Unii soferi nu stiu sa puna in valoare puterea masini lor asta nu inseamna ca toate masinile sunt la fel din toata gama. ex poate 1.6 ala daca era praf ambreiaj si alte alea nu avea cum sa faca solenza, doar ca o solenza stok nu trage asa de bn ca un golf 1.6. P.s Eu am mers cu amandoua masini stiu foarte bine diferenta...... |
Quote:
Nu e vorba de fan dacia slz,e vorba ca un amarat de golf 3,1.4 e lent,punct. ;) Nici golful 5 1.4 80 de cai nu e mai breaz..tot mai lent ca un logan 1.4 e. ;) |
Nu compara golf5 cu logan..Diferenta e mare rau, mai bine facem alta comparatie golf 3 1.9 tdi vs logan 1.6 mpi sau sandero tu alegi punem la start ce masina alegi tu sa vezi care e diferenta de la dacie la vw doar asa o sa te convingi p deplin ....
P.s cea mai buna dacie a fost si este solenza mai ales la consum si viteza |
nici n-am zis altfel.. discutia asta s-a ajuns strict pe 1.4 de la golf :))
de golf 5 nu stiu , ca n-am mers cu 1.4.. pacat de ea daca e asa cum zici tu, eu am 1.9 TDI 105cp si nu prea e lent, nu`i nici bolid.. e ok revenind la SLZ vs. G3 ambele 1.4 e adevarat , SLZ castiga , si cam atat.. in rest daca se compara varful de gama de la fiecare model nu prea mai e de discutat.. de fapt nu prea se pot compara . |
Quote:
Vorbim de Slz 1.4 si de Golf 3 cu motoare apropiate ca si cilindree. Si daca tot vrei sa compari golful 1.9 Tdi stock cu un 1.6 16v stock..loganul bate golful. Logan 1.6 16v 0-100 10.2 secunde.. ;) MadAboutGolf3 - Golful 5 1.4 e cum zic unii despre Logan 1.4,adica submotorizat. ;) |
Quote:
Pai golful asta facea cand era NOU, din fabrica, suta in 12.8s acum oare cate secunde ii sunt necesare? Mpi-ul face suta in 11.5s si probabil e si mai usor |
s-a transformat topicul asta intr-o discutie de liniute, care fuge mai tare si care nu :))) era vorba de slz vs golf 3 overall zic eu..
e CLAR , slz bate golf 1.4 , pe ala de 1.6, nu cred iar loganul 1.4, despre care nu era vorba aici bate si el golful de 1.4 , poate si 1.6 , iar loganul 1.6 pune probleme la toate golfurile 1.4 , 1.6 , 1.8 , chiar si GT de 90 cp, asa ca lasati mandria la o parte si fiti un pic realisti cand postati, eu am 1.8 66kw , si un singur logan am facut de 1.6.. doar cu unul m-am dat si dau vina pe sofer, nu pe masina :D deci.. mai multa obiectivitate va rog, numai bine! |
Da Madaboutg3 dar uite o discutie intre mine si Nick
eu: Esti tu sigur ca se chinuia ? Asa e Golful 3 rullz mai ales daca pui piese de la dezmembrari..sunt bune si alea nu ? Probabil ca se chinuia..daca o tinea in a 5 si atat ? Iti zic eu ca daca retrograda in a 4..iti da dea mucu. Dar G3 rullz Hai ca m-am distrat destul de bine pe ziua de astazi. Nick maneee hai sa iti zic si tie care e treaba cu golfu meu am cam 140-150 cp si fac ce logan vrei tu eu glumeam cand am zis ca am 90 cp unde ai vazut tu logan sa mearga cu 200 in treapta a 4 deabea prinde el 210-220 daca prinde 16v restu e praf Deci Nick,cum e treaba cu Golful ? G3 de aceiasi cai cu loganul,care il bate pe care ? :lol: Eu pun banii pe logan. |
Asa e, sa revenim la titlul subiectului.
Apropo stie cineva cat costa un golf3 in 1993/94/95 benzina? si care era modelul de top? si daca se poate niste preturi actuale solenza vs golf3 |
Quote:
apoi vine partea a2a an de fabricatie si motorizare si vine si partea a3a cu dotarile de la nimic.. pana la ultimul moft.. full cu piele si incalzire in scaune si computer de bord ... asta e top-ul ca pe vremea aia nu era nici xenon si nici navi si ca modele de top ar fi GT/GTI/GTD/VR6 |
Solenza din 03-04 te ajunge la 2500E in timp ce un golf din 94 de 1.8, ajunge la 2600, pretul scade pe masura ce scade motorizarea si anul.
Remarcabil cum o masina de peste 15 ani poate fi si este mai buna decat o masina de 5-6 ani. Am colegi care-si apara masina din tara (dacia), adevarul este insa ca-i special conceputa sa fie o masina ieftina si accesibila pentru majoritatea, nimic altceva, cine crede altceva, crede din pasiune sau din necunostinta de cauza. |
Si Golf-ul este o masina exclusivista, premium, facuta fara problema banilor in minte, nu ? Mai ales Golf 3.
|
1 Attachment(s)
uite aici preturile
|
vw e ceva , dacia e altceva . nu se pot compara nici modele din anii 90 de la vw cu modele dupa 2003 de la dacia .
am vazut ca cineva a comparat 1.4 golf cu solenza 1.4 ....stiti care e faza ? 1.4 e motorizarea de"top" de pe solenza pe cand la golf , 1.4 e cel mai parci model ... golful 3 e o masina mai stabila si mai bine inchegata decat solenza . pt fanii "racing"(raceri) solenza care o dau in liniute si alte chestii . urcativa intr-un golf3 vr6 190 de cai si nu o sa va mai creasca pulsul in solenza cand dati la pedale :)) |
| All times are GMT +2. The time now is 01:52. |
- Copyright 2026 4Tuning