Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   catalizator scos (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/13528-catalizator-scos.html)

alessandroK4M 21-02-12 09:25

Re: catalizator scos

salut.

am nevoie de un sfat. vreu sa dau catalizatorul jos dar am o problema cu mirosul.
ce pot face sa nu se mai simta acel miros suparator ? o repozitionare a finalei tobei ?

julaikos 21-02-12 12:07

ce miros suparator?tu mergi cu nasul in toba sau cum?

alessandroK4M 23-02-12 08:05

cand opresc la semafor intra miros in masina. l am mai avut scos si am patit asta

masina este Logan 1.6

ralu_ 23-02-12 10:19

La un Logan de 1,4 se merita anularea catalizatorului? Il tai si pun o teava ,sau il golesc si pastrez carcasa??? Cum ar fi mai bine???/ Se cunoaste ceva??? Un pic de putere si un pic de zgomot sport? Saptamina viitoare sint croit pe el si nu stiu daca voi lua decizia cea buna......dati-mi un sfat....Loganul de 1,4 este cea mai puturoasa masina din cite am avut.....

julaikos 23-02-12 15:14

Eu unul nu l-as scoate,castigul e nesimnificativ...

idm_vw 23-02-12 19:50

Am avut un Logan 1.4 si am renuntat la catalizator pt ca era infundat ,pot spune ca tragea o idee mai bine dar nesemnificativ si consumul a crescut cu 1% cel putin! Daca nu ai probleme cu cat nu-l scoate ,nu o sa prinzi suta in 4 sec ;)

AB-04-ASS 04-03-12 18:28

La aspirate scoaterea catalizatorului e mai mult un draw-back. Consumul creste, cuplul scade, sunetul se schimba dar nu neaparat intr-un mod placut (e un sunet de teava goala) si pe deasupra iti mai intra si miros de benzina in habitaclu. Nu recomand. La turbo macar e un castig de putere si se justifica.

julaikos 04-03-12 20:06

Nu vad motivul pentru care intra mirosul de benzina in habitaclu,in rest sunt total de acord cu tine

AB-04-ASS 04-03-12 21:46

Pe vremea cand nu aveam catalizator, cand stationam cu masina la semafor sau pur si simplu cand parcam intra miros de benzina. Banuiesc ca intra prin sistemul de ventilatie.

julaikos 04-03-12 22:16

Te cred,dar nu cred ca era din catalizator anulat,fiindca in mod normal pe esapament nu trebuie sa ajunga benzina,si daca ajunge tot nu trebuie sa miroasa in interior decat daca e neetans sistemul de evacuare.. ;)

ValyMk4 05-03-12 17:21

In concluzie merita sau nu sa il dam jos ?

De 1 saptamana ma tot gandesc ori sa pun o finala sport sa urle putin ori sa-l dau catalizatoru jos:|

BluBear 05-03-12 19:51

Daca ai motor benzina nu il dai jos.
Decat sa l dam jos mai bine il schimbam cu unul "sport"!

Korea 06-03-12 10:53

Nu am treaba cu nimeni dar cata bataie de cap pentru un catalizator,ii simplu sacrifici 100ron il dai jos daca iti place il lasi asa daca nu mergi si faci traseul la loc...treburile astea se fac incercand:p

highboy_97 06-03-12 11:36

am avut eu catalizatorul scos la mondeo 1.8 benzina...pe langa un sunetul de espero cu toba sparta masina nu mai avea cuplu jos.
dupa ce am pus cataliaztorul masina a mers foarte bine si sunetul a revenit al normal.
parerea mea...daca ai benzinar aspirat lasa catalizatorul la locul lui.

bafta!

AB-04-ASS 06-03-12 17:55

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4914439)
Te cred,dar nu cred ca era din catalizator anulat,fiindca in mod normal pe esapament nu trebuie sa ajunga benzina,si daca ajunge tot nu trebuie sa miroasa in interior decat daca e neetans sistemul de evacuare.. ;)

Mentionez ca aveam si lambda dusa. Posibil ca amestecul sa fi fost prea bogat si de acolo mirosul. Acum le-am rezolvat ambele, si pot sa stau cu nasul in toba :D

Quote:

Originally Posted by ValyMk4 (Post 4915610)
In concluzie merita sau nu sa il dam jos ?
De 1 saptamana ma tot gandesc ori sa pun o finala sport sa urle putin ori sa-l dau catalizatoru jos:|

NU merita la aspirate. Daca ai turbo, merita.
Pt sunet pune teava in loc la intermediara si o finala sport, and there you go.

blackjack 12-03-12 20:32

depinde de masina .. pentru ca acel catalizator are in diverse forme tevile de evacuare din el , pe cand daca il scoti si pui o intermediara + finala sport poti obtine o acceleratie mai buna + consum redus . am prieteni care l-au scos si sunt multumiti de cum merg masinile . face un bine si motorului ca da gazele afara mai bine . acum fiecare face ce vrea :D

uskt2005 15-03-12 13:42

Cum dracu se poate pacali sonda lambda 2 la un opel astra 1,6 benzina euro 4 care are catalizatorul scos si pus unul sport cu 200 celule?
Sau mai bine zis stie cineva sa faca asta?

AB-04-ASS 15-03-12 22:05

3 Attachment(s)
Nu merge faza cu montarea unei piulite prin sudare pe evacuare si insurubarea sondei in ea?
Attachment 2364109 Attachment 2364110 Attachment 2364111

julaikos 15-03-12 23:16

Din pacate nici una din pozele astea nu reprezinta un exemplu bun,doar un exemplu;sonda lambda trebuie sa stea perpendicular pe teava de evacuare astfel incat gazele s-o loveasca in lateral;dar cum ai spus si si tu,se sudeaza o piulita pe teava ,se infileteaza sonda ura si la gara...

Geo_ZGA 16-03-12 07:16

Poza 3 e corecta. Asa am facut eu, scoate putin mai in afara sonda Lambda.

julaikos 16-03-12 07:51

1 Attachment(s)
Pai si mai citeste sonda ce trebuie?
Attachment 2364400
Cam asa trebuie sa stea sonda;eu sincer am vazut destule evacuari goale,si la toate sonda statea perpendicular infipta in teava

Santon 16-03-12 09:46

Ce vorbiti voi acolo ca nu merita scos cataliazatorul la motoare 1.8i aspirate ca se pierde cuplu in ture joase?

Am 1.8i aspirat 190 hp si cu traseu de evacuare gol (doar cu finala) imi fuge SENSIBIL mai tare si plecarea de pe loc e glont.

Nu inteleg de unde atata intelepciune pe voi...

julaikos 16-03-12 10:04

Pleaca la fel de glont si cu loganul de 1.4 :lol:

AB-04-ASS 16-03-12 17:46

Quote:

Originally Posted by Santon (Post 4934609)
Ce vorbiti voi acolo ca nu merita scos cataliazatorul la motoare 1.8i aspirate ca se pierde cuplu in ture joase?

Am 1.8i aspirat 190 hp si cu traseu de evacuare gol (doar cu finala) imi fuge SENSIBIL mai tare si plecarea de pe loc e glont.

Nu inteleg de unde atata intelepciune pe voi...

Eu vorbesc de motorul pe care il am, si acela e de Opel. Nu stiu cum e la Toyota ta (oricum motorul ala are o putere demna de 2.0 turbo de la Opel sau 2.5 aspirat de E46) dar pe Z18XE scoaterea catalizatorului nu iti aduce nimic bun. Din discutii cu diferite persoane, am ajuns la concluzia ca pe aspirate nu merita. Poate motorul tau e exceptia care confirma regula :)

Legat de intelepciune... eu vorbesc din proprie experienta.

julaikos 16-03-12 18:12

N-ar strica sa ne spuna si regimul de turatie al motorului...zona rosie incepe unde se termina la altele turometrul? :lol: e si normal ca la un astfel de motor,orice rahat pe evacuare e dop in calea gazelor la 7000+ture

Santon 16-03-12 22:13

Quote:

Originally Posted by AB-04-ASS (Post 4935244)
Eu vorbesc de motorul pe care il am, si acela e de Opel. Nu stiu cum e la Toyota ta (oricum motorul ala are o putere demna de 2.0 turbo de la Opel sau 2.5 aspirat de E46) dar pe Z18XE scoaterea catalizatorului nu iti aduce nimic bun. Din discutii cu diferite persoane, am ajuns la concluzia ca pe aspirate nu merita. Poate motorul tau e exceptia care confirma regula :)

Legat de intelepciune... eu vorbesc din proprie experienta.

Am fost eu putin rautacios... ce-i drept. Mi-e greu sa te cred sincer. Cu alte cuvinte daca evacuarea nu face un backpressure pierzi din cuplu ? Mi se pare cel putin curios dar.... daca tu zici ca ai experienta cu asta.... ce sa mai zic ?

Firesc, logic si fizic mi se pare asa: fara sa luam in calcul consum si poluare, daca motorului ii dai aer sanatos (filtre permisive, short ram intake-uri sau cold air intake-uri etc..) si il lasi sa scoata gazele arse mai usor prin evacuari neopturate de site , tobe si n'spe coturi... practic motorul respectiv "respira" foarte usor. Cum poate cineva sa spuna ca astfel ii scade cuplu sau caii putere daca-i eliberezi putin traseul de evacuare?

Pur si simplu nu inteleg...mi se pare fizica elementara.Motoru meu nu este nicio exceptie care sfideaza legile fizicii... te asigur.

Poate te referi la faptul ca sonda lambda de dupa catalizator nu mai citeste ce trebuie in cazul in care scoti catalizatorul si de aici sa strice amestecul si sa pierzi din putere? Asta da, foarte posibil la unele masini. La asta te-ai referit?

julaikos 16-03-12 22:27

Mestere,la turatii joase(sub turatia de cuplu maxim) putina presiune pe traseu,backpressure daca vrei sa-i spui asa iti aduce un plus de cuplu ;)

catarsis 17-03-12 07:02

ford ka 1.3 cu serpi 4-2-1, renuntat complet la catalizator, finala sport diferenta fata de stoc este enorma;masina are 2 sonde lambda, prima sonda montata , iar a 2 a am pacalit-o pritr-un simplu montaj electronic cu o rezistenta si un condensator

Singurul minus, este zgomotul f puternic si evident poluarea mediului :)

AB-04-ASS 17-03-12 22:58

Vad ca parerile sunt impartie. Poate depinde si de tipul de motor si de cum e conceputa evacuarea initial. Eu insa stiu un lucru sigur: am avut catalizator, l-am eliminat si dupa 3 luni am montat altul la loc. Masina mea se comporta mult mai bine cu el... asa ca acolo o sa ramana.

Ufpp 19-03-12 17:26

Am si eu o intrebare , la un ford focus 1.8 TDCI 2003 ..daca renunt la toba finala si la catalizator afectez cumva motoru sau turbina :-?? . Multumesc .

VRS 19-03-12 18:53

Nu, nu vor avea de suferit;) Scoate-le fara probleme.

All times are GMT +2. The time now is 04:53.

- Copyright 2026 4Tuning