Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Tico SL - Carabusu' (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/99890-tico-sl-carabusu.html)

andi_cimpean 02-09-09 23:17

Re: Tico SL - Carabusu'

Quote:

Originally Posted by CARABUSU (Post 2604195)
Si o alta pasarica e sa schimb stropitoarea de parbriz cu una de Opel Insignia care face perdea.

Pai la Insignia, este integrata in stergator...nu o sa fie cam greu ceea ce vrei tu sa faci?

morpheusmaster 02-09-09 23:22

Si stropitoare de octavia face tot perdea...si aia e pusa pe capota :D deci poti incerca foarte bine cu o stropitoare de Octavia...sau ceva ce vine in capota :)

CARABUSU 02-09-09 23:54

La Insignia veche (Vectra Hb) erau prinse pe capota sau griila de sub parbriz. Alterantive ar mai fi ... duzele de la Doblo, Octavia ...
Sa vad ce se potriveste mai bine in locul aleia a mea.

LE. Azi mi-am inselat buburuza :lol: , cat am fost la Neco la revizie cu Fusion-ul am tot probat o Fiesta dintr-asta noua. Pur si simplu m-am indragostit de ea, imi venea sa o iau acasa, singurul lucru care m-a impiedicat, cei 13000 euro :lol:

CARABUSU 22-10-09 22:58

3 Attachment(s)
Am schimbat bratele, amortizoarele si bucsele la bara stabilizatoare si rulmentii la amortizoare. Acum e cu totul alta masina, nu mai trancane ca o roaba cand trec peste denivelari, guri de canal ... e mult mai stabila. Eu sunt multumit iar manopera m-a ajuns doar 75 de lei(schimb amortizoare si brate) si asta in service nu in fata blocului sau stiu eu ce mester de cartier.
Am uitat sa spun ca m-au ajuns mai mult bucsele si rulmentii decat manopera .

... lampile pentru picioare sunt si ele functionale:rolleyes2. Ar mai fi o chestie de facut, sa montez un comutator cu 3 pozitii (on-off-on) atit pentru lampi cat si pentru plafoniera dar cum n-am gasit inca ce vreau mai astept un pic.

S-a mai rezolvat si treaba cu lampa de ceata, e functionala si ea acum .

In rest toate bune si frumoase, sunt foarte incantat de ticosenia mea. Consumul e un pic mai marisor ... bate cam in 7%, tot cu Efix95, dar am circulat numai prin oras si cred ca e normal sa-mi ia asa.

Urmatorul pas e sa-mi iau gume de iarna, macar pe fata si dupa mai vedem noi .

LE. Am mai stat un pic si m-am mai gandit, la cat jar maninca e cat se poate de normal consumul :twisted::rolleyes2

Si foto cu lampile in actinue :Attachment 1140897Attachment 1140898Attachment 1140899

TM32CIP 02-12-09 17:46

arata ok masinuta, pare ca te ingrijesti de ea, dar am o mare nedumerire ... se aud difuzoarele alea din usi, avand in vedere ca le-ai montat exact unde e sezutul de la scaun ?? :shock:

CARABUSU 02-12-09 22:12

1 Attachment(s)
Multumesc mult pentru aprecieri ...
Se aud difuzoarele din usi, chiar daca pozitita lor este un pic mai ciudata, si se aud chiar binisor chiar daca is prinse numa in carton ... voi incerca totusi ca dupa ce termin cu bacul si admiterea la facultate sa le mut in coltul celalt dar momentan sunt multumit si asa :)
Sa nu uit ... aceeasi pozitie o au si difuzoarele de pe fata la Octavia II :)

Asa ... si acum sa mai vin cu ceva noutati, buburuza a facut 6000 de km de cand e pe manutele mele, pot spune ca sunt foarte multumit de ea, am schimbat si gumele de pe fata cu niste Kumho all season (120 ron/bucata), stiu, o sa spuneti ca nu e cea mai stralucita alegere dar dupa ce am dat comanda am fost anuntat ca nu mai sunt pe stoc Hankook-urile pe care le voiam si cum eram strans cu usa ca trebuia sa fac niste drumuri mai lungi am luat asa.
Ce sa mai spun ... mi-a aparut un zgomot ciudat in partea stanga fata, eu tind sa cred ca e de la bara stabilizatoare, o sa ma lamuresc cat de curand ca si asa voiam sa ma duc la baieti sa-mi mai traga un reglaj la faruri si am sa o urc si pe elevator.
Consumul ... ce sa zic ... in perioada asta e in jur la 6,8-7%, numai urban dar am reusit si un record de 10%, deh ... talpa grea :))
Trebuie sa ma mai duc cu bateria la verificat saptamana viitoare si cam atit pe anu asta.

Am in plan ca la primavara, odata cu schimbul de ulei si filtre sa schimb si placutele de frana si ferodourile (sper ca nu gresesc) si ma mai gandesc daca sa schimb si distributia.

Tot ca planuri de viitor ar fi niste amortizoare mai tari (fata+spate) si arcuri noi si cam atit :))

Attachment 1201999

B-99-SAA 06-12-09 14:51

frumos ce ai facut pana acum, imi place ca te-ai axat prima data pe mecanica si apoi pe restu. app de consum, 7% in oras e bine zic eu, asa imi ia si mie :)
iarna asta presupun ca nu-i faci cine stie ce (nici eu), dar in primavara astept sa vad niste folie pe geamuri si ceva jante.
respect :)

CARABUSU 06-12-09 18:28

Iarna asta nu-i mai fac nimic ... poate doar un lac de cablaj peste zonele reparate si pasajele de pe spate si o ceara in portiere.
La vara o sa continui sa mai aranjez tablele ca ar fi pacat sa nu o aranjez cat mai am ce. Ma bate o idee de o vopsire ca oamenii ca si-a facut cineva o Leganza pe DaewooClub si i-a iesit foarte fain numa ca tre sa vad cum stau cu banii ... sa ajung pina atunci :)

Multumesc pentru aprecieri!

CARABUSU 27-05-10 16:57

9 Attachment(s)
De la ultima postare de pe aici pina acum, au trecut cam cinci luni, cinci luni si cu bune si cu rele ... S-a comportat exceptional toata iarna, n-am avut nici un fel de probleme.

In prezent, janghina are 129550 km, 12000 de cand e la mine ... si se tine relativ bine pentru cei 12 ani pe care-i implineste in august:D. Daca va intrebati de ce ii spun janghina, e datorita faptului ca in ultimele luni tot s-a cerut bagata pe la service.

In Martie i-am schimbat placutele de frana, sabotii si lichidul de frana. Placutele sunt koreene, la fel si sabotii, stiu ca nu-s cea mai fericita alegere dar le aveam cumparate de mai demult si le-am pus pe astea. Lichid de frana am pus Dot4 de la Mobil1. Vor urma la urmatorul schimb si discurile pe fata.
Pe linga asta am mai schimbat si amortizorul dreapta fata, flansele pe ambele parti si eram gata sa schimb si bratul datorita unui zgomot care aparea chiar si la cele mai mici denivelari si care pur si simplu ma seca, imi venea sa-i dau foc.

Intre timp am mai fost inca o data la service pentru o constatare si s-a ajuns la concluzia ca zgomotul era de la caseta de directie, mai precis de la bucsa de teflon de pe dreapta. Mi s-a recomandat sa schimb caseta cu totul ca cica ar fi si pe stanga un pic bolnava, faza e ca n-are joc si raspunde foarte bine la manevre, dar ... trebuie schimbata.
Asa ca pina cand fac rost de 5 bastoane ca sa cumpar caseta noua, am ales sa schimb bucsa de teflon, in locul careia s-au pus doua bucse de teflon si momentan tace, ceva ceva tot se mai aude pe acolo, dar naiba sa o ia!

Am mai facut si o mica manareala, am indoit tijele la tetiere si le-am apropiat mai mult de cap :rolleyes2

Mai urmeaza schimbul de ulei si de filtre ca au cam trecut cei 10k km si poate mai prin iunie/iulie incep cosmetizarea. Zonele tratate cu fertan is negre toate, am sa le dau cu grund si lac. Trebuie sa ma caut si doua anvelope pe spate ca se cer schimbate astea care le am, altceva nu stiu ce sa mai zic ... mai sunt multe de facut, sper ca usor usor sa le fac pe toate pina in toamna. Ma gandesc sa schimb si pe spate bratele si bara stabilizatoare, ideala ar fi o suspensie mai rigida, dar n-am cu ce deocamdata. Referitor de consum, cel mai mic de pina acum e 4,6%

Si ceva poze :
Attachment 1491006Attachment 1491008Attachment 1491010Attachment 1491011
Attachment 1491013Attachment 1491014
Attachment 1491016Attachment 1491027
Attachment 1491028

TheEnZo 28-05-10 15:20

Toate bune si frumoase doar o singura chestie , amortizoarele fata cat si cele spate se schimba amandoua odata, in primul rand la inceput cu un amortizor vechi si unul nou masina se va comporta mai ciudat si 2 la mana cel nou va ajunge foarte repede la aproximativ uzura celui din stanga .... !
Ansamblu de suspensie fata este gandit ca un tot unitar !

CARABUSU 28-05-10 15:42

Stiu asta, dar in toamna,toata suspensia fata fusese schimbata(brate, bucse, amortizoare, flanse si rulmenti). Amortizorul care l-am dat jos era la fel de bun ca si ala care l-am pus, problema nefiind de acolo ci de la bucsa casetei de directie.

yneedlove 02-12-10 08:34

Quote:

Originally Posted by CARABUSU (Post 2743018)
Am schimbat bratele, amortizoarele si bucsele la bara stabilizatoare si rulmentii la amortizoare. Acum e cu totul alta masina, nu mai trancane ca o roaba cand trec peste denivelari, guri de canal ... e mult mai stabila. Eu sunt multumit iar manopera m-a ajuns doar 75 de lei(schimb amortizoare si brate) si asta in service nu in fata blocului sau stiu eu ce mester de cartier.
Am uitat sa spun ca m-au ajuns mai mult bucsele si rulmentii decat manopera .

... lampile pentru picioare sunt si ele functionale:rolleyes2. Ar mai fi o chestie de facut, sa montez un comutator cu 3 pozitii (on-off-on) atit pentru lampi cat si pentru plafoniera dar cum n-am gasit inca ce vreau mai astept un pic.

S-a mai rezolvat si treaba cu lampa de ceata, e functionala si ea acum .

In rest toate bune si frumoase, sunt foarte incantat de ticosenia mea. Consumul e un pic mai marisor ... bate cam in 7%, tot cu Efix95, dar am circulat numai prin oras si cred ca e normal sa-mi ia asa.

Urmatorul pas e sa-mi iau gume de iarna, macar pe fata si dupa mai vedem noi .

LE. Am mai stat un pic si m-am mai gandit, la cat jar maninca e cat se poate de normal consumul :twisted::rolleyes2

Si foto cu lampile in actinue :Attachment 1140897Attachment 1140898Attachment 1140899

Cum ai reusit sa pui boxe acolo? intra e spatiu??

All times are GMT +2. The time now is 03:40.

- Copyright 2026 4Tuning