M-am gandit sa prezint si eu Carabusu` meu,un Tico SL din 1998 cu 120000 km mostenit de la tata

Masina a fost intretinuta,nu s-a mers cu ea pina sa-si dea duhul...schimburile de ulei s-au facut un interval de 10000 km(a mincat numai Castrol Magnatec 10W40),curelele au fost si ele schimbate la intervalul indicat de producator,la fel si placutele de frana,tamburi si discuri.
Masina a suferit doua accidente mai nasoale:
-un taxi care nu s-a asigurat a botit un pic partea stanga a botului,s-a lasat cu aripa,capota,spoiler,bara aia de protectie din fata,a fost indreptata contra aripa in partea din fata,ochelarul si cam atit.
-al doilea incident s-a produs la acrosarea unui ciobanesc mioritic la Suceava,un mioritic care in caldurii fiind cred,a iesit dintr-o curte cu lantul dupa el si fugarea alt caine.Ciobanescul a mototolit capota ticalosului,a spart cu capul farul si a turtit un pic si aripa dreapta de nu se mai putea deschide portiera.

-incidente minore:spart parbriz de doua ori,o data in parcare si a doua oara cu o saptamana inainte sa vina Ford-ul ne-a sarit o piatra cand mergeam la Iasi;schimbat spoiler spate din cauza unei rude care a dat cu spatele in ceva(teava,gard...)
In rest nu au fost probleme cu el,anul trecut inainte sa vina Ford-ul,i s-au schimbat bratele,bucsaraia,capetele de planetare si uleiul
De toamna trecuta masina a stat mai mult pe tusa,au mai mers niste fosti angajati de-a tatalui meu cu ea la niste lucrari dar nu prea au avut grija de ea,din primavara pina la vara va sta la tara.
In vara,aproape de sfarsitul vacantei,am inceput o mica reconditionare.
S-au facut urmatoarele:
-intors masina pe o parte
-demontat bucliere
-demontat suporti bara spate(chestiile alea doua de ar trebui sa absoarba socurile)
-curatat cu pompa tot glodul si praful(multumim lui LucianM pt pompa)
-curatat locurile cu rigina de la aripi si praguri
-degresat cu Solvoxol
-dat cu grund/pimer la spray
-dat doua straturi de autovapant de la Policolor peste tot pe dedesupt si o portiune de 2 cm inaltime pe prag(la pensula)
-reparat un loc unde a fost harsaita mai demult cu putin chit
-indreptat un suport de bara care a fost indoit un pic mai mult in primavara cand am imprumutat Tico cateva zile unor rude
-curatat bucliere
-curatat si revopsit bratele stergatoarelor(au iesit ca noi)
-dat masina jos pe roti
-montat bucliere si aranjat aripile fata si capota care stateau cam aiurea
-la sfarsit un spalat asa se mai duca prafu de pe ea
Toate astea s-au facut in 4 zile,de miercuri dimineata pina sambata seara.
Piese noi:capace roti,clipsuri,termoelement soc automat,sigle,parbriz,spoiler spate,chedere,ornamente interior,suporti polita spate,aeratoare noi,amortizor fata,lampi portbagaj cielo(pt o aplicatie cu ledrui),stergatoare originale.
Cam atit am reusit sa cumpar din economiile mele pina acum,toate prostiile de mai sus m-au ajuns cam 500 ron iar pina acum am cheltuit in total vreo 1500 ron.
Vor mai urma pina la primavara un mp3-player Alpine si 4 difuzoare noi,vreo 600 ron.
Iar tot in primavara o voi colanta,aici intra in scena tata

,pt ca ma v-a costa vreo 650 ron cu tot cu bare.
Ii multumesc pe aceasta cale si lui quick5hifter pt ornamentele de interior,eu un baiat de nota 10

Pun si niste poze: