Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Taxa auto urca iar?! (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/99780-taxa-auto-urca.html)

jakal 04-12-08 17:23

Re: Taxa auto urca iar?!

am inteles ca s-a dat o ordonanta de urgenta si de la 15 decembrie creste taxa de 3 ori.........????

dolb 04-12-08 17:27

Quote:

Originally Posted by Dennis_TL (Post 1900534)
si care e problema? sa creasca da , ne-au invadat toate jegurile de masini din Bulgaria, Italia Germania si Spania. toate rablele cu 500mii de km , fara frane cu faruri dereglate si chioare , plin de "raceri " in oras. toti cocalarii si capsunarii si-au luat o carca de bmw tigra vw etc etc si trebuie sa te feresti de idioti in permanenta.

asta e bre.. ne descurcam si noi cum putem! noi macar avem MASINI ... nu "facaturi noi "

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 1900552)
Subscriu!

ce subscrii? prostia?!

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 1900562)
era mai bine daca isi luau dacii 1310 de banii aia? hai sa fim seriosi, exagerati rau de tot, masinile alea trec prin RAR cand se inmatriculeaza, unde se verifica frane suspensie,tot..poate nu toti isi permit masina noua,eu daca am 3 mii de euro ce fac? imi iau o masina sh rulata in romania ? no way !

bine zis omule! dar se mai accepta si spagi pe la RAR :) insa numai la lucruri minore.

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 1900616)
Maaaaaaaaa, ce te intereseaza pe tine ce masini ne cumparam noi ("cocalarii si capsunarii")???? Dute tu si cumpra Logan si Sandero. Ce muncesc eu si ce masina imi iau nu te priveste. Foarte usor ai bagat pe toata lumea in aceiasi oala. Cine te crezi ma? Te-ai nascut in masina noua sau ce?

pai il intereseaza ca nu vrea sa intri in el ca nu te tin franele :) ( de parca tu ai fi idiot sa mergi cu masina pe strada stiind ca nu tin franele )

Quote:

Originally Posted by dragos2900 (Post 1900676)
SI daca o sa creasca..cu cat o sa creasca...doar nu o sa o faca la fel de mare cum era... la dreaq cu dacia lor ca daca nu exista dacia nici taxa aceasta nu exista...:evil:

ba nu ! .. nu e adevarat dom'le! DACA NU EXISTA CITROEN ... nu exista nici taxa asta nenorocita

Quote:

Originally Posted by Dennis_TL (Post 1900964)
Doamne ... ce sunteti asa inversunati? Cine plm a spus ceva de dotari , bani , motorizari samd? Toate lumea are banii tai ... adica ce eu am seria 6 nou nout si rad de voi sau ce? Atat va doresc , sa se suie unu cu o trotineta de asta de 400euro din Bulgaria pe voi , pe masina voastra ca nu a avut frane , cauciucuri etc etc. Iar ala care a zis ca masinile sunt verificate temeinic la RAR nu stie ce spune, verificarea se aranjeaza cu o spaga oriunde si oricand. Si alternative exista, nu trebuie sa fim noi groapa de gunoi a Europei , ganditi total anapoda .

pai dom'le .. vezi sa nu se intoarca blestemul impotriva ta:) , iar la a doua subliniere.. ai dreptate intr-o oarecare masura..DAR cu toate spagile care le dai ( aici subliniez ca ai bani de spaga dar de masina n-ai ) .... daca masina e prea grava pentru a circula crede-ma .. nu va merge cu spaga!.. spaga la RAR e doar asa .. ca n-a putut sa iti citeasca seria de pe motor... sau ca nu se aprinde faru din dreapta.. lucruri minore!

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1900985)
Ideea e urmatoarea: gata campania...trebuie sa isi stranga banii la loc...gata campania...urcam la loc taxa...(ca de asta au si scazuto....ca sa creasca guvernul tariceanu in sondaje...)

DA DOM'LE DA!!! ASA ESTE! .. cand am zis acu cateva saptamani ceva frumos despre tariceanu si partidu lui, mi s-a dat warn rosu! .. am avut dreptate atunci! .. din partea mea sa se duca ...dracu.

iara ca raspuns pentru thread. HUAAAAAAAAAA .. de ce sa mareasca ma iara taxa?!?! acu cand aveam si eu bani de o pisicuta :|

jakal 04-12-08 17:28

http://stirileprotv.ro/stiri/politic...asini-noi.html

Mustang 04-12-08 17:58

Stiti bancul cu seful si angajatul? "Ma bate seful la cap si pe mine ma doare in cwr?"
Se aplica si la "domnu'" Tariceanu...

Nu aveti ce sa le mai faceti.
Degeaba merge lumea la voturi, ca se fraudeaza voturile.
Degeaba se fac petitii impotriva taxelor de inmatriculare, se sterg cu ele la cwr.
Degeaba il injurati pe Tariceanu si ii urati o mie de blesteme, pe el il va durea in cwr.

Cu o tara condusa de niste oameni marsavi care isi urmaresc propriile interese, nu va asteptati la minuni sau sa fiti ascultati.
Daca pana acum imi doream un Golf 4 adus din Germania/alta tara, acum nu imi mai doresc acest lucru, pentru ca nu poti face "fata cerintelor Guvernului roman, corupt si plin de rahat".
O sa raman la buburuza de Matiz. Este practica in oras, ieftina, cu un consum potrivit. Nu e consum prea mare dar nici prea mic.
Asta e... ma limitez si "sufar" pana terminam de invatat, de a progresa pe planul studiilor. Iar singurul lucru care ramane: sa emigrez, desi nu asta e rezolvarea.

dolb 04-12-08 19:15

Am vazut acum o stire pe protv unde se zicea cam asa ceva: " Taxa se va tripla in cazul masinilor aduse din afara SH, insa in cazul masinilor NOI NOUTE ( 0 km ) .. taxa va fi eliminata"

PAI DA NORMAL BAGAI-AS SARMA IN NAS .. SA ISI FACA EL VANZARI LA COTETELE ALEA .. PARDON CITROIENELE ALEA ALE LUI .. DA' NOI CU MASINI BUNE SA PLATIM INCA O DATA VALOAREA MASINII! .. f.....tu-i mama masii

DolusD 04-12-08 19:19

nu se va intampla asa ceva , iar in caz contrar ne va sari in apararea UE (asa cum s-a intamplat si prima data cu taxa aia imensa) si nu cred ca va mai fi asa blanda cu noi :|

mikkai 04-12-08 19:48

Si nu vad la ce va agitati atata cu taxa asta.Credeti ca mai puteti lua credite sa va cumparati masini?sau v-ati apucat de samsareala si s-ar putea sa nu mai scapati de ele?Si sa nu imi spuneti ca e vreunu care a avut stransi 6000-7000 si si-a luat sh de afara ca nu mai crede nimeni.Cunosc natia asta si stiu ca cine are banii astia ii da avans la un C-klasse nou si dup-aia plateste rate.Mai sunt si alte combinatii dar am dat doar un exemplu.
Iar astia care isi cumpara rable si le rastaureaza sau le modifica si baga de 3-4 ori mai multi bani decat au dat pe ele sunt priviti drept un fel de oameni redusi sau niste retardati care nu pot sa faca un credit sa isi cumpere si ei un ceva nou sau sh mai nou.Acum cu o masina veche si mai ales dacia 13xx esti considerat unul dintre amaratii societatii.
In incheiere as vrea sa le multumesc posesorilor de masini tari si credite in euro pentru atentia acordata.

dragos2900 04-12-08 19:56

Fiecare isi cumpara o masina de cati bani dispune.... daca ai bani de masina noua iti iei masina noua...dar daca nu ai bani de masina noua ce faci? nici un "gunoi" din asta de afara nu o sa poti sa iti mai cumperi ca se scumpeste taxa.... la dreaq cu tariceanu

Bogdan_mb 04-12-08 20:03

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 1900625)
e normal ca la o masina de 1000 de euro sa fie 1000 si ceva taxa?nu cred,dar de asta e legea in tara asta

Nu e normal, dar la 1000 de euro nu prea cumperi masina in adevaratul sens al cuvantului, o vinde neamtul doar sa se scape de ea, starea ei tehnica, de cele mai multe ori fiind defectuoasa.

Taxa nu este morala dar pe de alta parte nu stiu cat e de legala, adica se cam bate cap in cap cu legislatia europeana privind liberul comert intre statele membre, nu de alta dar devine tot mai evidenta ca joaca rolul unei taxe protectioniste. Nu mi se pare corect sa fie o taxa foarte mare pentru masini noi sau aproape noi si foarte mica pentru masini foarte vechi dar nici invers. Macar de exista o oarecare echitate din punctul asta de vedere, dar asa este inacceptabila.

qatalinu 04-12-08 20:04

stimati colegi de forum va rog sa avem putina decenta si sa nu degeneram ...
Haideti sa nu punem toate masnile noi la un loc ...ca fiind cazane (a nu se intelege ca am ceva impotriva masnilor vechi ..atata timp cat au o stare tehnica ireprosabila)...Eu sincer sunt pentru masinile cat mai noi ...evolutia tehnica .

Am un respect deosebit pt aceeia dintre noi care isi cumpara o masina veche si o aduce intr-o stare tehnica impecabila..si o ingrijeste .Dar sunt total impotriva celor care isi cumpara o masina sh doar ca sa il "faca" pe unu cu sandero sau logan.
Inteleg ca sunt frustrari datorita cresterii taxei auto ...dar era de asteptat ..numai ca noi am fost prea naivi.
Ce treaba are daca omu isi plateste masina de 3 ori ..ce ?asta e ceva rau ..e problema lui ..liesing-ului e o solutie foarte buna de achizitionare a masini.

K4N4Biss 04-12-08 20:06

pana la urma tind sa cred ca esti un baiat de 19 ani care a primit o masina de la mama sau de la tata si ca sa nu dea rau pe siteu asta se lauda ca sia luato el singur. Cand am luat masina am fost un prieten deal meu care e printe cei mai buni mecanici din zona Caransebes nu am fost de capu meu ca nu ma pricep la mecanica, franele sunt aproape noi, originale mazda austria ( nu mai tin minte orasu),distributia normal ca o schimb ca la orice masina sh, km sunt originali, masina fiind luata de la o femeie de 40 de ani, prietena de fam (e si primul proprietar),farurile si stopurile sunt stock, nu vreau so "tuning-ez", daca tu esti vreun manager, vreun grangur .... e foarte usor sa spui slariul o sa creasca, baiat destept sunt, dar macar sunt legal, despre modelul meu de masina ( mazda 323f) toate persoanele care au modelul asta sh nu sau plans ca ia lasat masina in drum, poti cauta chiar tu pe forumul mazda sau alt forum sa vezi cu ochii tai, am vb cu cineva care mia spus ca a mers cu modelul asta peste 200 de mii km -si inca mai merge- ( si asta fara sa ii bata tachetii) si nu la lasat in drum a schimbat doar uleiu, bujiile si tot ce schimbi si tu la coltu tau nou, nu ma deranjeaza ca masina e second hand, mai ales ca stiu persoana de la care am cumparato, cat despre femei ( aici intra si parintii tai) daca e vb si tu esti la acelasi nivel cu noi, restu

Dripci 04-12-08 20:40

Una peste alta, are cineva idee sa facem o pichetare in fata guvernului...sau in oricare alta parte pe data de 15 sau 14 decembrie ? Poate iese ceva

THUNDER77 04-12-08 21:04

Fratilor, asa nu se mai poate !!! Iesim in strada ?

LordCaddy 04-12-08 21:28

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 1902866)
Fratilor, asa nu se mai poate !!! Iesim in strada ?

Ar fi o chestie sa facem o campanie,sa ne strangem din toata tara cu "rablele","cazanele" & Co...bineinteles aici nu ma refer la aia care si`au adus "masini".:!:

Lymbutza 04-12-08 21:36

in tara asta totul este in zadar si orice ai incerca tot ca ei ramane . In primul rand este o discriminare ca exista taxa auto doar pt masinile SH , asta pe langa faptul ca suntem singura tara cu UE cu asa ceva . . . ! Se discuta mai acum acum o luna ca vor sa o scoata , dar sincer a crezut cineva asta ?!?!? Si chiar daca aceasta taxa cadea oare cant ajungea impozitu ?!?!?

All times are GMT +2. The time now is 13:30.

- Copyright 2026 4Tuning