![]() |
Re: Incultura - problema romanilor
Quote:
Chiar nu sunt diferente intre SantaFe si RAV, CRV, etc. Pe mine cel putin m-a surprins mult maisna asta, a fost cu mult peste asteptari la primul contact si nu m-a dezamagit si nici mai tarziu. Sa nu mai vorbim de raportul pret/dotari . Dupa parerea mea este primul pas major al celor de la Hyundai. La fel mi se pare ca a facut Kia cu ProCeed. Poate va duceti voi aminte (ca eu nu-mi aduc) cand a facut Kia vre-o masina sa se bata de la egal la egal cu producatorii europeni sau japonezi. 2.Nici Toyota nu a avut in istoria ei prea multe masini si nici atat motoare premiate dar a ajuns nr.1 in 2007. CEO Toyota a declarat - nu ne este asa frica de producatorii europeni cum ne este de producatorii Koreeni care au o politica de expansiune asemanatoare cu a noastra. 3.Uitati un exemplu de drum al KIA Eu astept sa scoata masina asta (programata 2009) si sa vedem cine mai comenteaza atunci (daca ar fi sub 30 mii DDP :) nu ar avea concurenta ). https://www.youtube.com/watch?v=gzFeH...eature=related http://www.autoblog.com/2008/03/20/n...-koup-concept/ https://www.youtube.com/watch?v=rNw2Ya2H1hs https://www.youtube.com/watch?v=ZdCq0...eature=related |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
Domnu vacaroz, cam greu cu impactul frontal pe autostrada, dar hai sa te credem. Si chiar avand in vedere acestea, nu putem generaliza. La fel cum s-a intalnit si la Volvo sa nu sara airbagurile, care Volvo se poate lauda cu unele din cele mai avansate masuri de siguranta. Sau e vrajeala si baietii aia freaca duda pe acolo ?
Revenind. Avand in vedere ca in ziua de astazi masinile sunt extrem de asemanatoare, facute pe platforme comune si cu piese de la terti distribuitori, in mare parte pretul, design-ul si dotarile incluse le departajeaza. Iar Kia la aceiasi bani cu competitorii sai are o oferta de optionale net superioara. Citroen C1, Peugeot 107 si Toyota Aygo sunt 3 masini identice. Numai ca Toyota oferaun pachet mai stufos de dotari. Normal ca voi alege Toyota. Si normal ca as fi ales Peugeot sau Citroen daca erau mai dotate, chiar daca sunt frantuzesti (oricum nu inteleg generalizarea ca masinile frantuzesti sug, dar fie). Seat Leon e un Golf cu o alta caroserie, si desi nu e nemteasca (ca si firma mama), as alege-o in detrimentul Golfului pentru ca e mai frumoasa. Desi nu o sa sara in sus de fund "tovarasii" cand o sa vada "coaee ai Golf!". Kia Ceed nu e o masina chinezeasca, ba e o masina europeana, facuta pentru europeni. Produsa in Europa. Nu vad de ce nu as alege Kia in detrimentul Opel, daca in aceiasi bani imi ofera mai multe dotari si o garantie muuult mai mare. Design-ul este discutabil (dar tinde spre foarte reusit). Pana la urma hai sa iau Opel doar ca e Opel. Hai sa cumpar o firma. Iau Nike, chiar daca "xxx" e facut din materiale mai bune, si e mai ieftin si stau mai confortabil incaltat cu "xxx". Asta e o mentalitate de snob, imi iau nemteasca ca sa intru in randul lumii. Este oarecum paradoxal cum unii apeleaza la diverse titluri pentru a demonstra ca firma Kia nu este atat de "sigura", prin faptul ca nu au castigat niciun premiu de Best Engine sau Most Reliable Car. Dar in acelasi timp ei uita faptul ca Ceed este Masina Anului, Best diesel hatchback, si lista poate continua cu inca cateva titluri. Si sa nu va aud ca aceste premii sunt acordate de niste ziaristi gaozari de la ceva reviste, pentru ca si titlurile de best engine si restul sunt acordate tot de niste oameni, si sunt de asemenea, mai mult sau mai putin subiective. A nu se intelege ca Opelu e de kko, doar ca daca exista o alternativa mai ieftina si mai buna, de ce sa nu o iau in seama ? Mai era un versus pe aici cum ca Audi S3 e mai dotat decat un Reno Megane RS. Doar ca un Audi e la pretul a doua Megane-uri, si joaca trei clase mai sus. Dar astea sunt detalii. La fel si faptul ca Ceed e o masina foarte ok, doar ca nu are pe capota o sigla care sa le fie familiara pustilor ce au jucat titlurile NFS. |
Quote:
|
se poate ca kia sa urce spectaculos, sa insemne ceva de acum in colo in lumea auto, pt ca pana in momentul de fata era un 0 barat!
Dar sa vedem kiele astea, cat de fiabile sunt!? este normal ca oamenii sa fie reticenti in fata unui kia(indiferent de model), deoarece nu au facut nimic bun pana acum! trebuie sa ne luam fiecare dintre noi un ceed sa vedem daca este bn de ceva!? asa ar trebuii sa ne luam si un ceo...s.s.m.d...branduri fantoma, sa ne schimbam convingerile/parerile! poate ca o sa ii creasca notorietatea ca o masina si o sa ajunga la un nivel mediocru-mediu! pro_ced arata frumusel si cam atat am de spus despre el! poate cand o sa auzim mai multe lucruri bune despre coreeanismele astea, Poate atunci vanzarile vor fii mai mari! cred ca niciodata kia va reusii sa insemne un brand f bun, sau mai bn zis de top 10, doar ceva f comun, nimic iesit din comun! La fel vad treaba si la hyundai si tot ce fabrica coreenii astea! atul principal il constituie garantia mare de 7 ani, dar asta este o treaba mascata de galbejiti si are multe dedesupturi pe care 80%(cel putin( nu o vede, pt ca nu este asa cum suna. Este mai mult o reclama mascata! |
Eu am testat cele 2 masini cu variante de motorizare apropiate si nu pot spune decat ca pentru mine Kia a fost mai sus.Daca nu stiati gtc-ul are o suspensie de generatie mai proasta pe spate,dar mai are si tamburi pana la motoarele de 1.7 daca nu ma insel...ceea ce imi spune multe despre masini.
Cum spunea si Evil Yuri...sunt satul de mentalitatea,e nemteasca frate...dar oricum opel e in cadere libera la capitolul masini si asta se vede cu ochiul liber... Alegerea mea a fost facuta,topicul asta avand menirea sa clarifice diferenta dintre cele 3 modele mentionate. |
gata cu jignirile... hoooo:))
ontopic: sunt curios sa vad momentul in care kia va oferi pe c'eed/proc'eed gama de motorizari si de dotari oferita pe astra. daca tot e asa mare si tare kia, asa cum sustin unii, vreau sa vad optiunile. uite, eu vreau neaparat un motor benzina turbo. e in stare sa-mi ofere proc'eed-ul asa ceva? nu. ma duc la gtc. acolo am 2 optiuni de motoare benzina turbo. proceedul este facut pentru a concura cu masini ieftine, nu este capabila sa concureze cu un gtc bine echipat. |
va rog, din nou, sa postati pe forumurile de versus doar daca puteti aduce A-R-G-U-M-E-N-T-E CU SUPORT REAL.
nu intereseaza pe absolut nimeni si nu aduce niciun beneficiu discutiei faptul ca voi credeti ca marca x rullz, dar nu detineti sau nu ati condus suficient de mult sau nu ati reparat/modificat/intretinut respectiva marca de masina. daca totusi va hotarati sa va spunewti parerea despre masinile in discutie ( si nimic altceva, insist) faceti-o doar cu argumente clare si concrete deasemeni va rog sa nu postati decat la subiectul topicului (Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC in cazul de fata.) sunt suficiente 2-3 posturi pe un topic, dar la concret, decat 1000 de aberatii si de postari stupide. fara remarci la adresa memebrilor, fara amenintari, fara postari inutile de genul: ce sa-i faci, asa-i romanul, etc. va anunt, o sa urmaresc cu mai multa atentie sectiunea de versus si o sa dau warnuri pentru lucrurile mai sus pomenite, sa nu fie suparare. dupa acest post al meu speram sa urmeze doar postari care se incadreaza in descrierea de mai sus, altfel urmeaza warn, repet, indiferent cine este userul care posteaza. |
Injurati-ma omorati-ma faceti ce vreti voi dar eu as fi luat Golf5. Unii vor spune k nemtii nu mai sunt ce au fost ca sunt fan VW si nu e asa dar totusi Golf5 ramane Golf5.
Da acum sa discutam de cele 3: 1. Din punct de vedere pret/calitate ai luat decizia corecta fara indoiala. 2. Din punct de vedere al garantiei iarasi ai luat decizia corecta. 3. Din punct de vedere al designului era clar GTC fara discutie si aici gusturile nu se pot discuta 4. Din punct de vedere al interiorului ma atrage sincer C4 dar aici se poate discuta 5. Din punct de vedere al motorizarii nu stiu ce sa zic o masina in doua usi se vrea sport iar o masina cum e Kia cu cel mai mare motor de 2000cmc fara turbo de 140cp numai sport nu e in comparatie cu GTC modelele turbo sa nu mai zic de Opc sau VTS de la Citroen |
1 Attachment(s)
Quote:
Sa vorbim strict de comparatie ceruta sa nu mai divagam. Am atasat o comparatie intre Kia ProCeed 1.4 GLS City (13128 EUR) cu Opel Astra GTC Enjoy (14740 EUR) Si ca rezumat sa aratam ce are in plus ProCeed fata de GTC 1.Pret mai mic cu >1500 Euro la ProCeed 2. ProCeed - - garantia din bara in bara 5 ani SAU in limita a 150.000 km - garantia 7 ani pentru grupul motopropulsor sau in limita a 150.000 Km (Kia si Hyundai au garantia oferita corect fara ascunzisuri ) Astra GTC - garantia din bara in bara 2 ani SAU in limita a 50.000 km - garantia 2 ani pentru grupul motopropulsor sau in limita a 100.000 Km - exista posibilitatea maririi garantiei contra cost cu maxim 2 ani (date despre Garantie - cartea masinii + informatii producatori) Alte plusuri Kia ProCeed 1.4 GLS City (13128 EUR) cu Opel Astra GTC Enjoy (14740 EUR) 1. Putere motor +19 CP Cuplu motor +12 NM 2. Acceleratie 0 - 100 km/h (s) -2.2 sec V max + 7 km/h 3. Suspensie spate independenta (Multilink) 4. Jante aliaj 5. ESP 6. Climatronic fata de AC 7. Airbag-uri tip cortina 8. MP3 + Comenzi audio pe volan 9. Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana in piele 10. Dispozitiv USB+AUX Si astea nu sunt toate, am cosiderat necesar sa le trec pe cele mai importante. Oare care merita mai mult? Informatiile legate de datele tehnice si nivelele de echipare sunt luate din ofertele producatorilor. |
Dupa cum spuneam si eu pret/dotari kia e cu mult peste opel. Dar daca vroiai sa compari dotarile parerea mea era ca trebuia sa compari Kia cu Citroen sunt mai apropiate pe dotari zic eu desi pe varianta cu multe dotari Citroen nu are decat motor de 1600 si pe acela nu stiu daca au discount.
|
si eu sunt de parere ca proceedul nu trebuie comparat cu gtc, pentru ca gtc este din start o masina mai scumpa, nu creeata pentru low-budget ca si kia.
|
si daca mergi pe premiza ca vrei masina sport.. .pai iei masina sport! nu o masina care arata sport si costa cat un 206 :)
|
Quote:
|
o sa incep prin a ma indoi ca poti sa ai la pro ceed geamuri electrice spate...eu am una din mai a fost prima tura trimisa in tara am asteptat-o 3 luni si ceva, motor 1.6 benzina, cutie automata...si destul de multe optiuni. a fost cumparata cash cu tot cu inmatricularea m-a dus undeva la 18 500, initial masina trebuia sa aiba doar cutie automata si un minim de opt dar s-a mai schimbat ceva pe parcurs, destinatia masinii fiind strict orasul.
sunt multumit de masina din cateva puncte de vedere, cum ar fi trenul de rulare care este destul de ok, puterea scoasa din motorul de 1.6 care este peste competitie, calitatea materialelor folosite, aspectul...dar masina asta are cateva minusuri care atarna destul de greu...in primul rand se numeste kia, in al doilea rand pentru a obtine puterea asta din motorul asta i-a fost sacrificat cuplul, pana in 6300 de ture masina sta pe loc...efectiv mi se pare foarte lenesa, consumul de +14l este foarte mare pentru un motor de 1.6 destinat traficului din oras, iar motorul nu mi se pare deloc elastic... in concluzie cand am fost pus sa aleg intre cele mentionate mai sus nu am stat pe ganduri si am ajuns cu kia in parcare:P motivul, am mai condus opel...care este o masina care te face sa te simti trist la volan, citroenul este o masina cam proasta pentru cata reclama ii fac posesorii care vor sa ascunda alegerea facuta...iar kia a fost cea mai interesanta si am zis hai sa incercam si asa, sincer nu regret de alegerea facuta. |
Quote:
2. nu exista marire a puterii cu sacrificarea cuplului, adica nu ai cum sa spui maresc puterea si din cauza asta scade cuplul. 3. Motorul de 1.6 nu este asa de reusit ca cel de 1.4 (la categotia fiecaruia), de altfel si diferenta de performanta dintre ele este f mica 3. pana la 6300 masina sta pe loc, pai cam aia este turatia maxima, inseamna ca tot timpul sta pe loc??? 4.Consum de 16 % iti scot lejer in Bucuresti si cu un diesel daca traversez centrul de 2 ori si atat. (Chiar atat consuma un diesel al meu (2007) cand face centrul ) si maii este si stilul de mers, de unde scoti consum de la 7-8% (calm, linistit) pana la 13% (foarte sportiv) Trebuie sa ne punem intrebarea daca exista cineva pe piata care ofera mai mult pana in 14 mii de euro (sau chiar 18500 cat ai dat tu) la aceleasi variante de echipari si motorizare. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:04. |
- Copyright 2026 4Tuning