![]() |
Re:
\"In alta ordine de idei ma iau de domnul ground zero, nu te supara ionutz tu ai avut kickerele shi inca doua pe langa ele... domnia voastra fiind profesionist al sunetului, cat SPL atzi obtzinut din 4 kickere L7? Eu shtiu cat, shi aia cu un senzor EMMA care masoara cu ~6dB mai mult decat cel de la dbdrag. Eu am scos la o masuratoare 146dB cu un senzor EMMA, iar tu ai scos cu 4 doar putzin peste 141..... nu mai discutatzi aiurea shi e bine sa va uitatzi in propria ograda! DA? Multzumesc!\"
Datorita faptului ca sunt tintuit la pat de o amigdalita severa... si plictisit de moarte... iti raspund, raspicat! Este vorba despre BMW-ul nostru M535i, galben realizat acum 3 ani cu Kicker. Pe atunci, ignorand total recomandarile celor de la Kicker... am vrut eu sa fiu mai destept decat ei si sa ingineresc propriile incinte cu 2 S15L72, apoi, un an mai tarziu am mai adaugat inca 2 subwoofer-e S15L72. Poveste lunga. Ideea este ca ani au trecut, si am invatat ce era de invatat din experienta pe care am avut-o. Am tras niste concluzii. Am intrat in contact de atunci, inclusiv prin oportunitatile pe care mi le-a oferit stransa colaborare cu Ground Zero cu oameni cu o pregatire exceptionala in domeniu. Oameni de la care am avut de invatat. Dupa mai multe setari, cu sistemul respectiv, in care foloseam 2 acc. BOSCH Silver PLus de 82Ah, si doau amplificatoare CADENCE ZRS 10, cate unul pe fiecare S15L72, in configuratia cu 2 subwoofer-e in bancheta spate, incinta de doar 220Litri pentru ambele subwoofer-e... am reusit sa obtin maxim, 147db!!! Pe Audiocontrol Epic 160! In BMW-ul respectiv! Dorind si mai mult, si avand la dispozitie si celelalte 2 subwoofer-e rebobinate, am folosit aceleasi amplificatoare, de aceasta data cate o pereche de S15L72 / 1 ZRS10. Incinta aparte... Injumatatind puterea, eram constient de riscul de a obtine un rezultat mai slab, dar sistemul arata foarte interesant... si foloseam 4 S15L72... urmand ca in scurt timp sa primesc inca 2 amplificatoare CADENCE ZRS10, am zis ca merita sa vad care va fi rezultatul final!!! Datorita problemelor de fazare, la Regionala EMMA Cluj, 2004, nu am reusit decat undeva la 143db, fiind depasit de Radu Cheveresan care folosea 2 JBL-uri, 15GTi, tot in bas reflex, dar care aveau o sensibilitate mai mare cu aproape 3 db fata de S15L72. ... Deci, stimabile, stiu ca esti dezamagit, dar atentie ce, cum si cat vorbesti. Am recunoscut ca am facut greseli in construirea acelui sistem, greseli din care am invatat... Am fost si noi dezamagiti de rezultat atunci. Dar rezultatul respectiv nu a facut decat sa ma ambitioneze in a-mi completa cunostiintele si a acumula cat se poate de multe informatii in domeniu. Nu inteleg de ce... \"te iei de domnul ground zero\"? Am spus de la inceput ca nu doresc sa comentez referitor la sistemul tau! Eu pur si simplu am comentat referitor la acc. din masina ta. Referitor la diferentele de masurare intre microfoanele EMMA si dB Drag, ma abtin in a comenta. |
Re:
Quote:
In aceeasi revista gasim si un sondaj de opinie pentru anul 2005, in randul cititorilor revistei si bineintels posesorilor de astfel de echipamente... LOCUL 1 45,8 procente OPTIMA 900 BLUE TOP LOCUL 2 34,1 procente NORTHSTAR NSB 90 LOCUL 3 29,3 procente GZNB 12.3500 Daca doresti parerea mea personala referitor la acc. eu as alege NORTHSTAR NSB 90!!! |
Lipsea aceasta completare. Dar strict calitativ si ca si performante, SP1700 e pe primul loc, nu?
|
Re:
Quote:
rolul lui ar fi intr-adevar, sa ne ajute pe toti sa invatam, si nu ar trebui sa stimuleze tensiunile lansez rugamintea sa reluati discutiile intr-un ton mai constructiv, fara tensiuni, orgolii si atacuri la persoana |
| All times are GMT +2. The time now is 02:42. |
- Copyright 2026 4Tuning