![]() |
Re: Fara carnet ....
O sa-ti vina procesul-verbal acasa, cu amenda cu tot :lol:
Nu stiu daca functioneaza la noi faza cu martorul... tu zici verde (sa nu mai zici "spre galben", zii verde!), el zice rosu. Cuvantul tau contra cuvantul militianului. Observ ca multi au impresia ca e ca in filme... o sa fiti dezamagiti cand o sa intrati intr-o sala de judecata, de procedura si mai ales de birocratie. |
Re: Fara carnet ....
Quote:
Daca doriti sfaturi juridice "gandeste-te un pic si apoi sa imi zici si mie ca nu inteleg" va rog sa va faceti o programare si pt o anumita suma de bani vi le ofer cu cea mai mare placere. Nu exista "nu prea" in lege. Martorul asistent (cel care semneaza procesul verbal) sustine faptul ca nu a putut/vrut sa semneze p-v. NU ARE NICI O FORTA PROBATOARE ASUPRA COMITERII CONTRAVENTIEI si nu este chemat in instanta decat daca petentul neaga ca ar fi refuzat sa semneze p-v. NU ESTE CHEMAT PE SITUATIA DE FAPT. In practica politia nu solicita matori. Sincer nu cred ca ati primit nici o amenda (in p-v arata unde si pentru ce semneaza martorul), nu cred ca ati intrat intr-o sala de judecata si cred ca va place doar sa scrieti din auzite! Acum va rog sa nu mai postati in aceasta sectiune fara o documentare temeinica asupra sistemului juridic romanesc. OT (nu e valabil si pt gabriel pt ca pe el il astept la consultatie la birou) Legea prevede ca reclamantul (in cazul plangerilor contraventionale, petentul) trebuie sa faca dovada celor prezentate in cererea de chemare in judecata. Se prezuma ca fiind intemeiat procesul-verbal iar dovada celor aratate in contestatie poate fi facuta prin orice mijloc (inscrisuri, martori, expertiza, etc.)Exemplu-politistul spune ai trecut pe rosu, iar tu nu poti demonstra in instanta contrariul ramane "ai trecut pe rosu". Daca in sustinerea contestatiei aduci 1-2 martori care sub juramant declara ca ai trecut pe verde atunci ai facut dovada (cu martori) iar solutia normala si fireasca este sa anuleze p-v. Nu mai credeti ce zice unul sau altul ca au vazut, au auzit, ca ar fi normal, etc. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:21. |
- Copyright 2026 4Tuning