Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   Omologari RAR - motor, vopsea, jante, etc. - FAQ (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/63758-omologari-rar-motor-vopsea-jante-etc-faq.html)

Xdriver 25-02-08 07:50

Re: Omologari RAR - motor, vopsea, jante, etc. - FAQ

Daca este acelasi tip de motor, omologarea te costa max 100 RON.

Psycho 25-02-08 09:40

@SERBAN da-i un pm lu bishop si iti spune el ... stiu ca e l a facut chestia asta

@ gordy da si tu un mail la rar ca ti se raspunde in 2 - 4 zile

apoi pune raspunsu si aici sa vada si altii

no limits design 25-02-08 09:58

are cineva idee cat costa sa omologezi un motor?? .... sa schimb 2.4td cu 2.5tds pe bmw

Hexer 25-02-08 11:02

Intre timp am aflat cum se poate omologa orice masina cu orice modificare (se poate si dacie 1300 cu motor skyline si tractiune pe spate) daca masina omologhezi ca masina de curse (asta are conditile scrise in circa 150 pag.) si ulterior mergi la RAR, acolo cu 500 lei ai un talon nou cu absolut totul permis.

Informatia asta e de la sheful de RAR Cluj, cu cine am vorbit acuma 2 saptamani cand eram acasa. Omologarea de masina de cursa se face la Bucuresti si costa ma 2-3000 lei, dar cum am scris trebue indeplinite toate conditile (rollcage, extingtor, scaune-volan-centuri omolate, power cut, deci cum e o masina de rally). Pentru a fi omolog is pe strazi trebue sa aibe faruri functionale, zgomotul culturat (sub 95-98 db daca bine aduc aminte).
Un lucru am uitat si eu sa intreb, cu acea masina am voie si pesta granita sau nu...dar asta iti spuna ei daca e cazul.

valib 25-02-08 12:07

daca vrei sa omologhezi motoru cu aceeasi capacitate, de pe acelasi model de masina, te va costa asa:
- 15ron - modificari CIV
- 35ron - test poluare(gaze)
(Pe mine atat m-au costat anul trecut)

Hexer 26-02-08 11:07

Apropo, testul dinamic costa 2000 lei, si nu cum multi au spus ca e pe la 3000 de euro...
Se face numai la Bucuresti.

G0rdy 26-02-08 13:42

Quote:

Originally Posted by valib (Post 1381842)
daca vrei sa omologhezi motoru cu aceeasi capacitate, de pe acelasi model de masina, te va costa asa:
- 15ron - modificari CIV
- 35ron - test poluare(gaze)
(Pe mine atat m-au costat anul trecut)

cand m-am dus sa fac ITP-u...retaradatu ala de acolo...mi-a zis ca daca nu am nuhs ce chitantza de la vama precum ca a fost platita cand a adus masina in tara(nu are nici un act masina,eu am luat doar motor de pe ea in rest e acolo complecata:) ) nu am cum sa omologez noul motor.Ala de unde am cumparat mi-a dat o factura la motor atat.Deci..ce ar mai trebui..poate aflu ceva mai sigur de la voi..ca pe toti care am intrebat fiecare cu varianta lui si pana ajung la RAR mai dureaza sa vad ce zic aia ca nu prea am timp

Numai bine

200SX 26-02-08 17:05

se mai plateste vama daca e adus din UE ?

valib 26-02-08 17:19

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 1384318)
cand m-am dus sa fac ITP-u...retaradatu ala de acolo...mi-a zis ca daca nu am nuhs ce chitantza de la vama precum ca a fost platita cand a adus masina in tara(nu are nici un act masina,eu am luat doar motor de pe ea in rest e acolo complecata:) ) nu am cum sa omologez noul motor.Ala de unde am cumparat mi-a dat o factura la motor atat.Deci..ce ar mai trebui..poate aflu ceva mai sigur de la voi..ca pe toti care am intrebat fiecare cu varianta lui si pana ajung la RAR mai dureaza sa vad ce zic aia ca nu prea am timp

eu nu am avut nici un fel de act pentru noul motor. Am fost trimis de catre inginerul RAR la un notariat, unde am facut o declaratie notariala(parca asa se numeste), in care am declarat pe proprie raspundere, cum ca motorul l-am cumparat mai demult, nu am nici un fel de acte pentru el, si cum ca nu este furat (asta pe langa faptul ca am executat personal lucrari de tinichigerie la contra-aripa cu seria sasiului, care era corodata 90%, masina nu am furat-o, si este cea ale carei acte le-am prezentat la RAR). 20ron a costat, am prezentat-o la RAR, si mi-au pus stampila pentru aprobarea schimbului de motor. Dupa acte am venit a doua zi (era 3 dupa-masa deja, iar ei lucrau pana la 4).

Hexer 26-02-08 17:32

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 1384722)
se mai plateste vama daca e adus din UE ?

In conditi normale nu, tot ce este deja registrat, produs sau platit de cineva vama nu mai trebue platit (sunt cateva conditi, dat in general nu). Dar acuma deja motorul este piesa de schimb (cum ar fi orice ce ei la Unix), deci numai provedienta acesteia trebue dovedit (ca nu e furat).

G0rdy 26-02-08 18:47

hai ca park asa mai merge...prea m-a speriat ala ba ca trebe aia...ca daca nu ai aia nu se poate...si deasta nici nu m-am dus in rar..ca de am zis ca daca e de la ITP stie...si mi sa parut o prostie ce zicea ala..am trimist si un mail la RAR astept acuma... Multumesc mult de ajutor :)

serban_pc 26-02-08 19:00

Quote:

Originally Posted by serban_pc (Post 1381058)
poate sa-mi spuna si mie sau sa-mi scaneze ce trebuie sa scrie in hartia de la dealer pt omologatul rotilor / cauciucurilor mai mari ?

deci stie careva ce trebuie sa scrie cu adevarat ?
vreau sa pun in loc de 175/70/R13 urmatoarele : 185/60/R14 si 195/50/R15 care de altfel sunt aceeasi dimensiune ca roata din fabrica.
va rog sa ma ajutati daca stiti ceva.

ct-13-SHP 27-02-08 01:03

Quote:

Originally Posted by Psycho (Post 1368268)
raspuns de la RAR pentru schimbat / adaugat vopsea in talon ( culoare :D )

Va programati la una din reprezentantele noastre pt modificari in cartea de identitate. La ora si in ziua la care sunteti programat veniti cu masina, cartea de identitate si buletinul pt aceasta modificare care o sa va coste aproximativ 100 RON. Cu cartea modificata mergeti apoi la politie pt a modifica si certificatulu de inmatriculare

psycho zi si mie in constanta unde trebe sa merg mai exact daca vreau sa imi mai puna o culoare in talon...

Psycho 27-02-08 08:15

vezi ca ti-am dat privat ...

CostyN 29-02-08 23:00

vreau sa schimb motorul de pe un ursulet . Din 1.8 benzina , sa pun 2.4 diesel ..... se poate? stie cineva ? si cat ma costa aproximativ ? pls astept raspuns , ca modificarea este planificata deja...

All times are GMT +2. The time now is 19:42.

- Copyright 2026 4Tuning