![]() |
Re: Omologari RAR - motor, vopsea, jante, etc. - FAQ
Daca este acelasi tip de motor, omologarea te costa max 100 RON.
|
@SERBAN da-i un pm lu bishop si iti spune el ... stiu ca e l a facut chestia asta
@ gordy da si tu un mail la rar ca ti se raspunde in 2 - 4 zile apoi pune raspunsu si aici sa vada si altii |
are cineva idee cat costa sa omologezi un motor?? .... sa schimb 2.4td cu 2.5tds pe bmw
|
Intre timp am aflat cum se poate omologa orice masina cu orice modificare (se poate si dacie 1300 cu motor skyline si tractiune pe spate) daca masina omologhezi ca masina de curse (asta are conditile scrise in circa 150 pag.) si ulterior mergi la RAR, acolo cu 500 lei ai un talon nou cu absolut totul permis.
Informatia asta e de la sheful de RAR Cluj, cu cine am vorbit acuma 2 saptamani cand eram acasa. Omologarea de masina de cursa se face la Bucuresti si costa ma 2-3000 lei, dar cum am scris trebue indeplinite toate conditile (rollcage, extingtor, scaune-volan-centuri omolate, power cut, deci cum e o masina de rally). Pentru a fi omolog is pe strazi trebue sa aibe faruri functionale, zgomotul culturat (sub 95-98 db daca bine aduc aminte). Un lucru am uitat si eu sa intreb, cu acea masina am voie si pesta granita sau nu...dar asta iti spuna ei daca e cazul. |
daca vrei sa omologhezi motoru cu aceeasi capacitate, de pe acelasi model de masina, te va costa asa:
- 15ron - modificari CIV - 35ron - test poluare(gaze) (Pe mine atat m-au costat anul trecut) |
Apropo, testul dinamic costa 2000 lei, si nu cum multi au spus ca e pe la 3000 de euro...
Se face numai la Bucuresti. |
Quote:
cand m-am dus sa fac ITP-u...retaradatu ala de acolo...mi-a zis ca daca nu am nuhs ce chitantza de la vama precum ca a fost platita cand a adus masina in tara(nu are nici un act masina,eu am luat doar motor de pe ea in rest e acolo complecata:) ) nu am cum sa omologez noul motor.Ala de unde am cumparat mi-a dat o factura la motor atat.Deci..ce ar mai trebui..poate aflu ceva mai sigur de la voi..ca pe toti care am intrebat fiecare cu varianta lui si pana ajung la RAR mai dureaza sa vad ce zic aia ca nu prea am timp Numai bine |
se mai plateste vama daca e adus din UE ?
|
Quote:
|
Quote:
|
hai ca park asa mai merge...prea m-a speriat ala ba ca trebe aia...ca daca nu ai aia nu se poate...si deasta nici nu m-am dus in rar..ca de am zis ca daca e de la ITP stie...si mi sa parut o prostie ce zicea ala..am trimist si un mail la RAR astept acuma... Multumesc mult de ajutor :)
|
Quote:
vreau sa pun in loc de 175/70/R13 urmatoarele : 185/60/R14 si 195/50/R15 care de altfel sunt aceeasi dimensiune ca roata din fabrica. va rog sa ma ajutati daca stiti ceva. |
Quote:
|
vezi ca ti-am dat privat ...
|
vreau sa schimb motorul de pe un ursulet . Din 1.8 benzina , sa pun 2.4 diesel ..... se poate? stie cineva ? si cat ma costa aproximativ ? pls astept raspuns , ca modificarea este planificata deja...
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:42. |
- Copyright 2026 4Tuning