Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Sudarea diferentialului (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/60050-sudarea-diferentialului.html)

henry30 12-01-08 00:29

Re: Sudarea diferentialului

Quote:

Originally Posted by Catalin_BMW (Post 1244503)
Salutare, m'am interesat de un diferential pentru un E46, nu am gasit sau ce am gasit erau in jur de 800 euro, mult prea scump pentru mine, si asha ca am inceput sa sap pe net si despre alte metode deoarece nu imi venea sa cred ca toate masinile care le vedeam prin filmulete (nu numai bmw'uri) au autoblocant, nu toti producatorii fac dif. autoblocante pentru toate modelele.

Am aflat ca pe afara se practica metoda sudarii diferentialului, mai exact a pinioanelor din diferential astfel incat acesta nu mai lucreaza ...adica motorul actioneaza in permanenta ambele roti.

Ce stiti despre aceasta metoda ? a aplicat cineva pe aicia metoda asta ? am inteles ca in afara de uzura prematura a cauciucurilor si a bucsharaiei nu sunt alte probleme.

Am mai auzit ca ar fi probleme in cazul in care sudura nu este rezistenta si se rupe at. se pot intampla accidente din cauza blocarii uneia din roti (ca si cum ai trage frana de mana la 120 km/h sa zicem), asta nu prea o cred pentru ca in mom in care sudura se rupe (daca se rupe) roata la care s'a rupt sudura nu mai este actionata si in nici un caz BLOCATA.

Astept comentarii pe marginea acestui subiect, nu sunt in tzara acum dar cand ajung am sa incerc asha ceva.

Salutare.

sudeaza-l,dar monteaza si o cutie neagra.

69WRX 03-02-08 22:15

ce se mai aude cu diferentialul ?:)

Catalin_BMW 03-02-08 22:48

...pai ...e46'le nu mai este, am luat o pisica coupe :D ...dar diferentialul tot il sudez, mai ales ca la asta gasesc mai usor diferentiale in caz de... ...din pacate plec pe 5 ...vin in tzara pe 5 a 3'a ...atunci am sa incerc, am cautat sa cumpar da nu am prea gasit in romania, am sa incerc prin Dubai, un spool e o chestie care se monteaza in locul pinioanelor din differential, este cam aceeasi treaba cu sudatul dar este mult mai curat.

Bogdan_ozzy 03-02-08 23:48

Cand am crezut ca ai sudat deja si "fuge"spatele.. tu nu i-ai dat drumu la sudura:)
Sa mai aduci noi detalii;)

69WRX 04-02-08 11:13

pai am vazut ca se gasesc diferentiale de pisica la vreo 200 de euro ;) cu LSD

vali-tgm 04-02-08 16:16

Sudorul ala care e autorizat si are niste studii superioare in acest domeniu la care ai dori sa te duci, ori iti v-a cere o suma mare de bani pt lucrare ori te v-a refuza ca nu vrea sa te omoare. Cam asa ceva ar face. (asta in cazul in care il gasesti)

gigcutzu 09-04-08 09:55

Nu suda prietene diferentzialul....sapa adanc dupa bani si ia-tzi unu "autoblocant"....sau sapa mai adanc dupa bani si pune-tzi un motor 2,5...dupa cum spune si mai sus....
Un tovaras de al meu a sudat diferentzialul pe o pisica...si a cedat la 80 km/h...rotzile s-au blocat....si s-a infipt in pom....asa e...cand dai carja..nu cedeaza...cedeaza cand nu te asteptzi....treaba ta .......salut!

All times are GMT +2. The time now is 05:02.

- Copyright 2026 4Tuning