| Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
13-12-07, 13:35
|
|
 Stage 4
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Sudarea diferentialului
Salutare, m'am interesat de un diferential pentru un E46, nu am gasit sau ce am gasit erau in jur de 800 euro, mult prea scump pentru mine, si asha ca am inceput sa sap pe net si despre alte metode deoarece nu imi venea sa cred ca toate masinile care le vedeam prin filmulete (nu numai bmw'uri) au autoblocant, nu toti producatorii fac dif. autoblocante pentru toate modelele.
Am aflat ca pe afara se practica metoda sudarii diferentialului, mai exact a pinioanelor din diferential astfel incat acesta nu mai lucreaza ...adica motorul actioneaza in permanenta ambele roti.
Ce stiti despre aceasta metoda ? a aplicat cineva pe aicia metoda asta ? am inteles ca in afara de uzura prematura a cauciucurilor si a bucsharaiei nu sunt alte probleme.
Am mai auzit ca ar fi probleme in cazul in care sudura nu este rezistenta si se rupe at. se pot intampla accidente din cauza blocarii uneia din roti (ca si cum ai trage frana de mana la 120 km/h sa zicem), asta nu prea o cred pentru ca in mom in care sudura se rupe (daca se rupe) roata la care s'a rupt sudura nu mai este actionata si in nici un caz BLOCATA.
Astept comentarii pe marginea acestui subiect, nu sunt in tzara acum dar cand ajung am sa incerc asha ceva.
Salutare.
|
|
|
14-12-07, 15:13
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel] [2 Roti]
|
Re: Sudarea diferentialului
unde ai gasit diferential cu 800 de euro ca eu mai ieftin de 2500 nu am gasit
|
|
|
14-12-07, 19:33
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [NoSpeedLimit Romania Club] [Design Team] [PARTICIPANT CURSE] [Virtual Tuning] [BMW] [VW]
|
Quote:
Originally Posted by 69WRX
unde ai gasit diferential cu 800 de euro ca eu mai ieftin de 2500 nu am gasit 
|
2500 euro un diferential?
iar partea cu sudarea pinioanelor nu mi se pare prea buna . de la scoruri poate sa se rupa.....si nu ia facut nimik ...parerea mea
|
|
|
14-12-07, 23:47
|
|
 Stage 5
|
dap 2500...am mai cautat mai devreme ca m-ati facut curios si am gasit la 1200 de euro KAZZ LSD, dar sunt decat piesele care trebuie montate..adik desfaci dif si inlocuiesti ce e nevoie...tot pe siteu ala... www.diffsonline.com ,parca, am mai gasit la 1900 de euro diferential  3,24 mi se pare..
|
|
15-12-07, 06:45
|
|
 Stage 4
|
Am vazut la 800 sh nu mai stiu pe ce site, stiu ca in general sunt 1200- 1500 euro, pe aici se invart preturile la astea noi, dar de ce sa dam carutza asta de bani cand o putem rezolva cu 100 ron  ...astept inca opinii referitor la sudarea diferentialului.
MARI_NSL ...de ce spui ca la socuri se poate rupe ? ce fel de socuri ? detaliaza te rog ...sunt interesat.
Pe 09.01.2008 ajung in tzara, aveti cuvantul meu ca bag sudura in al meu cand ajung acasa  ...vreau slide si nu reusesc
|
|
|
15-12-07, 11:35
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [NoSpeedLimit Romania Club] [Design Team] [PARTICIPANT CURSE] [Virtual Tuning] [BMW] [VW]
|
Quote:
Originally Posted by Catalin_BMW
Am vazut la 800 sh nu mai stiu pe ce site, stiu ca in general sunt 1200- 1500 euro, pe aici se invart preturile la astea noi, dar de ce sa dam carutza asta de bani cand o putem rezolva cu 100 ron  ...astept inca opinii referitor la sudarea diferentialului.
MARI_NSL ...de ce spui ca la socuri se poate rupe ? ce fel de socuri ? detaliaza te rog ...sunt interesat.
Pe 09.01.2008 ajung in tzara, aveti cuvantul meu ca bag sudura in al meu cand ajung acasa  ...vreau slide si nu reusesc 
|
cand ii dai cercuri nebuni dastea ......nu are loc un sock akolo in diferential ? adika pinioanele alea se incaleca repede ...dupa ceva timp s-ar putea sa cedeze .
daca gresesc va rog sa ma scuzati
|
|
|
15-12-07, 12:14
|
|
 Stage 4
|
pai in primul rand pinioanele alea nu se mai incaleca pentru ca sunt sudate (asta daca te referi la cele 3 mici din diferential) ...de fapt eu nu'l vad sa cedeze cand ai dai carja  ...cedeaza mai de graba cand mergi incet.
Deci ...daca e sa cedeze ceva, cedeaza atunci cand rotile au cea mai mare aderenta si cand masina este grea, respectiv ...daca pleci la munte incarcat cu 5 oameni, bagaje si mergi incet pe serpentine, vara cand temp cauciucurilor este ridicata, atunci ai aderenta mare, viraj strans (ac de par sa zicem) si greutate mare, atuncia cred eu ca cedeaza ceva daca e sa cedeze. Asa in forja singur in masina cand ai rupt deja aderenta (driftuiesti adica) nu cred ca sunt probleme.
...opinii ?!
|
|
|
15-12-07, 19:29
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
Cel mai bine este sa nu-l sudezi, pentru ca atunci cand virezi rotile in mod normal nu se invart la fel (nu parcurg aceeasi distanta) si atunci apar probleme la controlul masinii, asta daca nu te deranjeaza ca la orice curba sa faci drift  .
trebuie sa intrebi pe cineva mai in tema sa iti explice ce si cum.
Eu am vrut sa fac ce vrei tu la o alta masina fara blocant.
Numai bine.
|
|
|
16-12-07, 07:40
|
|
 Stage 4
|
...pai deaia am postat acia  ...ca sa primesc un raspuns de la cineva mai in tema :P ...si nu ma deranjeaza sa fac drift la fiecare curba, desii fara sa accelerez nu vad sa fuga spatele pe asfalt la 40 la ora sa zicem.
In afara sunt care sudeaza diferentialul si la cele cu tractiune fatza si tot mai pot lua viraje fara probleme, la tractiunea spate ma gandesc ca nu se pune problema sa virezi si masina tot inainte sa o ia
|
|
|
16-12-07, 13:26
|
|
 Stage 5
|
e prima data cand aud de " sudat diferential " sau orice alt termen asemanator care descrie ...sudarea 
s-a vorbit aici de diferentiale autoblocante  ..stiati ca pana si alea NU sunt blocate tot timpul?? ce rol are un diferential?? e tractor masina sa mearga pe aratura si pe sleauri si blochezi diferentialul ca sa mearga drept? 
ce motor ai pe e46?? mie la E46, cu sistemele de asistare pe off imi pleaca cu amandoua rotile si in viraj, si pe drept, si pe uscat si pe ud..etc
cercuri se fac si fara blocant ... daca motorul permite lucrul asta \
Catalin bmw decat sa-ti bati joc de masina " sudand diferentialul " si sa te trezesti cu el ...intrand cu japca in portbagaj prin ..caroserie.. eu zic ca ai 3 optiuni ori te multumesti cu ce ai, ori iei un .." autoblocant " , ori iei alta masina
PS : faci cum doresti dar ..poate nu stiai.. baietii sparg diferentiale autoblocante bune, atunci cand " ai dau carja " , asa ca nu iti pune mari sperante ca , cu un diferential "sudat",poti sa ..iesi din parcare
|
16-12-07, 13:54
|
|
 Stage 4
|
...dap, diferentialul autoblocand blocheaza rotiile cand una pierde aderenta, impropriu zis blocheaza, pentru ca nu le blocheaza in sensul sa nu se mai invarta ci din contra sa se invarta amandoua indiferent de aderenta, da ai dreptate aicia, dar diferentialele astea autoblocante au si ele diferite nivele de agresivitate, un diferential autoblocant mai agresiv, unul folosit mai mult pe pista decat pe sosea area aceasta tendinta de a tine blocate rotiile in permanenta, adica imita putin ceea ce fac baietii afara prin sudarea diferentialului.
Motorul nu'mi permite sa fac drift sau cerculete fara un blocant, am 1.8 77 kw, slab pentru ce vreau eu sa fac, dar daca fortez putin sa fac puntea spate sa aiba aderenta scazuta prin diferite metode (cauciucuri inguste si tocite  , "diferential sudat" ) ...am sa reusesc, zic eu.
Ai spus sa imi pun un blocant... DE UNDE ? nu de unde in sensul de unde sa cumpar unul nou la 1000 euro (nu imi permit sa dau atat pe asha ceva) ci daca ai ideie daca se potriveste de la alta masina ca eu nu stiu sa mearga de la nici una.
Alta masina.... nu vreau alta masina  imi place asta  vreau cu asta sa "alunec" pe sosea.
De ce sa intre diferentialul in masina ? daca se rupe doar nu explodeaza si se transforma intr'o bomba cu schije :P
...oricum, mi'a placut comentariul tau pentru ca se vede ca sti ceva, mai astept comentarii.
|
|
|
16-12-07, 18:47
|
|
 Stage 5
|
sincer... nu stiu daca s-ar potrivii de pe alta masina/alt model bmw.. gen E36 ori altele
cu intratul in portbagaj.. a fost o gluma mai agresiva, recunosc.. dar am vazut pe pielea mea ce se poate intampla cand se rupe un cardan, se sparge o cutie de viteze... etc atunci cand ii dai carja
sfatul meu ar fi sa treci la un motor mai mare (2.5)  si ai sa vezi ca nu o sa duci lipsa de senzatii cu tractiune spate..bine,impropriu spus .. sa treci la motor mai mare ; m-am referit la : scapa de masina cu motorul de 1.8 si ia-ti una cu 2.5
|
|
|
17-12-07, 00:04
|
|
 Stage 5
|
dar un 2.0d?  ...mai am 9 luni pana la permis...f putin...si vreau modelul cu face-lift de 150cp...e unu pe forum care are d-aia de 136cp touring dni oras...si cam fuge spatele cu dsc dezactivat...si eu am cautat ca disperatu lsd`uri..dar cam scumpe...mai bn iti iei un urs..
Last edited by 69WRX; 17-12-07 at 00:07.
|
|
|
18-12-07, 06:36
|
|
 Stage 4
|
...mai... nu schimb masina, imi place masina asta asa ca nu mai spuneti ia'ti urs sau...  ...deci tot sudez diferentialul, am sapat mai mult pe net si am fost surprins sa aflu cate personaje aplica metoda asta (afara bineinteles). ...si am sa fac swap, pun motor mai mare pe masina asta, NU O SCHIMB
PS. Stiti ce ieftine sunt jantele in Dubai ?  ...am gasit sa cumpar 4 jante pe 17" de BMW cu 109 $ !!!!!!  ...maine ma duc sa'mi iau, mai greu o sa fie cu transportul.
|
|
|
21-12-07, 13:08
|
|
 Stage 5
|
ia gandestete daca-ti crapa diferentialu la 100 +km/h cand te duci inapoi in dubai sau la mare??? sau poti sa incerci pana sa-l sudezi ia pe cineva in dreapta si punel sa-ti traga frana de mana prin surprindere la o viteza mai mica si spune-mi si mie dupa daca te mai mananca sa-l sudezi  imagineazati si tu ce forte se desfasoara in interiorul lui si tu vrei sa-l inmoi cu sudura cat crezi ca o sa tina?ai 2 variante cand crapa una fericita si una tragica  cea fericita nu o sa mai poti misca masina din loc pt ca invarte in gol iar cea tragica ti se blocheaza rotile ... succes si sa-ti iei masuri inainte sa sudezi  la noi in romania in bucuresti mai exact in en-gross-ul europa gasesti si prosoape ieftine
|
|
|