Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Cai putere (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/5-cai-putere.html)

pimp_lex 01-12-03 18:31

Quote:

Originally Posted by \"DZ1\"
Ok,incerc sa fiu un pic mai moale.....
Daca am fi cu totii la o bere v-as explica mai repede si mult mai mult decat o fac pe net.
Eu vorbesc din experienta si nu din texte citite undeva pe net.
Chestia cu uleiul,nu face decat sa reziste motorul mai multi Kilometri,dar nu aduce cai in plus.......frecarea nu este asa de mare ca sa aduca uleiul ceva putere.
Filtrul de aer sport aduce pierderi de cai putere si nicidecum cai in plus.
Caldura pe care o preia de la motor este enorma.Voi credeti ca firmele mari nu sunt in stare sa faca filtre pentru masini .Ei investesc miliarde pt. cai in plus si nu au bani de filtre mai bune?????
Sa fim seriosi....eu am vazut un test facut la Filtre Sport( ca.8) si aproape toate aveau pierderi de putere!!!!!!!!!!!!!!!
Pompa de benzina nu aduce nimic,absolut nimic.Fara aer, degeaba ai benzina in plus.Orice pompa de fabrica face fata la aer in plus pana la 50%in plus.Deci la o masina preparata rezista fara probleme.Pompele de benzina se schimba cand faci preparati cu adevarat mari.....nu pentru 100CP in plus.Ar mai fi multe de scris dar nu am timp.....
Sper sa ma intelegeti ce vreau sa spun,in Romania va dura extrem de mult pana vor aparea firme consacrate de tuning.
Vointa este multa insa bani si calificari in materie lipsesc.

cu tot ce-ai spus sunt de acord.......dar faza cu filtrele este si nu este adevarata.....
depinde cum e amplasat filtrul........majoritatea se duc la shopul local si cumpara un filtru il pun acolo si gata.....aia nu e modificare si cum zici tu, cateodata poate chiar sa ia din puterea motorului din cauza aerului cald in cantitate mare care intra acolo.....
insa daca pui filtrul in asa fel incat sa vina la fel aer rece (vezi ce-a facut Sebi la Cielo) atunci aduaga cativa caluti (2-4, nu 10 cum zic producatorii)......

DZ1 01-12-03 19:25

Da asa este,chestia cu aerul rece la filtru am vorbit-o cu Sebi acum un an si jumate.Eu am la masina mea o aparatoare din inox imbracata cu un material izolant facut pt. catalizatoare.Insa sunt singurul dintre cei pe care ii cunosc si au facut chestia asta.Majoritatea sunt prea comozi sau nu au spatiu pt. ea.Cei 2 Cp de care vorbesti nu sunt valabili la toate masinile,depinde de la masina la masina.
O sa incerc zile astea sa va pun testul pe net sa vedeti si voi.

pimp_lex 01-12-03 19:37

Quote:

Originally Posted by \"DZ1\"
Da asa este,chestia cu aerul rece la filtru am vorbit-o cu Sebi acum un an si jumate.Eu am la masina mea o aparatoare din inox imbracata cu un material izolant facut pt. catalizatoare.Insa sunt singurul dintre cei pe care ii cunosc si au facut chestia asta.Majoritatea sunt prea comozi sau nu au spatiu pt. ea.Cei 2 Cp de care vorbesti nu sunt valabili la toate masinile,depinde de la masina la masina.
O sa incerc zile astea sa va pun testul pe net sa vedeti si voi.

da, sunt complet de acord..... :wink:

TNos 01-12-03 22:59

DZ1:daca pui la nimereala o piesa pe masina,habar n-ai ce poate sa iasa,dar daca faci modificari gandite si tii cont de caracteristicile masinii respective din toate punctele de vedere,orice mica imbunatatire va spori performantele masinii!Eu nu scriu ce am citit in alta parte pe net,iar articolele mele se bazeaza atat pe cunostinte teoretice cat si pe cunostinte practice,iar ceea ce stiu din carti,asa cum am mai spus,nu stiu din diverse reviste sau alte publicatii de genul asta,ci din carti de specialitate scrise de oameni de specialitate ce au in spate zeci de ani de practica.Ca nu stiu destule,cat se poate de adevarat, ca n-am nici 50 de ani de practica si nici nu m-a facut mama geniu,si cat traiesti inveti!
Sper sa nu inteleaga nimeni gresit!
P.S.:Mi-ar face placere sa ne intalnim la o bere cu totii si sa facem schimb de pareri si cunostinte!Eu sunt disponibil si vb serios,voi?

TNos 01-12-03 23:24

Eu n-am mai zis nimic de aer rece, pt credeam ca se subintelege ca asta e scopul principal,sau am zis?Ba nu,am zis de filtrare buna,dar si viteza mare,am zis intr-un fel pt ca viteza mare inseamna temperatura scazuta, dar si filtrarea e de bine,ca decat sa am x cantitate de aer cu n% din x impuritati,prefer sa am x cantitate de aer cu m% din x impuritati(m<n) la aceeasi viteza,ca oricum am crescut cantitatea de aer curat!Si de aici restul de consecinte!Adica poti sa dai si mai multa benzina pt aerul ala in plus,ca tot ziceai DZ1 de ce pompa de benzina, ca nu faci nimic cu ea.Na ca ai ce face cu ea,iar uleiul,chiar daca imi da un plus de 0,000000001% putere eu tot l-as pune,ca nu strica si nu costa asa de mult!

P.S.:Sa stiti ca tonul meu e prietenesc! :wink:

DZ1 02-12-03 17:31

Stai linistit ca accept orice critica daca este bine consolidata si cuvintele sunt potrivite.
Cu chestia cu berea sunt de acord chiar daca nu beau .....
Eu vin in ianuarie in tara si poate atunci ne strangem mai multi si vorbim un pic despre uleiuri si filtre de aer :lol:
Sa iti scriu aici ce gandesc despre 0,00001 la suta nu are rost,altfel ne intelegem life.

TNos 03-12-03 22:03

Pai cand vii,poti suna.Telefonul meu e pe site!Si facem o reuniune,daca mai vor si altii,daca nu,si in doi zic eu ca merge!
Dar tu esti sigur de chestia ca nu castigi putere cu filtru si cu uleiul?
Te intreb pt ca eu unul sunt sigur de ceea ce zic,cel putin in privinta asta, dar s-ar putea sa ma insel,tot ce e posibil,dar ce te face sa crezi ceea ce spui?
P.S:Sper ca mi-am ales bine cuvintele,ca n-as vrea sa super pe cineva pt o parere.Si n-am vrut sa sune a critica,scuze daca a iesit asa.

DZ1 05-12-03 16:46

O sa iti spun mai multe in ianuarie Tnos.In privinta uleiului si a filtrului de aer iti aduc dovezi,adica o masina testata pe Dyno cu mai multe filtre si cu pierderea facuta!!!!!!!
Eu am filtru de aer de la K+N si nu am cai putere in plus....l-am pus pt. ca se aude mult mai misto cand \"respira\" motorul.
Fiecare firma apare cu tot felul de felul te piese de tuning mai \"bune\".
Totul suna asa de bine si plauzibil asa ca oameni cred,nici eu nu sunt mai bun:))))
La ora actuala Shell face reclama la o benzina V-Power cu 100 de Okt..
Singura benzina din lume care este facuta in colaborare cu Ferrari si multe altele.........
Este cu 10 Cent mai scumba decat cea de 98 de Okt. si de fapt nu aduce nimic in plus.....a fost testata de mai multe firme .
Eu am o gramada de piese schimbate la masina si stiu c-am ce aduce fiecare in parte....
Dar cum am zis vorbim in ianuarie mai multe.Inainte sa vin iti dau numarul meu de tel. din Romania.

TNos 06-12-03 00:14

DZ1:sunt de acord cu tine ca se face reclama la multe si e posibil sa nu castigi nimic si mai e adevarat ca lumea crede!Dar eu cand am spus de filtru si altele nu m-am referit la modificari de genul:\"ma am auzit eu ca aia merge misto si are....,hai sa punem si noi pe asta.\"Astea sunt chestii riscante ca nu stii daca o sa iasa combinatia asa cum vrei tu din cauza a n factori.Eu cand fac o modificare o gandesc pt masina respectiva si nu aleg piesele in functie de reclama si ce zic altii,eu am criteriile mele(testate si confirmate),iar alegerea nu o fac intr-o zi,ci compar date,caracteristici,ma informez despre anumite chestii si altele.Multi o sa zica ca-s prost sau nebun,dar cand fac ceva vreau sa iasa bine si sa nu gresesc,chiar daca ia mai mult timp!Din cauza asta am zis tot ceea ce am zis,iar despre masina ta sa stii ca e posibil sa fi castigat ceva putere,daca nu,si ai ales bine filtrul,atunci ai castigat in alte parti si astfel tot ai facut o modificare reusita!

CIELO AT 14-12-03 20:04

As putea da si eu o idee? Pune-i injector de benzina in galeria de admisie. Din cate stiu eu injectorul trebuie sa dea benzina la turatii mari.(peste 4000 de ture)
Despre treaba cu pompa de benzina,nu cred ca ai face mare lucru sa pui una cu presiune marita pt. ca poti pur si simplu sa maresti timpul de injectie din calculator.Asta poate face orice service care are tester pt. masina care o ai.Castigi ceva putere si cu treaba asta la o masina cat de cat normala fara modificari la motor.Ii creste consumul putin.

Anonymous 15-12-03 04:46

filtru aer sport

Am o intrebare pt. DZ1 : Ce filtre de aer recomanda el si la care a vazut testele facute( K&N)? De care caldura vorbesti?

TNos 15-12-03 05:31

daca masina e deja pe injectie,ai injector in galeria de admisie daca e monopunct si mai multe daca e multipunct,le ai in galerie daca e injectie indirecta,daca e directa le ai in chiulasa.ce ai tu zis tu de debit,se poate,dar nu stiu daca din calculator,si nu stiu daca la noi cineva iti poate rescrie softul si mai depinde si de ce fel de injectie ai,stiu ca e mai simplu sa schimbi injectoarele cu unele mai mari,injectorul iti da benzina la orice turatie.daca masina e pe carburatie,n-are rost sa o treci pe injectie,te costa foarte mult,mai bine schimbi motorul direct.

DZ1 15-12-03 20:28

Hallo Guest 144-KFF...
Nu gasesc momentan revista cu filtrele testate....de fapt nici nu am cautat-o. :lol: :lol:
Dar cand dau de ia iti spun ce filtre au fost testate...
Nu exista inca filtrul perfect.,deci nu pot sa iti spun pe care sa il iei....eu sunt multumit cu K&N,dar sa nu te astepti la cai in plus.....
Caldura de care vorbeam este cea pe care motorul o produce sub capota unde se afla filtrul sport.
Deci daca motorul trage aer cald(parca faceam la fizica ceva de genul asta :lol: :lol: la caldura se dilata si la frig se.....nu mai stiu cuvantul) :twisted:
Pe babeste aerul rece este mic si aerul cald este mare :lol: :lol: adica aer rece(mic) cu benzina mai multa=+CP
aer cald(mare) cu benzina mai putina=-CP

mama ce rahat am mai scris.....sper sa inteleaga cineva ce vreau sa spun :lol: :lol:

catalin rs4 15-12-03 20:38

mam virgil din pacate nam inteles ceai scris :lol: :lol: si eu am la mine k&n la rs4 dar din cate am auzit de la mai multi si de la mtmt miau spus ca nu este bun pt debitmertu de aer mie mi sa stricat deja :lol: in schimb la golf 3 vr6 are masina un sunet de nemaipomenit :lol: :lol:

DZ1 15-12-03 20:45

la asta ma asteptam.......un ajutor ca intre prieteni :lol: :lol: :lol:
Trebuia macar de ochi lumi sa imi spui cat de explicit am fost :lol: :lol: :lol: :lol:

All times are GMT +2. The time now is 01:46.

- Copyright 2026 4Tuning