![]() |
Re: YOKOHAMA vs PIRELLI vs MICHELIN
Eu clasific asa Bridgeston (nu stiu daca am scris corect:) ), Pirelli, Michelin, nu am folosit yokohama dar stiu de o marca care incepe cu K (japoneza sau coreana) care e varza. In rest am folosit debica, sava, good year si sunt sub astea 3. Cel mai convenabil e michelin.
|
Am mers cu michelin si bridgestone si pot sa zic ca michelin is mai bune deoarece au aderenta mai buna la drum indiferent de vreme...Bridgestone sunt mai bune doar ptr formula 1, si poate moto gp, in rest michelin bate;)
|
Gama ADVAN de la Yokohama.
Si as mai mentziona Falken , mai rare prin EU este adevarat |
MICHELINNNN!!!! cauciucu care Michelin il pune pe Mercedes-Benz SLR McLaren poti sa'l pui pe M3, VW GTI, si pe dacie (cred..)
|
Quote:
foarte tare argumentul...ma scuzati de offtopic...:lol: |
stiu ca multi s-ar putea sa-mi sara in cap deoarece nu am 18 ani si s-ar putea sa spuna ca "i don't know s*it about cars". din puntul meu de vedere, la momentul de fata in ro nu prea se pune accentul pe gume deoarece, sa fim seriosi, acestea nu prea conteaza cand majoritatea are masini de sub 200CP,sub aceasta limita nush cat de mult conteaza gumele...parerea mea :-P
|
Majoritatea "AU";) si faptul k ai 16 ani nu afecteaza pe nimeni nu trebuie sa te repeti in toate posturile
|
vezi tu masca...nu toti "este" intelegatori ca tine, si noi,astia mai mictuii sunt taxati ;-)(raman dator q-o bere) si aqm sa fiu on-topic:in bucuresti cel putin sunt multe masini sub 200CP...cel putin 3/4 sunt sub 200cp(hai sa fim seriosi ca masa o alcatuiesc loganurile,golfurile si astrele,majoritatea cu motoare mai micute(cele pe benzina intre 1.4-2.0Litri,iar cele diesel intre 1.5-2.2)...intr-adevar mai sunt si exceptii dar putine.
|
ai dreptate ..
oricum parerea mea e ca michellin pilot primacy is bune am avut si le-am dat ca prostu acu sa-mi iau altele :(( acu am continental W-uri sport contact 2 .. blah nu-mi plac nu au aderenta michellinului ... pe ploaie stau mai bene astea da nu cu mult da pe drum uscat is slabe ... pirelli is praf continental rullez iarna (winter Contact) in rest alte anvelope .. n-am mai avut |
De pirelli p6000 sincer am fost dezamagit, acuma depinde ce cauti, un cauciuc "moale" cu o aderentza foarte buna sau un cauciuc mai tare care sa te tina multi km.
Eu trebuie sa-i multumesc lui Sebastian pentru ca m-a indrumat catre Dunlop SP9000 nici nu se compara cu vechile P6000. pe de alta parte de obicei comparatia se face intre cauciucul vechi uzat si cel nou care este pus pe masina, cam la asta se rezuma experientza majoritatii cand vine vorba despre compararea de caucioace. |
eu am dunlop 2020 sp sport ... si pot spune ca nu au pic de aderenta atat pe apa/zapada cat si pe uscat.
ps: referitor la ce zicea cineva mai sus ca nu conteaza aderenta la sub 200cp ... e o mare prostie. conteaza la fel de mult la o masina de 50cp cat si la una peste 200. imagineaza-ti ca si o masina cu 50cp prinde peste 120 si nu ar fi prea placut sa nu ai aderenta in curbe sau la franare. |
eu is adeptul marcii yokohama deoarece la vtm folosesc slik-uri de aceasta marca si...n-au cedat pana acuma!!!
|
From 20 TIS + Pirelli = 30INCH WHEEL&TIRE :lol:
http://www.dubmagazine.com/30email.html |
De ce nu treceti si TOYO in batalia asta? Dupa mine sint mai bune decit tot ce ati enumerat mai sus,din pacate greu de gasit si destul de scumpe, dar merita.
|
O parere bine informata poate sa aiba cineva care a testat mai multe marci, pe aceeasi masina, in conditii grele de utilizare in curse... altfel batem apa in piua
In general, gumele se mai clasifica si in functie de performanta vizata de producator pentru cumparatorul obisnuit - chiar daca sunt clasa de viteza Y, cati dintre noi mergem cu 300 km/h, si chiar daca are unul Ferrari sau Lamborghini si-i da in goarna, poate face asta cel mult cateva minute pe autostrada, daca e norocos, in restul timpului... pas. Dupa criteriul asta, am avea 4 categorii: - Touring - majoritatea gumelor de pe piata si majoritatea gumelor montate din fabrica - All-season Performance - montate din fabrica pe masinile sport, de obicei cauciucuri all-season - Ultra High Performance - de obicei sunt pentru un singur anotimp, vara, nu se monteaza din fabrica - Race - nu sunt legale pentru strada. De obicei sunt concepute fiecare model pentru un anume tip de pista Toate tipurile de cauciucuri de care s-a vorbit aici sunt all-season performance (sau cu performante echivalente dar pentru vara). Modele Ultra High Performance nu prea se vad pe sosea la noi, fie si pentru ca pretul lor e imens Concluzia: macar daca am avea noi cate 2 seturi de roti + gume, unul de curse si unul de strada, atunci ne-am permite sa fim mofturosi... pana atunci, alegem ceva care sa aiba specificatiile cele mai apropiate de fabrica, de la o marca renumita, si atat ~Nautilus |
| All times are GMT +2. The time now is 05:36. |
- Copyright 2026 4Tuning