![]() |
Re: Masina de epoca ?
Hmmm..ti-am zis, stiam k e greu..acuma conteaza si cu ce persoana/inspector de la RAR lucrezi, pt k nu toti au chef sa stea dupa o "rabla" cum zic unii...cateva ore..sa faca o inspectie/omologare artizanala..knd am auzit k pt o omologare de import se tine masina pe stand doar 20min.
Dar succes....chiar ma bucur k se mai fac...asa Customuri..si k mai ajung si legal pe strada, dpdv RCR nu ajung la scutiri, dar cu un mootor decent ...si cu ceva modificari..nu e nici impozitul chiar de nesuportat :wink: :D pai un Rekord B coupe..am zis si eu mai sus..(cred :lol: ) k stiu 4 sale... astept un mail([email protected]) cu ZIP - poze, si detalii despre Comoodorele tau, acte, motor..si poate ne combinam... La randul meu iti voi da si eu unul...knd ma intorc in localitate...dupa ce primesc mailu tau si-ti vad adresa. chipin taci :oops: :) |
P.S. nu scrie niciunde mai sus in topic..k ai avea un Commodore de dat la schimb :oops: am cautat in tot forumul..si nu l-am gasit la mesajele tale :)
oricum..nu conteaza asta... Am vazut k u esti cu rekordul verde din PL, acum am inteles ideea ta de Custom....e OK...altii fac baubau-ri....de aia nu se omologheaza :wink: Bafta si astept detaliile cerute. |
Nu ziceam ca am zis, am vazut mai sus in topic ca se discuta de vechituri. :)
Ti-am zis ca nu vreau sa fac mizerii, si e adevarata ca in general conceptia e masina veche = rabla. Am trecut prin rutina aia cu "aveti piesa asta de rekord '68?" urmata de strambatura de rigoare si cautat in sila in cataloage. Si cand dupa asta se intampla sa vada si masina "aaaaaa, aia??" problema se schimba radical, se deschideau softuri noi, apareau cataloage, se dadeau telefoane etc. Dupa cum ziceam , MERITA. :) Iti dau un mail cu toate detaliile. |
am si eu in oras un mosulet care are cateva masini americane (4)da le tine prin curte degeaba...are un buick frumusel si un oldsmobil..restu sunt acoperite cu prelate....buck-ul nu il vinde..e dezmembrat tot si cica vrea sa se apuce de el in schimb oldsmobilul arata ft bine..nu are rugina app deloc...are mosu grija de el si vrea in jur de 1000-1500 euro maxim...cand ajung prin bt o sa incerc sa fac cateva poze.
poza cu un oldsmobil asemanator https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1158045957 |
Americane nu se merita numai daca is pana in '71..astea noi deja is amarate..motoare mari dar fara pic de vlaga in ele.si forme de asemenea nu foarte interesante...
Oldsmobile erau k-lumea la vremea lor..dar numai imensitatzile de pana in '70. parerea mea.. |
Da, dupa '71 s-a cam stricat treaba. Raman doar cateva mai rasarite - Buick Riviera Boattail sau cate un 'Cuda.
Exista europene care seamana bine cu americanele din vremuri, doar ca-s mai mici proportional cu vreo 20% in toate dimensiunile. Rekordul C s-a vrut a fi o alternativa serioasa la ce era in state atunci, doar ca mai economic si ceva mai stilat. Si multe alte Opeluri dinainte sunt gandite puternic dupa masini americane. Sa nu mai spunem de cele rusesti, care-s cel putin inspirate dupa modele evidente. Mi-am tras odata Rekordul langa un Charger si l-am mutat la 3 masini mai incolo, mi-era ca il mananca. :) Oldsmobilul ala e hidos dupa parerea mea, si in USA cred ca il iei la 200-300 USD. Ce trebuie avut in vedere cand se cumpara masini americane este ca industria americana a produs ENORM in perioada aia, iar valoarea unei masini clasice e data puternic si de nr de exemplare construite. |
True that.. de exemplu un 'Cuda original cu motor HEMI din 1970 daca gasesti sub 100K $$ i mare minune. pe cand un cuda normal din acelashi an..il potzi gasi la scrap-yard la cateva miutze de $$.
Man unde ai avut tu ocazia sa stai langa un charger?/. as da orice sa limbez pe un charger din '69!! |
Al cuiva care vroia sa lucreze ceva masini la noi la garaj, olandez fiind dansul.
In tarile nordice exista o cultura custom puternica, dar costa foarte mult sa faci masini acolo. I smell business there. :) E destul de posibil sa importam noi in ceva vreme un Charger sau Riviera Boattail, dupa capitalizarea proiectelor curente. |
sa ma chemi sa tzil ling de praf :D
si poate sa i dau o talpa la motorash.. vorbind de oldsmobile..look a nice one... http://www.classicsandcustoms.com/se..._442_16628.asp sau ce ziceti de stingray-u asta http://www.classicsandcustoms.com/search/14791.asp |
sorry ca mai postez o data..dar nu ma pot abtzine sa nu impartasesc cu voi o frumusete de masina ... are 36 de ani..in floarea varstei :)
http://www.classicsandcustoms.com/search/15529.asp cand ma fac mare ( la buzunar) imi cumpar 'cuda!! |
Deci pe tine te excita 'Cuda, pe mine custom.
Uite o cale de mijloc. http://www.hotrod.com/featuredvehicl.../photo_02.html :) |
Fratele meu... deci..e bestiala..si nu esti singuru custom lover..
Din lipsa de masina americana..eu am achizitionat un Taunus din '76 si lam customizat putzin.. Dar cum ziceam..poate candva in viata asta o sa am si o 'cuda si o sa am ce sa customizez!!..pana atunci ma multumesc cu ce am. |
Din lipsa de masina americana am customizat si eu 2 Opeluri, si merg pe 3. Si cel putin rekordul coupe e confundat permanent cu vreun muscle car facut pe la ei pe-acolo.
Si cumva imi place mai mult ideea de euro customs... |
ya man..intradevar.. merge si euro custom...dar nu avem nici motoarele ce le au ei, si nici posibilitatzi sa faci o masina sa arate de show..nu gasesti piese , si legislatia e asa cum e..
Deocamdata tot mai bine e la ei! |
Te-as cam contrazice...Edelbrock se ia din Europa cam de pe oriunde, si sa faci o masina sa arate bine se poate oriunde.
Legislatia nu te impiedica la nimic, daca e facut cum trebuie. Am inscris/trecut RAR cu masina din care nu a mai ramas aproape nimic in afara tablei, si pe asta o conduc zilnic in anotimpurile calde, fara sa fi avut vreun fel de probleme cu politia. Si urmatoarele proiecte sunt inca si mai radicale.. [Pozele de acolo sunt cam vechi, s-a imbunatatit intre timp :) ] |
| All times are GMT +2. The time now is 11:58. |
- Copyright 2026 4Tuning