Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Conducere fara permis (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/31162-conducere-permis.html)

Aaronnel^ 28-01-07 13:12

Re: Conducere fara permis

Quote:

Originally Posted by alex_nebunu (Post 718962)
mah io zic ca cea mai buna solutie pentru aia fara carnet este sa mearga si sa se plimbe sau alceva pe poligoane
si io merg cu taicamiu la aeroport in timisoara aproape in fiecare sapt si ma plimb cu masina si am doar 14 ani
acolo va garantez ca nici un gabor nu se ia de voi

Si eu ma duk cu tata in poligon el sta bea o bere si eu ma plimb de voie cu masina prin poligon :)
Si am doar 16 ani :)

mikkai 28-01-07 13:53

Si dup-aia cine va duce acasa?Sau bautura la volan nu mai e caz de puscarie?

sebaaa 28-01-07 14:29

mda ..bine punctat mikai..
pt tatal lui aaronel, sa conduca dupa ce a baut , sau sa il puna pe fiul sau minor sa conduca este tot aia, ceea ce denota cat de mult ii pasa lui de lege..
si vad k te lasa si singur sa conduci..deci omul chiar n-are nici o grija ..misto asa
sa avem cati mai multi parinti d-astia..

Aaronnel^ 28-01-07 14:37

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 719208)
mda ..bine punctat mikai..
pt tatal lui aaronel, sa conduca dupa ce a baut , sau sa il puna pe fiul sau minor sa conduca este tot aia, ceea ce denota cat de mult ii pasa lui de lege..
si vad k te lasa si singur sa conduci..deci omul chiar n-are nici o grija ..misto asa
sa avem cati mai multi parinti d-astia..

Poligonu e la 1km de mine ;)

sebaaa 28-01-07 15:13

nu conteaza
poti sa faci un accident cand esti baut (nu zic neaparat beat..doar baut) si pe 1km si pe 500 m.. da..e adevarat..poate intr-o zi bea mai multe beri decat de obicei si face un accident
chiar si unul minor
ii masoara aia alcoolemia in caz de accident..si daca e mai mare de 0.04(inclusiv) in AERUL EXPIRAT, trebuie sustrase probe biologice , ramane fara carnet .si daca se sustrage probelor biologice, dosar penal
pana in 0.04 e doar contraventie si ramane fara carnet..dar peste 0.04 (inclusiv)in aerul expirat..trebuie si probe de sange
si peste o ora sau 2..cine stie cat dureaza pana ajunge la IML (institutul de med. legala) (in 2 ore dupa ce te-ai oprit din baut , cantitatea de alcool din sange este MAXIMA) , i se iau probe de sange, una knd ajunge, una peste o ora.
daca are peste 0.08(inclusiv) alcool in sange, 90 zile carnetul suspendat, caz penal
pur si simplu..am zis ce am zis mai sus ca sa stie mai multa lume..poate nu toti stiu treaba asta
ideea e urmatoarea.. distanta nu cont..poti sa faci accident si in parcare
si inca o chestie.. asa..ca un sfat, in paralel fata de toata discutia asta
daca ai baut o bere, si te-ai urcat la volan si te-a oprit si iti pune fiola si iti da alcoolemie PANA IN 0.04 in aerul expirat, spune k esti multumit cu masuratoarea si k nu o contesti..altfel , vei fi dus la IML si knd iti recolteaza sange alcoolul din sange va fii aproape , daca nu chiar la nivelul maxim..si risti sa ramai fara carnet pe o perioada mai lunga de timp, chiar sa te trezesti cu dosar penal (asta ne-a zis la cursurile de legislatie)

alex_nebunu 28-01-07 15:25

mah ai grija sa bea numai bere sa nu bea rom sau alceva ca atunci ii sinucidere curata daca conduce taicatu
aronel las ca macar te duce la poligon si nu pe stradute cum fac alti ,
pe stradute ii plin de gabori da la poligon nu ii nici un gabor si poti sa faci ce vrei

Dimitris 28-01-07 15:40

alex nebunu... la 13 ani mai bine taci. ok? mai bine te uiti bine cand treci strada ca poate vine tasu baut si nu iti mai da prioritate la trecere...

sebaaa 28-01-07 16:06

=))..chiar k..
bine zis
la 13 ani, conform regulamentului ..( nu scolar:P , rutier) nu ai voie nici macar sa "conduci " o bicicleta pe drumurile publice
tre sa ai 14 ani pt treaba asta
nu a facut tocmai bine taica-tu k te duce sa conduci...dar putea sa fie mai rau
gen..sa bea si sa te puna sa conduci=))
e faza k nu ar trebui sa conduci la varsta asta... k te inveti:P
pe bune..
sa nu cumva sa te manance ... undeva .. sa iesi cu masina pe strada.. k tactu o pateste.. esti prea mic si pt scoala de corectie..
nici buletin n-ai.. stai cuminte
ce zic eu.. apuca-te de un sport..
ia-ti o bicicleta si plimba-te pana iti vine rau..sau daca esti fan senzatii tari, ia-ti un skateboard
e varsta perfecta pt treaba asta..am avut si eu unul si m-am distrat de minune cu el ..pana l-am rupt :((
sau role..ce vrei tu.. recomandarea mea : sa nu stai la calculator toata ziua jucandu-te nush ce joc online sau alta prostie de genul
nu se merita
hai.. du-te si distreaza-te .. nu condu, k e timp si pt asta
ai sa vezi tu ce repede trece
si daca tot esti membru pe forum, recomandarea mea: doar citesti ce scrie..si atat ..nu comentezi . ca o sa sara toti pe capul tau knd iti vad varsta
doar citesti. asa inveti ceva (sa speram) si nu pui intrebari idioate peste vreo 4-5 ani ..poate chiar mai tarziu
multa bafta

alex_nebunu 28-01-07 16:36

seba am sa tin cont te indrumarile tale dar am 14 ani ,am buletin,si taicamiu nu bea si fac carting de la 8 ani ,io nu indraznesc sa ies cu masina pe strazi ,io consider un lucru bun ca invat sa conduc masina de la varsta asta de 14 ani ,sa sti ca a venit chiar un politist pe poligon in tm si sa uitata cum conduc care taicamiu nu il cunostea
DA orcum mersi de sfaturi

sebaaa 28-01-07 18:18

atunci e bine
eu am visat in copilarie sa fac karting..dar nu mi-am permis nici macar o bicicleta knd eram copil..:(deh..situatie materiala naspa

ast3riCS 28-01-07 19:27

:) si eu visam in copilarie la karting dar.......vb lu sebaaa
Eu mai conduc si cu tatamiu, ca el fiind instructor ma mai lasa, acum imi fac actele pt scoala. Dar nu pot sa trec de 3500rpm ca-mi ***e una peste cap.
Cand si-a luat DSN, eu fiind obisnuit cu diesel, am plecat o data cu scartzait fara sa vreau, a ridicat mana........si eu: STAI NU DA CA n-am vrut:)
Poate il conving maine sa ma lase si pe mine, sa ma invatz cu zapada.

sebaaa 28-01-07 20:33

lol asterics=))
de m-ar bate si pe mine tata in loc sa ma pedepseasca=))as face toate prostiile posibile.. nu ma bate klumea=)) adik nu ma doare gen ..oricat de ofitcat ar fi
si eu cu instructorul meu aveam o faza de genu..la o gafa un bobarnac..o propusese el.. si i-am zis io bine..dar dau si io knd imi arati cu degetul sa merg in stanga si imi zici sa iau dreapta.. si nu ne-a jucat cu bobarnace:D (sunt mai masiv decat el)
deci solutia: il bati pe tactu.. sau il faci sa creada k esti asa de nesanatos incat esti in stare sa il bati.. si totusi sa stie k esti capabil de treaba asta..daca taica-tu a fost boxeour sau ceva luptator..slabe sanse.sau daca esti tu slab..:P
oricum ..mai bine..stie el ce stie.. asa nu iesi in evidenta daca nu mergi rpd
ai mei sunt cu tarsa la mine de faza asa..knd vin ranga acasa nu comenteaza deloc..nu pot sa ma dovedeasca decat daca dau cu ceva obiect contondent in mine..
ei sunt cu tarsa d-asta de cand am venit intr-o noapte acasa , de la un majorat, beat mort ce eram.. si aveau lanturile puse la usa, si am descuiat-o si am rupt lanturile (unul s-a rupt de la o za si altu a iesit din perete) ..si dupa performanta asta, nu imi zice nici unul nik knd vin varza acas..( am rupt alea fara sa dau cu piciorul in usa.. doar cu mainile:D

ast3riCS 28-01-07 20:51

Mai are si tatamiu faze dinastea..........in care prefer sa-mi dea o bucata. A aflat ca fumez si nu s-a atins de mine dar mi-a zis ca nu mai pun mana pe masina....am zis ca turbez, imi venea sa-l rog sa ma bata:) numah sa mai imi dea masina!!!

Dimitris 28-01-07 22:42

acum facem comparatie sa vedem care are un tata mai ingaduitor sau ce? pur si simplu nu ai voie sa conduci pe drumurile publice fara carnet sau in stare de ebrietate... daca ar intelege toata lumea chestia asta ar fi perfect. nu suntem in alte tari sa conduci de la 16 ani. o sa cititi posturile astea peste cativa ani si o sa radeti cu gura pana la urechi. pana atunci mai bine studiati teoria si practica o tineti pentru 18 ani...

mikkai 28-01-07 23:07

Eu ma mir ca pustiu nu a zis ca era bere fara alcool :))).Si mai zic urmatoarele:Sebaaa nu mai scrie atata ca ma plictisesc de atata citit.Nici eu nu am facut karting pentru ca nu se purta pe vremea mea,sau nu se auzise la mine acolo la porumb de asa ceva probabil..

All times are GMT +2. The time now is 08:06.

- Copyright 2026 4Tuning