Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co... (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/29928-dsg-vs-smg-vs-cambiocorsa-vs-tiptronic-vs-tronic-vs-ferrari-and-co.html)

WHUDAFXUP 01-01-07 20:44

Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...

Eu am SMG, sincer nu am condus nici un DSG. Dar din cate am auzit, un DSG ti da senzatia de cutie FULL automata, pa cand la SMG simti schimbul de viteze, ba chiar auzi si simti ambreajul cum conclane sub tine la schimbarea vitezelor (te simti ca intr-o masina manuala).

SEBASTIAN 01-01-07 20:50

Cert este ca mie mi se pare in toate cazurile destul de mult e prea perceptibil timpul de schimbare.

Bemelo 01-01-07 20:56

Quote:

Originally Posted by WHUDAFXUP (Post 681590)
Eu am SMG, sincer nu am condus nici un DSG. Dar din cate am auzit, un DSG ti da senzatia de cutie FULL automata, pa cand la SMG simti schimbul de viteze, ba chiar auzi si simti ambreajul cum conclane sub tine la schimbarea vitezelor (te simti ca intr-o masina manuala).

Schimbarea fiind foarte lina , aproape imperceptibila.. intr-adevar senzatia este de cutie full auto.

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 681595)
Cert este ca mie mi se pare in toate cazurile destul de mult e prea perceptibil timpul de schimbare.

dar desi foarte lina .. este si foarte rapida . Nu stiu ce vrei sa zici cu timpul perceptibil de schimbare , poate nu imi dau eu seama .. dar nu exista un timp perceptibil de schimbare .

SEBASTIAN 01-01-07 20:59

La SMG ma refer!

Race 02-01-07 12:09

Topicul asta a ajuns la VAG vs BMW,in functie de fanii fiecareia.Ce surpriza...

DSG are avantajul conceptual de a fi mai bun,si testele facute de diferite publicatii,jurnalisti si piloti arata ca asa si e.

Quote:

Ce are nr de ambreiaje cu timpul de schimbare
Are foarte multe.La o cutie mecanica clasica (ambreiaj,pinioanele de intrare/iesire insirate pe cate un ax fiecare),indiferent ca vitezele se schimba clasic in H sau secvential,indiferent ca e complet manuala sau controlata electrohidraulic,se decupleaza complet ambreiajul,se afectueaza schimbarea (cuplarea urmatorului set de pinioane pentru treapta mai mare),apoi se cupleaza din nou ambreiajul.Aceste 3 operatii nu se pot suprapune,deci timpii se aduna pentru a afla timpul total de schimbare.Cu doua axe de intrare si doua ambreiaje,cuplarea treptei urmatoare se face inainte de schimbare in timpul acceleratiei,iar ambreiajele se cupleaza/decupleaza simultan.Evident ca ultima metoda dureaza mult mai putin,facand practic doar una din cele 3 operatii.Datorita faptului ca ambreiajele nu sunt ambele complet decuplate niciodata,masina accelereaza continuu.
DSG are ca dezavantaj masa si dimensiunile mari.Dupa cum se vede in schema de pe prima pagina,oamenii s-au chinuit sa le reduca pe cat posibil (axele de intrare concentrice,doua axe pentru iesire),insa pentru a suporta puteri mari cutiile DSG ar trebui sa fie foarte grele (singurul exemplu e Veyron,a carui cutie nu e facuta de BorgWarner,in rest DSG se limiteaza la 3.2 l/250 CP)

Tiptronic si G-Tronic sunt cutii automate clasice,cu convertor de cuplu cu vasco-cuplaj.Oricat sunt ele de evoluate folosind avantajele tehnicii moderne,nu se ridica la nivelul SMT sau DSG.

Sunt zvonuri ca BMW dezvolta si ei o cutie cu 2 ambreiaje pentru a inlocui SMG.Oare de ce ?!

SEBASTIAN 02-01-07 12:35

mai bun?
Ce e bine si ce e rau?
Depinde ce vrei.
SMG e derivata din curse si adaptata la strada si DSG e de strada oarecum sportivizata sunt conceptual diferite.

zGb 02-01-07 13:13

da dar e mai rapida :)

oricum este de apreciat faptul ca vw a scos doar 1 generatie de dsg pe langa bmw care a scos 3! oricum cand va pune si bmwul dublu ambreiaj pe smg o sa se incheie cu orice jmecherie...dsg-ul are multe dezavantaje fata de smg mai putin rapiditatea si probabil fiabilitatea! aici depinde si de gusturi pe mine personal m-ar coafa mai mult un smg

@race : golful4 r32 dsg suporta fara probleme 440cp cu kitul turbo (nu stiu daca s-a umblat ceva la cutie dar sincer cred ca a ramas stock)

Alex_55 02-01-07 16:25

cum sa puna dublu ambreaj pe SMG ?!?!? poate alta cutie nu SMG cu dublu ambreaj .
SMG = cutie MANUALA actionata ELECTRIC .

zGb 02-01-07 17:30

ai inteles tu ce am vrut sa zic :)

Bemelo 02-01-07 19:20

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 682024)
golful4 r32 dsg suporta fara probleme 440cp cu kitul turbo (nu stiu daca s-a umblat ceva la cutie dar sincer cred ca a ramas stock)

Nu cred asa ceva.. adu-mi poze ceva nu stiu.. de ex stiu ca Dsg-ul de pe gti suporta in jur de 250 cai. Daca iti schimbi softu la o firma cunoscuta cum e ABT, ei iti vor spune ca mai mult de 240 cai si 320 NM nu e indicat pt DSG, asta ca sa menajeze cutia. Acum DSG_ul de pe R32 nu o fi la fel cu cel de pe GTI ca rezistenta... desi ma indoiesc :D .. dar totusi 440 cai ? mi se pare exagerat.

SEBASTIAN 02-01-07 19:30

Quote:

Originally Posted by Alex_55 (Post 682246)
cum sa puna dublu ambreaj pe SMG ?!?!? poate alta cutie nu SMG cu dublu ambreaj .
SMG = cutie MANUALA actionata ELECTRIC .

Are o comanda electro-hidraulica de mare precizie si are etajarea pinioanelor asemanatoare cu cea de la una manuala dar nu lafel.

SEBASTIAN 02-01-07 19:33

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 682402)
Nu cred asa ceva.. adu-mi poze ceva nu stiu.. de ex stiu ca Dsg-ul de pe gti suporta in jur de 250 cai. Daca iti schimbi softu la o firma cunoscuta cum e ABT, ei iti vor spune ca mai mult de 240 cai si 320 NM nu e indicat pt DSG, asta ca sa menajeze cutia. Acum DSG_ul de pe R32 nu o fi la fel cu cel de pe GTI ca rezistenta... desi ma indoiesc :D .. dar totusi 440 cai ? mi se pare exagerat.

Cutia de R32 ultima generatie e altceva decat cea de GTI.
Te rog fi atent la ce spun si nu imi amesteca informatile dupa bunul tau plac.
DSG de R32 este cea mai solida de fapt nu s-a testat cea de R36 dar cred ca e si mai buna.
Pe GTI probabil ca un 400cp nu e o problema doar cuplul sa nu sara de 500 si sa nu intre brutal.
Tocmai am venit de cateva saptamani de la Essen unde am purtat discuti pe acesta tema si chiar era venit un tip cu una care facea 330cp si mergea de multe luni in forta, era masina casei de tuning.
daca vrei sa crezi bine daca nu astea sunt informatile obtinute de mine si eu tind sa-i cred.

Alex_55 02-01-07 19:34

si eu stiam ceva de genul asta ca nu ar suporta mai mult de 250-300 de cai DSG-ul, lumea mai face confuzii si zice ca pe veyron tot DSG este dar doar numele a mai ramas acolo, cutia de pe veyron este facuta de o firma din anglia care face cutii pt masinile de formula 1, din cate stiu eu...

Bemelo 02-01-07 20:08

1 Attachment(s)
Cei de la Audi au venit cu o noua cutie de viteze pe noul R8. R-tronic . Nu am gasit mare lucru despre ea dar se pare ca e o secventiala. Cert e ca nu este o DSG.

- ''Gearbox choices are a standard 6-speed manual or the new Audi R tronic sequential gearbox. This semi-automatic unit operates via steering wheel mounted paddles or the beautiful console mounted stick. The system has been optimized by Audi’s motorsports division for use in the R8. The resulting system is said to shift extremely fast as well as offering perfect rev matched downshifts. The R tronic gearbox can also be operated in a fully automatic mode.''

-''Audi R tronic sequential-shift gearbox. With R tronic (similar to the Gallardo's EGear setup), Audi's shift-by-wire technology provides quick shifts and an outstanding power-to-weight ratio, the automaker says. Sport or automatic modes can be selected.''

Pare promitatoare :D ..

Alex_55 02-01-07 20:26

oare de ce nu este si asta DSG si este secventiala !?!

All times are GMT +2. The time now is 00:49.

- Copyright 2026 4Tuning