![]() |
Re: bmw116 vs. golf 5 vs. seat leon???
Quote:
|
Quote:
http://www.romanialibera.ro/tehnolog...ni-224996.html |
Quote:
tractiunea asta spate nu poate cum sa bata fizica. mereu o sa fie diferenta mare intre spate vs fata iarna. sunt avantaje si dezavantaje, nici o tractiune nu are doar avantaje. |
Quote:
|
Poti sa ai tu si mama sistemelor,cand te duci,te duci cu tot cu ele.Tu chiar crezi ca daca intri intr-o curba de 80 grade,cu 100 km/h te salveaza esp-ul ?
|
Dificultatea unei curbe e data de raza de curbura, asa ca raspunsul e "da", ba chiar nici n-ai nevoie de esp daca raza e suficient de mare.
|
Am avut E36 fara DCS si E46 cu DSC si cu niciuna nu am ramas impotmolit. Si daca as fi ramas mai mult ca sigur ramanea si unul cu tractiune fata. Conteaza in primul rand cauciucurile. Si la E46 NICIOADATA nu a intrat DSC-ul fara sa vreau eu ;) Basmele cu tractiunea spate si consumul mare la BMW sunt deja in raft langa Harap Alb.
- Eu as lua BMW-ul fara discutii, se adreseaza altui segment de piata. |
Quote:
majoritatea masinilor bubuite iarna sunt cu tractiune spate. pe curbe iarna(dar si pe ploaie ori pietris) este belea cu bmw(tractiune spate, in general). multi care vb despre bmw ca face si drege, sunt copii puerili care joaca nfs, nu este chiar asa. Quote:
|
Nu, in cazul de fata e ca si cum ai avea de ales intre a fi cel mai bun dintre cei mai prosti sau cel mai prost dintre cei mai buni ;)
|
Quote:
Tu ai zis ca rwd nu bate fizica iar eu am zis ca nici fata n-o bate, nu am zis pe nicaieri ca ar fi superioara iarna. Am mers si inca mai merg cu fwd, nu m-am nascut in bmw, si da, fwd e un pic mai sigura DOAR daca restul conditiilor sunt IDENTICE: cauciucuri, masa si distributia de mase, nivel de precizie esp, chiar si forma caroseriei influenteaza la vant. Nu vad mare diferenta intre e46 si G4, de ex, ba chiar esp-ul la G4 mi se pare ca lasa roata sa patineze prea mult pana taie din putere, chestie care e cam aiurea la deal cu aderenta slaba. |
Quote:
Eu ce am scris acolo, ca nu face minuni? Ti se pare tie ca am vrut sa intru cu 200 in curba pe zapada si am dat vina pe dsc daca am sarit in sant? |
as merge pe mana 1'er cu ochii inchisi, tocmai pentru tractiune spate, sisteme de siguranta performante, distributie lant, look, brand, calitatea materialelor la interior, etc
grupul vag face masini de taranus, fara sa jignesc pe nimeni. interioare din plastic de PET'uri, care se exfoliaza in 3 luni, motoare din anii 90, probleme pe electrica in 8 din 10 cazuri. la capitolul intretinere, toate 3 sunt la fel de ieftine, numai ca un 1'er cade o data, si vagurile cad de 2, cam asa e procentajul. nu-ti fie frica de rwd...o data ce intelegi sa nu-ti subestimezi masina, si riscurile tractiunii spate, totul e ok. mergi pe mana seriei 1, n-o sa regreti niciodata |
Adevarul e ca in ultimii vreo 10 ani, VAG nu mai foloseste materiale de calitate la interior (poate chiar PET-uri reciclate, cine stie). Dar am avut surpriza ca in 5 ani cat are masina mea sa nu se exfolieze nici macar un butonas si sa nu scartiie interiorul in nici un punct. Si recunosc ca plasticul din interior e un pic mai calitativ decat cel de Logan (macar nu te zgarii pe la colturi).
Mentionez ca desi are doar un amarat de 1.6 MPI, cei 102 cai sunt in mintile lor, se asaza binisor pe sosea si nici nu e nevoie sa imi iau un avant prea mare in depasiri, ba chiar cateodata ma mir cum se duce cand o calc 'blana'. Chiar daca am spus si mai sus, nu recomand motorul asta datorita consumului. Si daca as fi avut bani mai multi la vremea respectiva, tot BMW as fi ales. Sa fac si eu un top al preferintelor: 1. BMW 1er (poate 120d) 2. Seat Leon 3. VW G5 Primele doua pentru look-ul mai agresiv. |
Quote:
Ce spui tu este valabil si la un BMW si la un Golf si la un A3, etc., adica daca intri in curba prea tare o pierzi si chiar nu conteaza pe ce parte ai tractiunea, pentru ca la viteza mai mare dsc-ul reactioneaza mult mai agresiv si nu poti sa-l dai de fund din acceleratie. Pericolul poate sa apara pe gheata unde aderenta este atat de mica incat sitemele nu mai fac fata. Sunt agresiv pentru argumentul tau tipic de fan VAG partinitor, apari cu o poveste stupida si irelevanta in care normal apare marca BMW (in cazul de fata). In conditiile scrise de tine un VW sau un Audi nu derapa, numai BMW-ul i se intampla !???? Este normal ca tractiunea fata sa fie mai buna iarna decat cea spate, dar din motive de plecare de pe loc, nu de derapaj in curbe(cand masinile au sitem de tractiune). In cazul de fata si la iernile din Romania asta este un argument slab in favoarea Golf si Seat. In afara de acest motiv nu prea vad argumente in plus in favoarea lor. O zi buna! |
Vreau sa iti dau niste informatiii despre golf V, am avut 2, unul cu 1.9 TDI si unul cu 1.6 FSI, BMW seria 1, nu am condus, iar cu seat leon am mers numai cativa kilometri cand si-a luat un prieten, asa ca nu mi-am facut o impresie. Golf-urile si 1.9 si 1.6 sunt masini de drum intins, nu prea ai ce face cu ele in oras, 1.6 devine vioi la o turatie de 3000-4000 rpm, dar risti sa ajungi la destinatie cu o durere serioasa de cap, ca si zgomotul e pe masura daca mergi sportiv. Eu as zice sa nu iei cutia de 6 trepte deoarece e mizerabila, la 1.9 nu intra a 5-a decat cand avea chef, iar la 1.6 agatau cam toate treptele, iar 1 nu intra la semafor decat dupa ce bagai in prealabil a 2 a, si urneai masina din loc cu ea :o. In rest golf V e o masina bunisoara, cu o tinuta de drum decenta.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:49. |
- Copyright 2026 4Tuning