Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Cum Schimbati Vitezele (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/27709-schimbati-vitezele.html)

Doctorul 26-11-06 13:33

Re: Cum Schimbati Vitezele

daca apuci sa vazi ca nu mai trage ca intra in rosu pierzi timp,trebuie exact inainte sa intre pe rosu,problema este ca trebuie sa sti unde e pe rosu masina ta,adik daca o modifici nu mai are aceleasi ture,poate urca mai mult poate mai putin....

arzoiu 20-12-06 16:40

george p unde ai invatzat u sa schinbi asa ??
q asa fac si eu cand ma dau la ea :D

DolusD 20-12-06 19:58

lasa tu pana intra pe rosu , mai bine fi atent cand incepe sa intrerupa motoru , la mine cand intrerupe motoru am schimbat repede (ridic pedala de acceleratie la jumatate si am schimbat ff repede viteza) , acu depinde de fiecare , yo am dacie , altu poate are bmw dar tot la fel se maniefesta , doar nu ma apuc sa stau cu ochii pe turometru k sa schimb la anumite turatii , mai bine fi atent la drumu si schimba dupa ureche si in functie de masina bineintzeles !

Doctorul 20-12-06 20:37

dar te gandesti ca la motoarele turbo mai au si lag...si ridicarea pedalei ar fi o idee proasta.si inca ceva poti sa faci cursa pedalei f scurta..si la fel si cea a ambreiajui ,ca sa fie brusc;) asta e parerea mea...eu am condus dar la varsta mea eu nu am experienta necesara ca sa vb....

Alexutzzz 23-12-06 05:51

la motor schimb:cand am 11000rpm( acolo intra linia rosie) iar la 10500 am cuplu max,cand ajung acolo las gazu de tot in acelasi timp strang ambreiaju actionez schimbatorul si dupa gazu la max ( trag gazu la max doar daca am dat a 3 a:D ca daca din a 1 a in a2 a daca schimb la 11000 ma zboara pe o roata) la mine totu dureaza m ai putin de 1 sec

George_P. 23-12-06 10:13

Quote:

Originally Posted by arzoiu (Post 668708)
george p unde ai invatzat u sa schinbi asa ??
q asa fac si eu cand ma dau la ea :D

Cum unde??

Pe strada normal...:lol:

Danwerty 23-12-06 16:44

io am saturn si e cam ciudat. Cand ma dau la ea, schimb vitezele foarte repede dar iau piciourulde pe acceleratie in secunda aia cand schimb viteza.
Iar daca nu ma intrec si doar merg normal, nu mai e nevoie sa o accelerez cand pleaca de pe loc...trebuie doar sa dau drumul la ambreiaj. 8)

DolusD 23-12-06 16:53

da sa nu facetzi k mine sa tragetzi tare de levier k acu 2 zile am ramas cu el in mana , sa rupt din nuca ( e vb de dacie) :evil: , nu am mai auzit pe nimeni sa rupa schimbatoru` de viteze dar la mine sa intamplat !

GTA 24-12-06 23:18

Pe rand......

arzoiu 25-12-06 12:44

dawerty poi u ai diesel ;;) ?? ,q altfel nu vad qm pleci u numai cu anbrajuu ;;)

3SGE 25-12-06 13:08

Quote:

Originally Posted by arzoiu (Post 674236)
dawerty poi u ai diesel ;;) ?? ,q altfel nu vad qm pleci u numai cu anbrajuu ;;)

Si benzinarul pleaca numai din ambreaj. Doar ca nu trebuie sa-l lasi brusc.

sebaaa 25-12-06 14:02

de acord cu mihai88 aici, si cu altii de pe topic.. stai cuminte, si knd faci 18 ani, iei carnetu, iei masina si toate cele.. vino la legale, nu pe strada.. e muult mai sigur si mai ieftin asa.. ;) d-aia le si zice LEGALE!

arzoiu 25-12-06 15:26

poi asta stiu dar la 75 de cai nush daca pot sa plec de la semafor doar cu anbreaju ;)

Peter4ever 25-12-06 19:11

iti eu plec eu dacia papuc de 1,6 doar cu ambreaj destul de brusc facem pariu ??? merge si la 320i

Doctorul 26-12-06 15:19

aici ma pricep si eu:D....la opel astra 1.7d de 90cp pleaca numai cu ambreiajul(asa plecam eu mai incet) iar la lada(a mea) daca este motorul rece si dai drumu la ambreiaj destul de repede se opreste motorul(ambreiajul este f brusc)

All times are GMT +2. The time now is 01:17.

- Copyright 2026 4Tuning