Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 21-11-06, 19:21   #1
Doctorul

Stage 5

Default Cum Schimbati Vitezele

salut,in aceasta categorie vreau sa spuneti cum credeti ca este cel mai bene sa schombati vitezele la o cursa:
1.uni tin acceleratia la podea,cand schimba viteza ciupesc ambreiaju si schimba(in acest tip acceleratia fiind la podea)
2.cu luarea 10% a acceleratiei in timpul schimbari
3.cu luarea 90+% in timpul schimbari
4.alt tip

multumesc!
Doctorul is offline   Reply With Quote
Old 21-11-06, 20:11   #2
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Cum Schimbati Vitezele

doctore ce curse mama ca n-ai carnet... apropo:degeaba duci tu acceleratia la podea ca in orice treapta ai fi tu masina iti urca cum poate motoru nu cum e pedala...deci la max tot va urca treptat ,asa ca dc sa duci in podea ca taranu cand poti treptat tu din picior daca cunosti masina..in fine vino cu carnetu tu si apoi vorbim
Old 21-11-06, 20:13   #3
Doctorul

Stage 5

este o intrabare pt. cunostinte,pt. aprofundare intelegi
Old 21-11-06, 20:19   #4
DolusD

Stage 5

DolusD's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[DACIA]
[MERCEDES]

depinde si de sofer si d masina , yo unu cand fac liniutza si schimb viteza ridic pedala putzin peste jumate , depinde de fiecare !
DolusD is offline   Reply With Quote
Old 21-11-06, 23:11   #5
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

Doctore,nu stiu cum tie ti se pare ca topicul tau are legatura cu vreo problema(defect) macanica\electrica a masinii,dar mie mi se pare ca n-are,iar tehnici de pilotaj sunt discutate foarte pe larg in multe topicuri.Si foarte serios la cursurile de pilotaj.Asa ca tu mai intai invatza sa circuli civilizat pe drumurile publice si apoi umbla dupa chestii care au ca prima conditie in a fi puse-n aplicare ,niste testate-foarte bune instincte,viteza de reactie si de decizie si alte cateva chestii despre care iti poti face O Idee dupa minim 1 an de condus intensiv (cel putin 20km/zi/zilnic. Pana atunci,e mai bine sa nici nu te gandesti la asa ceva,poti face rau si tie si altora(asa cum s-a mai vazut) si ai putea fi obligat sa-ti satisfaci pasiunea pilotand pe sub paturi,intr-o camera...dintr-un loc pe care-i bine sa-l eviti sau macar daca vei face un popas acolo ,sa o faci pentru un viitor MULT mai bun,nu pentru ca te prostesti pe drumurile publice nenorocindu-i si pe altii...
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 07:55   #6
danutSZY

Stage 4

danutSZY's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by lascarica View Post
Doctore,nu stiu cum tie ti se pare ca topicul tau are legatura cu vreo problema(defect) macanica\electrica a masinii,dar mie mi se pare ca n-are,iar tehnici de pilotaj sunt discutate foarte pe larg in multe topicuri.Si foarte serios la cursurile de pilotaj.Asa ca tu mai intai invatza sa circuli civilizat pe drumurile publice si apoi umbla dupa chestii care au ca prima conditie in a fi puse-n aplicare ,niste testate-foarte bune instincte,viteza de reactie si de decizie si alte cateva chestii despre care iti poti face O Idee dupa minim 1 an de condus intensiv (cel putin 20km/zi/zilnic. Pana atunci,e mai bine sa nici nu te gandesti la asa ceva,poti face rau si tie si altora(asa cum s-a mai vazut) si ai putea fi obligat sa-ti satisfaci pasiunea pilotand pe sub paturi,intr-o camera...dintr-un loc pe care-i bine sa-l eviti sau macar daca vei face un popas acolo ,sa o faci pentru un viitor MULT mai bun,nu pentru ca te prostesti pe drumurile publice nenorocindu-i si pe altii...
..........corect......dar marea greseala pe care o fac majoritatea care au permis de 1-2 zile e practicarea curselor pe drumuri publice.......experienta (zero)+teribilismu+prostia=PATUL DE SPITAL.......daca vreti sa va aratati talentul veniti la curse organizate legal sau la VTM......acolo se arata talentu si nu pe drumuri publice!!!!

danutSZY is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 08:23   #7
beck

Stage 5

beck's Avatar

are si omu o curiozitate ..

daca e masina ta iei picioru din gaz, daca e inchiriata sau imprumutata poti sa schimbi cum vrei
beck is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 08:25   #8
br01tim

Stage 4

br01tim's Avatar

doctore frate unde vrei u sa aplici sfaturile pe care u le asteptai de la noi?pe calculator,la NFS Carbon?stai bai baiatule in banca ta si vorba lu LASCARICA,ca bine vorbeste,invata intai sa stapanesti bine de tot masina si apoi gandeste-te la curse!am vazut destui cu carnet de o saptamana care se credeau Alonso si care din pacate au sfarsit-o rau,asa k gandeste-te intai la viata ta si apoi la cat ti se umfla tie bilutele cand ai viteza prin oras........
br01tim is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 09:53   #9
danutSZY

Stage 4

danutSZY's Avatar

Member of:
[VW]

ma.....nu vreau sa par nebun dar nu stiu cine le-a dat carnetu la kamicaze de soferi.......ca degeaba circuli tu frumos pe drumuri cu masina si respecti viteza legala ca vine unu ca asta si da in tine de te mai baga si la 2 metri sub pamant(doamne fereste ca bat in lemn acu).......si ca de fiecare data vinovatu scapa teafar si nevinovatu ajunge la morga......io ca politai le-as lua carnetu la nebuni ca astia si l-as rupe in fata lor.....!!!!!!.....ma kamicaze ce sunte-ti.....potoliti-va cu teribilismu ca nu ajunge-ti nicaieri!!!!!
danutSZY is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 10:21   #10
mihai88

Stage 5

mihai88's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by Doctorul View Post
salut,in aceasta categorie vreau sa spuneti cum credeti ca este cel mai bene sa schombati vitezele la o cursa:
1.uni tin acceleratia la podea,cand schimba viteza ciupesc ambreiaju si schimba(in acest tip acceleratia fiind la podea)
2.cu luarea 10% a acceleratiei in timpul schimbari
3.cu luarea 90+% in timpul schimbari
4.alt tip

multumesc!

la punctu 4. iti dau io alt tip

intai fa 18 ani
inscriete la cursuri
invata
SCHIMBA-TI MENTALITATEA de zmeu,ca dupa ce ai permisu esti cel mai tare de pe sosea si porcarii dastea
inscriete la examen,da examenu,IA examenu FARA SPAGA....adica pe spatele tau mai pe romaneste
fa poze si iati permisu
cum scrie si mai sus lasa figurile de zmeu(stii ce vreau sa spun),ca degeaba ai carnet de 2 sapt si familia iti arunca gogosi pe la gratii,si mai si si 1-2++++ persoane pe constiinta

treaba asta am facut-o io si sa stii ca imi merge f bine,am mai ascultat de un sfat,etc si uite ca nu imi arunca nimeni gogosi pe la gratii,asa ca lasa schimbatu vitezelor si teribilismu asta pe care il au toti de pe la varsta de 15 ani cand se urca intr-o masina merg 10 metri si gata schumacher scrie pe ei

poate ca o sa iasa discutiii pe ce am scris mai sus dar faza e ca cam am dreptate mai ales la partea cu mentalitatea

salut si bafta.....ca ai nevoie
mihai88 is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 10:50   #11
Spot

Stage 5

Spot's Avatar

-cel mai adecvat raspuns este cel oferit de lascarica dupa parerea mea,restul raspunsurilor sunt zise cu rautate si asa cu o mare...superioritate fatza de cel care a deschis topicul.Jalnice raspunsuri!
-majoritate ati dat raspunsuri de genu:"ba baiatule ia-ti carnetu intai"..sau"bai lasa cursele si teribilismul"...dar totusi de unde ati tras voi concluzia ca el de-abia asteapta sa ia carnetul si sa se "dea" pe strazile Romaniei?...el a pus o simpla intrebare pentru aprofundarea cunostiintelor pentru ca atunci cand probabil va simti nevoia sa incerce astfel de lucruri sa foloseasca diferite sfaturi,opinii etc....nicidecum sa incerce ca un dement astfel de lucruri pe strazi.Presimt ca e si el destul de sanatos mintal incat sa inteleaga astfel de lucru....no disrepsect!
Spot is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 11:57   #12
Doctorul

Stage 5

1.pt. lascarica acest topic se incadreaza si la howto,2.pt. totii :nu ma luati in batjocora din cauza virstei mele,sunt alti mult mai mari ca mine care confunda sunetul bov-ului si zic ca e de la turbina sau nici macar timpurile motorului,...etc.3.dak intreb asta nu inseamna ca maine ma duc si fac liniute asa ca lasati-o mai moale cu faza de 18 ani ca sunt destul de constient,am sa ma pregatesc pe camp sau in alta parte,in nici un caz in loc public,iar faza cu teribilismul nu ma caracterizeaza,am vazut ce poate face o masina scapata de sub control

Last edited by Doctorul; 22-11-06 at 11:59.
Old 22-11-06, 15:09   #13
George_P.
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

George_P.'s Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by mihai88 View Post
la punctu 4. iti dau io alt tip

intai fa 18 ani
inscriete la cursuri
invata
SCHIMBA-TI MENTALITATEA de zmeu,ca dupa ce ai permisu esti cel mai tare de pe sosea si porcarii dastea
inscriete la examen,da examenu,IA examenu FARA SPAGA....adica pe spatele tau mai pe romaneste
fa poze si iati permisu
cum scrie si mai sus lasa figurile de zmeu(stii ce vreau sa spun),ca degeaba ai carnet de 2 sapt si familia iti arunca gogosi pe la gratii,si mai si si 1-2++++ persoane pe constiinta

treaba asta am facut-o io si sa stii ca imi merge f bine,am mai ascultat de un sfat,etc si uite ca nu imi arunca nimeni gogosi pe la gratii,asa ca lasa schimbatu vitezelor si teribilismu asta pe care il au toti de pe la varsta de 15 ani cand se urca intr-o masina merg 10 metri si gata schumacher scrie pe ei

poate ca o sa iasa discutiii pe ce am scris mai sus dar faza e ca cam am dreptate mai ales la partea cu mentalitatea

salut si bafta.....ca ai nevoie

Tu ai o caruta de ani mai mult ca el??

Ce te vezi asa sus??

Asa te repezeau si pe tine altii cand aveai 16 ani??Si acum ce-ai zis... "hai sa ma razbun".

Mai intai corecteaza-ti "inscriete" si "iati" si dupa aia vino si da-te mare si tare la el...

Si voi ceilalti la fel,tot asa v-ati repezit,baiatu' a intrebat politicos si l-ati tratat ca pe ultimul om din lumea asta....

Dar asa este romanul nostru,se arunca cu capul inainte...
George_P. is offline   Reply With Quote
Old 22-11-06, 15:36   #14
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

vezi poate mai intai apesi si tu pe pedala... vezi cum simti pedalele si apoi te hotarasti tu dupa cum simti masina... dar fazele cu "ia-ti permisul inainte de toate" chiar sunt pe bune... inainte sa incerci astfel de lucruri o sa trebuiasca mai intai sa ai permisu... mai multe o sa te lamureasca si instructoru... eu am avut norok de unu super jmeker care mi-a aratat si cum sa plec de pe loc cu a 3-a... cel mai bine ar fi sa ai putina rabdare si sa vezi cum te descurci cu masinile si apoi cand te obisnuiesti cu condusul poti sa incerci experimente...

numa' bine!
Old 22-11-06, 15:55   #15
adibose

Stage 3

adibose's Avatar

Member of:
[AUDI]
[Anonymous Motorsport ]

pe bune, daca intreba unul din admini sau cineva mai hmmmz cunoscuzt, sareati fiecare cu cate o idee mai nastrusnica despre cum se schimba vitezele in mod sportiv!
pe baza intrebarii lui (la categoria How to?) puteti dezvolta foarte simplu idei nu?!?

in fine, ar fi trebuit sa intre un adevarat sportiv cu motor si sa spuna, pt astia care n-au masina peste 300 d CP sa nu atinga acest topic! cum te-ai fi simtit? hmm nasol nu k esti marginalizat!

hai sa ii spunem omului (chiar si fara carnet cum el) cum se schimba vitezele sportiv)

Eu unul nu tin pedala (Acc) in fund, o ridic total dar nu dezlipesc piciorul d ea.
schimbarea se face in cateva fractiuni de secunda, si nu-mi dau seama de celelalte miscari )
nu merg p ideea cu accel in fund si schimbat rapid k sa nu pierd ture...castigul nu e mare in schimb riscul da... (gandesste-te k ratezi treapta...ce faci ? )

bafta!

LE: credeti ca ii salvati viata tanarului dk ii sugerati mai intai sa-si ia permis? credeti k pe baza spuselor voastre el s va urca in masina tatalui si va face probe in cartier? poate k da ))))))) e pielea lui in joc!

Last edited by adibose; 22-11-06 at 15:59.
adibose is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -