Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxim) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/260594-masina-second-vs-masina-masina-veche-vs-masina-3-4ani-maxim.html)

22VIN 27-05-11 09:00

Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4353945)
Am un amic cu un a4 diesel din 2000, cumparat o data cu golful meu, nu are casco, nu a avut nevoie de nimic niciodata.

Si daca se intampla sa n-ai nevoie tot nu stri ca sa schimbi farurile matuite si capota plina de puncte de la pietre. Sau parbrizul prea zgariat. Se gasesc multe lucruri de facut cu CASCO daca chiar vrei.

morghen 27-05-11 09:04

Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi

sincer m-am cam saturat sa surubaresc...masina a devenit ceva necesar pt deplasare la servici...si ceva care trebuie sa fie gata de un drum de cateva mii de km oricand...si oricat de dragi mi-ar fi masinile mai vechi...adevarul e ca trebuie sa ai mult timp(si bani) ca sa le mentii in forma....si timpul nu prea mai e ceva de gasit de la o anumita varsta.

Pana acum as fi votat masini vechi cu banul jos pe care sa mai surubaresc....dar adevarul e ca nu mi-as mai lua masina mai veche de cativa ani.

Cumva...trist....dar..totusi...chestia asta cu masinile vechi nu moare asa usor.....inca mai sunt cateva masini vechi care le-as cumpara :)
De ex. pt mine un 944TS sau un 986 inca prezinta interes.

Gixer 27-05-11 10:46

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4353074)
Distribuţia la BMW e pe lanţ, şi nu cade, nici măcar la rupturi de maşini..

Nici eu n-am vazut inca un Bmw la care sa-i cada distributia asa din senin, si am vazut multe motoare de bmw pe lant(mai sunt din generatia veche si pe curea precum 1.6, 1.8 si 2.4td).....n-avem noi bani de benzina sa atingem prin uzura normala durata de viata a unei astfel de distributii....probabil colegu' se referea la masini medium si low precum Fiat, Ford, Opel, PSA si japonisme cu distributie pe curea.

22VIN 27-05-11 11:34

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4354530)
probabil colegu' se referea la masini medium si low precum Fiat, Ford, Opel, PSA si japonisme cu distributie pe curea.

Eu la Astra am lant deci asta nu-i un criteriu...

daniwmk 27-05-11 12:25

Am avut si masini noi si masini second pana acum.
Satisfactia a fost intitdeauna mai mare in cazul masinilor noi.

"new is new and old is old"

aleks 27-05-11 23:16

Toţi ne-am dori ca în locul maşinii noastre să avem acelaşi tip, doar generaţia 2011. Ăsta e un truism. Nu toată lumea îşi şi permite asta.

lord_wader 28-05-11 11:05

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4352875)
Eu prefer masina noua cumparata ori in leasing ori cu banii jos.
Ambele masini din semnatura mea sunt luate de noi, una in leasing alta nu.
Astra a fost cumparata in oct '05, deci are mai bine de 5 ani jumatate.
Nu bate nimic, nu troncane nimic..

Nu ma intelege gresit, nu te acuz, nu te fac mincinos :D sau laudaros dar vrei sa zici ca o masina de 5-6 ani rulata 95.000km prin Romania nu are nici o vibratie si zgomot cat de mic la plasticele din bord mai ales pe drum denivelat, usile nu scartzaie deloc, scaunele cand te asezi in ele nu fac zgomote de la arcuri uzate, etc si masina e ca noua?

22VIN 28-05-11 12:22

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 4356775)
Nu ma intelege gresit, nu te acuz, nu te fac mincinos :D sau laudaros dar vrei sa zici ca o masina de 5-6 ani rulata 95.000km prin Romania nu are nici o vibratie si zgomot cat de mic la plasticele din bord mai ales pe drum denivelat, usile nu scartzaie deloc, scaunele cand te asezi in ele nu fac zgomote de la arcuri uzate, etc si masina e ca noua?

Dar nici n-am zis asa ceva:lol:
M-am referit la batai sau zgomote aiurea de la motor/mecanica (inclusiv usi, care nu, nu scartaie deloc); in interior se deduce automat ca unele plastice se mai aud, geamul de la sofer scartaie usor de la praf cand il ridic iar scaunul s-a uzat. In Romania nu conteaza ca ai masina low-cost, medium sau premium, toate incep sa scoata zgomot de la plastice dupa o perioada.

Gixer 28-05-11 18:21

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4356872)
Dar nici n-am zis asa ceva:lol:
M-am referit la batai sau zgomote aiurea de la motor/mecanica (inclusiv usi, care nu, nu scartaie deloc); in interior se deduce automat ca unele plastice se mai aud, geamul de la sofer scartaie usor de la praf cand il ridic iar scaunul s-a uzat. In Romania nu conteaza ca ai masina low-cost, medium sau premium, toate incep sa scoata zgomot de la plastice dupa o perioada.

Quote:

Depinde de ce masina e vb si de cum a fost intretinuta. De ex pot sa-ti spun ca la Lada Niva la 1100km ii scartaie plasticele de nu-i voie chiar si la inclinari in curbe daramite pe teren. Masinile de teren premium dupa 95mii km abea si-au facut rodajul si la suspensii si facuti mai mult pe la tzara.

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4354641)
Eu la Astra am lant deci asta nu-i un criteriu...

Si ford si fiat au multe modele pe lant, dar majoritatea sunt pe curea.

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 4354792)
Am avut si masini noi si masini second pana acum.
Satisfactia a fost intitdeauna mai mare in cazul masinilor noi.

"new is new and old is old"

Da, numai ca mai nou singura diferenta este starea, si este asa precum zici tu nu pt ca cele noi sunt mai bune ci doar pt ca cele vechi nu sunt intretinute perfect.

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4356026)
Toţi ne-am dori ca în locul maşinii noastre să avem acelaşi tip, doar generaţia 2011. Ăsta e un truism. Nu toată lumea îşi şi permite asta.

Quote:

Originally Posted by axealex (Post 4356358)
Noua in rate sa nu mai surubaresc nimic la ea

Cred ca practic oricune si-ar dori asa ceva, mai ales pt oras si drumuri lungi un TDCI pana in 1.4 litrii cu consum mediu de 3% .....eventual cineva care ar putea pune de-o parte minim 1000E pe luna poate nu.

GTR 28-05-11 21:00

Quote:

Iti arat eu de masina de 6 ani, 170 k de km (de la 90 k in RO), nu bate nu scartie absolut nimic, nu s-a schimbat nimic pe parte de mecanica, imbinari, etc., doar rotita de la idrive si s-a stricat blotooth-ul.

StefanAlex 28-05-11 22:05

Salutare ,

Pentru mine cea mai buna varianta a fost masina de 3, 4 ani cumaparata cu banii jos. Mai pica cate ceva dar macar stii ca e masina ta. Cu ratele , imprumuturile etc. nu am fost niciodata de acord.

REPTYLE 28-05-11 22:40

am votat " Mai veche dar nu foarte veche cu banul jos si in timp mai surubaresc "
pentru mine ,anul de fabricatie nu are mare relevanta in alegerea unei masini..atata timp cat se prezinta in stare tehnica ok

lord_wader 29-05-11 14:18

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4357789)
Iti arat eu de masina de 6 ani, 170 k de km (de la 90 k in RO), nu bate nu scartie absolut nimic, nu s-a schimbat nimic pe parte de mecanica, imbinari, etc., doar rotita de la idrive si s-a stricat blotooth-ul.

Te cred ca exista asa ceva mai ales daca nu ai prins multe gropi la activ sau daca ai mers pe asfalt bun, eu am ramas insa surprins ca la Opel ar fi posibil, o masina nu f. scumpa. Nu ma refeream la super zdranganituri(gen dacia 1310) in timp ce rulezi pe asfalt ci la mici zgomote care se aud din bord pe drumuri rele sau de tzara.

Gixer 30-05-11 15:45

Quote:

Originally Posted by StefanAlex (Post 4357893)
Salutare ,

Pentru mine cea mai buna varianta a fost masina de 3, 4 ani cumaparata cu banii jos. Mai pica cate ceva dar macar stii ca e masina ta. Cu ratele , imprumuturile etc. nu am fost niciodata de acord.

Da, asta atata timp cat ai 4-5 mii E pt o masina de 3-4 ani low-class.
Totusi mai nou la noi, cu prosteala cu creditele poti fi chiar mai sarac, deci fara acei 4-5 miiE dar cu salar de 18-20mil cu care poti cumpara in rate o masina noua middle-class de 15-20miiE.....la fel si cu masina de 3-4 ani pe care poti sa o iei cu credit de nevoi personale, pe care sa-l platesti 8-10 ani.

Deci totul se rezuma la cum preferi sa platesti, cat si cand o anumita masina sau tip de masina, si bineinteles ce fel de masina.

22VIN 30-05-11 16:02

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4361766)
cu salar de 18-20mil cu care poti cumpara in rate o masina noua middle-class de 15-20miiE

Tu cu un astfel de salariu ti-ai lua masina de 15-20k E?
Un leasing pe 5 ani pentru o masina de 15000eur ar fi cam 300eur/luna. Ti-ai cheltui mai bine de jumatate din salariu pe o masina? (asta in cazul in care ti l-ar aproba cineva, ceea ce mi se pare putin probabil)
Vorbeam intr-un post de-al meu despre masina pe care ti-o permiti cu adevarat, fara sa faci sacrificii majore pentru ea.

La un salariu de 18-20mil te multumesti cu un Logan.

All times are GMT +2. The time now is 09:46.

- Copyright 2026 4Tuning