Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   blow off valve pe Bora 1.9 tdi (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/24553-blow-off-valve-bora-1-9-tdi.html)

Swat-Cat 19-11-06 14:22

Re: blow off valve pe Bora 1.9 tdi

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8 (Post 577413)
Si eu am auzit la Bucuresti un Leon modelul nou negru.
Sincer nu cred ca este real.Este imposibil ca la 1000 de rpm sa ai asemena presiune sa se auda atat de tare.Cred ca este ceva electronic.
Ai vazut motorul ?

exista simulatoare de bov :))

EVOLUTION8 19-11-06 16:01

Pai altfel nu se explica :D

bluey 19-11-06 17:35

Tipul nu are simulator.Este un BOV cu o constructie mai speciala.Am inteles ca nu are furtunul de vacuum clasic.

Djorkaeff 19-11-06 17:45

nu n-am furtun clasic de vacum, n-are furtun de vacum deloc. este un spacer pt diverter valve-u de fabrica.

Djorkaeff 19-11-06 17:52

intr-un fel sau altul, toate sunt bov, chit ca are un adaptor din care iese un furtun prin care bov-ul recircula aerul, chit ca e in mod atmosferic si elibereaza presiunea in afara galeriei.
diverteru masinii recircula aerul, spacerul pe care il am este practic un adaptor care scoate aerul in strada in loc de galeria de admisie.
dat fiind faptul ca diverteru original al masinii este controlat electronic, raspunsu la apasarea si eliberarea pedalei de acceleratie este ireprosabil, fapt ce nu se poate realiza asa usor cu un bov declansat de schimbari de presiune pe furtunu de vacum.

p.s. as fi editat postul dar zice ca au trecut 5 minute de cand l-am pus :|

200SX 19-11-06 20:16

dap dar daca nu ai asa ceva de fabrica sa montezi un bov pt TDI cu tota electronica aferenta costa ceva, eu am auzit de scoruri de 400-500E pt un sistem complet cand un bov de benzinar se invarte pe la 100-200E

Djorkaeff 20-11-06 00:23

dap, pt diesel in jur de 500 am auzit si eu, asta pt ca-i trebuie un alt sistem de declansare ca dieselu n-are vacum. cea de la hks pe care o vreau eu este in jur de 200.

Morro 20-11-06 16:10

scuze de offtopic ... dar ... al tau e leonul ala negru cu jantele negre? a trecut intr-o seara pe langa mine si nu intelegeam ce naiba se intampla ... l-am mai vazut dupa aia pe strada si intr-adevar fassaie TARE si la turatii destul de joase din cum auzeam eu motorul ala ....

ce sa zic ... F TARE!

Djorkaeff 21-11-06 22:21

da, el e :P
de cand ajunge la 1.4 bar fasaie aproximativ la fel, iar asta se intampla de pe la 2500 rpm

beck 22-11-06 08:26

ajunge la 1.4 bari ?

Djorkaeff 22-11-06 08:55

da, pe la 1,4 ajunge, dar presiunea in galerie scade dupa 4500rpm din cauza ca turbina e destul de mica...

FreaK_Bv 23-11-06 10:01

salut....
in legatura cu BOV-u...
eu am o skoda octavia 1.8 20v turbo...am gasit o gramada de BOV-uri ...dar eu acum ceva timp am aflat ca turbina mea are geometrie variabila...si nu gasesc un BOV cu geometrie variabila...ma ajuta cineva???
mersi mult!

bluey 23-11-06 10:22

Quote:

Originally Posted by FreaK_Bv (Post 633679)
salut....
in legatura cu BOV-u...
eu am o skoda octavia 1.8 20v turbo...am gasit o gramada de BOV-uri ...dar eu acum ceva timp am aflat ca turbina mea are geometrie variabila...si nu gasesc un BOV cu geometrie variabila...ma ajuta cineva???
mersi mult!

BOV cu geometrie variabila??
N-am auzit dar din cate stiu nu are legatura BOV cu tipul turbinei.
1,8T are geometrie variabila?Nu are wastegate???

FreaK_Bv 23-11-06 10:34

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 633700)
BOV cu geometrie variabila??
N-am auzit dar din cate stiu nu are legatura BOV cu tipul turbinei.
1,8T are geometrie variabila?Nu are wastegate???

din pacate are geometrie variabila...:((
si miau zis multi...ca nu are nici o pb turbina...dar daca pun un blowoff normal o sal bulesc...ca isi ia multe socuri...pentru ca presiune scade si creste de cateva ori in 30 de secunde...:( astept un sfat....

bluey 23-11-06 11:02

Quote:

Originally Posted by FreaK_Bv (Post 633710)
din pacate are geometrie variabila...:((
si miau zis multi...ca nu are nici o pb turbina...dar daca pun un blowoff normal o sal bulesc...ca isi ia multe socuri...pentru ca presiune scade si creste de cateva ori in 30 de secunde...:( astept un sfat....

Din pacate chiar nu am nici o idee cum va afecta BOV-ul functionarea turbinei sau a VNT-ului.Incearca la HKS.
Eu am fost multumit de BOV-ul de la FORGE 2 ani dupa care a inceput sa se uzeze.
Imposibil sa nu existe BOV pentru A3/S3 1,8T, e cam acelasi motor din cate stiu.
Desi parca nu prea am auzit 1.8T sa faca fsss.

All times are GMT +2. The time now is 22:39.

- Copyright 2026 4Tuning