Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   xenon vs halogen (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/238387-xenon-vs-halogen.html)

aleks 08-03-11 23:01

Re: xenon vs halogen

Tocmai m-am oprit 30 de secunde pe dreapta să treacă de mine un meltean cu xenoane în faruri şi în proiectoare la un Hyundai Santa Fe, trăiască familia lui şi a celorlalţi cu xenoane în faruri fără lupă.
Bine că nu deranjaţi voi pe nimeni, numai restul cu care vă intersectaţi sunt nebuni şi au probleme cu vederea...

JunKer_hP 14-03-11 19:22

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4154329)
Tocmai m-am oprit 30 de secunde pe dreapta să treacă de mine un meltean cu xenoane în faruri şi în proiectoare la un Hyundai Santa Fe, trăiască familia lui şi a celorlalţi cu xenoane în faruri fără lupă.
Bine că nu deranjaţi voi pe nimeni, numai restul cu care vă intersectaţi sunt nebuni şi au probleme cu vederea...

pai e bine si fara lupa, cum am eu , da macar am bunul simt sa le las jos de tot si asa nu deranjez pe nimeni

22VIN 14-03-11 20:28

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 4169686)
pai e bine si fara lupa, cum am eu , da macar am bunul simt sa le las jos de tot si asa nu deranjez pe nimeni

Deranjeaza si asa dar nu orbesc. Oricum, pe un drum tipic romanesc, neiluminat, deranjeaza pana si halogenele reglate bine.

aleks 14-03-11 22:57

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4169937)
Deranjeaza si asa dar nu orbesc. Oricum, pe un drum tipic romanesc, neiluminat, deranjeaza pana si halogenele reglate bine.

Şi tu ai dreptate... ce să facem, nu putem schimba ţara :) Mai o groapă, mai un hop, te ţii cu privirea de marginea drumului şi te rogi să treacă odată mai repede :lol:

_anaconda_ 14-03-11 23:18

Pe drum denivelat si/sau gropi si xenonul oem cu autoleveling si lupa conceputa pentru asa ceva oscileaza de la deloc deranjant la arsura de retina :-).

@ aleks - am intalnit si eu o data xenon pe proiectoare de Santa FE, deranjau de la sute de metri distanta. In schimb pe far are lupa si nu cred ca deranjeaza, chiar daca e aftermarket.

G0rdy 15-03-11 06:51

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4170421)
Pe drum denivelat si/sau gropi si xenonul oem cu autoleveling si lupa conceputa pentru asa ceva oscileaza de la deloc deranjant la arsura de retina :-).

@ aleks - am intalnit si eu o data xenon pe proiectoare de Santa FE, deranjau de la sute de metri distanta. In schimb pe far are lupa si nu cred ca deranjeaza, chiar daca e aftermarket.

apropo de desteptii care merg cu proectoarele aprinse(zi/noapte si fara ceatza) mai nou am abservat ca daca tot s-au ieftinit xenoanele de ce nu ar pune si pe proiectoare ca de..e fitza.Traine-ar neamu'

Predator 15-03-11 09:59

Full xenon. Da bine la vanzare.
Daca s-ar face o auto-nivelare mai rapida, poate as fi si eu fan xenon.

john17 15-03-11 11:14

1 Attachment(s)
Autolevellingul e gandit pt a compensa pozitia farurilor functie de incarcarea masinii (la fel ca si reglajul manual la farurile clasice/halogen, doar nu dai din butoane la gropi), nu denivelarile drumului! De aceea nu reactioneaza rapid.
Stiti ce este lumina orbitoare aflata la ~60 m? Nu, nu e ozn, e doar un autovehicul echipat cu xenon aftermarket si cu faza mica aprinsa...

Tzzantaru 15-03-11 13:15

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 4171175)
Autolevellingul e gandit pt a compensa pozitia farurilor functie de incarcarea masinii (la fel ca si reglajul manual la farurile clasice/halogen, doar nu dai din butoane la gropi), nu denivelarile drumului! De aceea nu reactioneaza rapid.
Stiti ce este lumina orbitoare aflata la ~60 m? Nu, nu e ozn, e doar un autovehicul echipat cu xenon aftermarket si cu faza mica aprinsa...

asta daca ai dat de el noaptea poti sa-ti iei adio de la vedere.pana la destinatie mergi chior dupa instinct.daca-ti mai da si-un blit...iti proiecteaza visele pe luneta :D

22VIN 15-03-11 14:28

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4171003)
Full xenon. Da bine la vanzare.
Daca s-ar face o auto-nivelare mai rapida, poate as fi si eu fan xenon.

Dupa cum a zis si colegu', autolevelingul se bazeaza pe un senzor de inclinare a masinii; la mine acel senzor este folosit de autoleveling si, daca ai, de suspensia ce se autoregleaza in functie de incarcarea masinii.

Cred ca asta te-ar interesa mai degraba: https://www.youtube.com/watch?v=TO2fu_oEYZY

Predator 15-03-11 14:34

Da stiu ca am gresit. Nu e nevoie sa veniti toti. Nu am studiat tehnologia farurilor ca nu prea m-a interesat. Ramasesem cu impresia ca auto levelingul este obligatoriu la xenoane din cauza ca sunt deranjante ochilor si variaza si in functie de teren.

La Insignia e bi-xenon pe un singur far, cu obturator pentru high beam si pattern change, e si mai complicat acolo. Ceva asemanator si la Mercedes.

22VIN 15-03-11 14:46

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4171605)
Da stiu ca am gresit. Nu e nevoie sa veniti toti. Nu am studiat tehnologia farurilor ca nu prea m-a interesat. Ramasesem cu impresia ca auto levelingul este obligatoriu la xenoane din cauza ca sunt deranjante ochilor si variaza si in functie de teren.

La Insignia e bi-xenon pe un singur far, cu obturator pentru high beam si pattern change, e si mai complicat acolo. Ceva asemanator si la Mercedes.

Si autolevelingul si spalarea de faruri sunt obligatorii la farurile cu xenon. Dar, din pacate, autolevelingul nu tine loc de faruri adaptive... Dar fara el ar fi chin, gandeste-te cum te-ar orbi lupele unui meltean reglate la maxim in sus pe o masina cu portbargajul incarcat.
Oricum, dac ai lupe nu inseamna ca nu orbesti; depinde ce lupe ai. Sunt 1000 modele de faruri aftermarket ieftine cu lupe care-s asa de proaste incat bat prin copaci si prin ochii celorlalti. Dupa mine cel mai indicat e sa ai farurile originale cu lupe, dar de regula daca nu cumperi masina cu ele e destul de scump sa le iei dupa, chiar si SH.

Da, la Insignia/Astra este ceva complicat, se adapteaza in functie de multe conditii: viteza, drum, alti participanti la trafic. Este o optiune destul de scumpa, dar eu sunt de parere ca atunci cand iti iei masina, decat sa-ti pui jucarii de gen 1000 boxe sau ecrane color mai bine investesti in ceva cu adevarat util, cum ar fi farurile.

Predator 15-03-11 14:55

Lupe bune poti lua din SUA, din masinile dezmembrate. Retrofit direct la cele de baza. Ce se gaseste prin Hong Kong si altele e replica ieftina.

Spalatoarele de faruri se pun la xenon din cauza ca mizeria pe suprafata sticlei farului provoaca asa numitul glare (nu cunosc exact traducerea in romana) care iar e deranjant.

Sunt multi melteni care au masini de pa` germania cu farurile reglate sa lumineze varful stalpului si cuiburile de berze.

julaikos 16-03-11 07:39

lupe bune se pot lua de la dezmembrari si de la masinile europene nu doar de la americane,sau o sa-mi spui ca lupele de vw,mercedes nu sunt la fel de bune?

sunt foarte multe masini in afara de insignia care au ambele faze intr-o singura lupa,nu sunt la fel de adaptive ca cele de insignia dar ca si lumina mai mult ca sigur sunt la fel...
ce nu-mi place mie este ca autolevelingul asta de multe ori este deranjant,multe masini vazute au farurile reglate muuuult prea sus :rolleyes2 si in categoria asta intra in primul rand SUV-urile care te rup la ochi in retrovizoare...

iar xenonul aftermaket pus pe faruri normale nu e chiar atat deranjant daca dupa montaj mai petreci ceva timp sa si reglezi farurile,becurile in far(cele h4 au mici reglaje pentru fiecare bec in parte) dar romanu le tranteste acolo si iese pe drum cu toate luminile aprinse...uneori montand si becurile invers :evil:

Predator 16-03-11 11:53

Bre jula,

Din SUA iei tot xenoane de modele europene. Sunt mai ieftine. Pana in Regat transportul e apa de ploaie. Si de vama nici nu se pune problema.

Toate alea cu far intr-o lupa, se numesc bi-xenon. Ca exemplu a fost insignia aia e.

All times are GMT +2. The time now is 13:09.

- Copyright 2026 4Tuning