![]() |
Re: Ghid de mers economic (8 pasi pentru a-ti salva portofelul)
Quote:
Parerea mea este ca frana de motor nu face parte din arsenalul de manevre corespunzatoare unui mers economic. Consumul meu la un Opel Astra F Caravan 1.6i monopunct.........cu toate eforturile in afara nu a scazut niciodata sub 8...iar in oras sub 11.Masina are 237.000 km fara nici un fel de interventie.....consuma ulei....si nu trage cum ar trebui.Am incercat toate metodele de reducere a consumului.....care s-au dovedit inutile.Stiu clar ca acum 60.000 km masina consuma la drum lung pe autostrada cu fix 110kmh pe ceas....din full in full...4.3l /100 km.Acum totul este dat peste cap. Nu stiu care este cauza acestui consum marit de benzina....poate dati idei. |
ai mers de curand pe autostrada de ai scos consumul ala? te tragea o freza pe A2 si erai in frana de motor...vezi, si nu crezi ca iti scade consumul ...
si consumu ala de 11 e in oras, da in tulcea sunt multe dealuri deci la ses consuma 7%, esti in grafic nu te mai panica. |
@ mikafly sonda lambda sau debitmetru.mai exact o sa vezi daca faci o diagnoza.
La a mea nu prea e recomandat sa scot cheia.Ca se blocheaza volanul:) |
Quote:
Debitmetru nu am.....motorul e un c16sz de opel.......nu exclud sonda lambda.....desi la testul cu "agrafa"....mi-a dat codul de eroare de la senzorul de detonatie....aka knock sensor. |
Quote:
Peste medie, dar in grafic. ___________________________ Marius Tutorial economic |
| All times are GMT +2. The time now is 19:40. |
- Copyright 2026 4Tuning