![]() |
Re: FIBRA DE STICLA
Quote:
|
Quote:
Bara de pe masina mea te asigur ca nu o sa crape,pentru ca a fost facuta de la zero din spuma poliuretanica si apoi imbracata in trei straturi de fibra. Ai dreptate intr-o singura privinta,modelul dupa care m-am inspirat este un M6 intr-adevar.Cum arata pe masina mea..parerile sunt impartite:),numa' bine!;) |
Quote:
si ca sa te lumnez bara aceea o folosesti ca model de pe care vei lua matrita! lucrari de genul sunt la tot pasul cu carpeli cu bandouri astupate1daca vrei sa astupi bandouri fa-o cu tabla! |
Quote:
|
Quote:
In legatura cu bara da, daca este mult chit o sa crape dar se poate face matrita dupa bara si apoi isi toarna alta perfect dreapta. |
Re: Body kit fibra de sticla
Citeste si tu aici , nu mai umple forumul cu topicuri aiurea si intrebari care au mai fost puse de 100 de ori .
https://forum.4tuning.ro/657-fibra-st...ra-sticla.html In legatura cu cata fibra intra , masoara si tu spoilerul( lungime , latime) si calculeaza suprafata ( aproximatriv) in metri patrati si apoi in functie de densitatea fibrei , 100, 20 , 400 , 600 , etc intra mai multa rasina.Chestia asta trebuie sa ti-o spuna cel de la care cumperi fibra si rasina.De exemplu un spoiler de dacie 1310 are 2,60 m cu 30 cm . Intrevarile tale au fost puse aici https://forum.4tuning.ro/22-troublesh...i-sfaturi.html Daca ai timp sa citesti o sa intelegi cum sta treaba. |
Quote:
|
scuze daca deranjez dar nu am gasit punctul 5 de la primul post din thread.
daca poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste idei....as vrea la o fabia sa ii astup bandourile si sa ii scot suportul de numar din bara fata. problema e ca daca tai acel suport o sa ramana o mare gaura pana pe partea cealalta si nu stiu cum as putea sa o astup...ceva idei? |
Quote:
|
as vrea sa iasa din asta http://www.dezmembrarionline.ro/medi...ia--EkWOCY.jpg asta http://i51.tinypic.com/108b4sz.jpg. numai ca as vrea sa ramana gaurile unde vin proiectoarele, vreau sa scot doar suportul de numar si bandourile. astept niste ideei si ceva sfaturi cum ar trebuii sa fac adica ceva pasi de urmat pentru astuparea lor. precizez ca la suportul de numar daca il decupez de acolo ramane gaura si nu stiu cu ce ar merge umpluta
|
Quote:
|
As vrea sa construiesc o capota pentru motor de la 0 dupa placul meu , nu ma astept la rezultate spectaculoase de la prima incercare .Drept matrita m-am gandit sa folosesc un material asemanator cu cel pe care il folosesc marile companii constructoare de masini atunci cand fac macheta aceea maro pe care o sculpteaza ,si anume m-am gandit la pamant galben moale (lut) . Ar fi o idee buna ?
Nu am mai lucrat pana acum cu asa ceva dar din ce am inteles eu fibra se face cam asa : 1)Matrita se acopera cu o solutie sau cu ziare pentru ca acel clei sa nu se lipeasca de matrita . 2)Dupa acoperirea matritei se dau doua straturi de clei. Primul se lasa sa se intareasca iar peste cel de-al doilea se aseaza fibra (materialul asemanator cu tesatura sacului (sper sa nu gresesc)). 3)Peste acest material se mai da un strat de clei. 4)Dupa intarirea ultimului start de clei se da cu chit apoi se slefuieste pana cand se ajunge la o suprafata netede si fara denivelari. 5)Se vopseste. In cazul in care am inteles gresit ii rog pe cei in masura sa corecteze ceea ce am scris . In cazul in care nu am gresit , este de ajuns un singur start de fibra pentru o capota sau este prea subtire ? |
Quote:
1.Tai spoilerul tau pe unde am facut eu cu negru (la bandouri ). 2.Tai alta bucata de plastic din alt spoiler(vechi, rupt) umpic mai mare decat gaura pe care o ai acum in spoilerul tau. 3.pui bucata de plastic deasupra gauri(pe exterior) si apoi pe interior trasezi conturul ca sa stii pe unde sa tai. 4.O tai si o lipesti cu un pistol de lipit plastic de spoilerul tau . 4,1:poti sa pui o tabla pe dedesubt mai mare decat bucata de plastic care inlocuieste bandoul , apoi bucata de plastic o prinzi de tabla cu pop-nituri si tabla de spoilerul tau ca sa fii siguri ca nu o sa mai cada e akolo. 4,2:In locul tablei poti sa pui fibra de sticla ca sa fii siguri ca nu o sa se dezlipeasca prea repede bucata de plastic. 5.Dupa ce ai facut tot ce am scris mai sus dai pe spoiler cu chit de finisaj ca sa astupi pop-niturile si lufturile dintre plasticul pe care tocmai lai pus si spoiler. Cel la care am vazut ca a facut asa ceva a folosit chit Standox. (easy spachitel 140 , made in germany) . |
ca sa vedem daca am inteles: imi tai o bucada de plastic fix cat bandourile pe care o prind cu pistol de plastic de bara mea, apoi o imbrac in fibra nu? dar din ce am vazut eu nu se lipeste fibra de plastic......asa ar merge si la gaura aia mare unde e suportul de nr?
|
fibra nu mai pui decat pe dedesubt ca sa o intaresti , pe exterior pui chit de finisaj dar sa fie ceva bun .si la numar faci la fel sau...
la numar nu mai este nevoie sa tai , pui un alt plastic peste suportul la numar unde vine "groapa" aceea si prinzi o bucata de plastic de bara ca sa vina la fata cu restul spoilerului cu popnituri si apoi chit de finisaj la final. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:29. |
- Copyright 2026 4Tuning