![]() |
Re: Masina noua hatchback compacta - buget 13.500 Euro + 3 tichete REMAT
Am vazut eu cum trage 1.4 T , dar pe 500 nu pe bravo , si nu mai am nevoie de 2.0 :lol:
|
Din pacate ma intereseaza. Acum am banii astia dintr-o vanzare a unei case. Traiesc dintr-un salariu ca tot omul. Au importanta destul de mare costurile de exploatare, taxe, etc.
|
Atunci mergi pe 1.4.
Uite, eu la Astra (1.4) am facut RCA pe 1 an cu 350ron. La Vectra (1.8 ) costa dublu. Pentru 400cmc in plus. |
Vad ca s-au dat la fund dealerii astia. Ramasese sa ma contacteze azi in legatura cu drivetest si ala de la Opel si cel de la Renault.
|
Probabil le merge prea bine, vand prea multe masini si nu mai au nevoie de inca un client. :) Asa sunt romanii, afaceristi din tata in fiu.
Daca poti sa iti cumperi Mazda 3 de 2.0, ma refer daca ai banii, du-te fa un test drive si daca iti place ia-o. Nu te uita la 2 3 milioane in plus pe an la RCA, Mazda vs Fiat fac masini mult mai fiabile, sunt in alta liga, din pacate pentru Fiat. Consumul la 2.0 aspirata si 1.4 turbo va fi cam la fel, in jur de 11 12 in oras si 6 7 in exterior in functie de cum conduci. Din experienta mea cu turbo italiene as putea sa pariez ca o sa iti consume mai mult Fiat-ul. Bottom line, daca iti place Mazda 3 si ai bani de un 2.0 si vrei o masina cu care sa nu ai batai de cap,mergi pe Mazda. |
Quote:
|
Nu e vorba de astra, e vorba de Fiat Bravo. Asta 1 la mana, 2 la mana, e un vis frumos si umed si la Astra consumu' ala urban :) .
|
Quote:
La Fiat nu stiu cum sta treaba. |
In bucuresti un Logan de 1.4 aspirat care are vreo 400 de kg mai putin decat Opel Astra consuma cam 10 urban. In Bucuresti locuieste cred si initiatorul topicului.
E bine totusi ca esti optimist :) Eu zic ca 10 e un consum mult mai realist decat ce declara Opel sau oricine, e la moda sa faci acum masini economice, macar pe hartie. Si depinde enorm de stilul de condus. Daca ai un turbo, esti tentat sa ii dai in trompa, 1.4 ala nu se clinteste pana nu intra turbo adica probabil pe la 3000 rpm deci esti tentat sa mergi turat ca sa simti cat de cat ceva. Problema asta nu exista la 2.0 ala de pe Mazda 3, motoarele mari pe masini mici sunt un vis. |
Astra: cuplul de 200nm il are de la 1850rpm la 4900rpm. In ziua de azi nu prea mai auzi sa se faca motoare cu un turbo lag asa de mare (sa intre la 3000rpm). Tocmai asta e si motivul consumului mic, turbo intra devreme, arderea se face foarte eficient => consum mic.
Si eu apreciez mai mult un 2.0 aspirat, dar pentru mers mult in oras nu stiu daca l-as alege. |
Trebuie musai test drive facut cu masinile, adevaru' e ca pe hartie e o chestie, in practica altceva. Conteaza enorm masina,feedbacku' n shit, cum te simti la volan, cum miroase, cum se simte directia,cutia, eu daca as fi in situatia sa imi cumpar masina noua as testa orice, si citroen si renault si opel si fiat si mazda si honda si dacia sandero :)
|
Trebuie luat in calcul si faptul ca motorul 2.0 aspirat de la Mazda e practic imposibil sa crape, daca il intretii rezonabil (revizii si fara abuzuri prea mari cand nu e cazul, gen motor rece) nu are ce sa se strice. Un motor turbo e mai pretentios si exista mai multe chestii care se pot strica, mai ales in cazul unei exploatari irationale. Foarte probabil Mazda 3 e "mai masina" decat FIAT (la fiabilitate, calitatea interiorului, etc). Eu am avut ocazia sa conduc Mazda 3 1.6 105CP modelul trecut si este foarte ok, cel nou nu are cum sa fie decat mai bun. Puterea era suficienta dar nu te dadea pe spate.
PS - Ciudat cum 1.6 126CP de la Cee'd te-a dezamagit, probabil ai ramas obisnuit cu motorul turbo testat inainte. Un motor aspirat trebuie turat mai mult ca sa dea tot ce poate, sigur Cee'd -ul ala pe intervalul 3500-6500 tragea bine. Pret / dotari / calitate Kia sta ok, un Pro Cee'd in bugetul tau (chiar mai putin) il iei cu o gramada de dotari, 126CP si un design frumos (ma refer la pro cee'd nu la cee'd) din punctul meu de vedere. Calitatea interiorului nu e rea, cel putin la banii astia e greu sa ai pretentii de premium. |
La calitatea interioriului si design Fiat ii desfiinteaza pe toti,inclusiv pe M3. Kia este o masina lesinata cu orice motorizare, e o masina de buget si atat fara nici o pretentie de sport. Fiat are 5 ani sau 100 de mii de km garantie deci nu ar fi o problema fiabilitatea motorului, eu ma refer la alt gen de probleme, pe articulatii si pe partea electrica, boli clasice Fiat care te dispera.
|
La design e chestie subiectiva dar la calitatea interiorului asa buni zici ca sunt Fiat ? Nu am avut tangenta cu multe modele dar am calatorit cu Linea, Punto si Grande Punto, Linea e ... iar celelalte 2 sunt ok dar nu te dau pe spate (ma refer la calitatea interiorului, a finisarilor, la materiale). As merge pe Mazda. Cat despre motor, ai dreptate, ai garantie, la inceput sigur nu o sa fie probleme, ma refeream in viitor. Acum depinde si cat tii masina. Cat despre trenul de rulare, daca frecventezi drumuri nasoale crapa la orice masina, daca e mai sensibila din fire atunci e nasol, o sa schimbi intr-o veselie capete de bara, bucsi, pivoti, etc si nu stiu cat sunt acoperite de garantie astea + ca aia de 5 ani si 100 000 km nu cuprinde si capitolul asta din cate stiu. E cu chicite garantie asta, trebuie citite clauzele amanuntit.
Cat despre Pro Cee'd 1.6 126CP, nu am zis ca e sportiva sau cine stie ce masina performanta dar iti faci treaba cu ea. Sunt undeva la 10 kg / 1 cp deci nu e rau. |
Si eu tot pe Mazda as merge, chit ca nu am condus, as merge "pe hartie" cum ar veni, de aia ii tot zic sa se duca sa faca test drive,dar sa faca test drive cu motorizarea pe care vrea sa o cumpere, nu sa mearga cu 1.6 si sa i se para lenes fata de turbo de pe fiat.
Eu chiar nu pot sa ii inteleg pe dealeri, au cazut in nas vanzarile de masini noi si cand vine cineva interesat ar trebui sa il iei cu sucuri si cafele, sa-l rogi cu masina, nu sa ii dai ignore. Tara asta nu inceteaza sa ma uimeasca. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:09. |
- Copyright 2026 4Tuning