![]() |
Re: BMW e30s50 turbo by EPS
Quote:
|
nu stiu cum au facut optimizarea, dar iti spun comparativ cu masina mea masurata la vremea respectiva cu 400 awhp (4x4) la roata (STI, avand pierderi teoretice pe transmisie de 25%), el avand 450 la motor....si m-a invins cu toate ca teoretic nu era posibil.
sunt intr-adevar multe elemente de luat in calcul, au fost si alte mici probleme la mine, dar rezultatul nu poate contestat :). |
Parerea mea, am mai zis si pe alte threduri masina, se misca foarte bine datorita faptului ca este o masina foarte echilibrata. Nu stiu cum e etajarea cutiei de viteze, dar nu cred ca scade sub 5000rpm, si din grafice se vede ca practic el are puterea respectiva pe TOATA plaja de turatie folosita la drag , si nu doar un peakpower mare. Ar fi usor de comparat daca si Elspa ar avea un grafic dyno din perioada respectiva, sa vedem daca teorie = real life :D
|
3 Attachment(s)
graficul meu din perioada aia e distrugator :), practic masina tinea puterea cu o diferenta de 3-6 cai toata plaja pana la 8000 ture....si cu toate astea :)....
|
Quote:
|
pai nu-i chiar asa, cifrele mele sunt la roata, si generic pentru 4x4 inmultesti cu 1.25...
|
Quote:
oricum ca putere la roata el vad ca are ~430whp. ps: la tine daca ziceai ca ai pierderi de 25%, ar trebui sa inmultesti whp cu 1.33. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:04. |
- Copyright 2026 4Tuning