![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Apoi bmw nu e marca mea preferata, nici Vag-ul nu e, nu vorbi fără să ştii ;) Orice alta marcă poate face bmw-ul, chiar un oltcit nu intru in detalii ca nu al meu,.şi la fel de bine a făcut şi maşini din grupul Vag,bine modificat dar nici la cai oponenţilor ;) Eu mi-am inchis aici offtopicul cred că ar fi cazul să il opriţi şi voi şi să trecem la subiect ;) |
Quote:
NU STIAM CA TRACTIUNEA POATE FACE DIFERENTA LA TOPSPEED ! DECI PROMIT CA O SA IMI IAU RWD CA SA PRIND 250 LA ORA.. CA GOLFU MEU CU FWD E SLAB LA 209 LA ORA ! Cine de cine radea? si cine rade la urma? Chiar tu m-ai facut sa rad ! :D :lol: Nu stii cum sa o mai dai ca sa iasa ca tine! |
Quote:
O să scriu īn engleză poate prinzi mai bine ;) Quote:
|
Ok, la modul general despre FWD vs RWD.( ca de la asta a inceput discutia ). deci care e treaba cu argumentul cu topspeed ? nu inteleg !
Stiu ce e un RWD si ce face el . Mai ales cand vorbim de performante !! ( si ma refer la performante..nu porcariile care le-am aratat noi ) |
Quote:
Normal ca la o masina cu tractiune spate, la plecare "cu scartz", ( l-am citat pe ilustrul Audist PDVlsd addicted) centrul de greutate tinde sa mearga spre rotile care trag, crescand aderenta. Chit ca are 100 cai sau 500 tot se lasa de spate si tot pune puterea pe strada mai eficient. Ca mai exista si exceptii e posibil dar tine de alte aspecte, altele decat legile fizicii. |
Da, dar la masini de putere relativ mica-medie.. nu conteaza f mult daca e RWD sau FWD .
La puteri mai mari deja, fwd nu mai are nici un rost. |
Parerea mea personala ca o masina se merita sa fie pe benzina doar daca este un motor sport, si masina la fel cu o echipare sport incepand de la clasa mica cu minim 170 cai.
|
poate imi explica si mie unu dintre ilustrii ingineri de pe threadu asta de ce o masina fwd de 200cp accelereaza mai incet decat una rwd de fix aceeasi putere, sa zicem de la 100 kmh la 200 kmh. masini cu aceleasi rapoarte in cutie, aceeasi greutate, aceeasi aerodinamica, etc...ca eu unu nu pot sa-mi dau seama
|
Quote:
Pierderile de putrere sunt foarte mari de la motor la roti ajungand si la valori de >20%, sunt diferente chiar si la acelasi tip de transmisie, diferenta poate fi mare chiar si intre 2 diferentiala cu acelasi raport. Revenind la topic, masinile diesel sunt din ce in ce mai atragatoare, motoarele diesel sunt tot mai rafinate si mai performante. Raman la parerea ca pt. o masina de familie chiar si cu valente sportive e mai bun dieselul, iar pentru o sportivitate pura ramane incontestabil benzina. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|