Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/161217-masina-10-000-euro-masina-second-aceiasi-bani.html)

xxdadixx 31-12-09 18:37

Re: Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani?

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2937215)
A fost preferinta ta. Eu prefer o masina noua, nu sa miros ba.n.ile altora.

Si ca sa fie totul perfect perferi doar femei virgine fara sa le bagi limba in gura :lol::lol:

dolb 31-12-09 18:39

Quote:

Eu prefer o masina noua, nu sa miros ba.n.ile altora.

tocmai asta'i faza ! ca daca iei o masina de 8000km, nu miroase nici o basina! Iar nemtii nu's ca noi romanii de mancana fasole , se ft si se bas in masini! Ei au grija de ele . Sunt chitrosi ;) daca ma intelegi.
Quote:

In fine... Sa inteleg mai bine si tu esti "ANTI-LOGAN" mda putin imi pasa.........
Un an nou fericit tuturor !!!:)

Cum ai ghicit!? Exact..sunt antilogan..urasc loganu..frate nu mai dorm noaptea daca nu stiu ca am spart un cauciuc logan! Eu mi-am facut casco special, si intru in toate loganurile care le vad... LE URASC ! Aaaaaaaaaargh...

Nu mai pot..ma duc sa dau cu bata intr-un logan ! .:lol:

_anaconda_ 31-12-09 18:46

Quote:

@ dolb, Sincer nu vreau sa intru in polemica, cu nimeni.
A fost preferinta ta. Eu prefer o masina noua, nu sa miros ba.n.ile altora.
P.S 1: Uita-te in primul post al initiatorului acestui thread, sa vezi ce a scris despre Logan.
P.S 2: In fine... Sa inteleg mai bine si tu esti "ANTI-LOGAN" mda putin imi pasa.........
Un an nou fericit tuturor !!!:)

Doar ca nu prefera Loganul asta nu inseamna ca e anti-Logan.

Quote:

Originally Posted by Dripci (Post 2937184)
Relevant postul, desi nu sunt de acord la partea cu
Nu neaparat e mai usor de intretinut, sunt inca de parere ca, de ex, Dacia..Renault..sunt masini scumpe la intretinere.

La ce te referi cand spui asta ? Eu sunt de parere ca Dacia este un brand ieftin de intretinut, ba chiar printre cele mai ieftine de pe piata. Incepand de la costurile la manopera&stuff de la reprezentanta pana la costul pieselor. Faptul ca nu sunt atat de ieftne pe cat ar vrea unii (totusi nu mai suntem pe vremea daciei 1300, calitatea pieselor cat si a serviciilor a crescut deci e normal sa creasca si pretul) este un lucru dar comparativ cu alte brand-uri sta chiar bine.

Nici nu are rost o comparatie cu brand-uri premium (Audi/BMW/Mercedes si altele mai putin populare la noi gen Lexus, Saab, Volvo) deci trecem la altele mai "pamantene" gen Hyundai. Kia, VW, Toyota, Citroen, Peugeot, etc unde castiga atat la costul pieselor (in general) cat si la manopera. Cu 350-450 lei te poti duce la o revizie si te incadrezi cu manopera + filtru aer + filtru ulei + ulei (in special al alea pe benzina care sunt mai usor de intretinut). Aceeasi revizie la un Hyundai Accent 1.5 CRDI de exemplu costa cu 50-75% mai mult, am o ruda care a trecut de la Logan 1.4 MPI la un Accent 1.5 CRDI si costul intretinerii e mult mai mare, situatia se mentine si la piese. Deci, de ce e scumpa de intretinut ? Faptul ca e mai mult ca la un Daewoo Matiz de exemplu nu inseamna ca e scumpa, comparata cu concurenta castiga in majoritatea cazurilor.

Apoi, prin intretinere nu se refera doar la revizii / piese ci si la asigurare/impozit. Un casco la Logan e foarte ieftin cam la toate firmele, o asigurare pe alte masini gen Golf, Accent, Astra, Vectra, etc e mult mai scumpa. La fel si impozitul, in general masinile respective au motoare mai mari de 1.4 sau chiar 1.6 (ar fi si cazul, de obicei sunt mai grele si daca pui 80CP pe 1300 KG sunt lesinate rau) deci costul la impozite si alte chestii creste.

Comparatiile revizie Logan la reprezentanta vs Golf in spatele casei sunt aberante, trebuie comparate ambele in aceeasi situatie. De 400 lei cred ca ca nici nu te scuipa cei de la o reprezentanta VW-Audi deci clar nu intra o consumabile + manopera.

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2936864)
Eu nu as da banii pe un logan pentru ca merita mult mai putin decat cer francezii pe el.

De ce ti se pare scump ? Mie raportul pret/calitate/dotari/motorizare mi se pare chiar bun la Logan, mai ales alea in jurul a 8000 euro. Ce alte masini similare la banii aia gasesti ? Pai nu prea gasesti deci cum e (mult) prea scump Loganul pentru ce ofera ? Daca ar fi asa inseamna ca toti producatorii cer mult mai mult pe masinile lor decat merita ceea ce nu e adevarat, deci chestia cu Loganul e prea scump cam pica, doar nu vroiai varianta full option 1.6 16v/1.5 dCi 85 la 7000 euro si ala standard la 4000, nu ?

================================================== ================================================== ==============

Eu sunt adeptul (destul de inrait) masinilor noi, cam asta a fost modul de operare in trecut atat in familie cat si la rude. Varianta SH as lua-o in calcul doar daca masina ar fi schimbata constant o data la 1-2 ani, perioada in care pierzi sume mari din valoarea unei masini noi deci nu merita, in rest - masini noi fara doar si poate.

dolb 31-12-09 18:56

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2937256)
Doar ca nu prefera Loganul asta nu inseamna ca e anti-Logan.

merci ! Nu prefer loganul, insa il consider bun(a) ca masina si ca pret. Doar ca nu sunt adeptul masinilor noi

Quote:

De ce ti se pare scump ? Mie raportul pret/calitate/dotari/motorizare mi se pare chiar bun la Logan, mai ales alea in jurul a 8000 euro. Ce alte masini similare la banii aia gasesti ? Pai nu prea gasesti deci cum e (mult) prea scump Loganul pentru ce ofera ? Daca ar fi asa inseamna ca toti producatorii cer mult mai mult pe masinile lor decat merita ceea ce nu e adevarat, deci chestia cu Loganul e prea scump cam pica, doar nu vroiai varianta full option 1.6 16v/1.5 dCi 85 la 7000 euro si ala standard la 4000, nu ?

mai sunt niste chevroleturi, fiat, kia..etc in jurul pretului ala! deci nu-i singurul loganul, insa este cel mai bun pt tara noastra de rahat.

Dripci 31-12-09 18:57

@_anaconda_
Injector VW Passat, Golf 4, Sharan Caddy, Audi A4 1.9 TDI
Bosch
650.00 RON
Injector Dacia Logan 1.5 Diesel
Delphi
850.00 RON

_anaconda_ 31-12-09 19:00

Esti sigur ca asta este pretul la reprezentanta ? Dar la variantele pe benzina ? La alte piese gen faruri/oglinzi/kit distribuitie/ambreiaj/placute de frana/vopsitorie/compresor ac/etc tot asa sta treaba ? Parca am o retinere sa cred asta :).

xxdadixx 31-12-09 19:01

Quote:

\Daca ar fi asa inseamna ca toti producatorii cer mult mai mult pe masinile lor decat merita ceea ce nu e adevarat, deci chestia cu Loganul e prea scump cam pica, doar nu vroiai varianta full option 1.6 16v/1.5 dCi 85 la 7000 euro si ala standard la 4000, nu ?

De ce nu? Pe tot ce pui mana in masina aia se simte nu iefin foarte ieftin, cand te urci in ea miroase a magazin de papuci chinezesti ( cauciuc si plastic ) motoare antice luate de la gunoi de la renault si vandute credulilor. Uita-te la usa, uita-te la garnituri, vezi si ditamai arcul din portbagaj. Normal ca pentru Tache care si-a dat 1310-le e o super masina la fel si pentru neamtu zgarcit in mare parte venitura dar totusi 8000 de euro sunt foarte multi bani pentru o masina ca Loganul.
Poate sa fie cel mai ieftin asta nu e o scuza sa-l cumperi daca ai alte alternative.

_anaconda_ 31-12-09 19:05

1.2 16V (75CP) , 1.6 16v (105-110CP), 1.5 dCi (85CP), 1.5 dCi (105CP) in niciun caz nu sunt gunoaie de motoare si nu sunt nici vechituri, sunt o gramada de masini cu motorizari similare sau chiar mai slabe.

1.4 8V si 1.6 8V se incadreaza la vechituri dar macar sunt fiabile si oricum ai alternative.

Bun, chestiile enumerate de tine sunt adevarate dar cum ai fi vrut sa ai o masina ca asta la 8000 euro (cu dotarile aferente) fara sa sacrifici unele lucruri (multe dintre ele nefiind esentiale) ? Din moment ce zici ca e prea scump inseamna ca sunt alte masini care ofera acelasi spatiu, aceeasi cp, aceleasi dotari ca Loganul dar la bani mai putini...care sunt alternativele mai bune (dpdvd calitativ, al dotarilor, motorizare, etc) la bani mai putini ? Mie imi scapa...

xxdadixx 31-12-09 19:12

Alte alternative adica "SECOND HAND"
Motorul de 1.6 16v are doar 15 anisori.

_anaconda_ 31-12-09 19:19

Evident ma refeream la masini noi, nu ti se pare normal ca la asta sa faci referire cand spui ca e mult 8000 euro pentru un Logan care e NOU ? Asa si mie mi se pare jaf la drumul mare un Seria 3 cu dotarile/motorizarea si calitatea respectiva la 30-35000 euro cand pot sa imi cumpar una SH la 50% din pret sau un seria 5 cu mult mai multe dotari si materiale mai de calitate so...RUSINE BMW !!! Comparatiile se fac nou-nou daca vrei sa evidentiezi ca o masina e prea scumpa pentru ce ofera. Asa pot sa imi cumpar un Rolls Royce/Bentley de 30 de ani cu o suma nu prea mare si am anumite chestii care nu exista la masini medii fie ele si premium (vopsit manual & co).

Motorul ala o avea cati ani o avea (dar nu cred ca 15) dar a fost "updatat" la EURO4 si posibil sa mai fi suferit anumite interventii. In plus asta este valabil la ORICE constructor, pastrezi un motor (cu interventii minore) multi ani, sau chiar crezi ca aia mai cunoscuti fac ceva complet nou la fiecare 3-5 ani ?! Si BMW a folosit anumite motoare mult si bine, si BMW are 116i cu 120 CP (fata de 110CP la renault...wow ce diferenta colosala), si 3.0 biturbo de la BMW este practic un motor aspirat mai vechi cu anumite modificari. Deci se intampla la case mai mari asa ca nu e ceva alarmant, mai ales in sectorul low cost.

110 CP din 1600 CMC benzina sau 1500 cmc - 105CP (116d are 2000cmc si 115CP dar taxele tot de 2000 cmc sunt) e cat se poate de rezonabil (mai ales in segmentul asta de pret) asa ca nu e o problema la motorizari. Daca ai fi avut un 1.6 140-150CP (aspirat evident) la un pret bun mai ziceam...sau cine stie ce 316i (200 CP) care rupe asfaltul :lol:.

StreetStyle22 31-12-09 19:24

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2937286)
De ce nu? Pe tot ce pui mana in masina aia se simte nu iefin foarte ieftin, cand te urci in ea miroase a magazin de papuci chinezesti ( cauciuc si plastic ) motoare antice luate de la gunoi de la renault si vandute credulilor. Uita-te la usa, uita-te la garnituri, vezi si ditamai arcul din portbagaj. Normal ca pentru Tache care si-a dat 1310-le e o super masina la fel si pentru neamtu zgarcit in mare parte venitura dar totusi 8000 de euro sunt foarte multi bani pentru o masina ca Loganul.

Recomanda'mi tu,mie o alternativa loganului de 8000 de euro.Vreau sa aibe spatiu,sa pot trece usor prin cratele din Romania,nu'mi trebuie viraje luate in viteza,stabilitate de la 130 km/h in sus...Sa fie si noua,adica 0..km.
1.4 8v..la cei 75 de cai,sunt indeajuns pentru o familie,parerea mea.
Tatal meu are un lighean..din 2005..are aproape 190 de mii de km(taxi) consum in oras 7 sau 8 la %,in exterior 7 la 120 km/h calculat pe autostrada cu 4 persoane in masina si portbagajul plin ochii,la motor n'a avut probleme,a facut o data figura (fluctua turatia,dar a pus benzina de 98 ) si i'a trecut,inafara de senzor frana,firul de masa de la stop,si doi rulmenti fata dreapta schimbati (gropi luate in viteza),si capeti bara fata schimbati de la accident.
Intr-adevar la 8000 de euro daca o compari cu un sh,sh'ul sta in fata,calitate,rezistenta (oare,traim in Romania,masina trebuie sa fie destul de rezistenta),am un coleg in fiecare an. daca baga o motorina mai proasta,trebuie sa schimbe injectoarele asa de sensibile sunt asta la un Opel Astra diesel de 1.7.. si il costa destul de mult,are injectoare delphi.
1.4 8v si 1.6 8v sunt motoare din 1998 mai exact cu catalizatoare,soft,injectoare sa fie conform Euro 4.Primele puse pe Clio1.
1.6 16v e din 2001 pus pe megane sau laguna 1..in schimb nu stiu ce euro este,3 sau 4..dar cred ca 3.
1.5 dci 65 fara intercooler e euro 3..2001,1.5 dci 70 cai cu intercooler. 1.5 dci 85 de cai se regaseste si pe megane 3.
xxdadixx - da,la 4000 de euro cumperi o chinezarie Geely cu "full,piele,6xair'baguri,abs,servo,esp" cu lonjeroane din plastelina si caroserie din plastic vopsit..
La multi ani ! Nu uita..nu e loganul cea mai buna masina,nici eu macar nu zic asta,insa ai si tu dreptate,puteau pune un cauciuc in plus,o antifonare mai calumea,poate niste scaune mai moi.Deci ai si tu dreptatea ta.. in schimb la motoare eu zic chiar daca sta prost,Golf 5 are motor de 1.4 16v care are doar 5 cai in plus si acelasi cuplu ca cel de pe logan (1.4 16v) Ar fii perfect sa introduca 1.4 16v de 98 de cai,ar fii cel mai ok motor pentru Logan,parerea mea,nu 1.6 16v..1.4 e de ajuns.
Loganul 1.6 16v bate la 0-100 Bmw de 1.6 16v Sedan..si aici diferente,antifonare slaba la logan,materiale usoare,ieftine..si pretul..de ce nu costa un Bmw 1.6 cat costa un logan "full" ?

dolb intr-adevar un coleg de al meu,ma rog parintii lui,familia a vrut masina noua,prima data a vrut un Fiat GrandePunto de 1.2 16v,dar culmea masina ajungea la 12.000 de euro (cica la oferta,dar aveai dotari,ac,air'baguri,5 stele euro'n cap,deci eu zic ca merita,dar totusi era un motors mic,si masina are vreo 1200 de kg,sper sa nu mint)..si a spus ca nu au atati bani,si s-au intors la logan,care si l-a luat cu 9000 si ceva.."full" adica..niste dotari decente.

ionut_cluj 31-12-09 19:33

deci eu de 10.000 mi-as lua un bmw si l-as tunari. Si dup-aia l-as vinde si mi-as lua un audi si l-as tunari cu piesele care mi-au ramas de la bmw.
Si dup-aia, le-as vinde toate si mi-as lua un passat pe motorina.

ion_daniel 31-12-09 19:50

@ _anaconda_ respect pentru tine, pentru ca spui lucrurilor pe nume.
Observ ca la un asemenea thread va incumetati sa intrati in discutii/polemici, de ce nu raspundeti si la topicul pe care l-am deschis eu? "Renault Megane 1.6 16 v vs Dacia Logan full" in care un user spune ca ar fi mai fiabil Logan-ul decat Megane-ul...
Mda.... am inteles sunt niste masini "ieftine" SH !!! asa ca mai bine suna un Bemveu, folcsfagen sau un haudi........

StreetStyle22 31-12-09 19:54

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2937381)
@ _anaconda_ respect pentru tine, pentru ca spui lucrurilor pe nume.
Observ ca la un asemenea thread va incumetati sa intrati in discutii/polemici, de ce nu raspundeti si la topicul pe care l-am deschis eu? "Renault Megane 1.6 16 v vs Dacia Logan full" in care un user spune ca ar fi mai fiabil Logan-ul decat Megane-ul...
Mda.... am inteles sunt niste masini "ieftine" SH !!! asa ca mai bine suna un Bemveu, folcsfagen sau un haudi........

Pai chiar suna mai bine
Bmw suna bine daca e minim 6 cilindri,VW daca e Tdi care merge cu motorina foarte proasta si un motor al naibii de fiabil cu PD(eu asa vad tdi'uriile,motoare mari,fiabile),iar Audi suna extrem de bine daca e S1,S2.

ion_daniel 31-12-09 19:57

@ StreetStyle22, M-am prins ce masina SECOND HAND ai? chiar sunt curios. :)

All times are GMT +2. The time now is 01:43.

- Copyright 2026 4Tuning