![]() |
Re: Cand au inceput raliurile in Romania ?
Apropos de cartea lui Marin Dumitrescu , stie cineva de unde mi-as putea-o cumpara ? Sau are cineva de vanzare ? Sorry de dublu post :D :oops:
|
Quote:
Care a fost indiciul??:?::???: Dar despre pliucuri filatelice " Prima zi" putem comenta?? |
Indiciu nu prea a fost....dar vorbesti despre acest sport ca si unchiul meu care a alergat la viteza in coasta si in circuit in anii '80 , si mai poti sa-i zici "nas" ;) la anumite cehstii d'astea :D Despre ce plicuri vorbeai ?
|
Quote:
In acei ani , inca mai veneau Daciile 1100 preparate de circuit : Lider era ing. Doru Gandu -Bucuresti, Ene Gheorghe - Buzau, Hutu Dinu - Iasi, Ionescu Cristea senior -Bucuresti, si altii. In acea perioada arbitram si faceam revizii tehnice la coaste. 2. La unele din editiile Raliului Dunarii de Jos am editat plicuri filatelice "Prima zi " . Plicuri tiparite cu sigla / emblema / imaginea evenimentului, stampila omagiala din ziua desfasurarii, francare cu tematica si care circula in acea zi ). Voi cauta in arhiva personala si cat de curand le voi posta. Cu ele am participat la 2 expozitii personale in Braila si Piatra Neamt. Nu cunosc ( eu ! scuzati ) ca la alta competitie locala gen raliu sa se fi editat asemenea plicuri. Exceptie : cateva etape ale Raliului Dunarii Dacia - etapa europeana, si Raliurile masinilor de epoca Bucuresti - Sinaia, pe care le-am agonisit si le admir foarte mult. Multumesc. |
1 Attachment(s)
Quote:
incerc sa adaug si plicurile prima zi din 3 editii ale concursului. |
Superbe plicurile valentin :)
|
Quote:
Sunt documente unicate, iar eu mai am cateva exemplare pe care le-as schimba cu vreun iubitor de automobilism si filatelie. Trebuie sa amintesc aici ca in executie si redactarea lor am fost ajutat de un coleg de serviciu ( pe atunci ) caricaturist !! brailean cu abateri si palmares bogat Marin Antonica si de col.rez. Popescu C. , presedinte al cercului de filatelisti din Braila. Si fiind aici ocazia de a ne aminti cate ceva din istoria nescrisa a raliurilor, doresc sa mentionez ca postul de televiziune PRO TV in 1996, ne-a mediatizat Raliul Dunarii de Jos la ......Stirile de la ora 17.00. !!! - Cum s-a intamplat acest eveniment inedit? Simplu. A mediatizat faptul ca eram in al 2-lea an consecutiv, cand, raliul a fost castigat de un....Trabant 601 in concurs cu alte cca 20-25 de automobile cu pretentii .:-P Dar, dar, dar nu a precizat ca in masina erau 2 ingineri isteti, atenti si foarte buni cunoscatori ai regulamentelor, echipaj constituit de cativa ani inaintea abaterilor din 95 si 96. : - ing. Petre Banica ( avea 6 titluri de campion national la indemanare ) si ing. Stefan Bratasanu ( care ne teroriza cu intrebarile la sedintele tehnice ). Jurnalisti care au cautat ineditul. Totdeauna raliurile tehnico-aplicative se castiga de echipaj, nu de masina cu 150 CP ! daca nue ceva !! sus, degeaba sub talpa:lol: Nu va suparati, va rog, stimati forumisti. |
22 Attachment(s)
Salutari dragi colegi forumuisti.
sa va arat cateva poze din vremurile trecute cand Oltciturile participau la raliuri,vorbind de echipa de uzina. |
Oh yeah !!!!!! Superbe !!!! Mai ai ? :D :P :D
|
mai am, dar din ani mai apropiati, cu oltcituri ce participau la VTM si cateva cu oltcituri din alte tari care participa la competitii
|
Din pozele puse de Cosmin daca nu ma insel a 8 poza este pe Rasnov - la Aviatori .
Iar ultima este din Raliul Brasovului , Drumu' Vechi - o proba renumita pentru abandonuri si avarieri de masini . |
a 8a poza este la brasov in 1988 si ultima poza este de la raliul zapezii din 1991, asta scrie la numele pozelor.
unele dintre ele au informatii in titlurile pozelor,dar nu toate! |
Quote:
Ai fost un apropiat al familiei de alergatori pe oltcit ? altfel cum de ai reusit sa le ai? Dar protagonistii de atunci mai sunt apropiati miscarii automobilistice din Oltenia? Imi amintesc ca la aparitia lor se zvonea in culise ca va fi un foc de paie, o prezenta pentru imagine....bla..bla.. In scurt timp au dezis toate parerile prin castigarea titlului de echipa campioana si prin aceaa ca se "abonasera " la podium. Au scris o frumoasa ( astazi nostalgica) pagina in automobilismul romanesc si nu numai.. bravoo Cosmin !!:D |
Nu am fost un apropiat al familiei de alergatori pe oltcit, sunt doar un pasionat de oltcit.
de aceea am aceasta colectie de poze. am sa incerc sa preiau cateva informatii dupa forumul nostru si am sa le prezint aici, in legatura cu alergatul la raliuri al oltcitului. |
2 Attachment(s)
"In 1984, echipa Oltcit a dominat etapele campionatului de viteza in coasta si circuit cu modelele 12TRS. Primele rezultate la raliuri vor putea fi consemnate trei ani mai tarziu cand echipajul Constantin Duval-Gheorghe Nemes a castigat titlul de campioni la grupa A, performanta pe care ei o vor repeta si in 1989. In 1982, 1983 si 1988 echipa Intreprinderii de Piese Auto, din care au facut parte Mihai Costinean, Gheorghe Barbu, Mircea Bucur, Constantin Simeanu, Alexandru Botezan, Stefan Popa, Eugen Rosca, a reusit sa fie mereu in „umbra“ celor de la uzina Dacia sau Oltcit."
si inca 2 poze :D |
| All times are GMT +2. The time now is 17:39. |
- Copyright 2026 4Tuning