Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/146658-reguli-obtinerea-permisului-conducere.html)

Geo_DXG 06-10-09 20:39

Re: Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

pot astia sa faca examenul cu 3000de intrebari si sa te puna sa faci cursa de 24ore de la Le Mans ca sapoti sa-l obtii....ca cine "trebuie" sa-l ia pt ca a "cotizat" tot il va lua, si in trafic ne vom intalni tot cu soferi care nu semnalizeaza, care iti taie calea, ies de pe cedeaza uitandu-se in partea dreapta in loc de stanga si ex pot continua. Pentru mine problema nu e cat de dificil e examenul, problema este caPUL Ala de creta care da permisul celui/celei care da bani, aici e buba mare....

Rac3r 06-10-09 20:41

Quote:

Originally Posted by sergiuhusca (Post 2698292)
Rac3r trebuie sa fii cu adevarat pregatit cu 300 de euro sa iei permisul...

sincer nu stiam cat trebuie sa dai:oops:am luat permisul acum 2 ani din prima in mod cinstit...si am atatia km parcursi dar sincer cred ca mai am multe de inv si a da bani pentru a lua permisul practic dai bani pentru sicriul tau ca daca nu esti apt pt circulatie o poti incasa rau de tot

natT3 06-10-09 20:57

eu am dat sapt trecut joi in 1 oct sala...am luat cu 23..si da!, au touchscreen chiar faine...nici nu trb sa'l atingi pt ca are senzori...vineri in 9 am conducerea...wish me luck!

alexei89 06-10-09 22:25

@ rac3r

daca dai banii pe sicriul tau nu e o problema ca oricum trebuia sa il iei mai devreme sau mai tarziu, problema e ca astia nu pleaca singuri, ca sa nu mai zic ca de obicei prostii au noroc cu carul si scapa,bulangii! mor aia nevinovati care merg legal si defapt nu ii omoara prostii de la volan, ii omoara politistii care le dau permise!

mutica 07-10-09 12:35

Voi ma faceti sincer sa rad, cu gura pana la urechi:))

In momentul cand dai pentru carnet, tu trebuie sa fi pregatit 101% pentru trafic, intelegeti voi? Daca n-ai avut timp sa inveti sa conduci, dar stii teoria f bine, nu-i nimic iti mai cumperi niste ore la instructor si inveti mai bine.
Multi din cei care au urlat pe aici sunt cei fara carnet, care sunt cacati la cur ca nu o sa mai obtina carnetul.
Trebuie sa constientizati, ca voi mergeti cu o masina de 1 tona, care poate omora si va poate omora.
Normal ca, cu trecerea timpului si a km capeti experienta, dar faptul ca esti incepator, nu te scuza cu nimic.
Mersul noaptea este atat greu cat si obositor, chiar si ptr experimentati, ptr ca sunt multe umbre, vizibilitate mai proasta, etc, deci dupa mine este un lucru f bun ca se da noaptea, mi se pare o tampenie partea de mecanica, cand la masinile din ziua de azi, in afara de a schimba o roata nu ai ce sa-i faci:)
Asa ca, toate masurile pe care s-au luat sunt cat se poate de benefice, ptr ca in ultimi ani atat de tare s-au inmultit numarul de soferi prosti, incat eu in Bucuresti imi fac cruce in fiecare zi:)
Asa ca, ptr carnet trebuie sa muncesti greu, pentru ca este o obligatie ptr tine sa-ti iei carnetul si sa inveti, nu ptr ei sa ti-l dea.
Bafta!

Rac3r 07-10-09 12:42

Quote:

Originally Posted by mutica (Post 2699919)

In momentul cand dai pentru carnet, tu trebuie sa fi pregatit 101% pentru trafic, intelegeti voi? Daca n-ai avut timp sa inveti sa conduci, dar stii teoria f bine, nu-i nimic iti mai cumperi niste ore la instructor si inveti mai bine.
Multi din cei care au urlat pe aici sunt cei fara carnet, care sunt cacati la cur ca nu o sa mai obtina carnetul.
Trebuie sa constientizati, ca voi mergeti cu o masina de 1 tona, care poate omora si va poate omora.
Normal ca, cu trecerea timpului si a km capeti experienta, dar faptul ca esti incepator, nu te scuza cu nimic.
Mersul noaptea este atat greu cat si obositor, chiar si ptr experimentati, ptr ca sunt multe umbre, vizibilitate mai proasta, etc, deci dupa mine este un lucru f bun ca se da noaptea, mi se pare o tampenie partea de mecanica, cand la masinile din ziua de azi, in afara de a schimba o roata nu ai ce sa-i faci:)
Asa ca, toate masurile pe care s-au luat sunt cat se poate de benefice, ptr ca in ultimi ani atat de tare s-au inmultit numarul de soferi prosti, incat eu in Bucuresti imi fac cruce in fiecare zi:)
Asa ca, ptr carnet trebuie sa muncesti greu, pentru ca este o obligatie ptr tine sa-ti iei carnetul si sa inveti, nu ptr ei sa ti-l dea.
Bafta!

mult respect fratioare pt ca ai explicat in exact ce si cum sta treaba aici si zic ca in buc dobandesti o experienta mult mai mare in traficul de acolo,eu unul nu mai am de invatat si nu zic ca-s as chiar si dupa 50 000 de km

alexbadea12 07-10-09 13:24

intrebarile de mecanica sant ok pt ca sant mai usoare decat alte tampenii de legislatie

Flippy20 07-10-09 13:46

Quote:

Originally Posted by mutica (Post 2699919)

Bafta!

adevarat :)):D:-P

blacksnake 07-10-09 14:11

bai cocosilor calmati-va ma...
in scoala nu se poate invata soferie adevarata, acolo poti sa inveti comenzile unei masini si regulile de circulatie. soferie inseamna experienta, care nu se poate capata decat ruland cu masina. nu o mai dati cu figuri "pregatit 101% pt trafic" pentru ca stim toti ca nu se poate asa ceva. toata lumea termina scoala si se avanta in jungla asta (in bucuresti cel putin). e singurul mod de a invata soferie
si daca nu imi dati dreptate, atat va rog si eu: amintiti-va daca puteti de ziua in care ati dat traseul si ati luat carnetul. pariez ca acum a-ti incepe sa radeti de felul in care ati condus atunci
oricum parerea mea este ca dupa ce o persoana isi ea carnetul este bine sa nu iasa in afara orasului. daca se acumuleaza destula experienta in oras nu isi cumpara nimeni sicriul pe 4 roti si alte dracii..
conduceti cu grija

AG 80 BBI 07-10-09 14:18

eu sunt de parere ca nu numa atunci cand il iei sa dai examen ci si macar din 5 in 5 ani sa mai dai odata examenul si un test psihologic! iar mecanica e intradevar o mare mare prostie! multa bafta celor care mai au de luat permise!

p.s: eu sincer am mers cam 50m in linie dreapta ca sa il iau dar am vre-o 100 000 km fara incidente in 3 ani juma! ;)

alexbadea12 07-10-09 14:41

Quote:

Originally Posted by AG 80 BBI (Post 2700151)
eu sunt de parere ca nu numa atunci cand il iei sa dai examen ci si macar din 5 in 5 ani sa mai dai odata examenul si un test psihologic! iar mecanica e intradevar o mare mare prostie! multa bafta celor care mai au de luat permise!

p.s: eu sincer am mers cam 50m in linie dreapta ca sa il iau dar am vre-o 100 000 km fara incidente in 3 ani juma! ;)

sunt sigur ca ar ramane foarte multi fara permis mai ales la sala:cry:

GL91ANB 07-10-09 15:08

Imi dau si eu cu parerea pe acest topic intrucat am trecut prin examenul pt catergorie B curand.
Mai exact am luat permisul pe data de 15 septembrie.Am luat sala cu 25 iar traseul l-am luat din prima fara niciun fel de spaga , cu toate ca multi nu m-au crezut.. treaba lor.
Adevarul este ca multi se cred zmei dupa ce iau permisul si uita ca au functia de semnalizare la masina , uita ca "Stopul" inseamna altceva decat "Cedeaza Trecerea" , mai precis nu sunt deloc atenti cu cei din jur.
Dar nu trebuie sa uitati ca toti ati fost incepatori , toti ati avut o prima data cand ati iesit in trafic insotit de cineva cu experienta sau chiar singuri , si in acele momente era imposibil sa nu faceti vreo greseala.Eu cel putin aveam niste emotii pentru ca era prima data cand eram total responsabil de tot ce se intampla , nu mai era nimeni in dreapta sa calce frana in caz ca nu sunt atent etc.
Primele dati sunt cele mai dificile.Eu deja m-am obisnuit si merg singur cu masina fara nicio problema.Nu spun ca nu fac greseli , ba din contra dar cu timpul voi avea grija sa nu le mai fac.Deranjant este faptul ca multi vad semnul de incepator si incep sa injure , sa nu acorde prioritate sa puna frana brusc sau chestii din astea.
Lucrurile astea mi-au fost spuse si de tatal meu care conduce masina cand mai uit semnele de incepator puse , el avand permis de 20 de ani.
In acest moment se ia mai greu permisul fata de acum 5-6 ani , cand se copia la sala , se dadea spaga la greu la traseu si atunci chiar apareau dezastre la volan.
Tot ce vreau sa spun este ca trebuie sa fiti mai toleranti cu incepatorii pentru ca la randul vostru ati fost incepatori si nu va convenea cand altii claxonau aiurea , va taiau calea sau franau brusc.
Take care! :-)

dj_luchian 07-10-09 15:12

sunt curios daca toti cei care au deja permis l-ar lua dupa noile reguli?

zN3u 07-10-09 15:47

99% de aici l-ar lua cei care au deja permis. pentru ca aici sunt pasionati de masini nu oameni care nu le pasa. mai sunt si deaia care taticu lea dat un sac de bani sa faca ce vor cu el.

Asa e nu e nici o problema ca acu e mai greu ori cum cine vrea cu adevarat tot il ia.Dar in trafic tot vor exista oameni care au luat permisul pe cascaval.

Dar cum spunea si ANB se poate sa fiti mai atenti la incepatori la care merita si vedeti ca isi vad de ale lor nu de figuranti ca doar si voi ati avut un inceput si noi meritam o sansa la un inceput.

kalligraniento 07-10-09 20:06

Eu am sa fac scoala de soferi la mine in liceu in anul asta si voi da examenul la vara. Sunt de acord cu poligon si traseul de noapte si nu imi este groaza ca este greu. In momentul cand ai permis de conducere, inseamna ca esti 100% responsabil cand conduci, esti responsabil ptr viata ta si a celor din jur. Bafta celor care dau in perioada asta de carnet!

All times are GMT +2. The time now is 15:05.

- Copyright 2026 4Tuning